Hirdetés
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hazai akkumulátorrekordra pályázik a OnePlus 15R
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
aviator17
csendes tag
Helo!
Köszi szépen a válaszokat!
Nitro kolega tömbös javaslatából elindulva oda lyukadtam ki hogy halmaz. Halmazt feltöltöttem a megadott elemekkel, felsorolásos módon halmaz:=[x,y, stb] ez frankón egyszerű volt majd egy másik halmazt másik elemekkel (ergo megszerkesztettem a két feltételt a két halmazban) és addig sorsoltattam a véletlen számokat amíg egy tag mindkét halmaznak eleme nem lett.
repeat
x:=random(93)+1;
until (x in halmaz1) and (x in halmaz2);
ennyi
ugyan baromi sok meló volt vele mer télleg 93 darab szám van és mivel említettem volt hogy virtuális légitársaság járatfoglaló programja lesz ez, így volt hét nap ugyebár ez hét külön halmaz melyek elemei az adott napon közlekedő járatok, és ugyancsak 7 járatfajta volt szintén hét külön halmaz melyek elemei az adott fajtájú járatok (nappali esti éjszakai stb). Tehát ezek szerint ha jól számolom akkor 49 darab if-es ciklusom van amelyben a két feltétel az előzetesen bekért nap (1-7) és az előzetesen bekért járatfajta száma, és ennek függvényében sorsol a random függvény egy olyan számot amely egyszerre eleme például a szerda és a reggel halmaznak, melynek eredménye egy szerda reggeli járat lesz 
Biztos vagyok benne hogy nem a legszebb megoldás nagyjából 500 sor így overall de hálistennek sikerült megcsinálni.
Köszönöm szépen mégegyszer a gyors válaszokat
Üdv
Ádám
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bestbuy játékok
- ZEN.com
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vallás
- Hogy mi? A bérgyártás lesz az Intel AI stratégiája?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 94% Akkumulátor
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ugyan baromi sok meló volt vele mer télleg 93 darab szám van és mivel említettem volt hogy virtuális légitársaság járatfoglaló programja lesz ez, így volt hét nap ugyebár ez hét külön halmaz melyek elemei az adott napon közlekedő járatok, és ugyancsak 7 járatfajta volt szintén hét külön halmaz melyek elemei az adott fajtájú járatok (nappali esti éjszakai stb). Tehát ezek szerint ha jól számolom akkor 49 darab if-es ciklusom van amelyben a két feltétel az előzetesen bekért nap (1-7) és az előzetesen bekért járatfajta száma, és ennek függvényében sorsol a random függvény egy olyan számot amely egyszerre eleme például a szerda és a reggel halmaznak, melynek eredménye egy szerda reggeli járat lesz