- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
rvn_10
senior tag
válasz
erdomester2 #14759 üzenetére
A memória órajelét az fsb határozza meg. Mint láthatod az fsb 102 és igy már a memória is 102 mhzen üzemel.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
erdomester2 #14701 üzenetére
pedig ez így van.
van OEM és BOX. oem a tálcás...hűtő és doboz nélkül. a BOX meg egyértelmű
szvsz akkor is gáz, h belerakják...mivan ha 2 külön helyre menne a cucc....idioták..
-
Blaze71
őstag
válasz
erdomester2 #14699 üzenetére
Na, igen. Ez jó kérdés. Én is vettem már úgy procit, hogy csak a kezembe nyomták, de akkor úgy is rendeltem. Pl amikor a 4200+ AMD vettem, akkor 4 ezerrel volt olcsóbb tálcásan, doboz és hűtő nélkül, mint a BOX. Ráadásul még így is van itthon egy plussz hűtőm. A táp az más tészta, abból nem igazából szokás dobozosat venni, mert max egy tápkábel jár hozzá szintén kb további 4000-ért.
Én mondjuk úgy vagyok vele, hogy inkább helyben vásárolok. Jó, a proci annyira nem nyűgös dolog, mert vagy, jó, vagy nem. De pl alaplap, memória, VGA kártya, vagy HDD, ODD bármikor megadhatja magát és ilyenkor nem jó a futárral, vagy a postával szerencsétlenkedni. Van néhány bevált bolt a környéken, ahol bár drágábban árulják a cuccokat, mint a neten, de van jelentős kedvezményem, ezért végülis vagy olcsóbban vásárolok, vagy alig drágábban. Ha meg valami nem jó, akkor előfordult már, hogy a polcról cseréltek memóriát, HDD-t, stb... Nem kellett várni rá, mert bevittem, hogy ez, vagy az a gond és a kezembe nyomták az újat. Szóval ez nekem megér pár ezrest, mert egy-egy új gépnél max ennyivel több a kiadás, de ha hibás valamelyik alkatrész, már a telefonálgatás is többe kerülne, mint így.
-
Blaze71
őstag
válasz
erdomester2 #14689 üzenetére
A mennyiszer mennyit úgy tudod megnézni, hogy Everestet elindítod:
Memóriával ne variálj, majd veszel mellé egy másik 2 GB-ost. VGA nem rossz, elég modern. De pont ez az, amit szoktam másnak is írni, hogy ATI videókártya mellé nem hülyeség egy AMD rendszert építeni. Igazából nekem a mATX rendszerekkel az a bajom, hogy zsúfolt az alaplap, többnyire csak 2 memória slot van rajtuk és az USB-k egy része is le van spórolva. Nekem pl 8 USB van a hátlapon, 7.1-es Realtek hang, FireWire, stb...
-
Blaze71
őstag
válasz
erdomester2 #14671 üzenetére
Jó, már mindegy. Már megvan és mint az előbb is írtam, ebből kell kihozni a legtöbbet. Mivel Intelről van szó, majd ha nekilátsz a tuningnak, lesd meg az alapbeállításokt. Pontosabban azt, hogy mennyiszer mennyi adja ki a 2,7 GHz-et, mert fejből nem megy. AMD prociknál ez egyszerűbb. Memória 1 db 2 GB-os? VGA-t még nem írtad, hogy milyen. Milyen? Táp remélem csak el lett írva és valójában FSP. Mert ha tényleg FSB, akkor baj van...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
erdomester2 #14671 üzenetére
olcsobban is össze lehetett volna ezt rakni, vagy ennyiből egy jobbat
-
Blaze71
őstag
válasz
erdomester2 #14668 üzenetére
Nos valószínüleg pont a tuning részével lesz baj. Ezért írtam, hogy a 15 ezres kategóriában már vannak jó lapok, de 10 ezerért ne várjunk csodát. A G31-es, mivel integrált VGA-s és mATX is, eléggé zsúfolt cucc. Meg ráadásul már régi, mára elavult fejlesztés. Tuning szempotjából főleg kerülendő. Gondolom a szegényes tápellátás miatt, de ez csak tipp. Mivel azt írtad, hogy HD4670 megy a gépbe, végképp nem értem, hogy miért nem egy AMD konfigot raktál össze...
Egy jó MSI 770-es deszka már elérhető 15 ezer alatt, hozzá az Athlon-II 240-es proci szintén bőven 15 ezer alatt, tehát 30 ezer alatt kijött volna egy ütőképes AMD párosítás. Gondolom Intel fronton sem úsztad meg sokkal olcsóbban...
Mondjuk mostmár mindegy, abból kell építkezni, ami van. Proci milyen került bele? Hogy a kérdésedre válaszoljak, nem számít sem a VGA-nak, sem másnak, hogy XP, Vista, vagy Win7 van a gépen. Igazából 4670 mellé már XP nem tennék a DX9 miatt, de a Vista és a Win7 közt nincs akkora különbség, hogy vaciláljon az ember. Innentől pedig akkor már Win7, mert újabb, a legtöbb illesztőprogramot eleve tartalmazza, amire szükséged lehet, így valószínüleg csak a legújabb VGA drivert kell külön feltelepítened.
-
Blaze71
őstag
válasz
erdomester2 #14649 üzenetére
Mondjuk ezzel a G31-es Chippel sikerült megint jól belenyúlni. Olcsó, de olyan is. Persze pénztárca függő is a dolog és inkább egy ilyen lap, mint egy 6 éves konfig. Csak én úgy vagyok vele, hogy inkább tovább gyűjtök egy kicsit. Ez a Giga lap, amit linkeltél, kb 10 ezer lehetett. 15 ezerért viszont már türhetőeket kapni. Ha viszont a jó integrált VGA volt a fontos, akkor érdemes lett volna AMD fronton körülnézni és venni egy 785-ös Chippes lapot 15-20 ezer közt. De ez csak a személyes véleményem.
Ja a "Support for Microsoft®Windows Vista/XP" csak azt jelenti, hogy a felsorolt oprendszerek már ismerik, vagy támogatják a beépített alaktrészeket. Ettől függetlenül persze mehet rá Win7. Mondjuk nekem a Win7 mellé csak a VGA drivert kellett feltennem, a többit felismerte rögtön, így az alaplapi lemez nem is kellett.
Pero! Ez így van. Tápon és alaplapon sosem szabad spórolni. A többin lehet, azt vagy lehet tuningolni, vagy bővíthető idővel. De ez a kettő adja meg, hogy milyen lesz a géped.
-
Blaze71
őstag
válasz
erdomester2 #14644 üzenetére
Némelyik VIA Chippes régi lapnál előfordul, hogy jóformán a Boot sorrenden kívül semmit sem tudsz állítani benne. De van ennél rosszabb is. Eleve a Mercury, alias Kobian alaplap úgy összességében egy vicc, akár a hasonló nevü táp. Viszont annyit megjegyzek, hogy ha új gépet akarsz, akkor még vásárlás előtt kérdezősködj a fórum oldalain. Mindig van segítőkész hozzáértő kolega, aki szívesen útbaigazít a hardverpiac buktatói közt. Sokszor pár ezer forinton múlik, hogy valami nagyon jót, vagy éppen csak használhatót veszel.
A többieknek, akik itt a tápos dolgokon vitatkoznak: Ajánlom figyelmetekbe Melyik tápegységet vegyem totyikot, ahol eligazítanak mindenkit ez ügyben. Mondjuk ott nem eröltetném a tápnak álcázott levélnehezékek dícséretét, mert hamar leugatja néhány igazi szakértő a fejeteket. Gondolok itt olyanokra, akik évek, évtizedek óta tápokat és ezeket a szemeteket javítják. Utóbbiakat változó sikerrel.
-
azoli09
tag
válasz
erdomester2 #14451 üzenetére
hát szerintem azon nem lehet nagyon mit húzni de próbálgasd , de vigyáz mert az a mercury táp veszélyes nehogy leégjen a szobád tőle ,élet veszélyes ,ha az új géped úgy húzod hogy 3.3Ghz megy és magasabb fsb + jó ram időzítéssel akkor sokkal gyorsabb lesz ,meg a fsb:ram arány is számít ,szerintem 1:1 a legjobb ,csak én nem tudom hogy kell az én lapomnál azt be állítani
-
azoli09
tag
válasz
erdomester2 #14449 üzenetére
Helló
ere még egy egyáltalán nem hozzá értő személy is képes , de szerintem 3.6 3.8 is menne egy kis vissza olvasással
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vicces képek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Konteó topic
- Socket AM4
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest