- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mobil flották
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
DanaL
tag
Másik, magyar nyelvű csomagot letölötttem a languages menüben englisht töröltem is és mégse magyar a rendszer.
Igen újraindítás is történt. -
DanaL
tag
Sziasztok, van valakinek tapasztalata, ubuntu 14 kiosk módban való használatáról? Esetleg valami jó leírás? Próbáltam a neten keresni de, elakadtam, még az se akar sikerülni hogy az onboard billentyűzet auto induljon hiába van berakva az auto indításba.
-
lev258
veterán
válasz
Lathronos #22897 üzenetére
Az aranyszabály az, hogy firmware-t lehet telepíteni (bár nem esztelenül), de a zárt drivert csak végső esetben (illetve csak akkor, ha ez az egyetlen lehetőség-ennek utána lehet nézni könnyen). Ugyanis azt nem frissítik, és így a kernelváltozások érzékenyek érinthetik, pl. fagyásokat is tud okozni.
-
lev258
veterán
válasz
Dhampir #22894 üzenetére
Hát igen, az még eléggé új darab.
A nyílt driver AMD esetén folyamatosan erősödik, a 2D teljesítménye már jobb is a Catalyst-nál, a 3D teljesítménye pedig kiegyensúlyozottabb a Catalyst-nál, kártyától függően azonos teljesítményt (akár többet is) vagy 20-30 %-kal kevesebbet tud. Idővel fel is fogja váltani a Catalyst-ot Linuxon a tervek szerint. A te esetedben marad az utóbbi még egy ideig. -
Dhampir
félisten
válasz
Lathronos #22888 üzenetére
Köszönöm, ez szinte a bőség zavara. Dell laptop volt.
Most egy másik, eltérő konfigurációjú (AMD-re épülő) szintén Broadcomos laptopot tesztelek, szinte minden elsőre támogatott rajta, a gyorsgombok egy része is (csak azt néztem meg, amit fontosnak tartottam, wifi stb.), de a hűtés eléggé hangos Ubuntu 14.04.3 LTS 32-bit alatt, Windows 7 64-bit alatt csaknem néma. A gyári, zárt Catalystot telepítettem Ubuntu alatt.
-
Lathronos
őstag
válasz
Dhampir #22887 üzenetére
Telepítsd a linux-firmware-nonfree csomagot, valamint a broadcom-sta-common, broadcom-sta-source, b43-fwcutter, firmware-b43legacy-installer csomagokat és máris működik a broadcom wi-fi. A funkciógombok életre keltésében pedig általában a laptop-detect telepítése segít ha nincs alapból fent. Ha pedig nem működnek ezután sem a funkciógombok, készíthetsz saját billentyűzet kiosztást a keytouch-editor-ral. Vagy cserélheted a kernelt a 4.1.10-re, abban már elég sok laptopot ismer. De ha ez sem jönne be, talán ez segít.
Pl. ThinkPad-eknél ajánlottl a tp-mapi-source csomagot is feltenni.
Apple laptopok funkciógomjai pedig a pommed csomag telepítése után kelnek életre.
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #22872 üzenetére
Javítanom kell a korábbi hozzászólásomat a Broadcomos wifiről. Nem Live módban működött alapból, hanem az "alaptelepítés" után azonnal működött a zárt meghajtó hozzáadása nélkül, azonban kernelfrissítés után már nem. Tovább már nem foglalkoztam vele, mert nem volt rá időm, bizonnyal orvosolható probléma lehetett.
Egy másik Broadcomos gépnél már nincs ilyen gond, talán a kernelt is változott azóta, nem tudom. Habár a hardverkonfiguráció is eltérő, alapból olyan funkciógomb is "out of the box" működik, ami a másik gépen egyéb kernelvariánsok révén sem volt beüzemeltethető.
-
-
törölt tag
Mint írtam, ebben kezdő vagyok, meg aztán azok a fránya Windows-os berögződések.
Köszi a tanácsokat! Megnézem a lehetőségeket.
A szoftverközpontból eddig csak a wine-t töltöttem le, egy szoftver miatt. -
Tim82
félisten
válasz
#93794560 #22878 üzenetére
A letöltési oldalon a megfelelő, 64 bites Ubuntuhoz való tar.gz változatot töltöttem le.
A letöltési oldalon nincsen .apt változat Ubuntuhoz? Mondjuk jó régi, 11.2-es...
De amúgy terminálban:
sudo apt-get install flashplugin-installer
vagy a Synaptic csomagkezelőben rákeresve (így: flashplugin installer) és telepítve nem próbáltad meg?
-
törölt tag
válasz
lev258 #22877 üzenetére
Sziasztok!
Biztos lerágott csont már, de remélem elnézitek nekem, mert Linux-on kezdő vagyok. Az Ubuntu nekem bejönne. Hiába van tele biztonsági résekkel a flash, van olyan weboldal, amit rendszeresen látogatok, és az még flash-t használ. Arra lennék kíváncsi, hogy ezt hogy kell feltelepíteni. A letöltési oldalon a megfelelő, 64 bites Ubuntuhoz való tar.gz változatot töltöttem le. Idáig vagyok meg. A többiről fogalmam sincs. 14.04-es a rendszer.
Előre is köszi segítséget!
-
Plaguee
tag
Helló!
A .tar.gz törmörített fájl telepítésében szeretnék segítséget kérni. Elolvastam az ubuntu honlapján ennek a tömörített fájl telepítséi útmutatóját de mikor kicsomagolok egy ilyen fájlt akkor nálam sosincs readme vagy install.txt fájl. Pl egy theme szeretnék felrakni, egy ilyet hogyan tudok telepíteni?
[link]
Op.: Ubuntu 15,04 64bit -
Syl
nagyúr
válasz
Lathronos #22870 üzenetére
> Ez leginkább azért van, mert aki linuxot használ, többnyire nincs szüksége 3D gyorsításra
Szökő évente egyszer el szoktam indítani a "Settlers II - 10th Annyversary"-t (Wine/DirectX), az hibátlanul megy, de VirtualBox-ban kb sz*rt sem ér. Pedig arra napi szinten szükségem lenne
-
Dhampir
félisten
válasz
lev258 #22859 üzenetére
Az volt az érdekes, hogy a legutóbbi Ubuntu 14.04.3 LTS-kiadásban Live-módban rögtön működött, de telepítés után már nem és telepítési lehetőségként sem adta ki, nem szerepelt a zárt meghajtók listáján. Azóta már nincsen nálam a gép, ezért nem tudtam tovább babrálgatni, mindenesetre meglepődtem rajta.
-
Ayg0
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem:
- a tálca bal alsó szekciója (óra, nyelv, hálózat stb) jobbra ugrott a gyorsindító sáv mellé. Hogy tudom visszarakni a helyére? (Lubuntu)
- Canon LBP-810 nyomtatót kellene munkára fogni. Ez alapján haladtam pontról-pontra, de elakadtam 14.04-es második bekezdésénél, ugyanis nincs /dev/usb/l. Elrontottam valamit? Ötlet valakinek? -
Lathronos
őstag
-
Lathronos
őstag
válasz
lev258 #22863 üzenetére
Ja és ezen belül is van ám ver 1.0, 2.0 és 3.0. Az enyém a 3.0-s.
3.x-es kernelveziók alatt patchelni kellett, hogy működjön.
sudo apt-get install git linux-headers-generic build-essential dkms
Clone this repository:
git clone https://github.com/pvaret/rtl8192cu-fixes.git
Set it up as a DKMS module:
sudo dkms add ./rtl8192cu-fixes
Build and install it:
sudo dkms install 8192cu/1.10
Refresh the module list:
sudo depmod -a
Ensure the native (and broken) kernel driver is blacklisted:
sudo cp ./rtl8192cu-fixes/blacklist-native-rtl8192.conf /etc/modprobe.d/
Ezután pedig restart és kész.
-
lev258
veterán
válasz
Lathronos #22862 üzenetére
Neked is írnom kellett volna egy mosolygós fejet az este.
Amúgy igen, ez még új cucc, így jönnek hozzá javítások. Azért is fontos kihangsúlyozni, ezzel beloadjoker kollégának is válaszolva, mert nem ritka, hogy ugyanazon név alatt két teljesen különböző chip-pel rendelkező eszközt adnak ki. Ennél már csak az a "viccesebb", amikor az egyiknek van támogatása, a másiknak meg nem. Ne kérdezd, kinek a fejében született az ötlet. -
lev258
veterán
válasz
Dhampir #22858 üzenetére
Én meg eddig csak Inteles gépekben láttam, méghozzá gyakran.
A te típusodhoz elvileg csak a zárt driver van jelenleg, így most a Live móddal összezavartál. Vagy ott is felraktad azt?
Lathronos: Tudhatnád, hogy nem a fantázianevek a fontosak, hanem a bennük levő chip. Azt meg lspci, lsusb megmondja. -
Dhampir
félisten
válasz
lev258 #22856 üzenetére
Broadcom BCM43142 802.11b/g/n Wireless, bár Intel procis volt a gép. Megfigyelésem szerint inkább AMD-s gépekbe tesznek gyakrabban Broadcom-kártyát.
Az új gyári kernellel Live módban még működött, majd telepítés után már nem. Kézzel biztosan be lehetett volna indítani.
(#22857) Lathronos
Valószínű, köszi.
-
Lathronos
őstag
Megjelent a 4-es kernel új verziója a 4.1.10. Nagyon jól működik, amióta feltettem a wi-fi száguld.
Aki kipróbálná, itt találja az instrukciókat.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
laszlohu #22850 üzenetére
Köszi.
Ezt írja:
rup1u5@rup1u5-U5F:~$ xinput
⎡ Virtual core pointer id=2 [master pointer (3)]
⎜ ↳ Virtual core XTEST pointer id=4 [slave pointer (2)]
⎜ ↳ HID 04b3:310b id=13 [slave pointer (2)]
⎜ ↳ SynPS/2 Synaptics TouchPad id=12 [slave pointer (2)]
⎣ Virtual core keyboard id=3 [master keyboard (2)]
↳ Virtual core XTEST keyboard id=5 [slave keyboard (3)]
↳ Power Button id=6 [slave keyboard (3)]
↳ Video Bus id=7 [slave keyboard (3)]
↳ Power Button id=8 [slave keyboard (3)]
↳ Sleep Button id=9 [slave keyboard (3)]
↳ Asus Laptop extra buttons id=10 [slave keyboard (3)]
↳ AT Translated Set 2 keyboard id=11 [slave keyboard (3)]Szóval ha jól értem ki kéne "lőni" és aztán restart?
Mit kell neki beírni ahhoz?
Egységsugár user vagyok. Számomra a terminál az valami ismeretlen világ amit csak hekkerek használnak. -
rup1u5
nagyúr
Sziasztok!
Van egy kis problémám. Egyik pillanatról a másikra megszűnt működni a tapipad.
64bites Ubuntu-Mate 15.04-et használok a kis, 10 éves Asus U5F subnotimon. T7200, 1.5GB RAM, 64GB SSD meg egy 120-as HDD van a gépben.
Egyik pillanatban még a chrome-ban mahináltam, a következőben már nem mozdult a kurzor. Semmit nem változtattam a beállításokban:
Frissítés sem települt éppen akkor.
Először azt hittem ennyi volt, megdöglött a touchpad úgyhogy befogtam helyette egy usb-s egeret.
Aztán most bebootoltam USB-ről és ott működik a pad ahogy kell.Valami ötlet, hogy mi okozhatja és hogyan lehetne visszavarázsolni a tapipadot?
Emiatt igazán nem szeretném legyalulni a jól belakott rendszeremet. -
Ayg0
senior tag
Üdv!
Tudnátok segíteni, hogy a Frissítéskezelő miért akar angol és magyar nyelvi csomagokat telepíteni Firefoxhoz, miközben már hetek/hónapok óta töröltem a böngészőt? 1.1MB az egész de feleslegesen nem raknám fel.
-
törölt tag
válasz
Lathronos #22840 üzenetére
Azért nem túl rossz, hiszen 2004 óta élő és működő módszer. Én magam 2007-től egy évvel ezelőttig mindig frissítettem, legtöbbször a megjelenés napján. Soha semmi bajom nem volt (azonkívül, hogy egyszer menet közben vettem észre, hogy kevés lesz a hely a /-on
). Igaz, azóta kényelemből inkább én is LTS párti lettem, hiszen bármit lehet benne frissíteni.
-
SATA_boy
csendes tag
válasz
Lathronos #22840 üzenetére
Csúnyán fogalmazva csontot dobunk a kutyáknak, finomabban fogalmazva pedig marketing, kommunikáció és fejlesztés bemutatás.
Egy ilyen köztes verzióval lehet foglalkozni az IT-s portálokon (köztudat), lehet reklámozni a linuxot (marketing) és ízelítőt lehet mutatni a rendszer fejlesztéséről, fejlődéséről, milyen új dolgokat építettek be a rendszerbe, és azoknak milyen a visszhangja, mennyire tetszik a felhasználóknak (fejlesztésbemutatás és visszajelzés gyűjtése). Ha valami nagyon balul sülne el, az új 16.04-es LTS-be legalább nem kerül bele... szerintem.
-
lev258
veterán
-
Ciccuka
veterán
Ubuntu 15.10 pár hét és megérkezik, ez miben lesz jobb, mint a régi?
-
-
-
törölt tag
Az jó mert a 304-es a Geforce 6-7 szériákhoz van.Valszeg egy mágus vagy!
[nvidia legacy driver supported GPUs] -
-
törölt tag
Ha zárt driver kell akkor nvidia-96 kell neki ha minden igaz.A rossz hír az,hogy a lubira már nem találod meg.Mint13 xfce még másfél évig támogatott azon még aktiválható a driver.Ha nem felel meg akkor debian wheezy és azt rakhatod lxde-vel is.Esetleg centos 6,az 2020ig életben lesz.
-
Van valakinek Geforce2-es kártyával gépe itt? Tudna segíteni, melyik nvidia driverrel működik normálisan?
Lubuntu 14-et tettem egy öregebb vasra, de megint a szokásos "minden fehér" hiba... -
megema
őstag
Sziasztok!
Lehet valahogy futó rendszerre backupot visszatölteni? VPS-t költöztetnék másik szolgáltató, és nincs más ötletem.
Játsszak a partíciókkal? Live Linuxot nem tudok futtatni, automatikusan telepítik a kiválasztott rendszert.
Tudtok leírást ilyen műveletre?
-
válasz
God Vazzeg #22824 üzenetére
Működik! Csak fogalmam sincs, mitől.
Beírtam 5000 sort a sane configba, usb libusb, usb ID-kkel, anélkül, semmi. Dx3800 driver, persze hogy nem megy. (Ez ugye Dx4450.) Elkezdtem megint felbakolni minden iscan cuccot, amit az Epsonnál találtam, és az iscan-data -t nem ismerte fel a QApt, csak parancssorból a dpkg...De felment. Utána még egyszer az iscan core package, akkor már ment az iscan, csak Could not send command to the scanner, ahogy addig. Párszor kihúztam a scannert, kikapcs-bekapcs, és felismerte. És a 64 bites cuccokkal. A scanner progi elég jó, bár a wines talán kicsit többet tud. A Sane viszont még mindig nem találja...
-
válasz
God Vazzeg #22824 üzenetére
Na, akkor feltolom este a Fujitsura is, az 32 bites
-
Heeken
tag
-
nemurea
aktív tag
válasz
Ciccuka #22816 üzenetére
Telepítés pendrive-ra: ha most elfogadható sebességgel működik, akkor jó, ennek örülni kell. Ha nem, akkor szerintem a következő lehetőségek közül választhatsz: elfelejted az Ubuntu Unity-val és a Kubuntu KDE-vel szerelt *telepített* változatait, helyette:
- Lubuntu vagy Xubuntu telepítése ext2 fájlrendszerre a pendrive-ra
- bármelyik (de inkább ez a kettő) telepítése Rufussal, live mode-ban, persistency-vel (3-5 gigás persistent tárhelyet hagysz a változó adatoknak, új progik telepítésének)
- Más disztrót telepítesz, ami kevesebb erőforrást eszik (korábban én nagyon szerettem ilyen célra a Chrunchbang-et, de már leállt a fejlesztése, de lehet nézni egy tonna másikat)
+1: a puppy linux vonal pendrive-os működésre lett kitalálva. -
válasz
lev258 #22820 üzenetére
Igen, fent is van (ezt írhattam volna). Sane.d epson.conf-ban is bent az USB ID-k, minden. Más gépen scanner jó, lsusb nálam is látja. iscan is van már...
Ami még eszembe jutott, hogy azt olvastam hogy a CX-3800 driverével megy... Az epson library tényleg csak azt supportálja, de hogyan magyarázom meg neki, hogy egy olyat higgyen az USB porton?
-
Hello!
Van valakinek Epson DX4400 vagy hasonló nyomtzató/scannere Ubuntun? Most van nálam egy (amíg el nem adom) és a scanner részét nem tudom beröffenteni, pedig az kéne (a nyomtató nem kell, meg amúgy is rossz, de az legalább működik
) .
Sane és Epson-os iscan driverek fent, mégsem hajlandó látni. A Sane scan ezt mondja 3 USB eszközre :could not fetch string descriptor: Pipe error
Ezekből az egyik az USB scanner...
Valaki csinált már hasonlót?
-
csixy
addikt
Na megjött az újabb kernel az ubira és megint foltozhatom bele a bloetooththot a ralink 3290-es kártyámhoz.
-
lev258
veterán
válasz
Ciccuka #22811 üzenetére
Rufus-szal a telepítőt tetted rá, annak Live (kipróbálás) módja a memóriából dolgozik főként. A telepített rendszer értelemszerűen a pendrive-ról. Ha ext4 lett volna, még rosszabb lenne a helyzet. Az ilyen megoldások nem tartós használatra valók, a pendrive-nak se tesznek jót.
-
Ciccuka
veterán
válasz
King Unique #22813 üzenetére
Mindkettőt próbáltam korábban.
JetFlash 780 az elég penge
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #22813 üzenetére
Pont most rá is próbáltam, nálam nagyon megy az Ubuntu 3.0-ás 8 GB pendrive-ról.
Olvasásnál is simán 100-105 MB/s, írásnál, ha nagyobb fájlokat mozgatok, 25-4x MB/s között másol. Holott maga az eszköz gyárilag 100/20-as értéket tud [link].
Mind a boot, leállítás, alkalmazások megnyitása is kellemesen gyorsnak hat.2.0 pendrive-ról futtatva nem csoda, ha lassabb, illetve gondolom Ext2 vs. Ext4 is számít valamennyit.
-
King Unique
titán
válasz
Ciccuka #22811 üzenetére
Ext4-nél nem azért fagyott, mert /boot volt megadva? Sima / kellett volna, gyökérként. Ha nálam működik simán, akkor pedig nálad is kéne, ez vsz nem pendrive specifikus.
Live rendszer persze, hogy gyorsabb, mint a rendes telepítés, de mivel 2.0 a pendrive, így ne várj csodát sebesség terén. Nálam a 3.0 változat ilyen téren elfogadható.
-
válasz
Ciccuka #22807 üzenetére
Próbálgasd az SSD-hez használt beállításokkal
#tmpfs to .cache
tmpfs /home/********/.cache tmpfs noatime,nodev,nosuid,size=400M 0 0******** az user megnevezés
ezeket is próbáld ki:
# Modification for SSD
tmpfs /tmp tmpfs defaults,noatime,mode=1777 0 0
tmpfs /var/log tmpfs defaults,noatime,mode=0755 0 0
tmpfs /var/spool tmpfs defaults,noatime,mode=1777 0 0
tmpfs /var/tmp tmpfs defaults,noatime,mode=1777 0 0Firefox gyorsítása: gyorsítótár a RAM-ba
Legközelebb figyelmesebben olvasd a leírásokat, ha azt írja, hogy meg kell adni a pendrivra a boot-ot a flagba, akkor azt ne a csatolási ponthoz írd be, mert ilyen tévedésekkel komolyabb meglepiket is okozhatsz!
de Rufus-al rárakva jelentősen gyorsabb volt a telepítő, mint maga a telepített változat.
Lehet, hogy memóriából futott.
-
Ciccuka
veterán
válasz
King Unique #22809 üzenetére
Muszáj volt valamit megadni, mert nem fogadta el. Ex4-nél formázásnál lefagyott a telepítőm mikor próbálta elkezdeni.
USB2.0 a másik pendrive lassabb 15MB - 5MB/s, de Rufus-al rárakva jelentősen gyorsabb volt a telepítő, mint maga a telepített változat.
-
King Unique
titán
válasz
Ciccuka #22807 üzenetére
Mármint a pendrive alapból Ext2 és úgy toltad be, vagy rendszer telepítésekor választottad azt ? Nekem megette simán fájlrendszer nélkül is, mivel azt szabad területként felismeri a telepítő és úgyis ott kézileg partícionálom Ext4-re. Nálad a csatolási pont volt vsz a probléma, amit többen is írtak.
Mit jelent az, hogy gyors a pendrive, USB 3.0 + 3.0 port? Mert 2.0 esetén nyilván ne várj csodát. És nem hiába raktam 3.0 pendrive-ra, 3.0 külső merevlemezre.
-
Ciccuka
veterán
válasz
King Unique #22803 üzenetére
Közben sikerült Ext2-re formázva Ubuntu 14.04.3 LTS (Köszönöm azoknak, akik segíteni próbáltak!), de így iszonyat lassú lett pedig gyors a pendrive (22MB/s - 10MB/s). Egyfolytában olvas és ír a pendrive-ra (A Rufus-os változat gyors volt). Nem lehetne beállítani valahogy, hogy a memóriába dolgozzon?
-
ampulla
aktív tag
Sziasztok!
Letőltöttem a MS Visual Studio Code 32bites változatát és el szeretném indítani shellből, viszont nem tudom mert a következő error msg-et dobja ki:
sudo ./Code
./Code: error while loading shared libraries: libgconf-2.so.4: cannot open shared object file: No such file or directoryPróbáltam egy apt-get update aztán egy apt-get upgrade libgconf-2-4, restart, de a helyzet továbbra is fenn áll.
Install-ra pedig azt írja hogy : libgconf-2-4 is already the newest version.
Valami ötletetek van?
-
Syl
nagyúr
válasz
King Unique #22803 üzenetére
Kezdőknek könnyítés, ha a két pendrive más méretű, és persze a fix lemezeket lehúzzuk a gépről.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #22802 üzenetére
Simán megy ez pendrive-ra is, ugyanaz a módszer, mint a külső vinyónál:
Windows alatt kiírtam Rufus programmal az Ubuntu 15.04 ISO-t, a másik pendrve-ról meg leszedtem a partíciót és nem formáztam semmire (unallocated). UEFI-ben boot sorrend beállítása után elindítottam az Ubuntut live rendszert a 3.0 penről 3.0 portban, majd kézi partícionálásnál simán látta a pendrive-ot szabad területként. Ott létrehoztam rajta a / gyökér partíciót Ext4 fájlrendszerrel és a Grub is ment ugyanaoda, az sdd1-re.
Simán be is bootol róla az Ubi. -
King Unique
titán
válasz
Ciccuka #22786 üzenetére
Elvileg, ha a kézi particionálásnál kiválasztod a pendrive-ot, akkor simán lehet rá. Én felraktam külső merevlemezre is:
Linux telepítése külső merevlemezre
Sőt, volt aki olyan igénnyel áll elő, hogy egy 5 GB-os részt leválasztva, bootolni tudja külső eszközről a Live ISO-t, a többin meg adatot tárol:
Live rendszer futtatása külső merevlemez kisebb partíciójáról
Majd megnézem pendrive-al is, de szerintem működnie kell ott is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged