Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Itt az első hivatalos poszter a Galaxy S26 Ultrához
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Ez az egér nem okoz gondot a konyhában
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Homokdűnék árnyalataiban is elérhetők a RugOne Xever 7 telefonok
- iPhone topik
Aktív témák
-
FixY67
senior tag
Asszem, félre vagyok értve

Alapból Intrepid szervert használok. Telepítéskor ráhagytam, hogy rakjon fel, amit csak akar. Aztán egy szép napon elkezdtem nézegetni a kimenő forgalmat és feltűnt egy ismeretlen, semmihez sem kapcsolható cím. Ez volt a canonical.com. Megtaláltam, mely csomaghoz kapcsolódik, leszedtem.
Most hasonló módon felraktam egy virtuális gépbe az új 9.10 szerver változatát és megint ott virít. Már nem néztem, hogy pofázik-e kifelé, azonnal töröltem.
Nem az a gond, hogy szabaduljak meg tőle. Inkább az, hogy egyáltalán feltelepül. Még1x: szerver verzió! A desktop lehet, hogy mentes tőle.
Az még elmegy, hogy felmegy és település közben kér egy címet, kinek jelentgessen (ugyanis ez valami monitoring szoftver, ami szervereknél valóban nem árt, ha van), nade az, hogy minden jelzés nélkül hazaüzenget, a'la windows...
Most (ha jól láttam), semmi érzékeny adatot nem küld ki, tehát komoly kockázatot (talán) nem jelent. De ezek után háromszor meggondolnám, hogy éles rendszert rá merjek-e bízni.
Aktív témák
- Villanyszerelés
- Le Mans Ultimate
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Okos Otthon / Smart Home
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Itt az első hivatalos poszter a Galaxy S26 Ultrához
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4108, 100% Akksi
- Apple iPhone 16 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- Samsung Galaxy A25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest