- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iOS alkalmazások
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- iPhone topik
-
Mobilarena
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
Voice24
őstag
válasz
boborján2 #129298 üzenetére
Én telekomos optikai területen vagyok, a vodás megrendelés után két héten belül jött ki a telekomos szerelő, fél percet volt itt, mivel szerelnie nem kellett, megmérte a bejövő kábel végén a jelet és már ment is. Aztán rá egy hónapra ért ide a vodás illető az új, vodás eszközökkel, úgyhogy én a Voda "gyorsasága" miatt fizettem még plusz egy hónapot a Telekomnak.
-
bod101
aktív tag
Sziasztok,
Vodafone One alatt a havi 5GB Internet Pro wifipótlót hogyan lehet igényelni (elvileg van otthoni és mobil előfizetésem is) ami havi 100 forint/hó?
Köszi! -
boborján2
senior tag
válasz
kabelmania27 #129297 üzenetére
Komoly ez a telekom, 2hétre adtak idöpontot a voda átálláshoz.
(gondolom nem véletlenül, addig is oda megy a pénzem) Majd az időpont pillanatában fölhívnak ,bogy akkor ha már bent van pár éve a koax, akkor tovább adja leokézva ,mert nem kell kijönniük. Ez kész viccSzerk: nem neked szántam , csak véletlenül a válaszra nyomtam
-
user112
senior tag
válasz
kabelmania27 #129295 üzenetére
Jelenleg a tap way osztón nem lóg semmi csak a splitter-en van egy tv.
-
Zoz
őstag
Boxon az automatikusan generált műsor feliratozást hol lehet kikapcsolni? Beállításokban a felirat kikapcsolás nem segített.
-
user112
senior tag
válasz
kabelmania27 #129284 üzenetére
Az emeleten bejövő kábel (F csatlakozón) megy az in-be. -8dB-ről megy le a földszinti tv-be; out a fenti másik szobába. Ott egy 2-way splitter 5 (3DSS2) in-be. Itt -4,4 dB-n fel a padlásra (ott szerintem nincs osztás) majd le; még egy F csatlakozó majd le a földszintre. Közvetlenül a modem előtt van még ez:
-
cocka
veterán
válasz
Voice24 #129285 üzenetére
Megpróbálok válaszolni, ha más nem akar egyelőre.
néha, szerencsére nem sűrűn, megfagy a kép és a hang, átlépve másik csatornára már nincs fagyás
Nálam is Vodafone TV médiaboxon, ami nálam IP alapon működik.
mindkét box egyszer kiírta már, hogy elértem a csatlakoztatható eszközök maximális számát, olyan, mintha besokallna a rendszer. Pár másodperc után vagy épp csatornaváltás után már jó lesz.
Ez is tipikus hiba, amit akkor is kiír, ha nyilvánvalóan nem érted el a csatlakoztatható eszközök maximális számát. Magyarul: hazudik a szoftver.
A médiaboxok sara ez a pár hibajelenség
Gyanús, mert nálam nem Kaon modem van. Az még kérdés, hogy ezek a szokásos hibák előjönnek-e másik nettel is. Ha igen, akkor egyértelműen a box hibája. Pontosabban nem is a boxé, hanem a boxot kiszolgáló szerveré. Valahogy nem lepne meg, ha kiderülne, hogy nem bírja. Ki tudja hány előfizetőnek szórják már így az adást. De mivel itt minden 10 évente változik kb. valószínűleg egyhamar nem lesz a koax "leváltva".
-
Voice24
őstag
Valaki esetleg erre? [link]
-
kabelmania27
félisten
válasz
user112 #129283 üzenetére
Köszi a képet, ez egy jófajta osztó.
Meg kellene nézni, hogy a -8dB vagy az out kimeneten van-e a modem, ezt úgy tudod megnézni, hogy letekered az F csatlakozót és akkor kiderül, hogy az internet vagy a tv adások esnek-e ki, utána ha letekered az in-ről a kábelt akkor ha jól van bekötve az osztó akkor minden szolgáltatásnak ki kell esnie, mert az a lakásba bejövő kábel. -
user112
senior tag
válasz
kabelmania27 #129282 üzenetére
-
user112
senior tag
válasz
kabelmania27 #129280 üzenetére
Van tv. Falon kívül látok egy dobozt. Lehet abban van az osztó?
-
user112
senior tag
válasz
kabelmania27 #129278 üzenetére
Az ipv4 miből látszik? Ezen kell lenni?
