Aktív témák
-
spirit007
senior tag
- tudod mit (most biztos elgurul a gyógyszered ...) a hétvégén telepítettem Win95 (!!!) helyett Ubuntu 7.04 ahol betárcsázós NET 56K modemmel
-egy kis cég (pl Bt ,vagy egyéni vállalkozó) ahol vagy a tulaj használja a PC-t vagy jó esetben egy titkárnő , szerinted mit ért a géphez/linuxhoz ? segítek : SEMMIT
De azt tudja , hogy egy jogtiszta telepítő CD nem úgy néz ki mint az Orczy piacos Lagzi Lajcsi lemezek , és nem és nem is szándékozom őket győzködni az ellenkezőjéről . Hogy idézzek a vezetőtől '' azért jó lenne hivatalossá tenni ezt az telepítést '' - no neki lesz majd a diszk .
-A CD-R féle dolgokat szerintem hagyjuk ... munkám miatt havi szinten írunk több száz CD-t (Biztonsági Adatlap) és van fogalmam ezeknek a lemezeknek a khhhmmm tartósságáról
Ez a cég egyébként ku**@ra nem fog telepíteni semmit fél év múlva ... a Win95 is 2001-ben volt náluk utoljára telepítve ...
Hogy ne csak off legyek (nem is ezért néztem be ) ma sikerült majdnem minden apróságot felraknom/beállítanom .
Egy problémám maradt : nem tudok TV adást felvenni
A TV tuner (Leadtek WinFast 200XP) tökéletesem műxik , de a rögzítésre nem találtam eddig megoldásttv2avi.sh -val próbálkoztam de az gentoo alá volna...
Vagy esetleg van valami capture ''csomag'' amit fel kéne telepítenem
[Szerkesztve] -
spirit007
senior tag
Mert :
-vannak még akik betárcsázós NET-et használnak 56K ...6kbps ...
-van akinek fontos a ''jogtiszta'' SW , és így hivatalosabbnak néz ki
-egy cég ha Linuxra akar átállni minimum kiröhögi az írható CD-t
-felkeltheti azok érdeklődését akiket eddig nem érdekelt
-tartósabb az alapanyag mint a CD-R , CD-RW
-csak -
ngabor2
nagyúr
igazad van, de mi van, ha az emberkének otthon nincs normális netje, vagy cd-írója. egyre kevesebb az ilyen ember, de akad.
nomeg ezzel a módszerrel olyanokat is az ubu mellé csábítanak, akik amúgy nem próbálnák ki. is,ered: ingyen van, veszíteni nem lehet vele, próbáljuk ki. -
ngabor2
nagyúr
-
ngabor2
nagyúr
azt én is észrevettem, hogy a gnome és a kde ''hálózati varázslói'' nem csak az interfaces-ből veszik a dolgokat, nekem is állandóan bekapcsolják az eth0-t, ami baj. még nem jöttem rá. hogyan lehet erről lebeszélni, ezért ki szoktam lépni a progiból, majd /etc/init.d/networking restart... fapados, de jobb módszert még nem találtam.
-
tzs84
tag
cat /proc/cpuinfo
ebből meg tudod nézni pontosan hogy tudja-e
nekem 1.5 celeron m van, és a p4-clockmoddal megy
grafikus progit nem próbáltam
ha bent van a modul, és működik akkor van /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/ könyvtár
itt lehet akár direkt állítani a frequenciát ha beleechozod, meg lehet nézni hogy milyen frekiket lehet beállítani stb.
szabályoztatás:
sudo -s
echo conservative > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_governor
vagy ondemand stb, amit épp akarsz
performance asszem maxon tartja
ondemand amennyi épp kell
conservative ugyanez csak lépésenként
powersave meg lent tartja, csak ha tényleg nagyon kell akkor emel, szóval érezhetően lassabb
userspace-nél meg valami daemonnal lehet kontrollálni cpufreqd powersaved stb, ezekről nagyon nem találtam infót
elvileg le van tiltva, de mégis működik
nekem ondemand-al megy most már jó két órája, és csak a vinyónál meleg, procinál semmi
[Szerkesztve] -
dr_strange
senior tag
Szerintem nagyon is fejlesztik az alkalmazást, amikor az xmms kikerült a Gentoo csomagok közül, az audiacious főfejlesztője megjelent a kapcsolódó topikban a gentoo fórumon, minden kérést meghallgatott és szinte realtime portolta az xmms plugineket stb.
Viszont én az audacioust nem használom hosszú lejátszólistákoz, inkább csak olyankor, ha valamit gyorsan meg akarok hallgatni, vagy nonstandard helyen van a merevlemezen. Általános zenehallgatáshoz az Exaile-t szoktam indítani, így aztán eddig nem tapasztaltam a hibát, amiről írsz.
[Szerkesztve] -
Bero
aktív tag
Semmi
A fogaskerekek lassan mennek, a teljes képernyős filmek pedig akadnak.
a xorg.configban helyes a rész:
Section ''Device''
Identifier ''ATI Technologies, Inc. Radeon R350 NI [Radeon 9800]''
Driver ''ati''
BusID ''PCI:1:0:0''
vagy itt a glx helyett fglrx? :
Section ''Module''
Load ''i2c''
Load ''bitmap''
Load ''ddc''
Load ''dri''
Load ''extmod''
Load ''freetype''
Load ''glx''
Load ''int10''
Load ''type1''
Load ''vbe''
A modules-nál ilyen sorendben vannak, beírta magától:
lp
fglrx -
ngabor2
nagyúr
szerintem érdemes biztos, ami biztosra menni. mentsd le a jelenlegi rendszeredet (pl. tar, aztán kiírod), és dist-upgradelj, 2 lépésban. nem feltétlen egészséges egyből 6.06-ról 7.04-re áttérni a 6.10 kihagyásával. a 6.06 és az 5.10 között sokkal több volt a különbség, emiatt nyomta szét nekem félig a rendszert. ennek ellenére most is azt használom.
-
Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest