- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maradok hopper, én azt élvezem.
Megértem én, hosszú évekig hopperkedtem én is.
(most is van kb 7 disztró az SSD-n, de csak addig érdekeltek, míg felraktam, ill kielégítette kíváncsiságomat)
Értsd meg, hogy a Cinnamon nálam szaggat, lagzik (animáció).
Erről már esett szó másik topikban, user error simán, no de nem baj, anno hopperkedésem közepén elkezdtek érdekelni az ilyen kihívások is, volt a legelején is nyilván, de azt kevésbé élveztem. A mai Linux mellett minden megoldható, nyilván gyenge CPU és kevés RAM az nyűgössé teszi kicsit...
-
Továbbra sem szeretem a Cinnamont, bármennyire is fáj neked
Nem ismered, az van itt a háttérben!
A Mint-et bírnám Gnome-mal vagy KDE-vel.
Hát akkor rakd fel a Plasma-t Mint-re, egyszer csináltam ilyet, Cinnamon mellé felraktam, KDE csomagok nélkül főleg, eszméletlen jó lett. Mivel nem pofonegyszerű, a felesleges hopperkedés helyett jóval nagyobb sikerélmény is lehetne számodra!
Gnome-osítani jóval könnyebb lenne, de azt meg minek...
-
Te a Mint-et utálod meg a Cinnamont persze, sokan meg a Snap-ra épülő rettenetet az Ubuntunál.
Ezen kívül még nem érezted hátrányát a remek Snap-nak? Majd fogod.
Téged amúgy zavar, hogy az apt csomagok meg egy laikusnak teljesen átláthatatlanok?
Nem én írtam, szóval....amúgy tényleg milyen dolog már, hogy a laikus sem látja át a Linux telepített csomagjait! Azt hittem az úgy van, hogy egy
laikus
úgy amblock nem érti az OS gépház alatt történő dolgokat.Te laikus vagy?
Én igen, de már jó régóta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest