- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Lathronos #22926 üzenetére
Na siker van!
Végül nem kellett LIVE és nem kellett leválasztani a HDD-t sem.
Ezt a leírást követve csak simán beírtam terminálba:
sudo dd if=/dev/sda of=/dev/sdb
Büszke vagyok magamra.
Ezt így a saját amatőr kútfőmből logikáztam ki, hogy ha leveszem az 1-et az sda és az sdb végéről akkor nem csak a rendszerpartíciót hanem a kiterjesztett és a cserehely partíciókat is átklónozza és talán úgy bootolni fog rendesen.
Szüttyögött vagy 2 órát de kész lett és most a hdd-ről írok. Első bootra csinált egy file recovery szerűséget de másodikra már bedöcögött a desktopig.
A fennmaradó +17GB is szépen látszik a vincsin:Ezt nyugodtan formázhatom ugye? Egyelőre még nem mertem.
Köszi a segítséget, tanácsokat mindenkinek!
-
rup1u5
nagyúr
Értem amit mondtok.
Kinyomtam mindent, még a netről is leléptem és úgy gyorsan lefutott a dd. Az eredmény az lett hogy nem tud bebootolni a clone HDD-ről. USBről betöltöttem live-ot és az alatt szépen látszik, hogy ott van minden mappa és a partíció mérete is ugyan az lett a vincsin mint az ssd-n.Szóval ha jól értem az lehetett a hiba, hogy egy futó rendszer alól próbáltam cloneozni azt a partíciót amin a rendszer maga van. Valamint az is probléma, hogy a két meghajtó csatolva van.
Akkor most megkísérlem ugyan ezt live alól. Live alatt az SSD-t és a HDD-t is csatoljam le ugye?
(#22917) Kendek:
"..particionálás és a partícióbeállítás ahhoz képest akkor rakétatudomány lenne."ilyenekkel nincs gondom egészen addig amíg van egy rendes GUI. Nálam a sudu app get meg a hasonló terminálos f@szkodásnál fogy el a cérna.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Kendek #22912 üzenetére
És itt már el is emelkedtünk arról a szintről amit én még képes vagyok megérteni.
Mi az a Rendszermásolás menüpont és hol találom?Idáig csinált valamit a dd mert villogott a hdd led és hallottam a vincsi hangját is. Aztán lefagyott az egész rendszer és ki kellett kapcsolnom. Úgyhogy ez nem sikerült.
-
rup1u5
nagyúr
Elindítottam ezt a dd-t és úgy néz ki most csinálja...
-
rup1u5
nagyúr
-
rup1u5
nagyúr
Clone-oznám a laptopom 64GB-os rendszer SSD-jét egy 80GB-os HDD-re, mint backup és hogy adott esetben ki tudjam cserélni a kettőt ha az SSD-t az asztali gépemben szeretném használni.
Milyen módszert, programot javasolnátok erre?
Van egy optical bay caddy a gépben amibe beraknám a HDD-t. -
rup1u5
nagyúr
válasz
laszlohu #22850 üzenetére
Köszi.
Ezt írja:
rup1u5@rup1u5-U5F:~$ xinput
⎡ Virtual core pointer id=2 [master pointer (3)]
⎜ ↳ Virtual core XTEST pointer id=4 [slave pointer (2)]
⎜ ↳ HID 04b3:310b id=13 [slave pointer (2)]
⎜ ↳ SynPS/2 Synaptics TouchPad id=12 [slave pointer (2)]
⎣ Virtual core keyboard id=3 [master keyboard (2)]
↳ Virtual core XTEST keyboard id=5 [slave keyboard (3)]
↳ Power Button id=6 [slave keyboard (3)]
↳ Video Bus id=7 [slave keyboard (3)]
↳ Power Button id=8 [slave keyboard (3)]
↳ Sleep Button id=9 [slave keyboard (3)]
↳ Asus Laptop extra buttons id=10 [slave keyboard (3)]
↳ AT Translated Set 2 keyboard id=11 [slave keyboard (3)]Szóval ha jól értem ki kéne "lőni" és aztán restart?
Mit kell neki beírni ahhoz?
Egységsugár user vagyok. Számomra a terminál az valami ismeretlen világ amit csak hekkerek használnak. -
rup1u5
nagyúr
Sziasztok!
Van egy kis problémám. Egyik pillanatról a másikra megszűnt működni a tapipad.
64bites Ubuntu-Mate 15.04-et használok a kis, 10 éves Asus U5F subnotimon. T7200, 1.5GB RAM, 64GB SSD meg egy 120-as HDD van a gépben.
Egyik pillanatban még a chrome-ban mahináltam, a következőben már nem mozdult a kurzor. Semmit nem változtattam a beállításokban:
Frissítés sem települt éppen akkor.
Először azt hittem ennyi volt, megdöglött a touchpad úgyhogy befogtam helyette egy usb-s egeret.
Aztán most bebootoltam USB-ről és ott működik a pad ahogy kell.Valami ötlet, hogy mi okozhatja és hogyan lehetne visszavarázsolni a tapipadot?
Emiatt igazán nem szeretném legyalulni a jól belakott rendszeremet. -
rup1u5
nagyúr
válasz
Dhampir #17699 üzenetére
Nem a venti vagy a CPU sebességét szeretném állítani, hanem azt szeretném, hogy rendesen működjön a ventiszabályzás ahogy kell. Ez egyértelműen a Mint hibája mert semmi mással nem csinálja. Csak ezért meg nem szeretnék váltani ubuntura mert azt nem sikerült megszoknom pedig hónapokig használtam.
-
rup1u5
nagyúr
Sziasztok!
Van nekem egy öreg Asus U5F laptopom (CoreDuo 1.6Ghz, 1.5GB ram, 64GB SSD) amin már régóta Linux mint-et használok. Most lecseréltem a régi 13-ast a 17-esre de problémám van a CPU ventivell. Bebootolás után folyamatosan 100%-on teker, viszont hibernálás után áll, így aztán elkezd megfőni a gép. Keresgéltem neten, hogy milyen megoldás lenne erre a problémára de nem találtam semmi hasznosat eddig.
Mi lenne a megoldás erre? -
rup1u5
nagyúr
válasz
God Vazzeg #10824 üzenetére
Úgy értem ha rádugom a kamerát az usb-re nem kéne megjelennie valami usb-s eszköznek, mint mikor a külső vincsit vagy pendrive-ot teszem rá?
Sajnos jelenleg nincs netem, anélkül meg a skype nem indul el.
Mikor volt netem próbálgattam de nem használta a laptop beépített mikrofonját.
Majd kipróbálom. Remélem skype alatt felismeri a kamerát és a kamera mikrofonját mert akkor meg van oldva a dolog. -
rup1u5
nagyúr
Feltettem skype-ot de valamiért nem működik a mikrofon.
Rádugom az USB-re a logitech webcamerát és semmi nem történik.
Szeretném a skype-ot működésre bírni. -
rup1u5
nagyúr
Sziasztok!
Asus U5F-re raktam fel 12.04 32bit-es rendszert de valami nem stimmel a video driverrel. Intel GMA.
Kéne nekem egy kis segítség, hogy hogyan tudnám frissíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged