- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
lev258
veterán
válasz
SATA_boy #27630 üzenetére
Erősen szubjektív vélemény lesz, tényszerű elemekkel is vegyítve!
A Mint frissítési politikája, szintjei, korábban már váltották ki ellenérzéseket. Ugyanis amellett, hogy a kevésbé javasolt kategóriában levő kernelfrissítés valóban okozhat kisebb gondokat az addig működő eszközökön (bármikor jöhet egy bug, ami kernelnél előfordul), fontos javításokat és biztonsági javításokat is tartalmazhat, amitől így az átlagfelhasználókat megfosztják. Ugyanis a felkiáltójellel és erős színnel megjelölt frissítést egy laikus valószínűleg elkerüli.
Másik, ami szintén a frissítési rendszernek róható fel, az az LTS kezelése. Ubuntu (és variánsai) esetén van lehetőség arra, hogy egyetlen gombnyomással HWE frissítést végezhessen az ember (LTS-en frissebb, köztes disztribúció alapokat szerezhessen a teljes rendszer lecserélése nélkül): frissebb kernelt és grafikus meghajtókat szerezzen. Igen, a Frissítési ablakban van kernel menü, de én nem csak ezt említettem. Mint alatt viszont a pl. 17.1->17.2 rendszerfrissítés gyakorlatilag csak a Cinnamon-t, Mate-t frissítik, meg néhány Mint specifikus csomagot. A rendszer mélyét nem. Vagyis Mint alatt mindezt csak hozzáértőbbek kísérelhetik meg. És ez sem nevezhető egyszerűnek. Legutóbb, amikor ilyenbe vágtam a fejszémet Mint alatt, elég rosszul jártam. Az rémlett, hogy pár éve hasonló folyamat alatt az egész grafikus felületet leszedte valamiért, de akkor visszaraktam és minden jó volt. Most is hasonló dolog történt. Amikor viszont visszatettem volna, közölte, valami összeférhetetlensége van az új grafikus meghajtó csomagjaival. Na gondoltam, szép. Csinálhatok mindent vissza. Amikor viszont ezt megkíséreltem, le az újat, vissza a régit, a csomagkezelés meghalt, nem tudta végrehajtani. Így aztán annak a rendszernek nem maradt más, mint az újratelepítés.
Másik, ami csak apróság, de számomra teljesen megdöbbentő volt. Írtam egy shell script-et, semmi extra nem volt benne, ősrégi (vagy 20 éves) parancsokkal. Mint alatt nem futott le. Aztán rájöttem, hogy az egyik parancs egyik kapcsolóját valamiért nem veszi be. Fogalmam sincs, hogy jött létre egy ilyen anomália, vagy esetleg egy bug lett volna, de nem volt kedvem kideríteni.
A Mint sokak szemében egy jó választás Windows után, ismerős felületével, kezelhetőségével. Ezt aláírom.
De bennem kezd lassan kialakulni egy olyan érzés, mintha a Linux világ Windows-át építenék. Abban az értelemben, hogy kapsz egy rendszert, amit használsz úgy ahogy van. Ha viszont valamihez hozzá akarsz nyúlni, módosítani a beépített opciókon kívül, akkor kemény falakba és fejfájásba ütközöl. No meg újratelepítésbe.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- AI tervezheti az Apple chipeket
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- OLED TV topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged