- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Hirdetés
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
Tökmindegy a lényeg hogy értsed mit akarok... vagyis te mit akarsz.
Azt hogy a grub2-ben legyen olyan hogy ubuntu, meg windows 7 akármilyen kiadás
meg hogy a bootmgr-ben legyen olyan hogy windows 7, meg akármilyen linux amit most írtál be. Akkor nem lesz gondod késöbb. De leginkább írd be linuxba hogy
sudo update-grub és felejtsük el.(#9687) Kendek: most már értem, azt hittem a verziószámozás szorosabban kötődik a dologhoz. Igen van legacy grub is az EBCD-ben.
-
quailstorm
félisten
látod az ubuntu bootmenüjében a windows 8-at? Mert ha nem, akkor frissítsd, egy parancs
Később kellemetlen lehet ha frissül a grub, sorrended cserél a két rendszerindító és akkor meg windowst nem látsz.(#9685) Kendek: neosmartéknál is a GRUB az 1.99-is, a GRUB2.00 meg grub2. De biztos úgy van ahogy mondod, csak nem ezt tapasztaltam
onnan hogy felment a grub2, SEMMILYEN üzemelő bootmanagerem nem volt. -
De, újratelepítheted a GRUB-ot az MBR-be, majd frissítheted a konfigurációs fájlját.
Indíts a telepítővel egy Live-ot, majd terminálba írd:sudo mount /dev/sdXN /mnt
ahol az sdXN az Ubuntu partíciója, majd:
sudo mount -B /dev /mnt/dev
sudo mount -B /sys /mnt/sys
sudo mount -B /proc /mnt/proc
sudo chroot /mnt
grub-install /dev/sdX
update-grub
exit
sudo reboot -
-
kriszpontaz
veterán
Nekem is hasonló gépem van Sapphire Vapor-X HD 7770 VGA-val és játszhatatlanul lassú minden játék. Rohadt nagy csalódás, a 9600GT-vel jobban futott minden, pedig a 2 VGA nem egy kategória.
Próbáltam mindegyik drivert, a kiadás utáni frissítés elvileg az AMD oldaláról is elérhető 13.4-es verziójú driver.
Próbáltam kézi telepítéssel is, és semmivel nem lett jobb.Az egyik fórumon (Steam Linux) írták hogy ennek a beállításnak a kikapcsolása sokat javít a TF2-n.
High Dynamic Range: Full (if available) - ezt kell kikapcsolni
-
-
stopperos
senior tag
Itt sajnos megállt a tudományom. Pár kérdés/lehetőség: Opera mennyire friss? Próbáld ki másik felhasználóval (csinálj egy újat az ubuntuhoz, és ott nézd meg). 32/64 bit összeütközik. Ha mondjuk a böngésző 32 bit de a géped és a java 64, az gond lehet.
Én ezeket próbálnám végig.Fanatikus tag lettem a mai helpdeskelés után
gyulank: én meg nem fogok warezban segíteni. Amúgy már minden lehetőséget végig mondtak a többiek ezzel kapcsolatban.
Gnome: Töröld parancssorból azokat a csomagokat, amiket felraktál. Ctrl+Alt+F1 -el át is tudsz váltani. Ekkor megúszod az újratelepítést, és nem érdekel, hogy nem tudod milyen csomagokat tettél fel. -
stopperos
senior tag
Icedtea-6 vagy icedtea-7?
**szerk:
akkor távolítsd el az egészet sudo apt-get purge openjdk-* paranccsal és rakd fel sudo apt-get install icedtea-6-plugin paranccsal a 6-ost. Nem tudok jobbat, ki kell próbálni melyik verziót szereti.
Ha vissza akarod csinálni, akkor megint eltávolítás, és telepíted 7-tel. -
stopperos
senior tag
Milyen verziós kernel van fenn?
Be van téve a virtualbox ppa?A lehetőség)
Ami a tárolóban van virtualbox, az alapból csak 3.2-es kernellel működik, a többinél elszáll a modul fordítás.
Megoldás: kell virtualbox ppa vagy a legújabb csomag innen [link] Miután felraktad, menni fog.B lehetőség)
Hiányzik a dkms és/vagy a linux-headers csomag. Emiatt nem fordul a külső modul. Ha megvan, akkor menni fog.**szerk:
lionhearted & hcl: Ez egy bug a 3.2 nél újabb kernelekre, amit a virtualbox csomag frissítésével lehet orvosolni, mert javították. Nálam is ez a gond van a szerveren, ott megragadtam 3.2 kernelnél és a tárolós verziónál. Az oracle verzió fel akarja tenni a fél desktop környezetet, amit nem szeretnék. -
-
A Virtualbox kernelmodulja nincs települve.
Én mondjuk Vmware-t használok, de ha kernelfrissülés van, az magától észreveszi, és updateli magát.Esetleg a Virtualbox csomagot rekonfigolni? sudo apt-get install update, upgrade, ha nem, akkor dpkg --reconfigure virtualbox... Vagy hasonló?
@lionhearted : Legközelebb megkeresem a szemem
-
-
-
-
-
-
-
-
stopperos
senior tag
Innen nézve az egeret felismerte és mennie kellene neki. Nem tudom, hogy mi lehet a baj.
Teszt fióknál szerintem nem működik a kamera.
Az intel kártyáknak általában jó a támogatottsága linuxon, nem kellene driverrel szórakozni. A kernelben benne van minden.
A wlan pedig usb vagy beépített? -
Syl
nagyúr
Még ha ugyanaz lenne a hardver (a nexus négymagos tegra3 processzora reggelire megeszi a kindle fire-t), akkor is a nexus a nyerő, pusztán azért mert nexus. Android frissítés azonnal, ahogy a google kiadja az új verziót. A héten jött rá a 4.2.2
Hol is van ehhez képest a kindle? Oh, wait. Xda-n kell hozzá főzött rom-ot keresni, mert gyárilag valami herélt vacak van rajta -
stopperos
senior tag
Skype-on belül át kell állítani a beállításoknál a video forrását. Pl az otthoni gépen (Ubuntu 10.04.4) nem akar menni rendszer szinten, de a skype alatt megy. Az direkt kezelheti a kamerákat.
Tehát mégegyszer, húzd ki az egeret, majd dugd vissza. Akkor küld el a parancsnak a kimenetét.
-
PuMbA
titán
11.10-nek 2 hónap múlva lejár a támogatása
Pendrive-ra is ki tudsz tenni egy Linuxot Unetbootin-nal és akkor nem kell kiírogatni... 12.10-ben több a bug, mint a 12.04-ben, de mivel a géped régi, ezért érdemes a Unity felületet hanyagolni. Ezért linkeltem a Linux Minteket, amik tulajdonképpen Ubuntuk kis variációval és más felülettel.
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3134, 95% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest