Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• freddirty

senior tag

válasz Laca 012 #65 üzenetére

Hmm, úgy néz ki választanom kell, hogy vagy a jelenlegi wl300g wireless bridge-et váltom ki vagy AP-t építek az atomra.
    Bizonyos szempontból a bridge kiváltása jobb (megszabadulok egy plusz fogyasztótól) . Más szempontból meg ha a szerver akármi miatt éppen kókadozik, attól még működik a teljes hálózat. (ha meg a wl300g bridge céleszköz döglene akkor még mindig pár óra alatt be lehet szerezni akár egy újat amit a helyére dughatok)
    Asszem AP lesz a dologból.

• freddirty

senior tag

Sziasztok!

Én is kérnék némi segítséget linux +bridge+Wireles AP témában.

Az alap szituáció hogy az öregecske lassúcska WL500GP szerszámról szépen átvándorolnak a szerver funkciók az új d945gsejt alapú atom szerverre. Ez nem öregecske és nem is olyan lassúcska (mondjuk nem is egy zsírozott villám, kompromisszumos megoldásként viszont tökéletes)
    Jelenlegi hálózatom így fest:

Az utolsó előtti lépés a szerver funkciók migrációjában, hogy a WL300g és a Wl500gp wireless bridge és AP funkcióját átveszi az Atomos gép egy Atheros 5008x mini pci kártyája/linux szerver. Ez itt a terv:

Alább már visszaolvastam és megpróbálkoztam balage25 kartács javaslataival de csak odáig jutottam hogy a hostapd segítségével megy master módban a wlan0 interface, a többi próbálkozásom kudarcot vallott. Elakadtam a bridge megvalósításán. Persze nem csak bridge-el hanem IP routing-al is meg lehetne oldani de egyenlőre ez a terv :)

Új hozzászólás Aktív témák