Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
Tido
aktív tag
Emberek, másnak is küldtek ki túlforgalmazási figyelmeztetést?
Előző évben egy hónap nem volt mikor 300 Gb alá mentem volna (átlag 400-450 Gb), sőt 1x átléptem a TB álomhatárt is, erre most januárban kapok figyelmeztetést potom 600 Gbra, aminek nagy része a két szerver között, UPC hálózaton belüli forgalmazás volt.
Ki érti ezt?...
ui.: és méghogy nem szoktak figyelmeztetést küldeni...
-
facan
tag
válasz
HofiZoli
üzenetére
Mint ahogy sokunknak műxik a dolog elég régóta

Colka79: DVB-C tuner nélkül nehéz lesz a dolog. Valószinűleg az analóg adásokat állíthattad be. Az adatlap szerint nincs benne DVB-C tuner, csak analóg illetve DVB-T (földfelszíni digitális adások vételére)....
Próba cseresznye, bár ha utána vissza szeretnéd cseréltetni a CI+ kártyát boxra, valszeg fizetned kell majd... -
Colka79
tag
Van benne ,mert ha átrakom Finnországra az országot a TV-ben akkor egyből tudom úgy is keresni a csatornákat,mert ki próbáltam és most is úgy hangoltam be a TV-t,csak a UPC a Boxon keresztül adja csak a HD adást,nem úgy mint a Digi!!!
Csak ezt az aprócska dolgot Én is most tudtam meg az egyik fórumon + sikerült az USB videó lejátszott is aktiválni benne!!!!

-
Colka79
tag
Sziasztok!!
Most váltottunk "Digital Gold" csomagra!Ez azzal jár,hogy ki foglyák cserélni a STB-ot egy HD Boxra!
Jelenleg egy ilyen TV-m van,ha jól veszem ki a leírásból akkor CI+ -os kártyával tudnám helyettesíteni az új HD Boxot?
Ha mégse menne vele a HD adás akkor még tudom kérni az új HD boxot helyette?Előre is köszi a segítséget!!
-
Szurkos
csendes tag
Pace HD box hátulján van egy USB aljzat az mire való?
Esetleg pendriveról tudok képet , filmet nézni? -
jerry311
nagyúr
Ez még nem változtat azon, hogy másoknak (tömegesen) folyamatosan kiváló a szolgáltatás.
Csak mi nem jövünk ide minden nap beírni, hogy tök jól megy a net.Ha csak a panaszok és dicséretek arányát néznék, akkor kb. minden szolgáltatónál lenne 15% elégedett ügyfél és 85% aki a pokolba kívánja. Ha már azzal is számolunk, hogy a panaszosok kb. ötszörös mennyiségű panaszt generálnak, mint amennyiszer az elégedettek dicsérik a szolgáltatást, akkor mindjárt más a helyzet.
-
RBJ
addikt
Én meg lassan 10 éve upc s vagyok és nem volt még gondom.
-
Ebben a hónapban csak ötödszörre nincs szolgáltatás. Kabaré, amit a UPC szolgáltatás néven művel....
-
upsyka
aktív tag
válasz
donmackó
üzenetére
Úgy is meglehet,vagy a http://192.168.1.1/logout.asp címet meghívva

-
HofiZoli
senior tag
Mi fűtűnk

Channel 1: 8.3 dBmV 40.8 dB
Channel 2: 9.0 dBmV 41.4 dB
Channel 3: 9.4 dBmV 41.5 dB
Channel 4: 9.9 dBmV 41.4 dB
Channel 5: 9.8 dBmV 41.0 dB
Channel 6: 9.9 dBmV 41.9 dB
Channel 7: 10.1 dBmV 42.0 dB
Channel 8: 10.3 dBmV 40.8 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 47.2 dBmV
Channel 2: 47.2 dBmV
Channel 3: 45.9 dBmV
Channel 4: 45.4 dBmV -
facan
tag
Megjött a hidegebb idő

-
Szurkos
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
köszi !
-
Szurkos
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Köszönöm a segítségedet!
marad a b megoldás igaz hogy valamennyivel többe kerül de ennyi még belefér hogy később ne legyen szívás. -
Szurkos
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
tényleg új vagyok és nagyon alap a kérdés: Mi az a hgw?
-
kabelmania27
félisten
válasz
Szurkos
üzenetére
Két lehetőséged van: a) Ha wifin nem kell a max sebesség azt is csinálhatod (legolcsóbb megoldás) hogy gigabites 5portos swichet veszel, három mac címet tudsz egyszerre használni, két gép megkapja a max sebességet routeren keresztül pedig amit átvisz.
b) Ha fontos hogy wifin is meglegyen a 120 akkor megveheted ezt a routert, 120-as netet átviszi, páréves típus, van topicja itt a PH-n lehet hozzá alternatív fw-t letölteni azzal 240/20-at is átfogja vinni, routervásárlásban részletesen a ezt topicot nézd meg. 3212-es cisco modem nagyon jó kis modem az az egy lényeges hogy 50alatt legyen az adási, gyakorlatilag gyenge és erős vételi jelszinttel egyaránt működik. Ezt a modemet nem szabad lecserélni hgw-re. -
Szurkos
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
[link]
Akkor ezzel nem lenne problémám ugye? valószínüleg -
-=RelakS=-
veterán
-
kabelmania27
félisten
válasz
Szurkos
üzenetére
Milyen oprendszer van a gépen? Azért kérdezem, mert XP-nél szükség van optimalizáló programra hogy 100Mbit feletti sebesség meglegyen. Nem gond ha nem gigabites a lan, számtecboltba tudsz gigabites kártyát venni és máris meg lesz a 120.
-=RelakS=-: Ha csak a fizetős filmek nem mennek lehet valami központi hiba van. -
Szurkos
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
lehet hogy itt lesz a probléma
napközben az asztali gépen vezetéken sem volt 50 Mbps nál több -
Szurkos
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
végül is a tv adással nincs probléma csak a nettel , illetve a routeren rágódok
-
kabelmania27
félisten
válasz
Szurkos
üzenetére
Nem fontos, ezek jó értékek, az a lényeg hogy nincs akadás és kockásodás. HD adások kicsit érzékenyebbek a jelszintre ezért nem gond, hogy az első osztóba van kötve de a másodikban is működne, mert 60dB körül kap a modem és az sd box, a hd-s kb 63körül kap, megfelelő a bejövő jelerősség.
-
Szurkos
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
minőség 61-100%ig
erősség 59-91%-ig
ennél pontosabban kell? -
Szurkos
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
alapcsatorna adatfolyama freki:346000 moduláció:64 átviteli seb 6900
EURODOCSIS le 38 mbds fel 42 dBmV -
Szurkos
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
sd
-
Szurkos
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére

fogalomzavarban vagyok, én nem tudok rögzíteni csak sima egységem van, illetve kettó az egyik HDs a másik sima alap talán SD?
PACE DCR7111 -
-=RelakS=-
veterán
gond van a videótárral?
Megpróbáltam a Verdák 2-t megnézni, mert tegnap kikölcsönöztem a csomagot, és ma csak a "Megszakadt a szolgáltatás" hibaüzenetet kapom a csomag bármelyik videóját elindítva.
Ingyenes filmeket minden gond nélkül le tudok játszani. -
devil-k
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ezek szerint a Ferrari is rossz, mert kevés embernek van?
Ettől azért jobb érvelést "vártam" volna...

-
upsyka
aktív tag
válasz
Szurkos
üzenetére
Semennyire nem problémás,egyszerű beállítani,ugyan úgy kell mint egy sima routert,van magyar nyelv is benne.kb wifi jelszó és portforward és beállítások mentése együtt 3 perc,nekem ennyi volt full ismeretlenül megcsinálni,míg a szerelő a tv boxot beállította
mást nagyon nem kell beállítani,arra érdemes figyelni,hogy a modem felületétl a kilépés gombal kell elhagyni,máskülönben nem tudsz újra belépni csak modemm restartal! -
upsyka
aktív tag
válasz
Szurkos
üzenetére
Ma délután írtam,keresd vissza,de ez sokmindentől függ....kezdve a helyi adottságokat,a fogadó eszköz hardveres lés szoftveres részét,stb...
Nyílván egy 15-20 ezres router jobbat teljesít,viszont ez ingyen van...kinek mire van igénye/szüksége.én nem torrentezek már,nem szedek le filmeket/játékokat....az,hogy nálad mit teljesít a tc az akkor derűl ki,ha ott van,de ha nem elég,utána még mindíg tudsz tenni másik routert -
Szurkos
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
na ez nekem kínai
találtam mé olyant hogy :EURODOCSIS le 35mdbs fel 39dbmV -
-
devil-k
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Miért nem?
Ilyen eszközöm van és semmi baj nincs vele. Érdekel a véleményed! -
-
-
kabelmania27
félisten
válasz
Szurkos
üzenetére
Nem számít sokat, elfogadhatóak az értékek, nyáron sem kell szakadástól tartanod.
Ha a modem értékekhez hozzáadsz 7-et (két kettes csillapítása) utána pedig 60-at megkapod a decibeles értéket, kb ennyit kap a médiabox is mivel a dtv mux és a modem ds frekik egyforma erősséggel jönnek, analóg tévé jel erősségénél 5dB-el gyengében. -
Szurkos
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
most kapcsolok lehet hogy itt kellene kezdeni
tehát: kábel be-kettes elosztó-tv
-kábel tovább-kettes elosztó-tv
-modem -
kabelmania27
félisten
válasz
Szurkos
üzenetére
Nézd meg a box jelszintet menü 1789 többször le gomb, miután kírta az értékeket le és fel gombokkal tudsz lapozni kilépés back gomb. Nem számít az okostévé a routerválasztás szempontjából, az a lényeg hogy gigabites legyen a wan és a wifije tudja a 100Megabit feletti sebességet (nem a múltat hanem a jövőt érdemes megvenni) Gubek-Einste által leírt típusok közül válassz.
-
Szurkos
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
még egy kérdés
menne rá egy samsung okos tv is ez még számít a router választásában?
-
Szurkos
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
box
-
Szurkos
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
köszi

még a 13 e belefér , megmondom őszintén félek ettől a technicolortól
-
devil-k
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
+ D-LINK- DIR-865L
-
Szurkos
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
csillapító nincs az elosztót pedig kicseréltem az általuk küldöttre
-
-
Szurkos
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
igen a második az én saram arról nincs is vita
de az elsőt nehéz lenyelni , utánnanéztem az oldalukon is leírják kerek perec hogy ezt az eszközcserét ki kell fizetni
, mondjuk ennyi erővel az újonantelepített médiaboxra is kérhetnék az eszközcsere díjat , de ezt csak halkan nem akarok tippeket adni nekik -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Szurkos
üzenetére
Az előző csere díja valóban furcsa egy kicsit, mondhatni etikátlan, hiszen előfizetsz egy nagyobb csomagra, és külön díj ellenében biztosítják hozzá a modemet, ami nélkül lehetetlen kihasználni a fizetett csomagot! A második díj azonban, amiről most szó van, már nem a UPC sara, hiszen ők arról nem tehetnek, hogy a saját routered nem tudja átvinni az új sebességet, illetve, hogy minderről nem a váltás előtt érdeklődtél körbe!
-
Szurkos
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
igen az eszközcserének lesz díja.
Bár szemétláda módon már egy eszközcserét felszámoltak a modemcsere miatt mert a meglévő 30 as netről váltottam 120 asra.

-
Szurkos
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm gyors válaszodat!
Max 10 e ből kijönne egy olyan router ami a 120 as nethez elég lenne? vagy inkább akkor a tecnicolor? -
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
devil-k
nagyúr
válasz
Szurkos
üzenetére
A 120-as nethez kicsit komolyabb router kellene.

A Technicolor modem-router hosszúvávon nem megoldás szerintem, de mivel a szolgáltató adja, így támogatja a 120-as vagy akár a 240-es netet is. Bár a wifi benne piszok gyenge.
Vagy pedig veszel egy erősebb routert és rákötöd a modemedre!
-
Szurkos
csendes tag
Sziasztok!
Csak ugatom a témát de próbálok érthető lenni.Múlt héten léptem az UPC net 120-as csomagjába csak modemet kértem (Cisco 3925 öt kaptam) mert volt már routerem ez:[link]
Közben rájöttem hogy kérhettem volna az egybeépítettet is (Technicolor TC 7200).
Kérdésem hogy érdemes e ezzel a tecnicolorral szórakozni -állítólag a wifije ennek is csak 65 Mbps -tud?
VAGY
hagyjam a két ciscot és jobban járok vele?Miért van hogy kábelen jön 40 Mbps , wifin keresztül meg csak 13 Mbps
Cable Modem State
DOCSIS Downstream Scanning: Completed
DOCSIS Ranging: Completed
DOCSIS DHCP: Completed
DOCSIS TFTP: Completed
DOCSIS Data Reg Complete: Completed
DOCSIS Privacy: EnabledDownstream Channels
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 3.2 dBmV 41.4 dB
Channel 2: -1.7 dBmV 39.7 dB
Channel 3: -1.3 dBmV 39.8 dB
Channel 4: -0.7 dBmV 39.9 dB
Channel 5: 0.2 dBmV 40.3 dB
Channel 6: 0.2 dBmV 39.9 dB
Channel 7: 1.2 dBmV 40.4 dB
Channel 8: 2.5 dBmV 40.8 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 46.3 dBmV
Channel 2: 47.3 dBmV
Channel 3: 45.0 dBmV
Channel 4: 45.3 dBmVEzek az értékek jók?
-
blakey
titán
válasz
csernak75
üzenetére
Nem a 20- v. a 40MHz feleős a sebességért, 2,4GHz/20MHz-en is működik a 120/10 csak ahhoz tiszta környezet kell, nálam nem tiszta ezért 104/10-el megy, 5GHz-en meg fullon jön. Álétalában a 20MHz sávszélesség stabilabb, jobb, mint a 40MHz.
Neki, láthatóan nem fog menni 65Mbit/s fölé, úgy tűnik, hogy csak N Lite-os a gépe. -
kabelmania27
félisten
válasz
L3zl13
üzenetére
Javaslom vedd ki az aljzatot mert az okozhatja a netproblémát, technikusnak ki kellet volna vennie...
A kábel végére kell tenni egy F csatlakozót és F toldóval össze kell toldani a kábellel vagy lehet kapni F csatlakozós aljzatot most sajnos nem találok a neten, de párhónapja még lehetett kapni vagy azt is csinálhatod (talán ez a legegyszerűbb) hogy ha nem javul meg akkor újra bejelented és kiveteted a technikussal. -
L3zl13
nagyúr
válasz
kabelmania27
üzenetére
Toldó nincs. Az aljzat sima antenna aljzat koax csatival. A kábel másik vége F csati az meg rajta a modemen.
-
kabelmania27
félisten
válasz
L3zl13
üzenetére
Rendben vannak az értékek. Fali aljzat viszont okozhat problémát ezért kérdezném, hogy az aljzat és a modem között van F toldó? Általában a technikusok net és dtv bekötésnél kiszokták iktatni az aljzatot van aki kiveszi van aki úgy köti ki hogy csak a belsejét szedi ki és F toldóval köti rá a kábelt a modemre.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
kabelmania27
üzenetére
Ezen már túlestünk a szerelővel a múltkor az említett mediaboxos ügy kapcsán.
Csillapító nincs a modem előtt. Elosztókat kicserélte újakra, kábeleket újrapatchelte.
Egyébként a bejövő kábelen van egy 2-es osztó abból az egyik megy a modembe a másik egy 4-es osztóba, arról meg a TV-k-be. Asszem 2 TV készülék kábele zajos volt azokra szűrőt rakott.
A modembe nem közvetlenül megy a kábel, hanem egy fali aljzatba és onnan a modembe.És mint mondtam 2-3 hétig nem volt gond. Nem hiszem hogy ilyen gyorsan romlanak a kábelek...
Látsz egyébbként valami hibát a jelszinteken, hogy csillapítót meg osztót kérdezed?
Aktív témák
Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Epic Games
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OLED TV topic
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- 27% - ASUS NUC 15 Performance Core Ultra 9 275HX / RTX5070 MiniPC! BeszámítOK
- AKCIÓ! Dell Precision 3571 i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX T600 4GB 1 év teljeskörű garancia
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB játékkonzol extrával garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

mást nagyon nem kell beállítani,arra érdemes figyelni,hogy a modem felületétl a kilépés gombal kell elhagyni,máskülönben nem tudsz újra belépni csak modemm restartal!

, mondjuk ennyi erővel az újonantelepített médiaboxra is kérhetnék az eszközcsere díjat , de ezt csak halkan nem akarok tippeket adni nekik