Cabelcon 4.9 van a dugón ami a modembe megy (ha erre gondoltál) és az emeletre is egy ilyet tett a szaki, mert régen volt valami gond a jellel. -
user112
senior tag
válasz
kabelmania27 #129276 üzenetére
-
kabelmania27
félisten
-
user112
senior tag
válasz
kabelmania27 #129274 üzenetére
-
user112
senior tag
Sziasztok!
Vodafone modemem van (CH7465VF; 500 Mbit/s), router üzemmódban, alap beállításokkal.
1 PC, 1 notebook (ezek alkalmanként) illetve Voda Mediabox csatlakozik Lan-on, WiFin pedig mobilok, tablet és egy kamera. A WiFi megfelelő (családi ház alsó rész + kert; födémen nem megy át a jel de nem is szükséges jelenleg), a kamera látszódik távolról, mobilneten. Bővítés tervezek Poe NVR (switch helyett) + 2 kamera lenne pluszba.
Azt a tanácsot kaptam a kamerákkal kapcsolatosan, hogy kerülni kellene a Voda eszköz routerként való használatát. Szükség lenne routerre, ahol be lehet állítani port forwardot, rendes tűzfalat, netán még VPN-t is. Tűzfal, port forwarding, Mac, Ip és port szűrés van a Voda modemen is, úgy látom, de ezekhez már nem értek annyira és leírást sem nagyon találtam még hozzá; nem tudom ez mennyire jól működik az eszközön.
Ebben kérnék segítséget. Valóban szükséges e pluszba router. Milyen üzemmódban és beállításokkal ajánlatos használni a modemet?
Köszönöm. -
cocka
veterán
válasz
kezo0 #129251 üzenetére
Semmilyen változást nem vettem észre, ugyanúgy jönnek a random hibák, random megállások. Amiben az a szép, hogy pl. megáll mondjuk 5 másodpercre a kép, a hanggal együtt, aztán ugrik a megfelelő helyre, tehát a szinkron megmarad a kép és a hang közt, csak épp az az 5 másodperc kompletten kimarad. LOL
-
tillatrilla
senior tag
válasz
kabelmania27 #129249 üzenetére
Köszönöm a választ,átnézem még az összes csatlakozót.
-
kabelmania27
félisten
válasz
nival8902 #129267 üzenetére
Üdv!
Modem üzemmódban az első három vezetéken csatlakoztatott eszközön lesz kapcsolat, ha egy negyediket csatlakoztatsz valamelyik helyett az az eszköz már nem kap ip címet, viszont ha áramtalanítod a modemet utána a három vezetékes eszközön újra lesz internetkapcsolat. -
Tikakukac
titán
Mikor megírod nekik, hogy srácok, amit sablon válaszoltok az hülyeség, mert nem wifi a gond, de ők minden replyre elküldik ugyanazt
Egy bohóc ez a bagázs. Nyilván az ígért visszahívás magasabb szintről se jött meg. -
nival8902
csendes tag
Sziasztok!
Ha a cd modem üzemódba van állítva, mit kell mókolni a mediaboxon, hogy legyen rajta internet? Ha rouert rakok a 2 eszköz közé, simán megy minden, de ha kiveszem és direkbe kötöm a cb-ből a kábelt a boxba, akkor azt sem érzékeli, hogy csatlakoztattam. Jól sejtem, hogy kézzel kellene konfigurálni?
-
Faterkam
addikt
Kösz, nem találtam ilyen E-mailt
-
Toth_Jani
őstag
válasz
Slyer #129253 üzenetére
Nekem egy Sony master van, és benne egy 7 éves MediaCard aminek ez már a 3. otthona.
Szerintem a kor nem számít, egyébként meg vedd ki elvileg van még pár szabad digitális csatorna ami kártya nélkül megy, ha az is szétesik akkor gondolkodj el a visszaküldésén ha még nem régi a TV. -
Slyer
senior tag
válasz
kabelmania27 #129262 üzenetére
Húha, holnap megnézek mindent amit kértél! Az a baj, hogy van egy pár elosztó mire eljut a tv-be a koax. Csak az a fura hogy a Samsunggal jó volt, ezzel meg nem.
holnap megnézek mindent! Köszönöm! -
kabelmania27
félisten
válasz
Slyer #129253 üzenetére
Üdv!
Lehetséges, hogy az új tévével nem működik stabilan a médiacard.
Amennyiben találsz auto jelszint szabályozó funkciót kapcsold ki vagy be hátha javul.
Ha megírod, hogy milyenek a modem jelszint értékek és milyen osztóval van elosztva a koax kábel és van-e bekötve Fam/Attenuator csillapító ki tudjuk számolni a bejövő jelerősséget. -
Avayasoft
aktív tag
válasz
Iiskppoek993 #129257 üzenetére
Az 1.000 Gb-es netet mennyiért kapod?
-
Faterkam
addikt
Sziasztok!
Nálunk a gyerekszobába a TV analóg csatornákra volt állítva, a mi mediacard-unk mellé volt kb 12 csatorna ingyen nézhető. Ez pár napja megszűnt. Lehet erről tudni valamit? Ritkán nézték, most vették észre! -
Iiskppoek993
újonc
Sziasztok, új modem+routert kaptam az 1000 Gb vezetékes internethez, ebbe van bedugva a vezetékes telefon is. Van rá mód, hogy a vezetékes telefonvonalat tudjam használni az interneten keresztül? A modem bridge módban van.
-
ab13
csendes újonc
Analog ugyben mar csak az a kerdes, h mindenhol megtortent e, Szekesfehervar es bp- i keruletek voltak legutobb, ugye.
-
-
Slyer
senior tag
Sziasztok!
Édesapáméknak volt egy Samsung 40K5502 TV-jük. Mediacarddal használták, tök szuperül működött, de gondolt egyet a tv, és elhalálozott. Vettem nekik egy TCL 43C735-t, bedugtam a mediacardot, csatornakeresés is lefutott szépen, viszont a kép gyakran szétesik, ugrik a hang, aztán utána jó 1 percig, aztán megint ugrál, akad, stb. A Samsunggal tök jól működött minden, de ezzel nem akarja az igazságot. Érdekes, mert a tv menüjében a csatornáknál a jelerősség, és a jelminőség is 100%. Lehet az a baj hogy régi a medicard? Szerintem kb 5 éve igényeltem, még UPC-s.
Köszönöm előre is a segítséget!
-
Süvi
őstag
válasz
tillatrilla #129239 üzenetére
Köszönöm szépen
-
kezo0
addikt
válasz
zzola #128324 üzenetére
Most, hogy úgy tűnik, lezajlott „az IP streameket biztosító platform frissítése”, összefoglalom, én milyen változásokat ill. változatlanságokat tapasztalok a felhőből történő tévéműsor-lejátszás során.
Azt írtad, „elvileg jobb minőségű és megbízhatóbb lesz a stream, a hangsávok, a felvételek, stb. A javulás weben, mobilon és STB-on is érezhető lesz a következő napokban, hetekben.”.
Mindenekelőtt jegyezzük fel, hogy az átállás nem volt zökkenőmentes, mivel ugye volt egy egy-két-háromnapos teljes kiesés az összes mobilappos platformon és a tv.vodafone.hu böngészős felületen is a tévészolgáltatás elérhetőségében – egész egyszerűen nem tudtak az eszközök a szerverhez csatlakozni. Pozitívumként említendő, hogy a hiba elhárításával nem várták meg a Pünkösd utáni első munkanapokat, hanem még a hosszú hétvége alatt elvégezték a javítást.A lényeg:
– Képminőségben én nem látok változást, de eddig sem volt ezzel kapcsolatban kifogásom.
– A rögzített műsorok lejátszásának indításakor sokszor tapasztalom, hogy első-második próbálkozásra hibaüzenetet kapok, mondván a lejátszani kívánt műsor nem elérhető. Aztán harmadik nekifutásra mégis elindul a lejátszás. Ez korábban nem volt (vagy sokkal ritkábban).
– Ha beletekerek a műsorba, vagy előre/hátra „ugrok” abban, most sokkal kevesebbet tököl a box és a VTV app is, mielőtt folytatná a lejátszást: végre szinte teljesen fluid lett a dolog. Attól sem zavarodik meg, ha mondjuk gyors egymásutánban 6-szor nyomom meg a 20 mp-es előreugrást – majdnem azonnal folytatódik a lejátszás az új pozíciótól kezdve. Ennek nagyon örülök, mert ez eddig elég szenvedős volt, és nagyon idegesített.Más változás eddig nem tűnt fel, vagy most nem jut eszembe.
Aktív témák
- Slot1 Processzor
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- HP ProBook 430 G6, 13,3" FHD IPS, I5-8265U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év g
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év garanc
- EliteBook 840 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest