- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Jól állt le a win utoljára?
Egyébként én a HDDre raktam volna a grubot, és a biosban eszerint állítom a sorrendet, így a win önmagában is képes felállni, csakúgy, mint az Ubuntu. Hacsak nincs valami más ok, amiért oda került (pl UEFI + GPT csak azon van, igaz ez orvosolható, de időigényes...)Szerintem egyszerűbb lenne átrakni a grubot, hamár az ubi elindul, és win telepítővel helyreállítani az ssd MBRjét.
-
-
kriszpontaz
veterán
Eddig én is azzal használtam, egy 9600GT-vel, kicsit lassú volt, de ment. Nemrég cseréltem a kártyámat, de nem raktam még fel Ubit, mert régen sokat szívtam az AMD kártyákkal. Az Ubi tárolóiból elérhető Steam-es vezérlők jól működnek, vagy manuálisan kell a beta vezérlő progit felhegeszteni? Egyáltalán milyen teljesítménye van Steam alatt?
Nem szeretnék feleslegesen szenvedni vele, azért érdeklődöm. -
HuMarc
veterán
A nyáron (június 16, azt hiszem
) vettem egy Lenovo B560-at, Core i3-al, 6 GB RAM-mal. (120 000 Ft volt, de csak 2 GB RAM-mal egy tizessel lett volna kevesebb) Az Ubuntu 12.10 tökéletesen működik rajta. Néha sz@rakodik, és hibaüzeneteket dobál, vagy nem indul el, és akkor grub -> advanced boot (?) -> egyel régebbi kernel használata
De a legtöbb probléma max. 2 perc és egy újraindítás alatt orvosolható, ráadásul nem is gyakoriak. Mondjuk van hátránya az Ubuntunak, pl. néhány külső DVD-olvasót nem kezel. Érdemes utánaolvasni, hogy van-e valami ilyen természetű inkompatibilitás és rákeresni, hogy a rokon-disztrókban is fellelhető-e. Mert pl. a Linux Mint tökéletesen kezeli azt a külső DVD-olvasót, amivel nekünk Ubuntu alatt gondunk volt.
-
buherton
őstag
Ugyanazt a kernelt használja, mint a desktop verzió. Látható különbség még, hogy alapértelmezetten CLI, illetve jó pár megszokott program hiányzik róla, mint pl. make, gcc. Nekem ez van már egy kisebb ideje, de nem igazán kell újraindítani. Nagyon erős gép sem kell alá, mert nincs GUI.
-
Nkboy
senior tag
Nem csak frissíteni kel a Grub-ot, hanem telepíteni is. Hogy melyikre akarod, azt Te döntöd el.
Ha a boot SSD-re van beállítva a BIOS-ban, akkor arra.Azért nem tudja olvasni, (szerintem) az sda-t, mert az ugye sdb lett.
Tehát, ha ssd-re akarod akkor: sudo grub-install /dev/sda. Utána jöhet a sudo update-grub
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest