Hirdetés
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Aktív témák
-
Figyelmetlen voltam, a két menübejegyzés egy néven volt, ezt javítottam, sajnos így sem műxik.

A helyzet:
A két vinyón kívül, amit a raid1-be tettem, van egy harmadik vinyó is. Két Samsung és egy WD, megegyező méretűek.
A WD volt egyedül a gépben eddig, erről átmásoltam mindent (CloneZilla) az egyik Samsungra, majd a raid létrehozása során erről szinkronizálódott a másik Samsungra. Mivel a Raid létrehozásakor folyton gond volt az, hogy az sda használatban van, ezért a WD-ről kezdtem elölről megcsinálni a raid-et, így sikerült is gond nélkül.Amíg bent van a harmadik vinyó, addig nincs gond, bootol a cucc szépen, csak ugye nem a raid-ről... Amikor kiveszem, akkor jön a hiba, hogy a WD UUID-jét keresi valamiért a grub és ha az nincs, akkor hibaüzenettel leáll a boot.
A grub bütykölése során (a leírás alapján) installáltam a grub-ot az sda-ra és sdb-re is és a későbbi próbálkozások során mindig volt upgrade-grub /dev/sda és sdb is. Mégis egyre rosszabb a helyzet, már syntax errort is ír, pedig nem lehet olyan a grub konfigjában, ami el lenne gépelve, vagy ilyesmi.

Aktív témák
- NVIDIA® driverek topikja
- PlayStation 5
- Okos Otthon / Smart Home
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Projektor topic
- Indul a ChatGPT Health
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- World of Tanks - OFF topic
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- ÁRCSÖKKENTÉS Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Eladó Honor 400 5G 8/256GB / 12 hó jótállás / AJÁNDÉK KEMÉNY TOK / CSAK KIPRÓBÁLVA VOLT
- Samsung Galaxy A23 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Eladó Google Pixel 9 Pro 16/256GB / Ajándék fólia és tok! / Akku 100% / 24 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest