Hirdetés
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Ma megérkeztek Magyarországra is a Vivo V70-ek
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Yettel topik
Aktív témák
-
ZCoyote
őstag
válasz
upszilon
üzenetére
Ki tudod próbálni a linux-odat ha akarod, hogy mennyire biztonságos. Én ismerek egy olyan weboldalt (gondolom van több is) ahol össze van szedve jópár, káros alkalmazást tartalmazó weboldal. Ha akarod végiglátogathatod az összes feltüntetett oldalt és utána megfigyelheted hogy mit csinál a linux-od. Aztán ugyanezt megteheted win-nel is és megfigyeled azt is.
Aztán levonhatod a saját következtetéseidet.Ha kell elküldöm priviben a címet.
De van előre egy tippem, hogy melyikkel fogsz kevesebb sz@rt összeszedni.
-
válasz
upszilon
üzenetére
A dolog rém egyszerű: vannak grafikus frontendek az iptables-höz, azzal be tudod állítani - én nem használom, mert próbálkoztam többel is, de nem az igényeimnek megfelelő konfigot kaptam. A próbálkozásokat nyomon követheted az auth.log-ban, megnyithatod gedittel, vagy használsz vmilyen log analyzert. Én a saját tűzfalamnál annyi logolást állítottam be, hogy az üzemmódváltásokat tolja bele a syslogba. Ha vmi gyanús, ott meg tudom nézni, ki és mikor állította át az üzemmódot.
Egyébként ne bemondásra hidd el, hogy egy rendszer biztonságos, hanem teszteld le. Sok leírás található e témakörben, ott a BackTrack Linux, amit kimondottan pentestre találtak ki.
Aktív témák
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Sok Extra! Playstation Portal 6 hó garancia, számlával!
- iPhone 13 mini 128GB 88% (1év Garancia)
- AKCIÓ! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Adata 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z490 i5 11400 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 TI 8GB ZALMAN Z1 PLUS Adata 600W
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest