- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
Aktív témák
-
adam_454
tag
érdekesség: nvidia leguljabb drivere támogatott a netes oldal szerint:geforce 2 mx/mx 400 nvidia-installer: nem támogatott ha felszenvedem pl suse alá csomagból: támogatot,megy a beryl is tökéletesen ubi alá probálom elszenvedni de az nvidia-installer lehal miután leforditja a kernel modult, megprobáltam make-val csinálni az is leforditja jolvan de sajna utána nem pakolja fel az xhez szükséges fáljokat ha valaki csinált már iet vagy tudja h mivel tudnám beforgatni a modulon kivuli fáljokat is akkor azt szivesen meghalgatom és megköszönném ( a mostani ubis driver kicsit régi és szenved vele a beryl
)
-
adam_454
tag
ha esetleg megtalálná valaki a suse 10.2ben debüteló uj kde menüt vagy csomagban (debnek örülnék az ksitott ubihoz) vagy forrásban és adna egy linket az nagyon megköszönném. addigis guglizok de több szem többet lát
-
adam_454
tag
nos a linuxra kb 2 ével ezelőtt összesen 400-500 virus volt melyek legtöbjike egyszerü kernel bugot használt v a felhasználó hülyeségét van virusirtó linuxra is bár én több év suse mandriva és ubi használatál sem kaptam még 1 gyenguska viruskának látszó valamit. a linuxokban általában alapértelmezetten bevan kapcsolva 1 tűzfal ami elég jó
jah a virusok töbsége nem megy vagy már kihaltak. ugyh nem kell félni!
[Szerkesztve] -
adam_454
tag
válasz
REDeath #4756 üzenetére
először is nem tudom h engedélyezted e az universe és multiverse tárolókat. legjobb emlékeim szerint az nvidia driver universe tárolóban van egyébként ha ubuntu akkor synapticot használ azt elinditod keresés gombra kattintva beirod h nvidia. ezután ha geforce 2 vagy ujabb akkor nvidia-glx et jelölsz (a függőségeket bejelöli és esetleges neki nem tetszö csomagokat mint pl nvidia xsettings melyet a glx alapból tartalmaz kijelöli eltávolításra) egyébként glx-legacyt. aztán alkalmazod. utána rendesen fent van es ajonlom gnome alat a geditet (sudo gedit /etc/X11/xorg.conf ha kdet akkor sudo kate /etc/X11/xorg.conf a naont addig nem ajnlom mig nem ismered a billetyűparancsait. a conf fáljban megkeresed a deviceben az nv szócskát és átirod nvidia ra majd mented x restart ha jól csináltad akkor 1 nvidia logo fog fogadni.
a tárolókat az adminisztráció menüpontban vagy a synaptic menüjéből érheted el a lényeg h engedéjezve legyen az universe és multiverse de frissítésre is.
jah és a felbontást is tudod álítani gnomból nem kell szerkesztgetni semmitsem
[Szerkesztve] -
adam_454
tag
egyébként nem tud valaki egy olyan programot szkriptet v akármit ami egy telepített rendszerből csinál telepítő lemezt? ha jól emlékszem az ubi oldalán láttam ilyet pár hete (vagy a csomagok közt???) de már nem találom.
ui olyan jól beállítottam a mostani rendszert h nem lenne szivem ujratelepíteni és mindent a defaultról kezdeni
[Szerkesztve] -
adam_454
tag
Üdv! én személy szerint inkább ubuntut telepítenék fel és utána mellé a kde-t és ha nem kell a gnome akkor azt rendszerbeállítás után leirtani. ezzel a kubuntuban előforduló hibák tömkelege nem fog előfordulni ha fent hagyod a gnome vezérlőpultjából 1-2 elemet mint például a felbontást akor később azt is tudod kde alól álítani ha kell sajna kde-ből kifelejtették ezt (mármint a kubis csomagokból
) + eddig nekem a 3ds asztalt csak ubuntu alatt sikerült beüzemelni a kubuntu hanyatvágta magát véglegesen... a raidról meg ha jól emlékszem alapból nem szeret raidolni a telepítő viszont ha van hozzá kedved és türelmed akkor setup start előtt kiválasztod az adveced optionst (grub menüben f6 v f5 nem tom már v 2 hónapja nem telepítetem ubit azóta is jól megy) aztán mindent fog tőleg kérdezni kivéve h mien csomagokat pakolj fel
ui:. ha megtetszett neked a lilo pl régebbi suse v madriva alól itt ne mert a setup hanyatvágja magát és restart telepítési folyamat. persze ez az f6olás csak az alternate cdről megy liveből megkell nézni h jól kötötte e be. illee a fórumnyitó topichoz csak annyi h ha elolvassuk a telepítőt akkor irja h az első felvedt user jelszava lesz a nemlétező rooté is.
Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Hobby elektronika
- Canon EOS DSLR topic
- Napelem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest