Hirdetés

Aktív témák

• lapa

veterán

üdv. szokás szerint nagy bajban vagyok. restart után nem bootolt be a csoda, a live cd "unallocated" filerendszert vél látni. az egyik dolog tehát, hogy szükségem lenne egy data recovery szoftverre. win alól a "Stellar Phoenix Linux Data Recovery" látja a könyvtárakat, de az a gép hasonfos állóképességű, mindig megfagy miközben fut rajta a vinyó szkennelése. nemtom van-e valami csodaeszköz Ubuntu alá, úgy néz ki valami szuperblokkok vagy másegyéb távozott el.

a lényegesebb dolog az lenne, hogy ettől függetlenül nem tudtam recoverálni a dolgokat új vinyóra. ezzel a manuállal próbáltam a dolgokat. korábban már sikerült visszaállítanom ebből a tar fájlból, de akkor a partíciók nem sérültek. most viszont új, partícionálatlan merevlemez került a képbe... hirtelen nem volt jobb ötletem, mint ráindítani egy 8.04 telepítést, majd az automata partícionálást követően a fájlok másolásakor elvenni tőle az elektronokat (kikapcsolni).

ezt követően live cd-ről visszanyomtam reá a backup.tar tartalmát, és restartoltam. még mindig semmi, "verifiing DMI" az utolsó mozzanat. akkor még megeditáltam a fent linkelt leírásban szereplő helyeken (menu.lst meg fstab) az UUID-ket, de még mindig nem bootol. se grub, se semmi.

ezen kívül még tönkrement az ADSL modem meg a router tápja. más bajom nem volt tegnap, szuper délutánt töltöttem együtt a buzeráns teknikával.

kérem, hogy aki tud segíteni megbútolni ezt a szépséget árulja el mit kell tennem. köszi.

Aktív témák