Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
FixY67
senior tag
Asszem, félre vagyok értve

Alapból Intrepid szervert használok. Telepítéskor ráhagytam, hogy rakjon fel, amit csak akar. Aztán egy szép napon elkezdtem nézegetni a kimenő forgalmat és feltűnt egy ismeretlen, semmihez sem kapcsolható cím. Ez volt a canonical.com. Megtaláltam, mely csomaghoz kapcsolódik, leszedtem.
Most hasonló módon felraktam egy virtuális gépbe az új 9.10 szerver változatát és megint ott virít. Már nem néztem, hogy pofázik-e kifelé, azonnal töröltem.
Nem az a gond, hogy szabaduljak meg tőle. Inkább az, hogy egyáltalán feltelepül. Még1x: szerver verzió! A desktop lehet, hogy mentes tőle.
Az még elmegy, hogy felmegy és település közben kér egy címet, kinek jelentgessen (ugyanis ez valami monitoring szoftver, ami szervereknél valóban nem árt, ha van), nade az, hogy minden jelzés nélkül hazaüzenget, a'la windows...
Most (ha jól láttam), semmi érzékeny adatot nem küld ki, tehát komoly kockázatot (talán) nem jelent. De ezek után háromszor meggondolnám, hogy éles rendszert rá merjek-e bízni.
Aktív témák
- MIUI / HyperOS topik
- Gaming notebook topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Battlefield 6
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Okos Otthon / Smart Home
- OnePlus 15 - van plusz energia
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Újévi áron! :)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B150M i5 6402P 8GB DDR4 500GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- MacBook Air 15" (M3, 8 GB RAM, 512 GB SSD)
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest