Új hozzászólás Aktív témák
-
DavidDay
csendes tag
válasz
birrbert #185 üzenetére
Sziasztok, köszi az infót.
Megpróbálom az rTorrentet.Közben egy kis FTP/Samba speed info, hátha vkinek hasznos.
A gondom az volt, hogy a feltöltés nagyon lassú volt mind FTP mind Samba alatt - gigabites kártyák és cat6-os kábellel. - Az ftp szerver vsftpd.
Kliensnek megpróbáltam a NullFTP - t és a FileZillát is de a NullFTP 15MB/s volt maxon, a FileZilla pedig elindulni ugyan elindult de rögtön be is állt és 1,5MB/s - t produkált. Maradtam a Total Commandernél, bár az is lassú volt, max 9-10 MB/s.A megoldás az lett, hogy a TC-nek van egy wcx_ftp.ini nevű fileja, aminek a [General] szekciójába beírtam a UploadBlockSize=150000
sort. Ez a megoldás a TC helpjében is benne van. Az 150000 pedig az én Win7-es gépem MTU-jának a 100x-osa. Így végre a feltöltés is kiválló.3,8gig letöltés: 1:22, feltöltés: 1:31.
1,1gig letöltés: 16sec, feltöltés: 17secWEP 64-ről nem tudok. Mindenki a WPA-ra esküszik, ha már wifi security, de utána kell olvasni, hátha van ilyen.
Valakinek van ötlete/javaslata, hogy mit érdemes használni direkt file letöltéshez?
Torrenthez oké az rTorrent, de nekem valami olyasmi kellene, mint win alatt az IDM, amivel pl hotfile-os dolgokat tudok könnyedén letölteni. -
DavidDay
csendes tag
válasz
birrbert #178 üzenetére
Csökken a biztonság, de a plain MAC szűrésnél jobb. Sajnos kifogytam az ötletekből. Nálam működik az XP is rendesen. Na nem olyan jól, mint a win7, mert az hibátlan, míg az XP időnként ledob. Most pl ment 22órát hibátlanul, majd utána ledobott. A Win7 ezzel szemben 3 napja aktív, gond nélkül. Ha teheted, próbáld ki a Win7-et. Az XP-hez még annyi, hogy ha a tűzfal be van kapcsolva, akkor kevésbé stabil a wifi.
Tűzfal nélkül ment 2 napig is stabilan.hostapd-ről sokat olvastam, de fullos man page nem volt.
open-wrt... hát ez már régen volt és csak routeren használtam. sohasem mentem bele igazán.Más. Torrent kliensnek mit javasolsz? Ha utorrentet használsz, öszedobnál egy gyorstalpalót vmi használható konfiggal?
Köszi
D -
DavidDay
csendes tag
válasz
birrbert #175 üzenetére
Elszúrtam, nekünk a wpa_group_rekey kell.
Szóval wpa_group_rekey=600
Ez határozza meg, hogy milyen gyakran legyen megújítva a group key. Másodpercben értednő, szóval a 600sec=10min, Ez a default is, ezért látod 10 percenként a rekey üziket.Amit eddig észrevettem az az, hogy ha a power management és a roaming nincs rendesen beállítva, akkor a rekey nem 10percenként történik, hanem rendszertelenül.
Ha jól belövöd a fentieket, akkor pontosan 10 percenként kell mennie. Ilyenkor a következő probléma az, hogy a rekey nem mindig sikerül és helyette jön a deauthenticated üzi. Ilyenkor ha szerencséd van, akkor a rendszer 1sec alatt újra kapcsolódik és észre sem veszed az egészet. De az is előfordul, hogy nem megy a re-authentication és ledob a wifi.Még azt lehet megtenni következő lépésként, hogy a wpa_group_rekey=600 helyett egy nagyobb értéket használsz, hogy ritkább legyen a rekey és így kisebb az esély a dropout-ra.
pl beállíthatod, hogy óránként legyen csak rekey. Ha a wpa_group_rekey=0 - át használod, akkor pedig egyáltalán nem lesz rekey és a kapcsolat ugyanazt a key-t fogja használni végig.Azt nem tudom, hogy miért nem megy rendesen a rekey winXP alatt viszont Win7 alatt hibátlan. talán majd megpróbálok egy trace-t winxp alatt, hátha kiderül belőle valami.
-
DavidDay
csendes tag
válasz
DavidDay #171 üzenetére
közben valakinek van ötlete, hogy ftp-n a feltöltés miért nem megy 26MB/s fölé?
A letöltés rendben van, 65MB/s.vsftpd-t használok, gigabites kártya a klinensben és a szerverben is és cat6-os kábel.
a hdd 5400rpm mindkettő.ftp klinesnek total commandert hasnálom. Win7 alatt a filezilla nekem nem megy, elindul ugyan a transfer, de fél nap lenne egy 1GBs file feltöltése.
Érdekes ugyanakkor, hogy wifivel jól működik a filezilla csak akkor nem megy, ha kábelen vagyok.
próbáltam NullFTP - t is kliensnek de az még a 15MB/s-t sem érte el
-
DavidDay
csendes tag
válasz
birrbert #167 üzenetére
Ne kapkodd el.
Nálam pl win7 alatt nincs gond. Érdemes lenne kipróbálnod.
Ezen kívül még a hostapd beállításokban sem vagyok teljesen biztos. Nézzük meg a WPA-t közelebbről.írd ezt hozzá a hostapd.conf-hoz
wpa_gmk_rekey=600
a pairwise sor alá mehet. Írd meg, hogy változott e bármi.
Továbbá nekem azóta jóval stabilabb az XP, mióta a roamingot letiltottam.
network connections/jobb gomb a wifire/properties/configureItt nekem van sok beállítási lehetőség. power management, ahol mindent maxra kell tenni
Aztán roaming aggressiveness ha jól emlékszem.. (de tuti vmi roaming) ... Nálad is kell, hogy legyen valami hasonló. Kapcsold le.Mivel te a wireless zero configot használod, - ha jól tudom, - az eleve a roamingra van kitalálva, ami nem egészséges olyan környezetben, ahol sok ap van és te eleve nem akarsz roamingolni. WinXP wireless troubleshootingban elsők között ajánlják, hogy ne ezt használd.
A WPA-hoz van több beállítási lehetőség is de haladjunk egyesével ha van még türelmed.
-
DavidDay
csendes tag
válasz
birrbert #163 üzenetére
Örülök, hogy jó lett a sebesség.
A MAC szűrés könnyen kijátszható, nem kell hackernek lenni hozzá. A MAC szűrés nem helyettesíti a wireless security dolgait.
Van körülötted más wifi is, amit látsz? Ezt most a MAC témától függetlenül kérdem, a deauth üzik miatt. Nekem Win7 alatt sikerült kiküszöbölnöm és most próbálom WinXP alatt is és van egy 'elméletem', de még kísérleti stádiumban..
-
DavidDay
csendes tag
válasz
birrbert #157 üzenetére
innen lehúztam az 50x debian install anyagból az első CD-t, kiírtam lemezre és erről telepítettem a base system-et.
ha felment az alap rendszer, akkor a /etc/apt/sources.list fileba írd bele a köv sort : (ha nem lenne benne) Az egész sor kell, nem csak a link!
deb http://ftp.us.debian.org/debian squeeze main contrib non-free
A cd-rom bejegyzését pedig kommentezd ki. Így adod meg, hogy a csomagokat a netről húzza le és ne a cd-n keresse.
Mivel én úgy telepítettem, hogy nem volt a gép rákötve a netre és a telepítés közben skippeltem a háló kártyákra vonatkozó dolgokat, ezért itt be kell írni az interfaces file-ba a következő két sort:
auto eth0
iface eth0 inet dhcp- Nálam az eth0 - án jön be a net.
Aztán jöhetnek a programok.
- apt-get update
- apt-get install wireless-tools (az iwconfig debian alatt külön csomag és így instalálod)
- apt-get install dnsmasq
- apt-get install bridge-utils (tedd fel, hátha ez lesz mégis)
- apt-get install hostapdha megvagy, akkor nézz be a /etc/sysctl.conf fileba és aktiváld a net.ipv4.ip_forward=1 sort, különben nem lesz neted
Ha minden felment szépen, akkor másold be a konfig file-okat. (amiket már korábban lementettél)
- copy dnsmasq file to /etc/default
- copy dnsmasq.conf to /etc
- copy ethers file to /etc
- copy hostapd file to /etc/defaults
- copy hostapd.accept file to /etc
- copy hostapd.conf to /etc/hostapd
- copy interfaces file to /etc/network
- copy iptables.rules to /etcennyi
-
DavidDay
csendes tag
válasz
DavidDay #155 üzenetére
"XP-n 1GBs file letöltése 2:09mp, feltöltése 3:16mp
Win7 - be 1GBs file letöltése 18mp ... a feltöltésre nem emléksze, valamivel jobb, mint az XPn"ezeket elcsesztem. a helyes adatok:
XP-n 1GBs file letöltése 2:09 perc, feltöltése 3:16 perc
Win7 alatt pedig nem tudom, mert nem mértem meg a wifit, de valamivel gyorsabb.Ha kábelen mérem mindezt, akkor
XP 1GBs file letöltés 30mp, feltöltés kb 50mp
Win7 1GBs file letöltés 18mp, feltöltés kb 40mp -
DavidDay
csendes tag
válasz
birrbert #154 üzenetére
Úgy látszik ezen még van mit javítani. Próbáld ezt:
Interfaces
# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback# The primary network interface
auto eth0
iface eth0 inet dhcp
pre-up iptables-restore < /etc/iptables.rules# Wifi
auto wlan0
iface wlan0 inet static
address 192.168.1.1
network 192.168.1.0
netmask 255.255.255.0
broadcast 192.168.1.255# LAN
auto eth1
iface eth1 inet static
address 192.168.2.1
network 192.168.2.0
netmask 255.255.255.0
broadcast 192.168.2.255dnsmasq.conf
dhcp-lease-max=51
dhcp-leasefile=/tmp/dnsmasq.leases
dhcp-authoritative
dhcp-range=wlan0,192.168.1.10,192.168.1.15,255.255.255.0,1440m
dhcp-range=eth1,192.168.2.10,192.168.2.15,255.255.255.0,1440m
bogus-priv
filterwin2k
local=/localnet/
interface=wlan0
interface=eth1
expand-hosts
read-ethers# For debugging purposes, log each DNS query as it passes through
# dnsmasq.
#log-queries# Log lots of extra information about DHCP transactions.
#log-dhcpNálam bevállt. A kártya elég meleg, igen, néha forró. Nem foglalkoztam vele, mert eddig nem okozott gondot. A letöltés wifin 8-9 MB/s a feltöltés 5,5 MB/s. Ennél jobbat én még nem tudtam öszehozni az Nlite kártyával. Win7 gyorsabb mint az XP.
XP-n 1GBs file letöltése 2:09mp, feltöltése 3:16mp
Win7 - be 1GBs file letöltése 18mp ... a feltöltésre nem emléksze, valamivel jobb, mint az XPnvsftpd - t használok a szerveren, a kliensen pedig csak total commandert.
-
DavidDay
csendes tag
válasz
DavidDay #150 üzenetére
ja, még annyi, hogy hostapd.conf - ban a titkosításon módosítottam, hogy csak egy chiper-t használjon. (CCMP)
ez a sor:
wpa_pairwise=CCMPkorábban a
wpa_pairwise=TKIP CCMP -t használtam de mivel úgysem használok TKIP-t ezért kivettem és mintha ez is segített volnaa stabilitáson. Bár lehet, hogy ez már csak placebo...szerk. továbbá nekem szinte sohasem volt 'deauthenticated due to inactivity' üzim.
Ennek érdemes lesz utánaolvasnod google-ban. Ez is tipikusan kliens oldali problémának néz ki. -
DavidDay
csendes tag
válasz
birrbert #149 üzenetére
szia birrbert
egyenlőre hagyd a bridge-utils - t. Elég az interfaces - t módosítani. Kivesszük a bridge-re vonatkozó részeket. Itt a konfig a bridge nélküli üzemhez:
interfaces
# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback# The primary network interface
auto eth0
iface eth0 inet dhcp
pre-up iptables-restore < /etc/iptables.rules# LAN
auto eth1
iface eth1 inet static
address 10.1.1.1
netmask 255.255.255.0
broadcast 10.1.1.255# Wifi
auto wlan0
iface wlan0 inet static
address 192.168.2.1
netmask 255.255.255.0
broadcast 192.168.2.255dnsmasq.conf
dhcp-lease-max=51
dhcp-leasefile=/tmp/dnsmasq.leases
dhcp-authoritative
dhcp-range=eth1,10.1.1.10,10.1.1.15,255.255.255.0,1440m
dhcp-range=wlan0,192.168.2.10,192.168.2.15,255.255.255.0,1440m
bogus-priv
filterwin2k
local=/localnet/
interface=eth1
interface=wlan0
expand-hosts
read-ethers# For debugging purposes, log each DNS query as it passes through
# dnsmasq.
#log-queries# Log lots of extra information about DHCP transactions.
#log-dhcphostapd.conf
#to start hostapd in debug mode use hostapd -dd /etc/hostapd/hostapd.conf
#initialize
interface=wlan0
#bridge=br0 -------------------------ez nem kell!!
driver=nl80211#debugging
#debug=4
logger_syslog=-1
logger_syslog_level=2
logger_stdout=-1
logger_stdout_level=-1
dump_file=/tmp/hostapd.dump#run mode
ctrl_interface=/var/run/hostapd
ctrl_interface_group=0
ieee80211n=1
wme_enabled=1#router setup
ssid=xxxxxxxx
hw_mode=g
channel=6
max_num_sta=20#MAC address filtering
macaddr_acl=1
accept_mac_file=/etc/hostapd.accept#authentication
auth_algs=3
wpa=2
wpa_passphrase=xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
wpa_key_mgmt=WPA-PSK
wpa_pairwise=CCMP
rsn_pairwise=CCMP#ht_capab settings
ht_capab=[SHORT-GI-40][DSSS_CCK-40][HT40-][HT40+][HT20]A hostapd.conf - ból csak a bridge-re vonatkozó sort vettem ki.
Ha nem menne a net a kliens oldalról, akkor az az iptables parid miatt lesz. Amíg nem vagy jó barátságban az iptables beállításaival, addig használt aiptables -t nat -A POSTROUTING -o eth0 -j MASQUERADE
parit.
Azt nem tudom, hogy így mennyire lesz stabil a háló mert időm még nem volt próbálgatni de legalább megy bridge nélkül. Majd írd meg a tapasztalatokat.
lag problémáim nincsenek de én nem is játszok. Most debian 6.0 squeeze van fent mert bár jól ment a 10.04.2 , az xp-s gépemet egyszerűen nem tudtam úgy belőni vele, hogy kibírjon 24 órát anélkül, hogy ledobná a háló. Squeeze alatt jóval kevesebb a hibaüzi a syslogba. Sokkal kevesebb.
üdv,
D -
DavidDay
csendes tag
válasz
birrbert #143 üzenetére
érdems lenne azt a dnsmasq.conf - ot használnod, amit én is használok. Azonos konfiggal könnyebb lenne azonosítani, hogy mi a gond.
A listen-address=192.168.2.1 a bridge ip címe. Ha nálad más a bridge ip, akkor írd át arra.
Ha használod a listen-address -t, akkor ne használd mellette a except-interface=eth0 - át.Tehát az én dnsmasq.conf file-om most ugyanaz, mint amit már küldtem, csak beletettem a
listen-address=127.0.0.1 sort is, ahogy írja a doksi. Nálam működik.A bridge nélküli üzemet most nem tudom kipróbálni és nem akarok hülyeséget mondani. Valamikor a héten remélem jut rá időm.
brctl show - ra mit ír ki?
-
DavidDay
csendes tag
válasz
birrbert #139 üzenetére
Szia birrbert
"a tűzfal valahol elejti a lo->lo csomagokat" vagy "nem indítja optimális sorrendben őket"
hát...
A listen_address - hez van egy ilyen leírás:Listen on the given IP address(es). Both --interface and --listen-address options may be given, in which case the set of both interfaces and addresses is used. Note that if no --interface option is given, but --listen-address is, dnsmasq will not automatically listen on the loopback interface. To achieve this, its IP address, 127.0.0.1, must be explicitly given as a --listen-address option.
Én nem adtam meg interface opciót a dnsmasq.conf-ban, szóval talán érdemes megpróbálni, hogy a loopback interface - t is megadjuk a bridge mellett. valahogy így:
listen-address=127.0.0.1
listen-address=192.168.2.1 - (ez ugye már megvan)Nem tudom, hogy használ e, de egy próbát megér. először legyen ez, aztán a bridge nélküli használatot majd később. Próbálgasd a DotA - t és írd meg mit tapasztalsz.
-
DavidDay
csendes tag
válasz
birrbert #136 üzenetére
Szia birrbert
Szóval még mindig lagol? Van más gond is vele?
A hostapd.conf filet egészítsd ki a következő két sorral:wme_enabled=1
ht_capab=[SHORT-GI-40][DSSS_CCK-40][HT40-][HT40+][HT20]Nálam így néz ki:
#run mode
ctrl_interface=/var/run/hostapd
ctrl_interface_group=0
ieee80211n=1
wme_enabled=1..
..#ht_capab settings
ht_capab=[SHORT-GI-40][DSSS_CCK-40][HT40-][HT40+][HT20]Elvileg így 300 mbites sebességnek mennie kellene. Légyszi jelezz vissza, hogy mit tapasztalsz. Nekem nincs laptopom 300-as wifi kártyával.
Én most próbálom a Debian 6.0 - át, majd megírom a tapasztalatokat.
Nekem is van egy kérdésem az FTP-vel kapcsolatban. Én vsftpd - t használok és míg a letöltési sebesség rendben van, a feltötés nem az igazi.
Nincs sebességkorlátozás beállítva. A szerverben egy WD 2TB 5400 rpm, 64MB cache hdd van, míg a laptopban egy Hitachi 500GB, 5400 rpm, 8MB cache hdd van.Mind a laptopban, mind a szerverben gigabites lan kártya van, cat6 - os kábellel összekötve.
1GBs file sebesség tesztje:
letöltés 18 mp
feltöltés 90 mpTotalCommandert használtam a kliensen. Próbáltam a filezillát is, de nem volt időm foglalkozni vele. A letöltés ugyanolyan gyors volt, mint TC-be, de a feltöltés.. el sem indult, x napot írt ki. Lehet, hogy csak el kellene olvasnom a konfigurálását.
Nálad, ha jól emlékszem proftpd van. Mik a tapasztalatok? Tudom, hogy csináltál egy tesztet, ahol a fel/letöltés kb ugyanaz volt, de 1 perc körüli értékek.
Ha valaki tudja, hogy hogyan lehet gyorsítani a feltöltésen, avasson be.
köszi,
D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest