- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
RBJ
addikt
Nem tudom miért nem találok semmit boot screen problémára a neten a mint cinnamonra.
Boot kor semmi nem látszik csak a multi op választó képernyo -
RBJ
addikt
boot screen plash screen nem egy és ugyanaz?
-
RBJ
addikt
mit kell még terminálban mókolni, hogy a sensors parancsra ne csak egy értéket adjon hanem magonként kíírjon mindent?
-
RBJ
addikt
most nézem, hogy az ujabb clementine be van valami moodbar. Mi a túró ez?
-
RBJ
addikt
újratettem a mint et valami volt vele. most jo. Nem tudom ,hogy hol kell inaktiválni, hogy ne jelenjen meg az asztalon a saját mappa és saját gép ikonja. NEm emlékszem. nem akarom csak úgy torolni.
-
RBJ
addikt
válasz
God Vazzeg #4941 üzenetére
eddig lassan már egy éve cairo dock ot használtam.
most hulye forum hatására theme t akartam változtatni onnan tól elkezdtett villogozni.
remove uninstal minden volt, vga driver update is volt de megmarad a jelenség.
a cairo ban az open gl meg anélkül mit takar? -
RBJ
addikt
docky beálltás terén valaki? nem tudom eltüntetni a plus docky t meg sehol nem találom a beállításokban a helyzet állítást.
-
RBJ
addikt
Bekakált a cairo dock om. csak villog nem akar megjelenni. tipp.
-
RBJ
addikt
hál istennek valahogy rákaptam a linuxra lehet majd 1-1.5 éve és nem bántam meg. a win 7 is csak a teló miatt raktam fel anno de már az is szükségtelen kinőttem a telopiszkálásból.
így teljesen megvagyok linux al. szerintem a home felhasználók 90% simán átállhatna valamilyen szabadszoftvere legalább nem fertőznék magukat és egymást. Duma, hogy nehéz a linux mivel a felhasználók 80% nak szerintem még az is gondot okoz, hogy mi az a windows. Mint a egyik kollegám aki váltig állította, hogy neki nincs cd/dvd iró olvasó a gépén sót a kikapcs gombot is kereste. Itt csak a lustaság és nem tanulás a lényeg.Mondjuk más kérdés, hogy kit mi érdekel. Gép bekapcsol oszt like ennyi.
-
RBJ
addikt
Én mint itthoni felhasználó már azt nem tudom lassan, hogy mi a windows. Nekem már lassan az okoz problémát.
-
RBJ
addikt
Most futottam bele a voyager linux ba[link]
xfce alapú dolog ahhoz képest, hogy nincs nagy hype körülötte elég kiforrott dolognak tűnik live próbában. -
RBJ
addikt
MOst, hogy olvasgatom itt a compizos dolgokat tényleg a Mint en nem találok semmilyen beállítási lehetőségeket az effektekre.
-
RBJ
addikt
Csak nekem tűnik úgy, hogy nincs olyan nagy felhajtás a új ubi körül?
Vagy én nem érzek rá ingerenciát arra, hogy kipróbáljam. -
RBJ
addikt
Van értelme LTS verzióról felváltani 12.10 re?
-
RBJ
addikt
Csókolom. Valaki meg tudja nézni, hogy mikor írtam ide a linux topikba először?
Kíváncsi lennék, hogy mikor tértem meg.
Fuduntu ra tudna valaki értelmes magyarázatot adni?
Ha jól értem akkor Fedora alapú de mi az ubis kavarás? -
RBJ
addikt
szerintetek van valami linux mint alatt a mintinstal/szoftverkezelő/ helyett valami alternatíva?
hiába tettem fel az ubuntus szoftverközpontot rendre osszekakálás lesz a vége. -
RBJ
addikt
konkrétan mit is kell terminálba beírni ?
Open a terminal and type the following command, then select "mint-logo":
sudo update-alternatives --config default.plymouthNew -> Implemented
ezt kapom:
bash: szintaktikai hiba „sudo” váratlan token közelében -
RBJ
addikt
van olyan alkalmazás amivel tunám állítani a fényerőt a notin. a Fn+ Fnum kombo nem műszik.
-
RBJ
addikt
ugye ugye itt is írnak a nautilus problémáról.
[link] -
RBJ
addikt
tud valaki valamit nautilus helyett? ne dolphin legyen. valamiért nem musikál rendesen a nautilus linux mint alatt. ha megnyitok egy mappát igen sokáig tekereg a kurzor jele. mintha töltenne befele. pedig friss a rendszer semmi nincs rajta.
-
RBJ
addikt
Használ valaki SolusOS t? elég kiforott dolognak tűnik.
-
RBJ
addikt
profile ini , és a place t is átmásoltam és bingo. köszönöm.
-
RBJ
addikt
már csak azt kell eldöntenem, hogy ubi, kubi. mint legyen e. hamár telepítek.
-
RBJ
addikt
örömmel közlöm sikerült kifektetnem a linux mint et. nem indul el csak nagy feketeség van.
live ról irok. hogyan tudnám a firefox könyvjelzőimet kimenteni?
a többit megoldom újratelepítem oszt jó van. -
RBJ
addikt
ez alapján telepítettem a coverbox ot.
First we need to install the necessary dependencies for the app:sudo apt-get install python-dbus python-gtk2 python-cairo python-rsvg python-xlib python-xdg canberra-gtk-module
Now we can proceed to ‘install’ the application. Just run the following commands:
cd Downloads/coverbox
sudo make installde nem tetszik hogyan vakarhatom le? synaptics ba nem látom.
ajaj. nyomtam egy
sudo apt-get remove python-dbus python-gtk2 python-cairo python-rsvg python-xlib python-xdg canberra-gtk-module t
és mintha sokkal több dolog törlődne mint kellene. -
RBJ
addikt
csókolom. feltettem a coverbox ot. egy bibim van vele. állandóan látszik. vagyis ha böngészek akkor nem marad a háttérben hanem belóg. a helyzetét melyik kordinátával tudom állítani?
ez van az edit ben,.
MPD]
host = localhost
port = 6600
password =
path = ~/Music[Players]
autoplug = 1
delay = 10
player = Rhythmbox
override = DeaDBeeF,MPD[Plugins]
covers = Lastfm
lyrics = LyricsWikia
utils =
override = 0[Window]
ontop = 0
stick = 1
position = 10,10
trayicon = 0 -
RBJ
addikt
Lehet nagy hülyeséget kérdezek létezik olyan, hogy valamilyen tábla gépre vagy tabra mifenére mondjuk linux t pl ubuntut rákalapálni?
-
RBJ
addikt
erre valaki? [link]
nem értem mi ez a 12.04.1 -
RBJ
addikt
Lehet hülye kérdés de nekem a linux mint en a szoftverkezelő nem működik egészségesen.
levakarhatom és feltehetem esetleg az ubuntu szoftverközpöntját?
gondolom akkor a hivatalos tárolját is fel kellene vennem. -
RBJ
addikt
valaki tud ajánlani valami működő java telepítési parancssort vagy tárolót. bibiskedik a java m.
-
RBJ
addikt
Csókolom. Lenne apró gondom. nem jelentős.
Másnak nem szokott a qbittorent alaphelyzetbe állítódni? gondolok olyanra, hogy magyar a volt állítva, az útvonal, titkosítás minden saját szájíz szerint és egyszer csak fogja magát gyári állapotba áll.
pedig nem történik frissítés, sőt a tárolókban még a szoftver forrásnál is ki van véve a pipa. -
RBJ
addikt
empathy n miért nem tud az msn e fiókom kapcsolódni.? pidginen meg megyen.
-
RBJ
addikt
na e már hibrid.
[link] -
RBJ
addikt
-
RBJ
addikt
Jé erről most hallok először.
[link] -
RBJ
addikt
kint a végleges mint kde [link]
-
RBJ
addikt
szerintem a gparted ben a jelzők kezelésénél kellene valamelyiket kipippantani.
-
RBJ
addikt
válasz
God Vazzeg #2153 üzenetére
vagyis konkrét megoldás?
-
RBJ
addikt
Akkárhogy formázom meg az usb pent gparted el állandóan írásvédett lesz. tipp?
-
RBJ
addikt
teminalban tud valaki olyan parancsot ami után látom, hogy mennyi a cpu hőmérséklete? már tárgytalan.
-
RBJ
addikt
mostanában a qbittorentem állandóan ellállítódik vagyis alapra változik át. másnál előfordul?
-
RBJ
addikt
hogyan tudok win 7 es usb telepítőt csinálni linux alatt?
-
RBJ
addikt
Van egy adott conky [link]
innen eljutottam idáig.
elvileg az lm-sensors fent van mégse mutat semmit. hogyan tudnám a / használt / szöveget sorba tenni?
-
RBJ
addikt
cinnamonban nem tudom beállítani a cpu tempereture monitort sajna. valaki tud helyette valami cpu temp conky t.?
-
RBJ
addikt
use_xft yes
xftfont DejaVu Sans:size=8
xftalpha 0.1
update_interval 1
total_run_times 0
own_window yes
own_window_type override
own_window_transparent yes
own_window_hints undecorated,below,sticky,skip_taskbar,skip_pager
double_buffer yes
minimum_size 300 5
maximum_width 800
draw_shades no
draw_outline no
draw_borders no
draw_graph_borders no
default_color white
default_shade_color red
default_outline_color green
alignment top_left
gap_x 80
gap_y 500
no_buffers yes
uppercase no
cpu_avg_samples 2
net_avg_samples 1
override_utf8_locale yes
use_spacer yesTEXT
${voffset 10}${color EAEAEA}${font DejaVu Sans:pixelsize=120}${time %H:%M}${font}${voffset -84}${goto 350}${color ACCD8A}${font DejaVu Sans:pixelsize=41}${time %d} ${voffset -15}${color EAEAEA}${font DejaVu Sans:pixelsize=22}${time %B} ${font}${voffset 21}${font DejaVu Sans:pixelsize=42}${goto 350}${time %A}
${goto 351}${font DejaVu Sans:pixelsize=18}${voffset -31}${color EAEAEA}${execi 3600 python ~/.scripts/conkyForecast.py --location=HUXX0019 --datatype=CC} ${font DejaVu Sans:pixelsize=18} ${color EAEAEA}${execi 3600 python ~/.scripts/conkyForecast.py --location=HUXX0019 --datatype=HT}
${voffset -9}${offset 12}${font Ubuntu:pixelsize=10}${color ACCD8A}CPU ${offset 8}${color EAEAEA}${cpu}%${offset 8}${goto 80}${color ACCD8A}RAM ${offset 8}${color EAEAEA}$mem / $memmax${offset 19}${color ACCD8A} TERHELÉS${offset 8}${color EAEAEA}${offset 8} ${loadavg}${color ACCD8A} ${offset 19}HŐ ${offset 8}${color EAEAEA}${execi 30 sensors | grep 'temp1' | cut -c15-21}#${offset 8}${color EAEAEA}${execi 3600 python ~/.scripts/conkyForecast.py --location=HUXX0019 --datatype=CC}${font Ubuntu:pixelsize=10}${offset 8}${color ACCD8A}${execi 3600 python ~/.scripts/conkyForecast.py --location=HUXX0019 --datatype=HT}
#${offset 19}${color ACCD8A}HOME ${offset 8}$color${fs_free /} / ${fs_size /}${time %A}
-
RBJ
addikt
csókolom. elő akartam venni a kedvenc conky mat linux mint re és érdekes nem klappol rá amit anno ubin használtam.
-
RBJ
addikt
Kendi bá.
A rednszerment ppa t hol találom? vagy most már systemback a hivatalos neve?
rápróbálom a mint re. tudod nálam anno bibis volt. -
RBJ
addikt
jé nem is tudtam, hogy a mint nél ha a bal felső sarokban hagyod az egeret elkezd bizseregni és multi ablakkezelő feljön.
-
RBJ
addikt
LÉtezne, hogy a bootlogo m ami nem volt egy update után meggyógyulna? Most lett.
Majdnem azt hittem, hogy az update kinyiffantotta a gépemet mert elég későre boot olt be. csak fekete...fekete... fekete...és lőn desktop. -
RBJ
addikt
Csókolom.
Feltettem a Mint fórumban de sehol még válasz. szeretném látni a panelomon a cpu hőmérsékletet . feltettem az lm-sensors t. kisalkalmazások hozzáadása és mégse jelenik meg semmi. tippjijje valakinek. conky val majd később bűvészkedem ha lesz időm. -
RBJ
addikt
meg mostanában megpiszkáltam az adobe flash t leszedtem majd újra ment. és azóta a flash videókban az embereki bőrszín kék.
milyen adobe tartozék maradhatott le? synapticsba tenném fel. -
RBJ
addikt
conky ra gondolok még én is csak majd egy évnyi kubuntuzás után felejtek mint a meszes, hogy mi merre. érdekes módon a simple cpu t cinnamon on nem tudom felkalapálni a panelba.
elvileg kisalkalmazások hozzáadása de sehol semmi. -
RBJ
addikt
hol találom a destop témázó topikot? nem lellem.
-
RBJ
addikt
cairo dockhoz tud valaki valami cpu hőmérséklet mutatót és időjárás widgetet?
-
RBJ
addikt
milyen file kezelővel tudok a local mappába másolni root joggal.
-
RBJ
addikt
hülyét kérdezek lehet. dolphin oz vagyok szokva a kubi miatt. a mint alatt a nautilus nem fekszik nekem. ennél nincs két ablakos mód?
-
RBJ
addikt
Csókolom.
cseréltem a kubit linux mint cinenamonra. furi egy kicsit nekem hogy nincs plasmoid.
szeretnék valami docky t vagy hasonlót amin egybe vannak az alkalmazásaim. vagy valami unity sáv szerűt oldalra . tippjijje valakinek? -
RBJ
addikt
csókolom . kérdésem a következő. két rendszer winf...s és Kubuntu van a gépemen. lehet most majd egy évnyi kubuntuzás után felraknám a linux mint maya t. a kubi helyére. ezek után megint kell majd grub helyreállítást csinálni.?
még mindig szerény véleményem, hogy nem is értem miért használnak wint most csak kényszerből van fent a telefonom végett de bűn csúnya és döcögős valami a kubuntuhoz viszonyítva. szerény véleményem a kubuntu még mindig kenterbe veri kinézetre és teljesítményre is. -
RBJ
addikt
hogyan tudok a külső táramon maradt állományokat törölni. védett tartalomnak mutatja pedig csak valami régi zene válogatás volt amit nem tudok törölni.
-
RBJ
addikt
tényleg lehet választani de ilyen csúfság, hogy win van a gépemen már régen esett. meg
-
RBJ
addikt
valami jó grub helyreállító leírást szeretnék. ha magyar az se baj.
csináltam egy sudo fdisk -l tDevice Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 2048 512417791 256207872 83 Linux
/dev/sda2 * 512425305 618855929 53215312+ 7 HPFS/NTFS/exFAT
/dev/sda3 618862590 625141759 3139585 5 Extended
/dev/sda5 618862592 625141759 3139584 82 Linux swap / Solarboot os a win. és szeretném ha a kubi is elindulna vagyis válaszható lenne.
-
RBJ
addikt
nem is ment a telepítés fat 32 re. gyorsan átformáztam ntfs re. most win alól írok. és most nézem, hogy nagyon csunyácska szegény. nem is tudom mit esznek rajta. maga a telepítési metódus és az egész rendszer egy rakás csunya dolog. ha hozzámvágnák se kellene win.
most látom ennyi idő után, hogy mennyivel kiforrottabb a kubuntum.ha most restartolnék csak a win lenne. live alatt csináljak terminálban majd egy updategrub ot és válaszható lesz startkor, hogy melyik rendszert akarom használni ?
-
RBJ
addikt
régen kalapálgattam már linuxt. vagy fél éve annyira beállt már a kubi. így sokat felejtettem.
ha jól tudom fat32 formátumra kell csinálni egyet.
linux mint maya live on csináltam egyet gparted el. 50 gb fat 32. kiváncsi vagyok mikor elinditom a wint látni fogja e. -
RBJ
addikt
patrició készítése előtt gondolom le kell csatolni a winyot de nem engedi. live modban sikerülhet patricionálás.?
-
RBJ
addikt
meglévő kubuntu mellé tudok win t tenni? sajnos a telefonom miatt szükség lehet rá.
-
RBJ
addikt
jé tényleg működik a rádio vlc ben. már csak a rec gombot nem találom.
kicsit furi, hogy semmi effektet vagy az állomást nem mutatja.na meglett a gomb. speciális vezérlő egységek.
-
RBJ
addikt
az mitől lehet, hogy a pidginemen nem tudok képet küldeni. inaktiv a menüben.
le lehet tiltani valahol ha jon üzenet ne legyen tele a monitor az értesítés felugró uzeneteivel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest