- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Videl
csendes tag
Látom sikerült megoldani, pedig pont most akartam írni
EOS-ban átlátszó a felső panel, illetve a dátum és idő középen van. Ettől függetlenül így is csinos asztal(ok).Hadd kérdezzem már meg, hogy ha terminálban állítgatod az alsamixert (alsamixer -c0), akkor újraindítás után is megmaradnak a beállítások? Nekem nem. Nem tudom eldönteni, hogy ez Arch, kde vagy milyen hiba. Egy délutánt rászántam már, de hiába. Úgy rémlik, mint Suse és Mint alatt nem lett volna ilyen problémám.
-
Videl
csendes tag
Nemcsak a Xubuntuból lehet külsőre hasonlót kihozni, hanem majdnem mindenből. Kde alatt a legkönnyebb, de pl. xfce-nél sem nehéz. Épp valamelyik héten foglalkoztam a témával. Felülre egy jól konfigurált tint2 panel (xfce panelnál többet ki lehet hozni belőle), alulra pedig plank vagy a látványosabb cairo dock.
-
Elképzelhető, hogy nem akar majd elindulni (igazából nem tudom), de vélhetően a telepítőjével helyrehozható a dolog (érdeklődj a megfelelő fórumon).
A partíció megnövelése kb. pár másodperc lesz csak, de a csökkentése amiatt, hogy eltolódik majd az egész, már lényegesen hosszadalmasabb folyamat.(#15120) Foose: Az a legnagyobb baj, hogy egyáltalán nem ilyen hardverekre fejlesztik a böngészős lejátszókat. Ami pár éve még esetleg gond nélkül ment vele, mára már az sem. GPU-gyorsítás nélkül a hurka proci dolgozik mint az állat, miközben pl. az Adobe is növelte a minimális utasításkészlet követelményét.
Nekem egyébként mikor Radeon 9200-am volt, még internetem sem volt bekötve, nemhogy YouTube videókat nézegettem (nem is létezett akkor még)... -
5. a 2. elé? Annak mi értelme lenne?
Úgy meg tudod oldani, hogy1. összezsugorít akkorára, hogy mögötte legyen hely a 2.- nek.
Az 1. mögött keletkezett üres helyre új partíciót hozol létre és átmásolod a 2.- est és annak a helyére az 5.- öst.
Ezt követően a 2. hátramásol és 1. visszabővít, úgy, hogy törlöd a mögötte létrehozott partíciót előbb.Egyszerű lesz, de sokáig tarthat a rajta lévő állományok miatt. Ha szerted a tetrist, akkor még élvezni is fogod.
Most látom, hogy a szakember megelőzött!
-
Mint látod az sda5 egy logikai partíció az sda3 kiterjesztettben. Először töröld mindkettőt (hiszen alig van rajta valami), növeld és csökkentsd az sda2 méretét, hogy előtte keletkezzen a hely (ez jó sokáig fog tartani), majd hozd létre a keletkező szabadon az új partíciót.
-
woodworm
veterán
Az csak a windowsos telepítő.
Maga a rendszer egy grub4dos-ból és a zip tartalmának a rámásolásával működik. Az iso fájlokat is csak a könyvtárrendszer megfelelő helyére kell másolni.
Minden művelet elvégezhető linuxon is."Making an Easy2Boot USB drive involves just 3 steps, (1) Format a USB drive, (2) install the grub4dos bootloader and (3) copy over the E2B files. This can be done using linux or Windows."
-
Aethelstone
addikt
-
-
-
-
FіkuszKukіsz
őstag
Próbáld meg ezt:
Realtek driver -
-
-
törölt tag
Esetleg így?
Try the following steps.run in a terminal:
sudo rfkill unblock wifi
sudo rfkill unblock all
rerun
sudo rfkill list
to confirm that the card has been unblocked.
reboot
rerun
sudo rfkill
list again to confirm unblocking as been retained.
rerun
sudo lshw -class network
you should now see that the kernel has recognised (or not) the wireless card.
-
-
-
-
-
-
-
-
Sonja
nagyúr
Hmm... Érdekes.
Akkor még ezt a megoldást próbáld meg. Ha ez sem, akkor kifogytam az ötletekből.
-
Sonja
nagyúr
Így próbáld meg! Ez elvileg tökéletes megoldás.
-
-
vinibali
őstag
akkor gyaluld le mind. wint am sem használod, a mint meg minek ha elementary van mellette?
szerintem áthelyezéssel kéne próbálkozni, de az nagy valószínűséggel megölné a wint. én pár napja rángattam odébb(w7) és aztán telepítős javítás után indult csak. majd az elementary telepítőjénél a windows-os partíciót állítanám be, hogy oda rakja a rendszerindítót -
Siriusb
veterán
-
törölt tag
Ha fel van csatolva mindegyik, akkor grafikusan a kereteket (sda4 és sda2) balra húzod, előbb a baloldalt, utána a jobbot. És így tovább. Alul kiírja a megteendő lépéseket. Amikor vége, akkor leokézod (nem tudom, hol, talán sz eszközsoron is lesz egy zöld pipa, vagy a menüből teheted), és megvárod, amíg megcsinálja. Gyakorlatilag az összes lépést végigcsinálhatod, és csak a végén kell ok-zni.
Az extendednél előbb az extended keretét húzod. Lehet menüből is állítani, akkor a kezdetét és a végét állítod be. A mozgatásokat is lehet így. -
cigam
titán
Hol nem ajánl fel semmilyen lehetőséget
Fogod az üres helyet, és eltolod az sda3 mellé (merthogy ez a kiterjesztett partíciód). Ekkor megtudod növelni a méretét az üres hely felhasználásával. Miután már van üres hely az extended partíción belül, máris létre tudod hozni a szükséges partíció(ka)t.
Keeperv85
Nem állítottál be vmi "biztonsági" trükköt, hogy minden kikapcsoláskor törölje a swap-et, és induláskor hozza létre? -
törölt tag
Mivel már van 3 elsődleges és 1 kiterjesztet partíciód, így többet nem tudsz létrehozni. Azt tudod ezzel, hogy GParted-del a /dev/sda4-et és a /dev/sda2-őt előre mozgatod, így az üres helyed az extended előtt lesz. Ezután az extended méretét megnöveled, azaz hozzáadod a lefoglalatlant, a másik kicsit is, mert látom, van még. Ezután az extendeden belül lesz az eredeti swap-partíció mellett a hozzáadott lefoglalatlan. Ekkor már arra tudsz logikai partíciót.
Csak előtte mentsd, ami kell.
VBoxban szórakoztam ilyenekkel, gond nélkül ment. De nem kellett izgulni az adatok miatt. -
God Vazzeg
veterán
Nekem ketyeg az Olivia, végig próbálgattam az nvidia drivereket is alatta, a 310-as nekem a legjobb. Semmi gond vele. Asszony laptopjára is felhúztam, el volt ájulva, sokkal szebben és gyorsabban megy mint a win7, nagyon elégedett vele. Hosszabb távon majd meglátjuk, leállítás nála is fél perc gondolkodás után volt meg, érdekes is volt nagyon
Nálam nincs gond vele egyáltalán, asztali gépen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Delta Force (2024)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Xbox tulajok OFF topicja
- Stellar Blade
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged