Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Yettel topik
- MIUI / HyperOS topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
-
Mobilarena

Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció

Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
I02S3F
üzenetére
Nem akarom babrálni. Csak működjön!
Én már évek óta így vagyok ezzel, a Mint Cinnamont felrakatm, pár desktop kinézet beállítás, néhány program telepítése és csak használtam. Mivel a nagy gamer felbuzdulásom addig tartott, míg ki nem derült, milyen facán működik a dolog, ezért kipróbáltam pár hypeolt Archklónt, nem jöttek be, ezért raktam fel a Garudát, de annak minden változata ízlésgyilkos, így újra elővettem a Lite KDE verzióját, itt annyira nincs fenn sok felesleges csomag, hogy még böngésző sincs alapból. Feljön egy GUI-s Assistant és ott kategorizáltan mindenből választhatsz. Lehet ezért is gyorsabb minden eddiginél, amit kipróbáltam. De innentől babrálni nem kell, nem egy agyontömött valami, amihez a legminimálisabb beállításokhoz mégis fel kell rakni külön valami Tweak kiegészítőt. Amúgy ha valamit mégis csinálnod kell, felugrik egy kisablak és leírja neked, mit kell tenned.
A BTRFS megismerése viszont nem kihagyható, előbb-utóbb úgyis meg kell szoknunk minden disztrón. RAM-ból amúgy többet eszik, mint az EXT4, de még nem hasonlítottam össze pontosan. Ez nyilván kevés RAM-nál gond...de most, hogy leírtam, rá is jöttem a tévedésemre. A Zram default nála és amitt mutat nyilván nagyobb RAM foglaltságot. Úgy látom ezek alapján, hogy az optimális minimum itt a 16GB RAM. Van 64GB desktop RAM-om tartalékban, de mivel nem fogok játszani, annak a árán inkább veszek egy HP EliteBook 865 G9 Ryzen 5 6600u notit. Ahogy elnézem ezt a KDE Lite disztrót, nagyon jó energiagazdálkodása van, eddig ez rakta csak úgy suspendbe a desktopot, hogy totál néma volt rajta minden, notinál meg ez elég fontos lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- 27% - GIGABYTE RX 7800 XT GAMING OC 16G Videokártya
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal, plusz csuklótámaszok
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- AKCIÓ! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation 5 (Slim) Digital Edition - 825GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest