- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fókuszban a One UI 8 és a biztonság
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
alex73
tag
Szerintem mindegy mithasznál az ember ha jól ismeri és megtudja oldani a dolgokat.
centos 5.4 clearos felülettel? Nem semmi! grat.
Ha majd eljutok végre a server beüzemelésig (szabdság alatt) akkor majd megkereslek Privát ban ha nem gond.
Mert biztos belefutok jó pár problémába.
belső hálló külső hálló torrent, ftp ,www. samba.
üdv ! Minden jót! -
alex73
tag
webmin firewall ügyben csak ezt találtam gondolom te is olvastad.
[LinuxFirewall]
[configuring-your-firewall-for-webmi]
webminguide -
alex73
tag
Üdv,
hup on ennyit írnak róla.
http://hup.hu/cikkek/20100114/ebox_platform
De a saját oldalukon lévő forumon:
apt-get update
http://forum.ebox-platform.com/index.php?topic=2763.0Ha a 8.04 et frissíted az a 8.04.X verzión müködik továbbá a várható legközelebbi támogatás majd a következő LTS verzióhoz,(LucidLynx April 2010) legalábbis ezt vettem ki a forumokból.
De kérdésedre ezt a forum bejegyzést tudom:
http://forum.ebox-platform.com/index.php?topic=2272.0http://forum.ebox-platform.com/index.php?topic=2202.0
itt olvastam: Ebox 1,4 januárjában kerül sor, a következő Ebox verzió után fog jönni a következő Ubuntu LTS áprilisában jelent, de két hónappal később (június).Valamint olvastam, az ebox saját forumán, hogy valaki használt néhány mudult 9.04 alatt:
Ubuntu Server 9,04 re telepítette Ebox az Ubuntu tárolóból (a telepített változat 0.12.2 volt). Aztán kellett egy frissítés tenni és dist-upgrade-hoz kapott Ebox 1,3 telepítés. Miután frissítés Ubuntu 9.04 lehetett telepíteni Ebox 1,3 és hozzáaddni az apt forrást, így már működik. Ez a megoldás. Ha nem kell feltétlenül Ubuntu 9,10, legközelebbi LTS-ig 10,04.
Sajnos többet nem tudok a dologról. -
-
Vladi
nagyúr
Úgy fest nem is lehet backporotlni. Talán akkor a 6-os sorozatban már lesz, de az még legalább 1 év.
-
Vladi
nagyúr
Végül is miért a clearos mellett döntöttél? A centos nem felelt meg?
Én a veziószámán csodálkozom, ha jól látom 5.1? rhel vonalon a 5.4-nél tartanak. Persze lehet késleltetve is, máshol is csinálják, de ennyire?Amúgy a red hat el teljes forráskódja elérhető, abból simán újra lehet csinálni az egészet. Annyi a kikötés, hogy nem tartalmazhat red hatos design elemeket és hivatkozásokat. Így lett a centos, meg még pár másik.
Tehát ha centet használsz, akkor kvázi a fizetős rhel-ot használod.
-
Laca 012
őstag
Hát én az atom klub-ban már leírtam, hogy hogyan állok, (sajnos elég sz*rul..)
De sok időm nem is volt még rá, meg volt aki ígért segítséget (csak eddig hibás volt a lapom) úgyhogy remélem hamarosan megoldódik a dolog..
Jelen pillanatban (mint a linkelt topic-ban is olvasható) végre elmondhatom, hogy rendelkezem fizikailag minden eszközzel ami az általam megálmodott szerverhez szükséges.. Most már csak be kellene lőni az Ubuntu "kerámikus kóláját" hogy pl dolgozzon benne a wifi. Csak az a gáz, hogybár szeretném, de nem ismerem a linuxot ilyen mélységekben..
Szeretném ha annyira megérteném, hogy a laptopomra is feltehetnék úgy egy 9.10 Ubit, hogy tudjam is mi hol van, meg pl. drivert tudjak telepíteni amihez kell...stb.
A fejleményekről mindenképp referálok majd! -
alex73
tag
Húha.
Ez hosszú lesz.
Gyorsan röviden:
Hát az a gond hogy még az életemben nem telepítettem servert és nem is konfigoltam.
Eddig debian-ubuntu volt a gépemen de desktop ként, persze azt én telepítettem.apt-get install megy meg mc-t használtam sokat.
De most otthonra kellene egy samba windowsok miatt és LAMP,(joomla wordpress,e107 futna). Nem szolgáltatni akarok! Kizárólag saját célú weboldal, torrent server, úgy hogy lan és külső (wan) internet elérésel is működjön Dydnsel. Ruter mögött van a gép 2db gigabites hálóval.
Már 3 hónapja csak olvasok a témában és nem jutok elöbbre. -
alex73
tag
Köszönöm a válaszod.
Akkor amit tudok.
Nos 3. válaszodra biosban be lőtem hogy az első hdd a sata samsung a második hdd az ide maxtor. Előre aktivvá álítottam a sata hdd particionáló programmal az idet meg logikalra particonaltam de nem jött be.
ekkor ide lehuz telepít telepítés ok boot nem. erre ide vissza , ide aktiv primery a sata logikal.
Telepít ok boot ok. Pedig teleőítéskor betölti a sata vezérlőt. nem értem de mindegy.
1. mind a kettő kártyából a ruterbe csatlakozok mert belső lan és külső hállózatról való elérésre használnám ruter oszaná a netet a többi géphez.. tehát mind a két hálló kártyából a ruterhez csatlakozom.
Ethernet kapcsolatot adtam meg telepítéskor.
Tudom hogy a digi kabel PPPOE kapcsolatot használ de a gépet ruter mögé raknám be.
2 .A másik eshetőség external vagy lan , melyikre van állítva az interface NA ezt honnét tudom meg?
4.Mc meg akkor majd ha lesz hállózat. -
alex73
tag
yamshee
Nos a ClearOs egy kudarc!
Azon a gépen amin egy Ubuntu 9.10 grafikusan fut nem gyorsan de fut, és gondnélkül kezeli a SATA-s Hdd-t azon a ClerOS kezelőfelülete megsem mozdul.szép nagy fehér képernyő login után semmi felület persze. Nem hogy webes felület
Ha pedig liginnál kilépek Commandline ra ott ok csak érdekes hogy Midnight Commander meg nincs. Vagyis én nem találtam.
yum install mc semmi, biztos valamit elszurok
Ja és nem lehet a SATA HDD re telepíteni mert nem indul el rebootra.
Az IDE Hdd ről persze be bootol.
Persze router mögöt ül a gép.lan ip cimet meg adni :-) hát megkapta a ruoter 1.1 cimét. dhcp ipt kapok kintről. DIGI net.
A gép:
P4M2PRO-P alaplap
Full Support Intel LGA 775 Pentium 4 CPU.
VIA P4M800 Pro + VT8237R.
Support FSB 1066 / 800 /533 MHz.
Integrated S3 Graphics UniChrome Pro Processor.
Single Channel DDRII 400/533 Memory DIMM.
1 AGP 8X and 3 32-bit PCI Slots Design.
Support 4 IDE and 2 Serial ATA Devices with RAID.
Support RAID 0 . 1 (S-ATA).
8 USB2.0 Connectors Embedded.
AC 97 6 Channel Audio CODEC
VIA 10/100 LAN Supported
Micro ATX
intel 4,2 proci
+relatek 8169 gigabites LAN
512mb ram
20gb ide hdd Maxtor
320 sata hdd Samsung
Nos ennyit erről a SERver progiról
Pedig az oldalon jól mutat meg a videó is jó amit láttam róla.
ClearOS 5.1 -
Laca 012
őstag
Azon már régen túl vagyok (vagyunk páran)...
Személy szerint várom, hogy a GSEJT visszajöjjön garanciából..
Addig kényszerpihenő..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest