Hirdetés

Aktív témák

• Greenebola

senior tag

Üdv Kendek
    Volna három kérdésem az egyik a rendszermentről a másik a 11.10 frissítésről a 3. pediglen a felhasználói fiókkal/jogokkal kapcsolatos.

1, Csináltam rendszermentést (a programon belül semmit nem állítottam át) külön partíción van a rendszer és a home.
    Amit kérdeznék ,hogy ugyebár ide menti /home/Rendszerment/visszaállítási pontok no azon belül bele megyek a home-ba akkor ott nem látom pl. a letöltéseket, képek stb adataimat/mappáimat vagyis üres.
    Az lenne a kérdésem ha rendszer mentést csinálok akkor ha a /home/nevem alatt lévő képek,letöltés stb azt nem menti el a rendszerment? Vagy ha vissza állítok akkor ugyan úgy megmaradnak az letöltött/elmentett adataim a home könyvtárban?

2, Éjféltől ha minden igaz lehet frissíteni a frissítéskezelőből? SG-n van egy vissza számláló 5 óra még innen gondoltam.

3, No ez amire nagyon nem jöttem rá.
    Cserélni akartam bejelentkező hangot, bejelentkező képernyőt, ikont pl. ide is /usr/share/icons és ha másolni akarok akkor mindig ezt kapom Hozzáférés megtagadva

Gondolom itt a jogokat kéne variálni valamit amit beállítani bírtam pl az ubuntu Tweakbe Nautilus beállításai ->>>> Be pipáltam Mappa megnyitása rendszergazdai jogosultsággal ,de ugyanúgy kapom az üzenetet hozzáférés megtagadva ha másolni akarok a rendszer könyvtárakba.

Még ami beállítottam a Felhasználók és csoportokban ----> Fiók típusa rámentem Rendszergazda. ,de így is ugyan az a helyzet.
    Hogy bírnék másolni a rendszeren? gnome-look-on is írják /usr/share/icons ide másoljak ,de ha akarok akkor hozzáférés megtagadva :F
    És volna még +ba egy , ugyebár átállítottam rendszergazdára ,de nem bírok vissza menni a felhasználói fiók típusának megváltoztatásnál az egyénire.?

Aktív témák