Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz I02S3F #43421 üzenetére

Nem akarom babrálni. Csak működjön!

Én már évek óta így vagyok ezzel, a Mint Cinnamont felrakatm, pár desktop kinézet beállítás, néhány program telepítése és csak használtam. Mivel a nagy gamer felbuzdulásom addig tartott, míg ki nem derült, milyen facán működik a dolog, ezért kipróbáltam pár hypeolt Archklónt, nem jöttek be, ezért raktam fel a Garudát, de annak minden változata ízlésgyilkos, így újra elővettem a Lite KDE verzióját, itt annyira nincs fenn sok felesleges csomag, hogy még böngésző sincs alapból. Feljön egy GUI-s Assistant és ott kategorizáltan mindenből választhatsz. Lehet ezért is gyorsabb minden eddiginél, amit kipróbáltam. De innentől babrálni nem kell, nem egy agyontömött valami, amihez a legminimálisabb beállításokhoz mégis fel kell rakni külön valami Tweak kiegészítőt. Amúgy ha valamit mégis csinálnod kell, felugrik egy kisablak és leírja neked, mit kell tenned.

A BTRFS megismerése viszont nem kihagyható, előbb-utóbb úgyis meg kell szoknunk minden disztrón. RAM-ból amúgy többet eszik, mint az EXT4, de még nem hasonlítottam össze pontosan. Ez nyilván kevés RAM-nál gond...de most, hogy leírtam, rá is jöttem a tévedésemre. A Zram default nála és amitt mutat nyilván nagyobb RAM foglaltságot. Úgy látom ezek alapján, hogy az optimális minimum itt a 16GB RAM. Van 64GB desktop RAM-om tartalékban, de mivel nem fogok játszani, annak a árán inkább veszek egy HP EliteBook 865 G9 Ryzen 5 6600u notit. Ahogy elnézem ezt a KDE Lite disztrót, nagyon jó energiagazdálkodása van, eddig ez rakta csak úgy suspendbe a desktopot, hogy totál néma volt rajta minden, notinál meg ez elég fontos lesz.

Új hozzászólás Aktív témák