- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Prohardver app (nem hivatalos)
Új hozzászólás Aktív témák
-
total90
veterán
Hi!
Nyomtam egy kis tuningot a haver gépének és szeretnék megbizonyosodni, hogy stabil-e. Eddig ezeket futtattam le:
-Orthos (2 óra)
-Prime95 (2 óra)
-Furmark (2 óra)
-Memtest (2 óra)
-HD Tune Pro Error Scan (58 perc)
-3DMark05
-3DMark06Ezek közül sehol sem jelzett hibát! Ez esetben biztos lehetek abban, hogy stabil a rendszer?
-
total90
veterán
Értem. Egyébként a Furmark az csak a gpu-t zúzza, igaz? A Prime95 meg proci+ram+gpu-t is, nem? Ha Prime95-el végig engedek mondjuk egy 2 órás tesztet, akkor lesz valami, hogy kiírja, hogy vége vagy valami? Vagy az addig megy, amíg ki nem kapcsolom? Proci tesztelésre mit lehet még használni?
-
total90
veterán
Hello!
A teljes rendszer stabilitás tesztjéhez elég egy Prime95+Furmark kombó? Melyiket meddig érdemes futtatni, hogy biztosan kiderüljön, hogy stabil a rendszer?
-
total90
veterán
válasz
kolo48 #10494 üzenetére
Szerintem a te procidon nem is nagyon kell húzni
Egyébként meg pl. egy Cooler Master Hyper 212 vagy esetleg a nagyobbak közül CM Z600, esetleg Scythe Mugen 2... attól függ mennyi pénzed van rá. Viszonylag olcsó és a CM 212, vagy a 212 Plus. A memóriákra lehet venni hűtőt, habár nem muszáj ha nem húzod szénné a procid. A csipszetere meg ha ráraksz egy 8x8 cm-es ventilátort mondjuk 5 V-on, akkor elég lehet neki... Bár ez mind attól függ, hogy mennyire húzod a procit.
Nekem Q6600-am van és 3,6GHz-re húztam fel egyszer, de akkor nem használtam extra hűtést (pl. a RAM vagy chipset), csak ugye a procin volt egy jobb hűtő. -
total90
veterán
Hi!
Intel Q6600-as proci (Stepping B, Revision G0) alap feszültségen (1.25V) kb. meddig húzható? 2,8-3 GHz kijönne belőle?
-
total90
veterán
Hello!
Szerváltam egy régi gépet:
Epox EP-8RDA3I
Athlon XP (Thorouhgbred-B) 2600+ (1837MHz=11x166MHz) (Socket A/462/)
ASUS ATI Radeon 9550
3x 256 DDR RAM 333 MHzA kérdésem nem is annyira tuningos, de remélem itt választ kapok rá. Az eredeti hűtővel a proci 45-50 fok körül izzott alapom! Kicseréltem egy kis háza barkáccsolással a ventilátort a Q6600-as procim eredeti hűtőjéhez kapott ventilátorra. Az eredmény még mindig nem sokat javult, de most alapon 35 fokon megy szépen stabilan. A helyzet az, hogy nekem nem kell az 1837 MHz és az igencsak melegedő proci, mert egy laza kis netezős gépet akarok csinálni. Levettem az órajelet 1100 MHz-re(11x100MHz) de a V-ot nem bántottam, az maradt 1.616 V. Ez csökkenthetem ha veszem le az órajelet ? Gondolom, akkor még hűsebb lenne a proci.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen autót vegyek?
- Medence topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged