- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Oppo a Vivónak: hagyd otthon a telekonvertert!
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
ahogy Vladi is írta, LTS disztribet nem nagyon érdemes frissíteni, mert min. 2 évig lesz hozzá javítás/támogatás. ha mégis mindenképp frissíteni akarod, akkor:
/etc/apt/sources.list-ben a hardy-t átírod mindenhol intrepid-re
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgradeez egy jó darabig el fog mojolni, letölt egy csomó cuccot a netről, esetleg feltesz pár kérdést. utána jobb esetben lesz egy friss verziód, rosszabb esetben jópár dolog nem úgy fog működni, ahogy megszoktad.
persze ezt csak akkor érdemes, ha valóban megjelenik a végleges verzió.
-
Vladi
nagyúr
Van erre egy grafikus program is. Disztró update vagy valami hasonló. Bár én nem szoktam érteni, hogy miért kell lts-t frissíteni, de mindegy.
(#10108) floatr:
Lehet. Jól megtervezett rendszer kell hozzá. Kicsi előre gondolkodás. Amit végy figyelembe: partíciók helye, fájlrendszer. Rendszerbetöltő. Ez utóbbi jó helyre menjen, sima ubi live cd nem kérdez, csak telepíti. (alternate talán igen.)Fájlrendszerre én azt a módszert használom már régóta, hogy 2 partíció van: / és /home A home-ot nem babrálom telepítésnél, a user neve ugyanaz így friss telepítés után már gyakorlatilag ugyanaz a rendszerem, mint volt. Megy a mél, az msn minden. Pár progit felrakok, meg forgatok néhányat. Egy délután és át is álltam úgy kiadásra. (Kivéve, ha nem találnak ki valami hajmeresztőt fedoráék
) -
floatr
veterán
Elvileg jól működik a dolog, gyakorlatilag nem árt egy szűz install.
Igazából engem is érdekelne az, hogy ha van ugyi egy dualboot-os gép (vista, ubi, swap), grub, miegymás, akkor egy új telepítéskor lehet-e egyszerűen törölni/újból létrehozni a korábbi ubi partíciót anélkül h bármi megborulna...
Aktív témák
- Fallout 4 Pip-Boy Edition eladó
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Apple iPhone 15 128GB Black használt megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
- Samsung Galaxy A33 5G, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB - Kártyafüggetlen, Grafit, 90% Akku - 1 Év Garanciával
- GAMER PC! i9-13900 / RTX 4070 Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / B760 / 650w Gold! BeszámítOK
- 27% - Corsair Premium Individually Sleeved TÁPEGYSÉG KÁBEL Pro Kit Type 4 Gen4
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)