Aktív témák
-
válasz
#16820480 #26604 üzenetére
Annyi, hogy csinálj egy visszaállítási pontot
, majd szerintem vegyed fel a xorg-edgers tárolóját (ugye abba benne van a kernel is), ha amúgy is gyanús, hogy a videókari meghajtójával lehetnek gondok. Nálam minden gépen fel van véve, emiatt nem volt még problémám se Intel se AMD GPU-val. Szal egy próbát megér talán, remélhetőleg a fagyás is megszűnik mint nálam.
-
válasz
#16820480 #26601 üzenetére
A CompizConfig beállításkezelőnél az Ablakdíszítés szekción belül, vagy Fusion Icon-nal. Csak azért kérdeztem rá, mert amikor emerald volt nálam aktivizálva, akkor ha Metacity-re állítottam a window managert, akkor elszállt az ablak dekoráció, és csak akkor lett jó, ha GTK-ra állítottam.
-
válasz
#16820480 #26599 üzenetére
Ha a partíció "jobbra" helyezkedik el, akkor a hozzáadás nem tart semeddig sem. Ha viszont előtte van, vagyis "balra", akkor a partíciót is, majd aztán az adatokat is eltolja balra, méghozzá ez utóbbit még lassabban teszi mint az előbbit. Ez roppant idegesítő, sokkal jobban jár az ember, ha lementi, majd visszateszi az új kibővített partícióra az adatokat. De ez nem a GParted hibája, mert ő csak a parancsot adja ki, sokkal inkább az e2fsprogs a ludas az effajta viselkedésben.
Amikor nincs Compiz és nincsen window decration, az nem attól lehet esetleg, hogy nem a GTK a window decorator, hanem mondjuk az emerald?
-
-
válasz
#16820480 #26579 üzenetére
Most hirtelen ezeket találtam, amik esetleg szóba jöhetnek, persze nem mind alkalmas a feladatra, meg kell őket nézni.
mailcheck
xbuffy
wmmail
lsmbox
newmail
cgmail
bbmail
coolmail
gnubiff
asmail
gmail-notify
biff
checkgmail
gnome-gmail-notifier
mail-notification-evolution
xlassie
syncmaildir-applet -
válasz
Dj Polc v.2 #26576 üzenetére
Hogy érted ezt, hogy "összekötni"?
-
válasz
TrollBalint #26530 üzenetére
Annyit mindenesetre vegyünk figyelembe, hogy a rootnak saját beállításai vannak. Ha rootként állítod be, hogy mivel játsza le, akkor csak neki fogja úgy lejátszani, ha magadként állítod be, akkor meg a rootként indított fájlkezelőben nem lesz jó.
Viszont ott van még az is, hogy egyes fájlkezelőkben átállítva csak saját maguknak jegyzik meg, hogy mihez mit társítottál. Én Krusadert használok, régebben ennél is ez volt a helyzet, habár ez némileg érthető, hisz KDE-s. Viszont most már amit abban átállítok, az központilag is át lesz állítva. Ugyanakkor, ha rootként indítom, akkor természetesen csak a rootnak állítom át ezt központilag. -
válasz
spammer #26519 üzenetére
A script így néz ki akkor:
#!/bin/sh
synclient LTCornerButton=2Ez legyen a fájlban, futtatható legyen, és ott legyen a /etc/rc2.d könyvtárban (nagy) S99valami néven.
Ha így nem jó, akkor jó eséllyel később kellene neki lefutnia (vagy nem rootként?). Ehhez kérdeznélek meg, hogy szükséges-e root jogokkal futtatni? Amennyiben nem, akkor simán beírhatod ezt a Rendszer -> Beállítások -> Indítópultba is, vagy onnan is kiadhatod a fájl futásához a parancsot, az talán jobb is lenne.
Jah, de, hogy biztosra menjünk, adj ki egy runlevel parancsot is terminálban, akkor jó, ha N 2 a kimenet.
Ha a xorg.conf-os dolgot megpróbálod, akkor ne felejtsd el előtte megkreálni a fájlt ahogy kell, ne csak ennyi legyen benne.
-
válasz
Csakénvagyok #26514 üzenetére
Legközelebb készíts visszaállítási pontot előtte, vagyis pár darab legyen mindig naprakészen ilyen esetekre.
-
Hogyne, sőt ott érdemesebb csinálni.
rsync -a /media/amiről_másolod/ /media/amire_másolod
Aztán ha végzett, akkor átírhatod a régi UUID-jére az újét (ext partíciót feltételezve):
sudo tune2fs -U 454cb9b9-9d56-4f15-8fca-6c6deec51d0c /dev/sda1
Ahol az a sok karakter az UUID, az sda1 meg az új partíció. Ezeket a legegyszerűbben a GParted-del tudod kiolvasni (Rendszer -> Adminisztráció -> GParted).
Végül fogsz egy alternate CD-t, és a következőket teszed (természetesen már a régi lemezt húzd le előtte):
Sérült rendszer helyreállítása -> Nyelv felismeréshez nyomogasd amit kell -> Tovább -> Mégsem -> Igen -> A root partíciót kiválasztod, ez lesz a /, alap esetben a /dev/sda1 ugye -> A GRUB boot betöltő újratelepítése -> /dev/sda -> Rendszer újraindításaEnnyi, utána elvileg indul is rendben az áthelyezett rendszered.
-
Rsyncel áthelyezed az adatokat az új helyre, majd telepítesz egy GRUB-ot. Teheted ez utóbbit LiveCD-vel is, vagy alternate CD-vel is még könnyebben, de akkor az fstabban át kell írni az UUID-ket, meg ugyanezt kell tenni a grub.cfg-ben is, aztán ha felállt a rendszer nyomatsz egy update-grub-ot. Vagy egyszerűen a partíciónak írod át az UUID-jét.
-
válasz
spammer #26431 üzenetére
Attól függ, hogy milyen a fizikai elrendeződése a jelenlegi partícióknak. Ennyi információból nem tudtam meg (hacsak nem erre utaltál akkor, mikor írtad, hogy egyben legyen az egész). De az a legszerencsésebb, ha "bal oldalon", szóval a tányérok külső peremén, tehát előrébb helyezkedik el az a partíció, amin most az Ubuntu található, majd aztán közvetlen mellette van a hozzáadandó. Ilyenkor egyszerűen törlöd azt a mellette levő partíciót, majd hozzáadod ahhoz, amire telepítetted a Lucidot (természetesen LiveCD-vel teszed). Kicsivel rosszabb eset, ha a helyzetük fordított, ilyenkor akár órákba is beletelik, míg a partíció és az adatok balra mozgatódnak. Amennyiben köztük van egy harmadik, vagy még több partíció, akkor előtte azokat is törölni kell, másképp fizikai képtelenség a dolog. Maximum ilyenkor még csatolással megoldható, ha a tárterületre van szükséged, vagy pedig linkekkel.
-
Én sem tudom, hogy mit nem lehet ezen érteni. Tegyük fel, hogy letöltesz egy "boot" vírust. Na már most, mivel az csak Windows-on fut, nem fogod tudni lefuttatni sem, így nem fog beépülni a Windowsos rendszeredbe sem, hogy még a vírusirtó előtt betöltődjön. Ha pedig Windowson próbálnád elindítani, az aktív vírusirtó egyből blokkolja, így esélye sincs. Ha pedig tételezzük fel, hogy Te Wine segítségével indítanád el, akkor is még kérdéses az is, hogy azzal kompatibilis-e, másrészről pedig azzal sokra nem megy, ha azt a környezetet megfertőzi.
Persze biztonság kedvéért telepíthetsz egy vírusirtót, és néha leellenőrizheted vele a C meghajtót vírusok után kajtatva, de inkább csak ha gyanúsan viselkedik a Windows. -
válasz
#40553216 #26329 üzenetére
Tegnap éjjel óta, ma reggeltől meg megy a szerver otthon egyelőre. Kettő van, egy a stabilnak, egy pedig az instabil verziónak:
deb ftp://rendszerment.homelinux.net stable/
deb ftp://rendszerment.homelinux.net unstable/A hitelesítés még nincs megoldva mert odáig még nem jutottam el.
-
-
válasz
TrollBalint #26321 üzenetére
A CompizConfig beállításkezelőben az Átlátszatlanság, fényerő, telítetlenség engedélyezésénél add hozzá az ablakbeállításokhoz a következőt:
class=Gnome-panel
Az ablak tulajdonságoknál a csúszka állításával tudod szabályozni az átlátszóságát.
Persze a Compiznak kell lennie az ablakkezelőnek, és a funkciónak is engedélyezve kell lennie hozzá. -
válasz
hackeeeee #26289 üzenetére
Egyelőre elég az is a 4870-hez ami a tárolóban van, mert nem régebbi mint ami az AMD honlapjáról letölthető. Majd hónapok múltán, ha nem frissítik a tárolóban a cuccot, akkor esetleg már érdemes felnyomni a letölthető Catalystot.
A kernel nálam is ma frissült, 2.6.34-1.4 verzióról 2.6.34-1.5 verzióra. Mondjuk haladhatna kicsit ütemesebben is a készítése, de nagyjából jól működik.
-
válasz
spammer #26286 üzenetére
Ha az AMD oldaláról letöltöttet felraktad, azt nem a csomagkezelővel kell leszedni, hanem terminálban el kell navigálni a /usr/share/ati könyvtárba, aztán ki kell adni a következő parancsot:
sudo sh ./fglrx-uninstall.sh
Az fglrx csak a HD-s kártyákat támogatja (DX10+), szóval ha neked régebbi van, akkor azzal nem fog menni a dolog, csak a nyílt meghajtót tudod használni.
Szóval nyugodtan eltávolíthatod az egészet, ha a GPU-d nem támogatott az AMD részéről. -
Nem Linux alatt van korlát a partíciók számát tekintve, hanem elsődleges partícióból nem lehet négynél többet létrehozni, egyszerűen nem fér el az MBR-ben ennél több. A mostani, üres és particionálatlan terültet csak úgy fogod tudni használni, ha törölsz egy mellette levő elsődlegest, majd létrehozol egy kiterjesztett partíciót, azon belül pedig már akármennyi logikait kreálhatsz.
-
Formázod megint, meg beállítod a /-t csatolási pontnak, ennyi...
(#26250) Dark Archon: az Ubuntu Tweak-kel könnyedén visszaállíthatod, kedved szerint átrendezheted.
Vagy a gconf-editorban elnavigálsz az apps -> metacity -> general -> button_layout-hoz és átírod :minimize,maximize,close -ra. -
Pedig ott van egy csomó, (meg itt is) akár Emerald témák is. Letöltöd amelyik szimpatikus, majd a Rendszer- > Beállítások -> Megjelenés -> Témáknál tudod telepíteni őket.
Az Emerald témákat pedig az Emeraldban kell telepíteni meg kiválasztani, de ahhoz meg a fusion-icon csomagot érdemes feltenni, hogy könnyedén átlehessen váltani rá. -
Vedd fel a PulseAudio Equalizer tárolóját,
deb http://ppa.launchpad.net/psyke83/ppa/ubuntu lucid main
majd telepítsed fel, akkor tudsz rendszerszinten erősíteni rajta.(#26225) :-I: A Compizzal, Alt+egérgörgővel ideiglenesen, vagy pedig a CompizConfig beállításkezelőben az Átlátszatlanság, fényerő, telítettség beállításoknál lehet véglegesre beállítani egyes dolgokhoz.
-
válasz
body007 #26218 üzenetére
Nah, most jó nekem, csak az IcedTea NPR Web Browser Plugin kell hozzá, ami lényegében még pár JAVA-s csomagot telepít a gépre. Megtalálod icedtea6-plugin néven a tárolóban.
Na jó, azt nem mondom mégsem, hogy 100% működik, mert a JAVA feltekeri a procit teljesen, és az oldal sem jön be igazából, de már nem írja ki, hogy nem támogatja a böngésző a dolgot. -
válasz
body007 #26205 üzenetére
Közben nézegettem, és láttam, hogy a jelenlegi 10.10-es témájának konfigurációs fájljában vannak eltérések a 2.3-as verziómhoz képest, ezért csináltam egy frissebb, 2.3.5-ös verziót is a jelenlegi témából. Ez az eltérés azért lehetséges, mert azelőtt az első 10-es verziójú Operából vettem ki és alakítottam át, utána meg lusta voltam.
-
válasz
body007 #26205 üzenetére
Hát, én nem vagyok megelégedve evvel az új Operával. A betűk rondák, némely karakter hibásan jelenik meg, az értesítési területről az ikon nem tüntethető el úgy mint a 10.10-nél, a flash-t nem játsza le sehogyan sem, pedig már mindet kipróbáltam, és akkor még az a JAVA-s dolog sem megy.
Remélem ennél azért jobban fog működni a végleges verza, addig pedig kénytelen leszek visszarakni a régit. -
Mondjuk lehet ez nem segít, de egy próbát megérne talán, hogy létrehozod a hiányzó csoportot, majd utána hozzáadod magad.
(#26202) body007: ki is választottad, hogy azt használja (Megjelenés -> Témák, de persze előtte a /usr/share/opera/skin könyvtárba kell másolni)? Egyébként meg csak a gyorshívóknál látsz változást.
-
válasz
Kendek #26195 üzenetére
Na, most felraktam az új 10.53-as Opera bétáját, most abban sem megy az a JAVA-s cucc, de a beállításoknál is eltűnt a lehetőség az állítására.
Mindenesetre, ha valakit érdekel, mint mindig, most is csináltam egy Standard Skin átalakítást, hogy a gyorshívó kerete és az előnézeti képek is kissé átlátszóak legyenek, ezt megosztom szívesen. -
-
válasz
Gerisz #26182 üzenetére
Na és most sikerült feltelepíteni a meghajtót?
Amúgy sokat eszik igen, de csak javítanak rajta idővel. Addig is ha kell, akkor hozhatsz létre swap fájlt is. Én nem szórakoztam, ma rendeltem még 2 GB RAM-ot a notiba, így nem lesz gondom ezzel a kérdéssel.(#26183) Richter36: ott talán az Eszközök -> Kiegészítők környékén nézz körül, nézd, meg, hogy látod-e a Shockwave Flash-t a Bővítmények fülnél, esetleg nincs-e letiltva, keress frissítéseket hátha, nem tom.
-
válasz
hackeeeee #26177 üzenetére
Hát, akkor maximum kipróbálod, hogy hogy megy 64 biten, ha úgy érzed, hogy az neked nem megfelelő, akkor felrakod a 32 bitest pae kernellel. Lényegében úgysem veszel észre sebességbeli változásokat, hacsak nem akkor itt a flash lejátszása közben. Őszintén szólva amit nézek flasht azt bőven viszi így is, de tény, hogy nem egész nap a youtube-on lógok.
Na, erre meg egyből meggyőztek, semmi vállalkozókedv.
-
válasz
hackeeeee #26174 üzenetére
Nem, csak simán a tárolóból tedd fel a flashplugin-installer csomagot.
De hahó, most nézem, hogy van nekem egy olyan is, hogy flashplugin64-installer, ez az Adobe Flash PPA tárolóból van, már rakom is fel.
Cím, ha érdekel valakit:
deb http://ppa.launchpad.net/sevenmachines/flash/ubuntu lucid main -
válasz
hackeeeee #26169 üzenetére
Így van ahogy mondod, maximum, ha nem rakta fel magától, akkor a pae kernelt kell feltelepíteni.
Egyébként a kernel konfigurálásánál ez csak egy kapcsoló, hogy engedélyezem-e vagy sem, ennyi a különbség a két kernel között. Ezzel így 96 GB-ig látja a memóriát ha nem csal az emlékezetem. -
válasz
Speeedfire #26165 üzenetére
Nehogy ezt telepíttessed, a pae kernel kell, linux-image-2.6.32-21-generic-pae a neve ha minden igaz, de innen nem látom.
De egyébként ezt a kernelt rakja fel telepítésnél alapból, ha a gépben minimum 4 GB RAM van, tehát nincsen gond.(#26166) ntomka: bizonyára azért állapodtak meg, mert a következő Catalyst támogatni fogja, de jó szokásukhoz híven a Lucid tárolójában már végleg ez marad.
-
-
válasz
Richter36 #26159 üzenetére
Ellenőrizd, hogy fel van-e telepítve a flashplugin-installer csomag, bár nyilván fel, akkor pedig azt, hogy a /usr/lib/flashplugin-installer könyvtárban ott van-e a libflashplayer.so fájl, a /var/lib/flashplugin-installer-ben pedig a npwrapper.libflashplayer.so. Amennyiben nincsen valamelyik, akkor telepítsed újra a csomagot. Ha minden a helyén van, akkor maximum még nézd meg, hogy a beépülők útvonala arra a könyvtárra mutat ahol van a plugin, ez az Operánál az Eszközök -> Beállítások -> Haladó -> Tartalom -> Beépülő beállítások lesz. Azt nézd meg, hogy a Beépülő útvonalánál szerepel-e egy olyan is, hogy /usr/lib/mozilla/plugins, ha igen, akkor még esetleg nézd meg, hogy abban a könyvtárban van-e egy fájl, egy symlink, ha nincs, telepítsed újra a csomagot.
De biztos működést úgy érsz el Operánál, ha a /usr/lib/flashplugin-installer-ből a libflashplayer.so-t átlinkeled a /usr/lib/opera/plugins könyvtárba. -
válasz
ntomka #26156 üzenetére
Akkor ez már megint kavarás itt a verziószámokkal, hiszen ugyanazon verzióból (8.723) valójában kétféle változat létezik, az egyik támogat valamit amit a másik nem, pedig ugyanazok elvileg. Megcsinálván a Debian csomagokat az aktuális, letölthető Catalystból, valóban nem 100%-osan egyezik a tartalmuk, bár méretük igen hasonló. Na mindegy, én Vladi tanácsát követem, használom a nyílt meghajtót, gyakorlatilag csak előnyöm származik belőle, hátrányom semmi jelenleg. Főleg, hogy a notiban levőt nem is támogatja már az AMD, mert ugye minek is.
-
válasz
ntomka #26154 üzenetére
Rendszerhez igazított? Ezeket a csomagokat bárki megcsinálhatja a
./ati-driver-installer-XYZ-x86.x86_64.run --buildpkg
paranccsal, de amúgy változtatni nem változtathatnak rajta, mert zárt fejlesztésű.
Habár lehetett valami együttműködés, de akkor az belekerült a hivatalos telepítőbe is. -
válasz
Gerisz #26140 üzenetére
Hm. Ha fent van az fglrx, xorg-driver-fglrx, vagy az fglrx-amdcccle, akkor töröld őket, majd terminálba futtasd le ezt, már ha lehet:
cd /usr/share/ati
sudo sh ./fglrx-uninstall.sh
Ha tiszta minden, akkor aztán aktiváld a zárt meghajtót, vagy próbáld futtatni a Catalyst telepítőjét. -
válasz
Speeedfire #26134 üzenetére
sudo apt-get install --fix-broken -y -m
Nem az a baj, minek frissítse a csomaglistát, ha egyszer a nem letölthető csomagoktól nem képződik törött? Hiányzó függőségtől meg nem települ semmi.
Inkább összekutyulhatta őket...
-
válasz
spammer #26097 üzenetére
Attól is függ, hogy milyen az a wlan cucc ami a gépedben van. Mert USB-s adapternél gyógyír lehet egy kihúzás majd bedugás, szal áramtalanítás. Az új, 2.6.34-es kernellel az én adapterem (Ralink) is kicsit nehezebben csatlakozik most, de azért csak mindig megoldható, ha nem is megy neki mindig elsőre, szal driveren és a firmware-en is múlik a dolog...
-
válasz
V.Stryker #26089 üzenetére
Esetleg próbáld ki azt, hogy megnyitod a /etc/acpi-support fájlt, és a STOP_SERVICES="" -hez beírod, hogy networking, és akkor így nézne ki:
STOP_SERVICES="networking"(#26090) Atapi: jah, azt nem néztem, nálam nincs olyan, hogy "kikapcsolt compiz effektek", az alap, hogy megy (de régebben fglrx-el nem volt gond).
De egyébként nem érdekes annyira, mert hardveres gyorsítás úgysincs, a VLC tökéletesen megfelel számomra. A 720p-s mkv/h264-eket még elviszi az 1,6 GHz-re visszavett proci is gond nélkül, több egyelőre nem kell nekem. -
válasz
V.Stryker #26085 üzenetére
Asszem azt nem lehet letenni oda, mások a mail-notification-t szokták használni, hogy értesüljenek, majd aztán megnyitják az Evolutiont. Én próbáltam azt a módszert is, de nem jött be. Ugyanakkor régebben problémáim is voltak azzal a levelező klienssel, sokszor lefagyott, és kerestem egy másikat helyette. Rátaláltam a Claws Mail-re, azóta nagy megelégedéssel használom azt, rengeteg plugin is van hozzá, csak ajánlani tudom.
(#26086) Atapi: nekem a legnagyobb gondom az, hogy nyílt meghajtóval a képe villog, rossz, akad, nézhetetlen. Így számomra használhatatlan az smplayer, de a többi sem jobb.
-
-
válasz
danaboy #26075 üzenetére
A sudo, az echo és a > párosítása nem működőképes ilyen formában, ha nincs amúgy jogunk a fájlt írni. Így vagy előre root-ra váltunk, vagy így használjuk:
sudo sh -c 'echo "beírandó" >/...'(#26074) Major Major: ez könnyen lehetséges, de az a fura, hogy font nézegetővel tökre ugyanolyannak tűnnek a betűk. Itt pedig ha megnézed, egyesek egész máshogy néznek ki, a vastagságuk is másabb, de még csak a kacsacsőr is teljesen eltérő, szal fura.
-
válasz
felora:) #26067 üzenetére
Ha az aksi energiája kritikus, akkor muszáj kikapcsolni, vagy valamit tenni, hiszen így is, úgyis, pár perc múlva kikapcsolna magától a gép, és akkor helytelenül állna le.
Amúgy figyelmeztet előtte, szal nem kell félni attól, hogy nem lesz időd elmenteni dolgokat vagy ilyesmi... -
Próbáld ki Live módban, aztán meglátod, hogy hogyan megy a netbookon. De akár a normál desktop rendszert is felnyomhatod, az is nagyszerűen muzsikál. Amúgy nem tom milyen netbookod van, de a hagyományos, 945GSE chipseteseken nagyszerűen megy, nekem is ilyen van (Wind U100).
(#26065) Robyka: nem, az uccsót a /home-ra állítsad be akkor. De bőven elég lesz a rendszernek 20 GB is, mert egyébként is csak üresen fog tátongani. Például nekem 30 GB, abból szabad 24,3...
A 270 GB-osat meg lehet majd később is beállítani, hogy auto csatolódjon valahova, most ne foglalkozz vele. -
válasz
felora:) #26046 üzenetére
Én azt látom, hogy a videókarival lehet a probléma. Idézek innen akkor:
Nekem is 855 videókarim van, megy azzal is, csak kicsit mókolni kell.
Miután telepítetted, frissítetted, nem fog elindulni.
A grub-ban csökkentett módot választasz, akkor elindul a rendszer grafikus módban.
Csinálsz egy xorg.conf-ot, amiben a driver vesa és már megy is rendesen a lucid.Az xorg.conf tartalma:
Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Driver "vesa"
EndSection
Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
EndSection
Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Monitor "Configured Monitor"
Device "Configured Video Device"
EndSection -
válasz
Robyka #26041 üzenetére
Hát, a C-re nem tudod felrakni, maximum az 50 GB-os partícióra.
A swap az olyan mint a virtuális memória (Page File). Itt lehet külön partíciót kijelölni neki, de megoldható az is, hogy fájlban legyen. Természetesen nem muszáj beállítani, hogy legyen, de ártani nem árthat ha van 1 GB belőle.
Amúgy ugyanolyan egyszerű a particionálás mint Windowsnál. Arra figyelj, hogy olyan partíciót ne törölj, és ne jelölj be formázásra, amely kell, vagy legalábbis a rajta levő adatok.
A rendszernek elég kb. 10 GB-nyi hely, ha a /home-ot külön partícióra teszed. Ez azért lenne fontos, mert a /home alatt vannak az összes beállításai az embernek, meg úgy általában az összes adata. Így az esetleges újratelepítésnél nincs probléma.
Szal eldöntöd, hogy kell-e swap, meg a 270 GB-os partíció. Ha ez utóbbi nem kell, akkor letörölsz minden partíciót, és létrehozol 2-őt vagy 3-at a mostaniak helyett, attól függően, hogy a swapnak szánsz-e külön egyet. Induljunk ki abból, hogy igen, akkor létrehozol egy tetszőleges méretű partíciót, max pár GB-osat, és beállítod formázásnál, hogy az swap. Aztán létrehozol megint egy tetszőleges méretűt, olyan 10 GB környékén, leformáztatod ext4-re, meg beállítod a /-t csatolási pontnak. Végül a maradék pedig szintén ext4 és a /home legyen a csatolási pontja. Ez akkor is áll, ha kell az a 270 GB-os partíció, de akkor azt nem törlöd le, csak az 50-est, és azt osztod fel.(#26042) Finwe: ha feltelepíted az integrációs szolgáltatásokat (Guest Additions), akkor majd nagyobbra tudod állítani. Rendszereszközök -> Integrációs szolgáltatások telepítésére katt, majd terminálban folytathatod...
Vagy pedig egyszerűbben is lehet:sudo apt-get install -y virtualbox-ose-guest-x11 virtualbox-ose-dkms virtualbox-ose-guest-utils
(A universe tárolóban van, vagyis ha nincs alapból engedélyezve, akkor kell.)
-
válasz
body007 #26004 üzenetére
Én használok 2 GB-nyi RAM-mal is meg 4-el is, de csak elővigyázatosságból 1-1 GB-ot, és fájlban, nem partícióban.
Egyébként, ha olyat csináltok, és felkúszik a memóriahasználat, akkor csak ürítsétek ki, ennyi:
sync; echo 3 >/proc/sys/vm/drop_caches
Például az rsync használatakor nagyon jól jön, mert az bekebelezi a memóriát, aztán nem adja vissza. -
válasz
hackeeeee #25991 üzenetére
Tessék:
mscorefonts
eredeti Wines betűk
És csak annyit tettem, hogy áthelyeztem, meg vissza a fontokat. -
válasz
szaszayanou #25986 üzenetére
Tessék, csináltam két képet ugyanarról az oldalról, döntsd el tenmagad, hogy ugyanolyanok-e, de egyáltalán nem:
mscorefonts-al
bemásolt eredetivel -
válasz
hackeeeee #25980 üzenetére
Már múltkor kibeszéltük ezt is. Ha a Windowsos fontokat az ember átmásolja az Ubuntunak (windows/fonts/* -> /usr/share/fonts), akkor sok különbség nem lesz, mert ugyanazokat fogják használni. Persze ehhez érvényes licenc-szel kell rendelkeznie az embernek...
(#25981) szaszayanou: éppen az a probléma, hogy az oldalak általában wines betűtípust használnak, de jogi okok miatt az nem ugyanolyan itt Ubuntu alatt, erre megoldás a másolás.
-
-
válasz
all6atos #25956 üzenetére
A Lucidban levő nyílt meghajtó nem támogatja az AMD GPU power menedzsmentet, így kénytelen leszel megpróbálkozni az fglrx-el, mert az viszont igen.
Habár azt olvasom, hogy megoldható a dolog nyílt meghajtóval is, de egy kezdőnek talán a zárt meghajtó aktiválása a legegyszerűbb. -
válasz
ntomka #25949 üzenetére
Mi? Akkor csak terminálból nyomulsz vagy mi a fene? Illetve utána felraktad ami kell és kész? De miért jó, hogy ennyire lekarcsúsítod a rendszert? Nincs elég tárhelyed?
Amúgy nekem sincsen fent az ubuntu-desktop csomag, de nem azt töröltem, hanem néhány függőségét, pár dolgot. De attól függetlenül még egy csomó alap progi maradt, amit a plymouth húzna lefele. -
válasz
ntomka #25944 üzenetére
Ha nagyon kíváncsi vagy, akkor leszedhetem az összes plymouth csomagot, hiszen úgyis vissza tudom állítani, nem tart semeddig. Csak most még nem tudom megcsinálni, mert másvalami van folyamatban.
Na jó, virtuális gépen megcsinálom mindjárt...
Mod: Azt írja, hogy alapvető csomagok is törlésre kerülnek, és az használhatatlanná teheti a rendszert. Na nem baj, azért megnézem.
Illetve nem nézem meg, mert az e2fsprogs és util-linux csomagokat is húzza. -
válasz
hackeeeee #25933 üzenetére
A legegyszerűbb, ha elfelejted, hogy van Windows. Mert persze, eleinte úgy érzi az ember, hogy sokkal egyszerűbb minden Winben, de ezek csak az elvonási tünetek. Később rájössz, hogy sokkal több lehetőséged van Ubuntuban, sokkal szabadabb vagy, bármit megtehetsz, valójában egyszerű minden, és király ez a rendszer, sosem válnál meg tőle többé.
-
válasz
hackeeeee #25929 üzenetére
Hm, nálam Intel GPU-val is jó, bár csak ősrégi GMA 950-em van a Windben.
Viszont ha régen jó volt, akkor azért nincs veszve minden, csak másik fajta cuccot kell használni. Szal próbáld meg úgy is, hogy felrakod az ubuntu-xsplash-artwork csomagot, asszem eltávolítani nem is kell semmit, de ha nem változik akkor a plymouth témát bizonyára el kell. -
-
-
válasz
Gerisz #25898 üzenetére
Rákeresve a dologra azt látom, hogy ez általános probléma ezeknél a videókártyáknál. Annyit próbálhatsz, hogy másik csatlakozón keresztül kapcsolod össze a monitorral, hátha jó lesz. Utána, ha feltudtad tenni az fglrx-et, akkor talán jó lesz.
(#25896) HollyBoni: a legújabbat is lehet akár.
-
válasz
ntomka #25890 üzenetére
Persze, külön lehet választani úgy, hogy azt a leveles ikont eltünteted (indicator-messages, indicator-me csomagok eltávolítása). Amúgy ez a fajta dolog, amit itt összehoztak, az nekem sem nyerte el a tetszésemet.
(#25892) HollyBoni: rakjál azt akkor fel, az legalább teljesen hivatalos kiadás. Bár nekem sokkal jobban bejön az LXDE mint az Xfce.
-
válasz
HollyBoni #25887 üzenetére
Az Openbox az ablakkezelő.
Amúgy érdekes, ez biztosan valamilyen hibás működés eredménye. De legalább igazán light rendszered lett, ami az alap dolgokat tartalmazza, elérheted vele a modern kor legfontosabb felületét, az internetet. Ideális lenne ez a cucc így netbookokra is, esetleg szabadalmaztasd. -
válasz
HollyBoni #25884 üzenetére
Hát, én ugyan leszerettem volna tölteni a Lubuntut, de csak a Beta3 kiadást láttam belőle, mint legfrissebbet. Persze ez érthető, mert nem hivatalos még, nem kell követnie a többi kiadást napra pontosan.
Mikor legutóbb néztem, akkor feltudtam telepíteni gond nélkül, de sajnos az az ISO nincsen már meg, így meg sem tom nézni, hogy pontosan miben tér el a megszokottól, de asszem az nem tért el ilyen értelemben semmiben.
Ha az ikonra kattintva nem indulna el, akkor nézd meg, hogy milyen parancsot ad ki mikor rákattintasz, és próbáld meg terminálban futtatni. Ubuntunál ez a
ubiquity --desktop %k gtk_gui
lenne, de persze ott biztosan más.(#25885) HollyBoni: akkor mindegy, hát ezért gépeltem annyit.
-
válasz
HollyBoni #25882 üzenetére
Hogyhogy csak Live rendszerként indul? Egyáltalán most akkor melyik kiadásról van szó?
Mert ugye alapból, bár kicsit variáltak rajta, de a boot legelején ki lehet választani, hogy egyből telepíteni szeretnénk-e, vagy kipróbálni a rendszert. Ugye most Lucidnál az van, hogy nyomni kell egy gombot eme menü előhívásához, mikor meglátjuk alul azt a kis billentyűzetet vagy mit. Ugyanakkor alapértelmezetten sem a Live rendszer indul el. Persze ez az Ubuntu...
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged