Hirdetés
- iPhone topik
 - „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
 - Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
 - Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
 - 9000 mAh-s Redmi készül
 - Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
 - Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
 - Google Pixel topik
 - Milyen okostelefont vegyek?
 - Amazfit Bip 6 - jót olcsón

- 

Mobilarena

Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció

Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

válasz

paolinho

üzenetére
						Megoldható, csak máshogy.
Első körben a cifs-utils csomagra van szükséged, telepítsd fel: sudo apt install cifs-utils
Ez biztosítja azokat az összetevőket, amik kellenek a NAS eléréséhez.
És most nincs előttem Ubuntu, se Nautilus, de úgy emlékszem, van egy "+ Other locations" (magyarul talán egyéb helyek?) menüpont a fájlkezelőben, na oda kell beírni a NAS IP címét úgy, hogy smb://-vel kezdődjön. Ha itt megnézegeted a képeket step 1-től kezdve, nagyjából ugyanaz a folyamat nálad is: https://www.asustor.com/en/online/College_topic?topic=109Egyébként én is azt mondom, hogy ne Ubuntuval kezdj. Maga az alaprendszer nem olyan rossz, de a felülete eléggé külön utas. A Linux Mint jó olyan szempontból, hogy grafikus felületen majdnem minden be lehet állítani, és oda van rakva minden az ember orra elé.
Egy Xfce felülettel ellátott disztró is jó választás lehet (pl. a Xubuntu, Linux Mint Xfce), de ott kicsit nehezebb az indulás, mert nincs annyi minden kivezetve a felületre.
Illetve egy MATE felületű is jó lehet (pl. a Linux Mint MATE), van, aki szereti (én nem annyira, akkor inkább Xfce).Én leginkább KDE-t használok, szerintem ez hasonlít legjobban a Windowsra, de ennél tényleg rengeteg beállítás van, sokszor én is csak keresővel találok meg olyan opciókat, amiket ritkán állítgatok át.

Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
 - Bemutató Linux a mindennapokban
 - Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
 - Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS

- Valami baja van a tápomnak
 - Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
 - exHWSW - Értünk mindenhez IS
 - iPhone topik
 - Mindenki bukja a Blackwell chipeket, ha bejön Trump terve
 - Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
 - Renault, Dacia topik
 - Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
 - Vezeték nélküli fejhallgatók
 - Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
 - További aktív témák...

- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
 - BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660 SUPER 6GB Zalman T4 Plus 450W
 - Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
 - ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
 - GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost

Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest