Hirdetés

Aktív témák

törölt tag

válasz #41133696 #27659 üzenetére

"hogy biztos, ne fogyjon ki fél év alatt">nem tudom, mit akarsz majd felrakni, de nálam 2,5 év alatt a 14GB-ből (na jó, azért eleinte nem 14 volt) most 6,44GB foglalt. és ez már messze nem az alaprendszer. Az kb. 2,5GB-t foglal friss telepítés után, /-tal, /home-mal, mindennel.

nálam 1,5GB ram van, a swapot csak akkor használja, ha megy egy másik os is vboxban, plusz FF sok oldallal, plusz még valami. 4GB ramnál ahogy gondolod: ha egyszerre futtatsz 4-5 gépet virtuálisan, és így függeszted fel, vagy hibernálod a géped, akkor nem árt ekkora swap, valamelyikhez kell annyi, mint a ram. ha ilyeneket nem csinálsz, csak szimpla suspend (vagy hyber), akkor 1GB elég. utólag is lehet átméretezni, ehhez egy livecd kell, illetve a rajta lévő Gparted. én így csináltam a fentebb említett 14GB-s / története) a gépemen a 80GB-os vinyón az előtelepített xp-nek több lépésben csökkentve egy 9GB-s partíciót, míg az elsőre össz. 30GB-nyi Ubuntuból mára 71GB-t. Más kérdés, hogy most vettem egy 2TB-s külső lemezt, így már van hely dögivel. :)

"Amúgy ha a Win-t majd újra kell rakni, az Ubuntu DVD lemezéről helyre lehet állítani majd a Grubot ?">jó kérdés. de ha már tudsz a probléma létezéséről, akkor a megoldást is ugyan így megtudhatod. ;) de a válasz: igen. mert mi más is tudhatná?

Aktív témák