Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• nemurea

aktív tag

Egy kis elvi (vagy gyakorlati :DDD ) segítséget szeretnék kérni symlinkek meg cd-rom-ok meg megosztások kérdéskörében:

Adott egy OMV szerver (ami ugyan Debian alapú, de szerintem ez ugyanúgy működik), ezen van egy DVD meghajtóm. Az OMV 2.x (úgy tűnik) nem tudja megosztásra felvenni a DVD meghajtót, mivel nincs UUID-je. Így kerülő úton próbálkoztam:

- van egy már SMB-n és NFS-en keresztül megosztott könyvtáram (nassh), ebben vannak a cuccok
    - ide felveszek egy alkönyvtárat, omvdvd a neve (ez pipa)
    - a /media/cdrom könyvtárat, ahová mount-olva van a /dev/sr0, symlink-elem ebbe az alkönyvtárba (ez pipa)
    - tehát a többi egyéb könyvtár között, ami a normál HDD anyagait (filmek, zenék) tartalmazza, ez a könyvtár (omvdvd) meg a behelyezett CD/DVD tartalmát fogja mutatni (majdnem pipa)

És itt akadtam el, mert míg a szerverre belépve (grafikusan vagy ssh-n) tényleg látom a symlink-es könyvtárban a DVD tartalmát, akár a normál, nem root userrel is, az SMB-n csatlakozott laptopot jogosultsági hibaüzenettel nem engedi bele ebbe a könyvtárba, az NFS-sel csatlakozott Kodi meg üresnek látja az omvdvd könyvtárat...

Jó alapvetően az elképzelésem, csak valami jogosultsági problémát keressek, vagy egyéb oknál fogva ez így nem fog működni?

Új hozzászólás Aktív témák