- iPhone topik
- Beköszönt a hajlítható telefonok aranykora
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Picit nagyobb kijelzőt, jóval nagyobb aksit kaphat a Honor 600
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Két szempontból sem lesz profi a Xiaomi 18
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Több ponton is jelentős előrelépésre készül a Pura X2
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
ep75w
csendes tag
sziasztok! anya gépében elhalt a vinyó. egy ideig esélye sincs másiknak. a terv, van egy 8 gigás pendrive, erre menne fel ubuntu, lubuntu vagy linuxmint. úgy tudom ez utóbbi is ubuntu, de legalábbis deb csomagokat használ.
kérdéseim.
1. lehet live lemezről rögtön pendrive-ra telepíteni, mintha az vinyó lenne? gondolok itt arra, hogy be fog vajon bootolni róla?2, ha az első pont ok, milyen fájlrendszert érdemes tenni pendrivera? ext4 nem jó, akkor nem tud bootolni róla a gép, szerintem nem látja a bios.
3. anya csak amolyan csendesen netezget magának, semmi extra igény nincs. böngészés, flash játék. ennyi. ezért arra gondoltam hogy elég lenne neki a lubuntu. gondolom ha ubuntu mehet pendrive-ra akkor ez is.
de azért megkérdezném tőletek, a linuxmint az kevesebbet eszik mint az ubuntu? nincs egy extra gépe, 2600+, 1g ram. ha a mint szerintetek gyorsabb lenne, megnézném neki. csak nehéz egy vinyó nélküli gépen kísérletezni
köszönöm a válaszokat.
Aktív témák
- Ryzen 5 5600X + WIFI-s GIGABYTE lap azonnal vihető
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB Nvme SSD!
- A Legújabb! Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4488, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest