- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
yamshee
tag
Szerencsére egyszerű volt az egész, a clearos adja magát , külön telepítő cd-je van, nem kell felrakni a centos-t , csak ha kellenek csomagok és nincsenek meg a repo-ban akkor kell hozzányúlni. Megy rajta az : rtorrent , torrentflux, a többit a rendszer felkonfigurálja magától: samba , ftp, vpn , firewall ( ezt nagyon könnyű beállítani , vannak előre elkészített "sablonok" beállítások).
-
yamshee
tag
Vhogy nem áll rá a "kezem" az ubuntura. RH-ban becsukott szemmel megtalálok mindent, itt nyitottal sem. Felraktam a ebox-ot CD -ről és nem megy alatta a rt8111DL kártyám , felismeri de a modul nem csinál semmit. Forrása megvan a kártyának , de a probléma az , hogy nem tudok kernel forrást/header-t/devel-t felrakni , mert azt csak netről tudom leszedni.
-
yamshee
tag
Sajnos a ubuntu 9.10 64bit serverrel szívok. Sehogyan sem tudom elindítani , hogy a console vga legyen , hiába írom a grub-ba vga=764 ...egyébként csak ssh-ról tudok belépni.
Mondjuk a webmin meg a többi cuccos klasszul felment és működik is.
Nincs vmi klassz firewall plugin a webminhez mert így eléggé fapad a konfigurálása?! -
yamshee
tag
Próbáltam lefordítani , de dobálja a hibákat.
-
yamshee
tag
A RHEL5.4-ből készült a CentOS 5.4 abbólmeg a ClearOS 5.1 , csak a számozásban van kis eltérés de tökre UA.
-
yamshee
tag
OK!
Egyébként azért kezdtem én is a ClearOS-sel foglalkozni mert RH alapú, nagyon könnyen konfigurálható. Évekkel ezelőtt is RH alapú disztribjeim voltam és kellett vmi a szerverre amit ismerek.
De a vicc az egészben az , hogy a dektopon amikor fejlesztgetni kellett akkor Ubuntut használtam, és nagyon meg vagyok vele elégedve. De nem akartam szerver szinten sokat tökölni így választottam egy kész megoldást. A cél az volt egy jó gateway gépet gyorsan összerakni.Egy pici CD az egész , netről nyomják ugyan úgy a frissítéseket és a centos 5.4 csomagjai gond nélkül felmennek rá. A Centos ugye az meg az aktuális RHEL-ből van származtatva.( Helyreigazításokon nem sértődök meg)
Minden benne van amit akartam , előtte OpenWRT-t probáltam normálisan x86-ra lefordítani (az előre lefordított stabil , de felét sem tudja annak amit tudhatna) , mintegy routeros-t megcsinálni , de nem működött x86-on jól. Egyébként annak ellenére a asus routerekre azt szoktam rakni, mert beton stabil és nagyon sokat tud. Ellentétben a DDWRT-vel ( a biztonság és stabilitás nem éppen az erőssége).
Szóval maradt a CentOS egyik "butított" változata a Clarkconnect, most már ClearOS.
Azok a funkciók melyek kellenek teljesen jól konfigurálhatók webes felületről. Nem kell be ssh-zni vagy X-szel távoli desktopozni ....https-en keresztül elérhető bárhonnan.( A firewall tök jól konfigurálható ).
Egyébként hiába reménykedtem a gyors megoldáson , én is szívok rendesen mostanában.
-
yamshee
tag
A telepítésnél vigyázz a hálózati beállításokra azokra nagyon háklis.
Utána a következő lépés ha nem indul semmi setup felület , se console se X, akkor
cd /etc/sysconfig
és network file-ban az alábbiaknak kell lennie :
NETWORKING=yes
NETWORKING_IPV6=no
HOSTNAME="atom.clearos.lan"
NOZEROCONF=yes
GATEWAYDEV="eth4" <------ értelem szerűen amelyiket megadtad ...cd /etc/sysconfig/network-scripts
és az ifcfg-eth4-nek így kell kinéznie:
DEVICE=eth4
TYPE="Ethernet"
ONBOOT="yes"
USERCTL="no"
HWADDR="00:27:0e:04:XX:XX"
BOOTPROTO="dhcp" <------gondolom a modemed ad ip-t
PEERDNS="no"vi-vel tudsz editálni?! remélem!
üdv
Y -
yamshee
tag
Éppen egy normális console-os autofs scriptet probálok összehozni rá.
Vkinek nincs vmi tapasztalata ez ügyben? -
yamshee
tag
ARGH.
1. Az lehet a probléma a loginnál , hogy nincs IP címe a hálókártyának amelybe dugtad a kábelt.
2 .A másik eshetőség external vagy lan , melyikre van állítva az interface.3. Nálam SATA-n csücsül a rendszer. Azt nézd meg biosban a sata mire van állítva - ide ......
4. MC alapban nincs telepítve a rendszerre. Röccentsd be a hálókártyát és yum update majd yum install mc.
-
yamshee
tag
Nagyon csendben vagytok. Csak nem azt tesztelitek amit beírtam?
-
yamshee
tag
Yoo,
A témába vág amit én is találtam. Nem ubuntu alapu hanem Cent OS alapú az a linux disztrib amit találtam idestova 1 éve. Egyébként a CentOS meg RH Enterprise alapú szóval olyan rossz nem lehet.
Letölteni innen lehet: HomePage
Régen ClarkConnect néven futott.Vannak fizetős fícsörök is , de az alap rendszer alapjában véve ingyenes.
Nagyon jól managelhető webes felületről, mivel RH és CentOS kompatibilis ezért a csomagok is felmennek rá. Én így csináltam egy gépet magamnak mely WIFI -ROUTER - FIREWALL - NAS - TORRENT server is.üdv
Yam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EA Sports WRC '23
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OLED monitor topik
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest