- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
Aktív témák
-
steveetm
őstag
Hmm, tényleg találtam iet, ez tök jó
(gmplayer egyébként is egy szar, lehet végre ezt meg tudom csinálni ahogy kell nekem
)
viszont 0.31 verzió ''picit'' bugos, wma val még sok gondja van, 0.33 assal próbálkozz, és másold ide hogy mit ir ki hiábnak, metr különben nem tud senkise segíteni.
http://thegraveyard.org/files/xmmplayer-0.3.3.tar.bz2
Üdv.: steveetm -
steveetm
őstag
Le lehet, mplayer.
www.mplayerhq.hu, és ne csak a lejátszót szedd le hanem a win32 codeceket is.
Ezt be kell másolni még forgatás _elött_ egy megfelelő helyre(le van írva hogy hova, talán /usr/share/codecs, de beállítható), majd forgatni és használni.
Az xmms hez mplayer plugint meg nemértem, xmms zenelejátszó mplayer videónéző, minek szeretnéd keresztezni a kettőt?
steveetm
őstag
Tényleg elnézetem kinek ment a válaszod, de akkor se reinstall
andrem: 2 esetben tapasztaltam iet: elfogy a memória. Unix alatt mindig van elég memória(), ha mégse lenne, akkor a kernel lelő vmit hogy legyen
Ha ez éppenséggel az X, hát az pech...
másik eset: rohadt sokáig volt egy bug az xscreensaverben, ami x idő utána az X lehalásához vezetett, mondjuk nálad nem volt szó screensaverről, szal valszeg nem ez lesz.
Nézd meg, hogy van e elég mem, swap akitválva van e, stb.
Az is jó lenne, ha egy külön terminálban top al néznéd hogy mik futnak mennyi procit, mem et esznek stb, hátha meglátod mi a hiba.
steveetm
őstag
Zoltán: Khmm, azért ez nem windows hogy ha probléma van újratelepítünk
Lehet hogy ezek már be vannak forgatva kernelbe, aírd be hogy modconf, egy menübe jutsz ahol modulkat tudsz betölteni. Keresd meg amiket mondtam és enter,enter.
Ha ebből bármeik is hiányzik, és továbbra se megy, akkor kernelt kell forgatni.
Ezt úgy tudod megtenni, hogy elmész a www.kernel.org ra, leszedsz egy szimpatikus kernelt(Ha 2.4.x sorozatból van akkor lehetőleg abból szedd le a legújabbat, 2.6 al lenne még külön macera).
Majd kicsomagolod, belépsz ahova kibontotta és make menuconfig.
Eljutsz egy menübe, itt szépen be kell állítani a dolgokat(elég sokminden, köztük amit említettem), de ezt most részletezni nem tudom, remlem tudsz angolul, és a menüpontoknál szépen le van írva minden hogy mi mihez kell.
Kernelbe szigorúan azok amik a boot folyamán kellenek, minden más modulba mehet(pl a root od filerendszere kernelbe, az ide support is kernelbe, ellenben usb re nincs szükség bootnál, az mehet modulba stb).
Ha ez kész, akkor make dep&&make clean&&make modules&&make bzImage&&make modules_install
most forogni fogy egy ideig, ha kész, létrejött egy bzImage nevü file, ezt fejből meg nem mondom hol, majd keress rá.
Ezt bemásolod /bootba.
Most szerkeszteni kell /etc/lilo.conf ot.
Az ott lévő bejegyzések alapján csinálni kell még1et, simán másold le az egyiket, és az image mögötti részt írd át /boot/bzImage ra(át is nevezheted ha akarod, akkor átláthatóbb lesz késöbbiekben).
Ha ez megvan, írd be hogy lilo.
Majd reboot új kernelbe.
Remélem semmitse hagytam ki.
steveetm
őstag
Kell kernelbe usb és usb mass storage support, meg scsi emuláció és scsi disk support.
Ha ez megvan, rádugod a kamerát, és ki fog írni vmit, sd?? el kapcsolatban(ált sda1).
ekkor mount -t vfat /dev/sda1 /ahova akarod és lemásolod róla a képeket mint egy vinyóról.
Üdv.: steveetm
Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest