- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali navigációs kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca 012
őstag
válasz
DavidDay #187 üzenetére
Letöltésvezérlőnek a WL500gP routeren ADOS-t használtunk. Azt hiszem tudott megaupload-ról és rapidshare-ről is letölteni, akár ha van jelszó, akár ha kivárásos..
Már sajna halványodnak az emlékek.. -
birrbert
tag
válasz
DavidDay #182 üzenetére
Szia!
rtorrentet használok a szerveren. Szerintem ez egy jó kis kliens, és ahhoz képest, hogy szöveges felületű, pár alkalom után megszokható és átlátható.
A telepítése könnyű: apt-get install rtorrent. Létre kell hozni a /home/felhasználó mappában egy .rtorrent.rc fájlt, amelynek tartalmaznia kell a program konfigurációját. Minta fájl van a neten is, de megtalálod valahol az /usr/share/doc/rtorrent/examples mappában is.
Szóval ajánlom kipróbálásra. Vannak hozzá webes/grafikus kezelőfelületek is, de én azokkal nem szoktam komplikálni magam, mert sosem sikerül rendesen a telepítés. Majd idővel.
Szívesen megosztom a konfig fájlt, ha emellett döntesz.
ui: 7 napja megy a szerver, szépen, stabilan, de a lag még mindig aktuális. Amúgy minden OK, nem dob le a hálózatról, csak néha a 10 percenkénti handshake nem sikerül. Létezik olyan, hogy 64 bites WEP kódolás? Ha igen, mennyire biztonságos? Annyit tudok, hogy a sima WEP már régóta elavult, mert feltörhető 2 perc alatt.
szerk: ezzel a hozzászólással lettem azt hiszem Kvázi tag; komolyság
-
birrbert
tag
válasz
DavidDay #176 üzenetére
Köszi. Erre gondoltam én is. A hátulütője az, hogy csökken a biztonság szintje. Jobb szeretnék valami olyasmit megpróbálni, ami nem a szimptómát szünteti meg, hanem a probléma forrására hat. Muszáj működnie, mert a 6 éves Broadcom alapú román routeremmel, sőt, igazából minden egyes routerrel (amihez valaha csatlakoztam) hibátlanul ment a laptopom. Valami triviális dolog biztos elkerüli a figyelmünket.
Keresgéltem a neten például egy olyan lista után, amely tartalmazza a lehetséges hostapd funkciókat, de nem találtam, csak minta hostapd.conf fájlokat. Talán közületek valaki több szerencsével járt.
Milyen lenne például, ha feltennék egy OpenWRT-t a szerverre? Meg lehetne lesni, hogy ottan hogy zakatol a hostapd (vagy más izé, amit használ a WI-FI-hez). Van x86-os verzió is belőle, de vajon hogy kell telepíteni? Túl sok fájl van a listában, és összezavarodtam, amikor megláttam.
Ha segítetek telepíteni, akkor vállalom, hogy letesztelem, és leírom a tapasztalataimat.
-
Mahesa
tag
válasz
DavidDay #173 üzenetére
ez talán a legegyszerűbb - hozzá kell tennem, hogy nincs sok tapasztalatom proftpd-vel
ServerName "szervernév"
ServerType standalone
Port 21
User proftpd
Group proftpd
DefaultRoot ~<Anonymous ~ftp>
User ftp
Group ftp
UserAlias anonymous ftp
MaxClients 30
<Limit WRITE>
Deny all
</Limit>
</Anonymous> -
birrbert
tag
válasz
DavidDay #171 üzenetére
Megtaláltam a beállítási lehetőségek listáját. Be kell valljam, hogy nem tudtam erről. Szóval, Power management Highest-re, míg Roaming Aggressiveness Lowest-re van most húzva. Jelentkezem a tapasztalatokkal hamarosan.
wpa_gmk_rekey=600 <-- ezt azt csinálja-e, hogy a handshake nem 10 percenként, hanem nagyobb időközönként történik? Ha nem, akkor mit?
-
DavidDay
csendes tag
válasz
DavidDay #171 üzenetére
közben valakinek van ötlete, hogy ftp-n a feltöltés miért nem megy 26MB/s fölé?
A letöltés rendben van, 65MB/s.vsftpd-t használok, gigabites kártya a klinensben és a szerverben is és cat6-os kábel.
a hdd 5400rpm mindkettő.ftp klinesnek total commandert hasnálom. Win7 alatt a filezilla nekem nem megy, elindul ugyan a transfer, de fél nap lenne egy 1GBs file feltöltése.
Érdekes ugyanakkor, hogy wifivel jól működik a filezilla csak akkor nem megy, ha kábelen vagyok.
próbáltam NullFTP - t is kliensnek de az még a 15MB/s-t sem érte el
-
birrbert
tag
válasz
DavidDay #165 üzenetére
Hát akkor csak a MAC cím szerinti szűrés felejtős. Visszakapcsoltam a WPA titkosítást. Nem ér annyit az a játék. Ettől függetlenül jó teszt környezet, és, amikor lag mentesen fog az menni, akkor fogom tudni azt mondani, hogy jó a WI-FI.
DavidDay, a laptopom 6 WI-FI ap/router-t lát. Elfoglalt csatornák: 1, 2, 4, 5, 6, 7. Ebből a 4-es a szerver, az 5-ös pedig a routerem, ami mögé most be van dugva a szerver is (egymás mellett, mint ezen a fotón). Muszáj menjen az is, mert a lakótársaimnak kell a stabil kapcsolat. A probléma fennáll akkor is, amikor a router ki van kapcsolva.
-
birrbert
tag
válasz
DavidDay #158 üzenetére
Kicsit megelőztelek, mert letöltöttem és telepítettem a Debian netinst verziót. Sajna gondok voltak a hostapd.conf beállításokkal. Ilyenek, hogy: a ctrl_interface_group=0 sorban valami baja volt a nullával, aztán a hw_mode=g sorban pedig a g-vel. Nem igazán értettem, hogy miről van szó, neten keresgéltem, de nem találtam rá a hibaüzenetekre sehol.
Na de végül feltettem ezt a CD-s változatot, és müxik. Konfiguráltam, és elsőre ment. Egyelőre bridge nélküli módban van, és jónak néz ki.
- copy dnsmasq file to /etc/default <- itt nem tudtam, hogy mit kellene csináljak, mivel eddig nem matattam ilyen fájllal... szerencsére most sem kellett.
Figyelgetem a rendszert, a syslog-ot, DotA, lag, stb. és holnap jelentkezem. Köszi nagyon - ismét - DavidDay.
-
birrbert
tag
válasz
DavidDay #159 üzenetére
Az Internettel van baj. Nagyon rossz a kapcsolat. Amint írtam, a saját laptopommal 4 megabit a max letöltés és 2 a max feltöltés. A munkahelyivel sem sokkal rózsásabb a szitu: 10 mega a letöltés, 5 a feltöltés. Wireless kapcsolatról beszélek. Kipróbáltam kábelen, úgy jó. Direkt a szerverről is húztam át cuccokat, az FTP FileZilla kombóval, és az is jó volt. Szóval a WI-FI az, ami szarakodik. Komolyan, mintha valami Quality of Service-t vagy traffic shaping-et állítottam volna be...
-
DavidDay
csendes tag
válasz
DavidDay #155 üzenetére
"XP-n 1GBs file letöltése 2:09mp, feltöltése 3:16mp
Win7 - be 1GBs file letöltése 18mp ... a feltöltésre nem emléksze, valamivel jobb, mint az XPn"ezeket elcsesztem. a helyes adatok:
XP-n 1GBs file letöltése 2:09 perc, feltöltése 3:16 perc
Win7 alatt pedig nem tudom, mert nem mértem meg a wifit, de valamivel gyorsabb.Ha kábelen mérem mindezt, akkor
XP 1GBs file letöltés 30mp, feltöltés kb 50mp
Win7 1GBs file letöltés 18mp, feltöltés kb 40mp -
birrbert
tag
válasz
DavidDay #150 üzenetére
No, megcsináltam mindent, van kapcsolat, Internet is volt a régi iptables paranccsal, de... sajna csak 4 megabitet (400-500 KB/s) ad át a szerver a kliens laptopnak. Ennyi a max letöltési sebesség. A felöltés pedig 2 megabit (~200 KB/s). Szépen lekorlátoztam magam.
Amúgy a szerver megkapja a full 25 megabitet a router-től, kipróbáltam wget-el.szerk: A te POSTROUTING-os parancsoddal is ugyanez az eredmény. Furcsábbnál furcsább, hogy csak a konfig fájlokkal való matatás útján ilyeneket lehet elérni.
-
DavidDay
csendes tag
válasz
DavidDay #150 üzenetére
ja, még annyi, hogy hostapd.conf - ban a titkosításon módosítottam, hogy csak egy chiper-t használjon. (CCMP)
ez a sor:
wpa_pairwise=CCMPkorábban a
wpa_pairwise=TKIP CCMP -t használtam de mivel úgysem használok TKIP-t ezért kivettem és mintha ez is segített volnaa stabilitáson. Bár lehet, hogy ez már csak placebo...szerk. továbbá nekem szinte sohasem volt 'deauthenticated due to inactivity' üzim.
Ennek érdemes lesz utánaolvasnod google-ban. Ez is tipikusan kliens oldali problémának néz ki. -
birrbert
tag
válasz
DavidDay #144 üzenetére
Mit szóltok ahhoz, ha egyszerűen eltávolítom a bridge-utils pakkot (apt-get remove bridge-utils) és minden br0-ra vagy bridge-re vonatkozó sort a konfig fájlokban inaktívvá teszek? Ez megszüntetné-e a bridge-et illetve működne-e csak a wlan0?
Egy bizonyos klaus írta egy fórumon az alábbit:
Hi!
I found at that the network gets stable by removing wlan0 from a bridge
and using it directly. Are there any known issues with bridges? (of
course I had configured the bridge in hostapd.conf)regards
klausEgy román gyerek válasza (kiemelendő a második mondat):
I am glad my idea helped you. I seem to have read somewhere that wireless cards cannot be bridged except if they implement some extension. That was my reason for dropping the bridged setup. Unfortunately this did not help me.
Since I have other things on my schedule I'm gonna have to wait for the driver implementors to figure out the problems and wait for my distro maintainers to jump over kernel 2.6.29. Hope it works. In the meantime, cables rock
DavidDay, nálad amúgy minden OK, jól müxik a hálózat? Nincsenek ilyen lag problémáid, mint nálam?
-
birrbert
tag
válasz
DavidDay #144 üzenetére
OK. Most ugyanaz a dnsmasq.conf is, mint nálad. Inaktívvá tettem az except-interface=eth0 sort is, és aktiváltam a listen-address=127.0.0.1 sort. Így már müxik, osztja az IP címet rendesen.
birrbert@zumbae:~$ brctl show
bridge name bridge id STP enabled interfaces
br0 8000.0021632fe990 no eth1
wlan0Remélem javul a szitu.
-
birrbert
tag
válasz
DavidDay #140 üzenetére
Nálam nem volt aktív a listen-address=192.168.2.1. Ez valószínűleg azok közé a dolgok közé tartozik, amelyek másképp vannak az én dnsmasq.conf fájlomban a tiedhez képest. Utánaolvasok, hogy a többi sor, ami nálad aktív, és nálam nem, mire vonatkozik.
Mellesleg aktiváltam, vele együtt megadtam a listen-address=127.0.0.1-t is, de nem osztott IP címet a szerver.A jelenlegi beállítás így néz ki:
except-interface=eth0 <-------------- ez megvolt eddig is
listen-address=192.168.2.1folyt. köv.
-
birrbert
tag
válasz
DavidDay #140 üzenetére
Hali. Egy dolog már biztos: N módban a hálózat lefagy. Beírtam a két parancsot a hostapd.conf-ba a tegnap este, jól ment minden, még a DotA is, de ma délután lefagyott a hálózat.
syslog részlet: http://pastebin.com/ZF1tMnt1
Amint látható, 16:11-től 17:01-ig kis túlzással azt mondhatjuk, hogy rendben volt minden. Becsúszott 1-2 deauthenticated, disassociated és Failed to stop TX DMA üzenet, de amúgy OK. Aztán 17:11-kor az eth0 (Realtek 8169-es kártya) valamiért bontotta a kapcsolatot, 4 másodperccel később helyrejött, de a laptopok már nem tudta visszakapcsolódni. Sem a 00:26-os MAC című, sem a 00:1b című. Előbbi a lakótársamé. Ő itthon volt, és többször próbált újrakapcsolódni (Enable/Disable, Repair, Reboot, stb, szegény mindent elkövetett, de hasztalan).
17:50-től 18:15-ig semmi nem történt a syslog szerint. Negyed hétkor indítottam újra.
Megpróbálom ez a listen_address dolgot...
-
birrbert
tag
válasz
DavidDay #138 üzenetére
Halihó! DavidDay, fantasztikus, hogy rád mindig lehet számítani.
Nincs más gond a szerverrel. Stabilan működik, nem dobja el a kapcsolatokat, nem fagy le a hálózat. Csak online játék közben van gond, illetve néha a Pingtest.net is kimutatja.
A hétvégén a szüleimnél leszek, távol a "kicsikémtől", de amint hazaérek kipróbálom ezt a kért parancsot is.Addig is folytatnám a párbeszédet egy új megközelítéssel. Előzményként csak annyit, hogy írtam a Romanian Linux User Group-ra (RLUG), ahol, hát, hogy is fejezzem ki magam... kikacagtak, csupa lekezelő választ kaptam (csak ültem nagy ártatlanul, és néztem ki a fejemből, hogy hogyan reagálták le az általam felvetett problémát). Tökre úgy viselkedtek, amint a Hogyan kérdezzünk okosan című írásban meg vagyon írva (aki még nem ismeri, olvassa el). Tudom, nem tartozik szorosan a témához, de muszáj volt pár szóban beszámoljak róla, mert nagyon furcsa tapasztalat volt ahogyan bánnak a kezdőkkel.
No de, volt két fickó, aki azt írta, hogy a bridge nem jó megoldás, teljesen fölösleges, és az kavar be, illetve, hogy próbáljam meg helyettesíteni a br0-t sima forwarding és nat segítségével. Csak sejtem, hogy itt az iptables-re gondolnak, illetve valamilyen MASQUERADE-féle parancsot kell használni. Légyszi javítsatok ki, ha rosszul gondolnám.
Volt még egy másik értelmesnek tűnő hozzászólás is, amely arra utalt, hogy (idézem): "a tűzfal valahol elejti a lo->lo csomagokat" vagy "nem indítja optimális sorrendben őket".
Mit szóltok hozzá? Minden véleményre kíváncsi vagyok. Mivel mostanában kezdtem csak Linuxot konfigurálni, és a bridge-es módszer az egyetlen, amit ismerek, nem igazán látom, hogy még milyen megoldások lehetnek. Annyi biztos, hogy ettől arra fele inkább veletek beszélem meg, mert félek, hogy a románok leharapják a fejemet, ha még sokat írogatok nekik.
Kellemes hétvégét mindenkinek!
szerk: A proftpd nálam nagyon jól működik, nincs gond vele, szerintem maximálisan kihasználja a hálózat sebességét. A teszt során minden esetben a várt eredmény jött ki. És semmit nem konfiguráltam rajta. Telepítettem oszt kész is volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest