- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Aktív témák
-
-
válasz
upszilon #20046 üzenetére
Oda nem másolódik be magától, eddig mindig kézzel kellett bemásolnom a /usr/lib/flashplugin-installer -ből. De ha ott van és mégsem jó, akkor még annyit próbálj meg, hogy letiltod az összes többi helyet ahonnan plugineket használhat:
Beállítások -> Haladó -> Tartalom- > Beépülő beállítások -> Új útvonal
Ott kiveszed a pipát az összes többi helyről és próbáld meg így. Bár elvileg jónak kellene lennie mert elsődlegesen a saját könyvtárából használ. -
válasz
Nokedli92 #20041 üzenetére
Ennek így kellene kinéznie:
Mivel nem jó, használd a Sinaptic-ot, csak beírod, hogy aMSN és kidobja a találatok között.
Mod: Bár gyanítom, hogy ott sem lenne jó, mert azt írja ki, hogy jelenleg nem elérhető. Lehet nincs internet (bár az fura lenne mert írsz), vagy a tárolókkal van a gond.upszilon: ezt én nem tudom megerősíteni, nálam be vannak kapcsolva a legdurvább effektek, mégis lejátsza a flash-t az Opera mindenhol. Igaz csak úgy, hogy a /usr/lib/opera/plugins -ba bemásoltam a libflashplayer.so fájlt, lehet ez segítene nálad is.
-
válasz
Nokedli92 #20035 üzenetére
Mert nem letöltés, hanem Telepítés gomb van, arra kattintsál a telepítéshez.
Az Ubuntu meg az OpenSuse leginkább a csomagkezelésben, kinézetben különbözik, ez utóbbi főként az alap asztali környezet miatt van. Amíg az Ubuntu elsődlegesen a GNOME asztali környezetet, addig az OpenSuse a KDE-t használja. Így alapvetően más programcsokorral rendelkeznek, de mindkettőnek van a másik fajta asztali környezetre is kiadása, illetve támogatja a másikat is. De ez ennél jóval bonyolultabb, nem lehet pár mondatban leírni, és nagyobb fokú ez irányú ismereteket is igényel a megértése. -
válasz
Nokedli92 #20033 üzenetére
Mint már írtam neked a másik topikban, ha a webkamera aktív, akkor nem működnek megfelelően az USB portok, a pendrive meg USB-s, ergo nem működik hiába dugod be.
A szoftverközpontból való telepítést meg már ugyancsak leírtam neked ott:
"Rákattintasz a telepítendő cuccnál a jobboldali, jobbra mutató nyílra, majd a telepítésre."
De használhatsz helyette Synaptic-ot is, azzal gyakran könnyebb és egyszerűbb, főleg gyorsabb. -
válasz
upszilon #20021 üzenetére
Utóbbihoz ajánlom sh4d0w címlapos írását, meg itt a visszaolvasást. Mert leírtam kicsivel visszább neki. A fájlba mentéshez meg ugye vannak programok.
Igaz ha nem rendszert akarsz másolgatni akkor csak GParted (másolás majd beillesztés egy üres helyre) aztán kész, de az UUID-t akkor is érdemes megváltoztatni a klónozott partíción a csatolások miatt. -
válasz
Major Major #20008 üzenetére
Hú, szép számok. Majd igyekszem mostantól én is.
-
válasz
upszilon #20003 üzenetére
Őszintén szólva nem sokat foglalkoztam a sima Grub-bal, annál többet a Grub2-vel. Nekem jobbnak, egyszerűbbnek tűnik, viszont ezzel a megállapítással sokan vitatkoznak. Az tény, hogy még kiforratlan. De az UUID nem hazudik, egyértelműen meghatározza, hogy miről kell bebootolni. Ellenőrizd a dolgot le, csekkold le a rendszerpartíció UUID-jét és vesd össze a grub.cfg-ben levőével. Ha stimmel, akkor semmi sem magyarázza azt, hogy egy idegen partícióról akar betölteni rendszert. Szal ebben az esetben nagyon furcsállom a dolgot.
Mod: megjegyezném, hogy az USB-s cuccok sdx jelölést kapnak, szemben a hdx-el amit meg az IDE cuccok. Szóval sda maradna akkor is, ha átrakod egy másik gépbe, amennyiben nincsen benne SATA-s merevlemez. -
válasz
upszilon #20001 üzenetére
Igazából itt az a gond, hogy az MBR-ben található a partíciós tábla is ami a partíciók elhelyezkedését, méretét, típusát, meg a jelzőit tartalmazza. Azt csak akkor másolgasd, ha csak a rendszer van a merevlemezen és egy akkora partícióra telepítetted azt amekkora a pendrive is. Különben szépen elszállhatnak az adataid. Maga a parancs elég egyszerű:
dd if=/dev/sda of=/dev/sdb bs=512 count=1
Amúgy úgy gondoltam, hogy telepítés után csinálod, de már a fentiek miatt inkább nem javasolnám. Szerintem nem itt kell keresni a hibát amúgy sem.
Csináld úgy ahogy írtam. Illetve ha nem akarsz telepíteni, akkor indítsad el úgy a rendszert, hogy ne legyen a gépben más adathordozó, és futtass le egy update-grub-ot. Aztán próbálkozz másik gépen is a boot-tal, hátogyha jó lesz. -
válasz
upszilon #19997 üzenetére
Ha az MBR-rel van a gond, akkor azt megoldhatod esetleg azzal, hogy átmásolod a pendrive-ról a vinyóra, aztán megnézed, hogy mit mutat. Bár lehet nem is lenne így jó, de amúgy sem hiszem, hogy ezzel lenne a gond.
Amúgy az a legjobb, ha a grub-ot beállítod egyből ezeken is úgy, hogy ne keresgéljen másutt rendszereket. Mikor telepíted, akkor ne legyen bedugva a gépbe másik merevlemez, az a biztos. A Windows-os vinyón pedig csak akkor kereshet boot-olni valót, ha az UUID arra a partícióra mutat.róland: Rendszer->Beállítások->Asztali mód átkapcsolása
Azért nem semmi, 20.000. hozzászólás lett ez. Meg kéne ünnepelni vagy mi.
-
válasz
upszilon #19995 üzenetére
Ez valóban fura dolog. De ha ez tényleg így van, akkor úgy tudod leküzdeni ezt a gyakorlati akadályt, hogy pendrive-ra rakod fel megint a rendszert és azzal használod.
Annak nem hiszem, hogy sok köze lenne hozzá, hogy minek ismeri fel a BIOS. Kicsit többet is elárulhatnál róla, hogy miben nyilvánul meg az, hogy a többi gépen nem megy. Elkezd betölteni de megakad, vagy mi? Mit ír ki akkor?
Én nem gondolom, hogy van különbség a pendrive meg a merevlemez között ha USB-s mindkettő. Bár valami különbség azért akad a kétfajta adattároló tároló között, régebben kísérleteztem azzal, hogy a pendrive-on több partíciót is létrehozok, de nem működött úgy a dolog mint merevlemezzel. Azt javasolnám, hogy próbáld meg úgy is, hogy a merevlemezt takarítsad le teljesen és csak egyetlen partíciót hozz létre rajta, amire aztán rakod a rendszert. Más különbség ugye nincsen közöttük, szal a feltételek egyformák lesznek ezzel remélhetőleg.
Engem is érdekel ez a dolog már, úgyhogy rajta. -
válasz
VaniliásRönk #19983 üzenetére
Nekem ott kezdődik a problémám, hogy nem engedi 32, vagy minimum 24 Bit Depth-et beállítani. 16-al meg olyan amilyen, de nem tökéletes az egyszer biztos. A hangkari pedig tudja a 32-őt is elvileg, de itt nem megy sajnos.
-
válasz
Pubszon #19972 üzenetére
Hát, ennyiből én nem tudok segíteni, sajnos én nem csináltam még ilyen műveletet. De úgy gondolom, hogy maximum egy rendszer újrarakás megoldja a problémát, ha valami teljesen elcsesződött. A home mappa elmentésével a beállítások megmaradnak, szal igazán nem nagy munka az egész. Követted pontosan a leírást? Bár gondolom igen. Esetleg majd próbáld meg ha rákényszerülsz, hogy Ubuntut nyomatod fel és arra rakod rá a KDE-s cuccokat, úgy lehet jó lesz, az élmény meg ugyanaz.
-
válasz
upszilon #19936 üzenetére
Értem már a dolgot, így már világos.
Véleményem szerint akkor ezzel a megoldással simán jó vagy, amikor kell a Win akkor csak átállítod a "tru" értéket és update-grub és annyi. Amikor meg nem kell, akkor meg vissza, fél perces meló.
Az aktív partíciós dolgot én értem, de az sokkal több meló lenne, ha egyáltalán jól meglehetne oldani. -
válasz
upszilon #19926 üzenetére
Akkor próbáld meg csak úgy lefuttatni az update-grub-ot, hátogyha ettől a bemásolt dologtól máris jó lesz, valszeg annak kell lennie. De nem látom az értelmet igazán, mert a Windows így sehogy sem fog elindulni, akkor meg mért nem törlöd le ha nem kell?
Meg ezt előbb is megírtam volna, csak eleinte nem értettem, hogy mi is pontosan amit el akarsz érni... -
válasz
upszilon #19921 üzenetére
Akkor a következőt kell csinálnod. Lehúzod a Wines merevlemezt, a /etc/default/grub fájlba bemásolod ezt:
GRUB_DISABLE_OS_PROBER="true"
Ez engedélyezi/letiltja, hogy más partíciókon operációs rendszert keressen a GRUB, beleértve a Windows-t, Linux-ot, OSX-et és a Hurd-öt.
Majd nyomatsz egy sudo update-grub-ot.
Ekkor el kell, hogy tűnjön a menüből a Windows és soha többé nem is rakja bele. Max kézzel kitörlöd ha nem és úgy nyomatsz frissítést. -
válasz
Nagytalp #19913 üzenetére
Ezzel csak az a gond, hogy a StartUp-Manager ugyan támogatja a Grub 2-t, de csak korlátozott módon, majd a 2-es verziótól várható igazán teljes támogatás.
Érdemesebb lett volna neked is a GRUB_TIMEOUT-ot állítani 0-ra, mert a GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0 nem mindig működik, hibák még lehetnek ebben a funkcióban, a menü elrejtése vagy működik, vagy nem.
Az előbb meg elírtam, az /boot/grub/grub.cfg akart lenni. -
válasz
upszilon #19911 üzenetére
De ha nem nyomod meg a SHIFT-et akkor elindul, teljesen csendben, még egy pillanatig sem fog látszódni a menü. Mi a gondod ezzel, ezt nem értem. Ha a Windows nem is lenne benne a választhatók listájában, akkor is elő lehetne hívni a menü-t, azt nem úsznád meg. De ha annyira zavar a dolog, egyszerűen a /etc/grub/grub.cfg-ből szerkesszed ki, vagy a menü megjelenésekor bootnál is szerkeszthetővé lehet tenni valamilyen gombbal, ott írja alatta.
Megjegyzem, ha pl. az F11-et nyomvatartod a Windows-nál indításkor, akkor hasonló választó jön elő, ahol kiválaszthatod melyik rendszert indítanád, vagy ha az F8-at akkor meg további választható indítási módok (pl. csökkentett). Nem értem mi a bajod ezzel, ne nyomd meg és kész. -
válasz
upszilon #19907 üzenetére
A GRUB_TIMEOUT=10 nem változott a régi Grub-hoz képest. Ennyi másodperc múlva indul el az alapértelmezett menüpont. A menü nem fog megjelenni és nem lesz késleltetés, ha az értéke 0, ilyenkor a SHIFT gomb nyomva tartásával lehet előhívni a menüt boot közben.
Ha neked a 0-ra megjelenik akkor ott valami gond van, vagy pedig nem a menüt szeretnéd rejtve tartani. Nálam egyáltalán nem jelenik meg erre az értékre állítva. -
válasz
#16820480 #19892 üzenetére
Én ilyen sípolást még nem tapasztaltam, több gépet is használtam, de egyiknél sem jött elő ilyen. Esetleg kapcsold ki a hangfalakat mielőtt kilövöd a gépet. De újraindításnál is jelentkezik vagy csak konkrétan kikapcsnál? Itthon mondjuk szinte egyáltalán nem kapcsolom ki a gépet, csak felfüggesztem a munkamenetet. De azért kapcsoltam már ki, feltűnt volna.
-
válasz
Csakénvagyok #19889 üzenetére
Én éppen ma tiltottam le a flash-t mert csak a PH! oldalait lapozgatva 30-40%-ra terheli a procit a reklámoktól, a Wind gyakran egyenesen akadozik tőle. Nem tom, hogy mi van, ma kezdte el ezt a dolgot, eddig nem vettem észre, és nem is volt semmi olyan frissítés ami gyanús lenne. Hazaérve itthon is ez fogadott, csak kevésbé volt érezhető a picivel nagyobb procival.
Annyit megjegyeznék, hogy Opera böngészővel az a biztos, ha a libflashplayer.so fájlt bemásolod közvetlen a böngésző plugin könyvtárába, akkor tutira jó lesz mindig (/usr/lib/opera/plugins/). -
válasz
sh4d0w #19853 üzenetére
Nem tom, hogy mi a célod, mert már nem tudom követni, de:
UUID-t átírod a következő képpen:
Ugye lusta vagy kitalálni egy karaktersort, hát beírod terminálba, hogy uuidgen és kapsz egyet. Ezt felhasználod, hogy adhass egy új UUID-t a leklónozott rendszerednek:sudo tune2fs -U 454cb9b9-9d56-4f15-8fca-6c6deec51d0c /dev/sdb1
Ahol a sok karakter az új UUID, az sdb1 pedig az a partíció aminek kell az.
De ennyi nem elég, mert most, hogy átírtad, nem fog működni a dolog, a GRUB nem töltené be a rendszert, vagy ha a régi is jelen van akkor azt töltené be. Át kell írnod tehát itt:
/boot/grub/grub.cfg
Még akkor is, ha azt írja az elején, hogy ne szerkeszd.
Átírod az összes régi UUID-t az újra, de csak azt amit lecseréltél és elmented.
A boot-nál így már be fog tölteni rendesen a rendszer, ott aztán nyomhatsz egy update-grub-ot a biztonság kevéért.Ezzel elérted, hogy gond nélkül használhasd egyszerre a két rendszeredet, az eredetit és a (már nem) klónt, tudod csatolni a réginek is a partícióját.
-
válasz
qwertly #19840 üzenetére
Ez ne tántorítson el, ez nem volt nagy hiba, sőt hiba sem volt igazándiból. Ezekből tudod megtanulni használni a rendszert. Gyakorlat teszi a mestert ugye, most a gyakorlatban megoldottál egy dolgot, legközelebb már tudod, hogy mi a probléma és a megoldás rá.
Wine beállításainál meg lehet állítani a hangot, ha belövöd akkor jó lesz valszeg. -
válasz
qwertly #19823 üzenetére
Ez pont ugyanúgy hangzik mint ami nálam is volt. A gond a /home/kovács és a benne lévő könyvtárak meg fájlok jogosultságaival vannak. Esetleg véletlen nem másoltad és helyezted át ezt a könyvtárat, vagy rootként nem módosítottad, vagy ilyesmi? Mivel azért nem tud módosítani, létrehozni, stb. a rendszer, mivel nincs rá engedélyed.
Megoldás az, hogy adsz minden könyvtárnak, fájlnak engedélyt LiveCD-vel mondjuk. Vagy saját magadként másolod be a a könyvtáradat. -
válasz
#62853120 #19810 üzenetére
Igen, az engedélyekkel van a gond. Vagy Alt+F2 majd ott gksu nautilus, vagy terminálba sudo nautilus.
De írtam már.......... A sudo kell mindig, hogy rendszergazdaként induljon, vagy hajtódjon végre valami. Rendszergazdai jogkör meg ilyenkor kell, nem lehet csak úgy rendszerfájlokat törölgetni, módosítgatni. -
válasz
#62853120 #19807 üzenetére
Jó bocsi.
Átküldtem e-mail-ben azt ami kell neked. A legjobb, ha LiveCD-vel beboot-olsz, csatolod a meghajtót és felülírod a xorg.conf-ot, úgy, hogy indítasz egy terminált és beírod, hogy:sudo nautilus
Akkor nyitsz egy másik nautilus-t is és abból áthúzod az előzőleg megnyitottba a fájlt, természetesen a /etc/X11 be.
Ha nem lesz jó, akkor én feladom, inkább használj valamilyen más operációs rendszert, vagy használd effektek nélkül. Először ez az USB-s egér, aztán meg ez, sok ezzel a probléma én mondom.
(A jobb Alt+F vagy az Alt+G nálam működik a mined-ben, írja a szögletes zárójeleket.)
-
válasz
#62853120 #19805 üzenetére
Jézusom!!!
Azokat nem neked kell odaírnod, azoknak már ott kell lenniük, hisz felraktad az ATI driverét, neked már csak a frissítési frekiket meg a felbontást kell odabiggyesztened és kész.
Amúgy jobb Alt plusz F meg G a szögletes zárójelek: [ ]De tudod mit? Megírom neked, átküldöm e-mail-ben és csak át kell másolnod oda felülírva ami ott van és kész. Csak rakd fel előtte azt a driver-t is.
Másolás:
cp /... (ide ahol van)/xorg.conf /etc/X11
-
válasz
#62853120 #19796 üzenetére
Gondoltam keresgélsz kicsit google-n. Én találtam egy fórumot, ahol épp ezzel a monitorral foglalkoztak és éppen ugyanezen problémák voltak....
HSync: 30-81
VSync: 56-75Ezekkel prószáld ki és 1440x900-on, ez ugye a max felbontásod?
Mod: így írd pontosan:
mined /etc/X11/xorg.conf
Az X11 az nagy betű és a szóközökre figyelj!
-
válasz
Kendek #19793 üzenetére
Jah persze majd elfelejtettem:
Recovery módban megint írogasd be:
apt-get install mined
aztán:
mined /etc/X11/corg.conf
Írd át amit át kell, de a monitorodhoz kikeresett helyes értékekre, majd mentsd el (alt+f a menü) és reboot.
Vagy persze LiveCD-vel még könnyebb az egész történet, nem muszáj recovery módban csinálnod.
-
válasz
#62853120 #19759 üzenetére
Egybeolvad az egész de azért átlátható:
Section "Monitor"
Identifier "Monitor0"
VendorName "A monitor gyártója"
ModelName "A monitor típusa"
HorizSync 30-107
VertRefresh 48-120
EndSectionEz a monitor részeg alapból. Ilyen most:
Section "Monitor"
Identifier "aticonfig-Monitor[0]-0"
Option "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
Option "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
Option "DPMS" "true"
EndSectionHozzá kell adni a monitorod horizontális és vertikális frissítési frekvenciáját, ezen értékeknek utána kell nézned. A felbontást is tudod állítani:
Eredeti:
Section "Screen"
Identifier "aticonfig-Screen[0]-0"
Device "aticonfig-Device[0]-0"
Monitor "aticonfig-Monitor[0]-0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 24
EndSubSection
EndSectionMódosított példa:
Section "Screen"
Identifier "aticonfig-Screen[0]-0"
Device "aticonfig-Device[0]-0"
Monitor "aticonfig-Monitor[0]-0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 24
Mode "1024x768"
EndSubSection
EndSection -
válasz
#62853120 #19753 üzenetére
Na de akkor bejött a grafikus felület, én azt hittem az nem jön be mert bibi van. Akkor viszont jó. Az aticofig --initial-t újraindítás után írd be és sudo-val meg a jelszavadat majd add meg. Szal
sudo aticonfig --initialMod: újraindítás után jónak kéne lennie pedig...
Mit tartalmaz a /etc/X11/xorg.conf fájl?
-
válasz
#62853120 #19751 üzenetére
Jól gondoltam, nem csatolta auto a pent.
A következőt kell tenned:
Ehhez a recovery root-os dologhoz menj vissza.cd /dev
dirNézd meg, hogy mi a neve a pendrive-nak. A merevlemez lesz ha SATA-s sda meg a partíciók sda1, sda2 stb. Ha nincs más eszköz akkor a pendrive sdb lesz és a partíció amit csatolni kell sdb1. Ha más is van akkor sdc stb... A megfelelőt írd be:
mount /dev/sdb1 /media
cd /media
sh ./ati-driver-installer-9-11-x86.x86_64.run
Persze a pendrive gyökerében legyen ott a cucc.
enterek sorozata majd
reboot
Amikor bejött a rendszer akkor terminálban írd be (jelszavadat add majd meg)
sudo aticonfig --initial
-
válasz
#62853120 #19749 üzenetére
A Kellékekben van (Alkalmazások -> Kellékek -> Terminál).
Ha nem szedte le, vagy nem volt fönt az fglrx az nem probléma, attól még felrakhattad volna azt amit letöltöttél, de persze ha a pendrive-ot nem csatolta akkor gázos.
Áhh, tudod mit? Megnézem gyorsan, hogy mi a szitu a gyakorlatban. -
válasz
ballington #19745 üzenetére
Azt nem tom, hogy mi a gond, de leszedni így kell, ha csomagból raktad fel és ezt a verzát:
sudo apt-get autoremove --purge imageshack-uploader
-
válasz
V.Stryker #19740 üzenetére
De Te mit keresel a recovery módban? Neked nem kell oda menned, simán a rendszeren belül terminálba add ki a parancsot.
Bár egyébként fura a hiba, ott is jónak kellene lennie. De nézem hogy "laptop", remélem nem a notidra rakdad, mert én az adatlapodról néztem le a videókareszod típusát.
Mod: jah de a képről látszik, hogy noti. Akkor megáll a menet, neked nem az ATI driver kell, legalábbis nem biztos.
Mod2: #19743: nem azt mondtam, hogy tedd ugyanazt, hanem, hogy add ki terminálban a parancsot. Őnála az a gond, hogy be sem jön a grafikus felület, így nincs más választása.
Onnan csak le kellett szedned, bár végül kiderült,hogy mégsem akkor. -
válasz
V.Stryker #19738 üzenetére
A hiba megint csak az, hogy nincs engedélyezve a videókaresz zárt meghajtója, illetve nincs telepítve hozzá. Megoldás: engedélyezed, vagy telepítsed a legfrissebbet. Szedd le azt amit az imént linkeltem ott egyel följebb, majd terminálban Te is add ki a parancsot:
sudo sh ./ati-driver-installer-9-11-x86.x86_64.run
Persze előtte navigálj el a megfelelő helyre ahova letöltötted... -
válasz
#62853120 #19735 üzenetére
Töltsd le ezt, ami a kareszodhoz való legfrissebb driver.
Indítsad el a rendszert recovery módban. Majd menj a Recovery Menu-ben a "root"-ra. Majd ad ki a parancsot: apt-get autoremove --purge xorg-driver-fglrx
Nyomj egy y-t, majd várd meg amíg leszedi a cuccokat.
Most navigálj el a letöltött diver-hez, ami ugye kicsit nehézkes, ha egyszer máshol szedted le. De mondjuk egy pendrive jó lesz hozzá.
cd /media/"pendrive"
Persze legyen bedugva már a kezdetektől a pen, hogy csatolódjon, max kézileg kell csatolni, de talán arra nem lesz szükség.
Ha nem tod milyen néven csatolódott akkor nézd meg:
cd /media
dirha megvan akkor tedd fel a cuccot:
sh ./ati-driver-installer-9-11-x86.x86_64.runNyomogasd az entereket, ha végzett írd be, hogy reboot.
Ha felállt a rendszer akkor pedig terminálba: aticonfig --initialÉs kész, mennie kell elvileg...
-
Tudjátok, hogy én minek örülök még itt a Wind-del? Mikor Win7 alatt töltöttem uTorrenttel, már 3-4 MB/s környékén elkezdett akadozni, lassulni az egész rendszer, az egér is nehezebben mozgott.
Bezzeg ha Ubi alatt nyomatom akkor mehet 10 MB/s-al is, meg sem kottyan neki. Sőt, csak itt tudom elérni ezt a magasabb sebességet vele. -
válasz
upszilon #19609 üzenetére
De mégis kiknek a problémáját nem érted? Amiről az imént diskuráltunk, vagy a Wubi-sat?
De gondolom az utóbbihoz szóltál hozzá, mert az előbbihez nem kapcsolódik egyáltalán semennyire, még egy csöppöt sem az amit írtál.
Jah, egyébként hozhatnád Te azt a pendrive-ot egy U100-as netbookhoz, ha a kamera aktív, akkor nem mennél vele semmire. -
válasz
Erasmus #19600 üzenetére
Nálam igen. Ugyanígy nem jött be, és ugyanezt a hibaüzenetet dobálta ki, de mindig mást csinált. Van, hogy futott folyamatosan és dobálta, van, hogy megállt csak úgy, nem értettem, hogy mi van én sem. Mikor kikapcsoltam az AHCI módot a BIOS-ban, azután egyből jó lett. Mondjuk nem tudom mi köze hozzá, ha egyszer Live rendszer indult csak, na meg később miután felment a rendszer, visszakapcsoltam és jó volt.
Esetleg még ha nem friss a BIOS-od, akkor frissítsed, mert más különbség nem nagyon van a gépeink között.
Mod: jah mégvalami! A webkamera legyen kikapcsolva mindenképp, mert lehet attól van ez. Ugyanis ha az aktív, akkor az USB csatik nem működnek (megfelelően). Viszont lehet, hogy csak oprendszeren belül tod kikapcsolni a gombkombinációval.
ZCoyote: én is először ezekkel az alternatív kreátorokkal babráltam, de a probléma megmaradt. -
válasz
qwertly #19563 üzenetére
Ha szerencséd van, akkor csak ennyit kell tenned:
Terminálba írd be "alsamixer", majd navigálj el a nyilakkal az "Audigy Analog/Digital Output Jack"-hez és nyomd meg az "M" betűt, amivel bekapcsolhatod azt.Remélem ez a hiba, de olvastam bug reportot is róla.
hmisi00:
Esetleg nézd meg, hogy a BIOS-ban engedélyezve vagyon-e az USB egér támogatás. Elképzelhető, hogy azt engedélyezni kell, és csak azután fog működni, mert elvileg és gyakorlatilag is jónak kell lennie, nálam tökéletesen megy. Ha ilyen beállítást nem találsz a BIOS-ban, akkor próbáld ki egy másik egérrel is.
Megnéztem, benne van: Integrated Peripherals -> USB Mouse Support -
Ha valakit használja Ubuntu-n az Opera böngészőt, és idegesíti a 10.10-es verziónál az értesítési területen elhelyezkedő ikonja, amely egyébként az Opera bezárásánál újraindítja a GNOME panelt, akkor indítsa így: "opera -notrayicon".
-
válasz
upszilon #19541 üzenetére
Ennyiből le is töltheti az Ubuntu CD-t, bár kicsit nagyobb, de legalább nincsen tele illegális, tört programokkal. Meg talán a Win-ben a lemezkezelésnél is állíthatja, vagy bármilyen ingyenes, akár boot-képes progival. De a gond inkább akkor van, ha az XP nem állította el az aktív partíciót, hanem felülírta a rendszerbetöltőjével, ilyenkor kelleni fog az az Ubi CD.
Siiiiix: ennél hülyébb kérdést fel sem lehetne tenni. Egyrészről attól függ, hogy mire használod az operációs rendszert, másrészről meg, hogyan kérdezheted meg ezt egy Ubuntu topikban? Mit vársz? Majd biztos lebeszélnek róla...
Én mindenesetre ajánlom neked az Ubuntu-t, jómagam Windows 7-ről váltottam rá teljes megelégedéssel. De ne engem szidjál mikor neked nem lesznek hasonló, pozitív élményeid vele... -
válasz
Major Major #19536 üzenetére
ÁÁÁ megcsináltam még egyszer és jó lett minden. Meg van mi volt a hiba. A saját könyvtáramat a másik merevlemezen root-ként hoztam létre, majd úgy másoltam át a fájlokat bele. A fő könyvtárra alkalmaztam az engedélyeket, de ez úgy látszik nem hatotta meg a rendszert. Most saját magamként könyvtárastul másoltam át, és így már jól megy, most is arról írok.
Más érdekesség: alkalmam volt 3-szor is átmásolni a partíciót ugyanolyan körülmények közepette egyik merevlemezről a másikra és elég fura dolgot tapasztaltam. Ugye másolás előtt teszteket végez a GParted, hogy rátaláljon az optimális blokkméretre. Háromból három különböző eredményre jutott, először 64 kB, másodszorra 32 kB, míg negyedszerre 128 kB volt szerinte a frankó. Valóban, a tesztek szerint mind a háromszor más-más értékek születtek egyes blokkméretek sebességi tesztjeire. Ezzel együtt nőt a másolási idő is, először ~5, majd ~6, végül ~7 percbe tellett neki ugyanazt az adatmennyiséget átmásolnia. Hát, érdekes... -
válasz
Major Major #19536 üzenetére
Őszintén szólva csak kettő dologgal akadt problémám, a GNOME beállításaival meg az Evolution-nével. Amint ezeknek a fájllait töröltem a könyvtáramból, már jól működött minden, de ugye ezzel lőttek a beállításaimnak is. Na mindegy, majd próbálkozom még vele, a lényeg az, hogy akkor elviekben jónak kellett volna lennie...
A régi home partíciót nem próbáltam felcsatolni, de már formáztam is, úgyhogy majd legközelebb, játszom még vele.
upszilon: nem magával a klónozással volt a gond, hanem azzal, hogy nem akarta a saját könyvtáramban levő beállításokat használni, hanem hibát írt ki rá. Valami olyasmit, hogy a gconf változtatni akar a beállításokon, de a root vagy a rendszer terjesztője ezt letiltotta, vagy valami ilyesmi, nem jöttem rá mitől csinálja.
(Az MBR a boot-hoz kell (rendszerindító kód), az UUID meg a partíciók azonosítására szolgáló karaktersorozat. Az fstab-ban azért kellett átírni ez utóbbit, mert a nemlétező partícióra hiába hivatkoznék, hogy azt csatolja.) -
Azt a fene. Gondoltam klónozom a feltelepített rendszeremet egy másik merevlemezre. Két csatolási pont van, két partícióval (/, /home) plusz swap. Nos, csak a /-re csatolt partíciót másoltam át GParted-el, a másikat viszont nem, ott csak a saját könyvtáramat másoltam át, annak teljes tartalmával. Hogy ne legyen ebből probléma, az fstab-ban az UUID-ket átírtam az új swap-ra meg a /home csatolásra, hisz különben nem lenne jó. A saját könyvtáramra beállítottam az engedélyeket is, mert megint csak különben nem lenne jó, nem tudna rá írni. Mindezek előtt természetesen az MBR-t már átmásoltam, azzal semmi gond sincs.
De mindezek után mégsem jó, a gnome beállításokat nem hajlandó véghezvinni, csak egy csupasz asztalt hoz be, szal gond van, a gconf-ra hibát is dob ki.
Mit kéne még tenni, hogy tökéletesen működjön az átköltöztetés után? Nem gondoltam volna, hogy ez ilyen bonyolult. Igaz, talán ha az egész merevlemezt klónoznám, akkor nem lenne ez a probléma, de én csak a rendszert akartam megcsinálni így, az adatokat nem akartam átvinni (ugyanis a saját könyvtáramon kívül tartalmaz még rengeteg mást is). -
válasz
upszilon #19521 üzenetére
Ha annyira szereted a Wine-t, és rengeteg Windows-os alkalmazást használsz, akkor neked Windows-ra van szükséged, nem Ubuntu-ra. Egyszerűbb lenne a helyzeted mondjuk, ha virtuális gépre raknál fel egy XP-t, és azzal dolgoznál. Amúgy (bár nincsen tapasztalatom vele) egy JAVA-s programhoz minek Wine? Ha jól nézem nem csak exe-s változat van hanem RPM csomag is és jnlp telepítő is.
-
válasz
Major Major #19500 üzenetére
Nos, köszönöm a segítséget, mára feladom. Már lefuttattam 128 féle parancsot különböző leírások alapján, csak 3D-t nem tudtam varázsolni sehogy sem. Visszaraktam a jó öreg Katát. Én elhiszem, hogy megy, csak nekem magas, hogy mit kell hozzá tenni.
-
válasz
Major Major #19493 üzenetére
Felraktam mindent, de ettől a RadeonHD-től ugyan nem lett 3D-m. Őszintén szólva az új kernel sem tudom minek kellett, bár jól megy, de a Fedora-ban is a 2.6.31-es van még. Bonyolultabb lesz itt a megoldás úgy hiszem.
-
válasz
Major Major #19493 üzenetére
Köszi, rajta vagyok a témán akkor most. Remélem jó lesz, mert eddig abban sem voltam biztos, hogy pontosan mi az ami kell a 3D-hez, és éppen nem a RadeonHD-re tippeltem volna, mert mintha az nem arra való lenne főként.
-
Hát, én kipróbáltam a Fedora 12-t a nyílt ATI 3D driver miatt. Nagyon frankó, megy a HD3200-asom vele szépen. Ezt valahogyan Ubuntu 9.10-re is rá lehet varázsolni, vagy csak áprilisban álmodjak róla szerintetek?
-
válasz
Speeedfire #19443 üzenetére
Tényleg tud? Hú de régen használtam már. Azért az nem semmi, ha csatolni lehet SATA meg egyéb portokon keresztül is.
-
Ha csak ennyi a gond, vannak USB csatis rack-ek amelyekbe lehet dugni SATA-s vagy bármilyen más csatis háttértárt. Az átalakítás nem akadály annyira, csak plusz kiadás.
De egyébként egyszerűbb megoldás, ha virtuális gépre felrakod, nem engedélyezed az "eszközmeghajtókat", és lemented a partíciót valami backup progival. Aztán utána meg helyreállítod a fizikai lemezre és kész is. Ergo egyszerű rendszerköltöztetést csinálsz.Meg most mi volt azzal a gond, hogy berakod egy másik gépbe, feltolod onnan és úgy átrakod? Biztos lemaradtam...
-
-
válasz
kw3v865 #19399 üzenetére
Attól függ. Tűzfal van benne alapból, csak be kell kapcsolni. Persze csak akkor érdemes, ha potenciálisan veszélyeztetett bizalmas dolgok vannak a gépeden. Vírusirtót fel lehet dobni, de az sem az Ubuntut fogja megvédeni, hanem a Windowst. Tehát ha MS oprendszer nem érintkezik az Ubival, felesleges teljesen ez utóbbi.
-
válasz
Speeedfire #19375 üzenetére
Ezt én is használtam, illetve csak feltettem. De igazából van QoS a routeremben is, inkább támaszkodtam arra. Ezt feltevés után be is kell lőni. Lehet azért majd felteszem még egyszer és bekonfigurálom, hátha jobb lesz majd.
-
válasz
Nagytalp #19341 üzenetére
Visszamenőlegesen? Persze, de havonta csak a HD szériásakhoz, pontosabban a hardveres DX10-es kareszokhoz érkezik friss driver. Jelenleg a 9.3-as a legfrissebb Catalyst ami támogatja a régebbi, DX9-es kártyákat is. De az meg már elavult, nem működik a 9.10-es Ubival. Amennyire tudom, Linux alapú rendszerekhez már nem is lesz új hivatalos driver, azt már nyílttá tette az AMD teljesen, illetve a nyílt driver-ekre bízza a működésüket. Még régebbiek meg már jó ideje nem támogatottak a részükről.
-
válasz
upszilon #19327 üzenetére
Az Ubiban van tűzfal, (csomag neve: ufw). Ha feltelepíted a "gufw" csomagot mellé, akkor kapsz hozzá egy grafikus felületet, amin keresztül könnyedén konfigurálhatod. Így néz ki:
Persze biztosan van ennél komolyabb is, csak rá kell keresni. Beállításra meg ezen kívül van még 4 db hasonló grafikus program. Rákereshetsz a szoftver központban, jelszó: "tűzfal".
-
válasz
Speeedfire #19324 üzenetére
Ne hidd, hogy ha nem reklámozod, akkor nem találnak meg. Én üzemeltettem ftp szervert, és akkor adtam fel, amikor adminként bejelentkezett valami kínai oldalról valaki. Többször is támadták különböző keleti országokból, és elég hamar sikerrel is jártak. Én meg teljes hozzáférést biztosítottam az egész merevlemezhez az adminnak. Pedig csak próbaképp csináltam az egészet, így persze csak pár napig ment. Nem kell ez nekem.
-
válasz
Kendek #19312 üzenetére
Vazze, már napok óta fent van az új Catalyst, és eszembe sem jutott, hogy teszteljem a Cairo-Dock Alpha Blur bug-ját.
Jelentem, a 9.11-es Katával (8.671 (nov. 12), illetve 8.672 (nov. 05)) remekül működik, semmi fekete háttér.
Leteszteltem így is a procihasználatot. OpenGL-es verzióban 6-9%-os CPU terhelést produkált, amikor az egeret ide-oda mozgattam, míg nélküle ugye semmi kimutatható terhelés.
Szal mivel nem hiányzik az az effekt, mikor az egeret az ikonok fölé viszem, inkább maradok a sima verziónál. -
válasz
Nagytalp #19311 üzenetére
1,6-os atommal száguld így, úgyhogy nem hiszem, hogy annyira megakasztaná a gépet.
Indítás: Főmenü -> Rendszereszközök -> Cairo-Dock (no OpenGL) ,,, illetve terminálból: cairo-dock -c
Sőt, most néztem meg, ha aktívan használom, ide oda mozgatom az egeret az ikonok felett, akkor sem terheli a procit egyáltalán, 0%-on marad a CPU terhelése. -
-
Nem eszi meg, csak a cellák hamarabb beadják a kulcsot, hiszen a naplózás (főleg bizonyos fajtájúak) elég nagy plusz írási művelettel terhelik a háttértárat.
Ettől függetlenül bátran használható SSD-vel is az Ext4 fájlrendszer, főleg, ha nem sajnálja az ember (rá a pénzt). Sokáig jól működhet így is, akár hosszú évekig elmehet, főleg, ha sok szabad hely van rajta. -
Na, de csak a routeren adtad meg? Annyi nem elég, a kisujjából nem szívja ki, hogy azon keresztül kommunikálhat.
Első, hogy a 21-es portot is nyisd meg, hisz az a szabvány FTP-re. Bár itt inkább azt látom, hogy megadhatod, hogy mit szeretnél:pasv_min_port=12000
pasv_max_port=12100(ezt a két sort a konfigurációs fájlba kell írni, majd ne felejtsd el újraindítani a szolgáltatást)
De akkor ezt meg is kell nyitni itt 12000-12100-ig, tehát az összeset a routereden.
Próbaképpen le is tilthatod a tűzfalat, hogy megy-e akkor. -
válasz
#40553216 #19225 üzenetére
Ez mind szép és jó, de nem segít az én 4 GB-os SSD-men, meg a pendrive-okon, memóriakártyákon sem.
Tény ami tény, az Ext3 fizikai naplózást használ alapból, ami igencsak megdobja az írási műveletek számát. A cellák viszont nem bírják örökké, úgyhogy inkább nem használom egyelőre. Ettől függetlenül nem életképtelen, csak rosszabb esetben pár hónapon belül lehalhat, ha nagyszámú írási műveletnek van kitéve.
Általában viszont olvasási műveletek vannak jobbára átlagos használat mellett, így jó pár évet is kihúzhat természetesen. -
válasz
upszilon #19206 üzenetére
Tesztelgettem azért még kicsit. Az előbb azért kapcsoltam ki leállítás nélkül, mert miután beállítottam a gyorsbillentyűs hangot, egyszer csak nem reagált se az egér kattintására, se a billentyűzetre. Hiába nyomtam meg a kikapcsoló gombot, arra sem reagált, ezért hosszan nyomtam, hogy kilőjem. Ezután újraindítás után már az ellenőrzést elkezdte, de nem futott le, viszont Live rendszerrel ellenőrizve jó lett.
Most csináltam egy olyat is, hogy kivettem az aksit üzem közben, és bekapcs után simán lefutott, elég gyorsan az ellenőrzés és már állt is fel a rendszer.
Adatvesztés ilyenkor lehet, de ritkán fordul elő ilyesmi eset.
Tartom valószínűleg, hogy Ext4-el is megesett volna ez a történet ugyanígy, ha lebutítva használom.
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- MSI CYBORG 15 A13V
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest