- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mobilhasználat külföldön
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bulgesz
tag
és még valamio,bár nem igazán ide tartozik! amikro a bios-t akartam frissíteni a q-flash nevű progival akkor a pendriveról akartam ezt megtenni,de csak a floppy-t látta! (1.23-as verziójú a q-flash) mindenhol ahol néztem 2.xx-esek voltak és azokban már lehetett pendriveról és hdd-ről is frissíteni,nem lehetne valahogy a q-flash-t frissíteni a biosban! és még egy dolog.azért akarom pendriveről csinálni mert a bios fájl nagyobb mint egy floppy mérete! nem lehetne valahogy megnövelni a floppy méretét? (régen a win98 alatt azt hiszem volt olyan hogy meghajtó tömörítése és így kb 2Mb-ra tudtam növelni! xp alatt meg tudom ezt csinálni valahogy?
-
bulgesz
tag
helló!van egy 478-as foglalatú alaplapom (gigabyte). tudja a 800-as fsb-t és a 400mhz-es ddr memóriákat kezelni! van benne 2x512mb kingmax tök egyforma 400mhz-es ddr1-es ram és egy 1,8Ghz-es (1,8/512kb/400->gondolom ez az fsb) pentium 4 proci! a gond: a memóriák csak 266Mhz-en mennek! biosban nem állíthatók,csak ha húzom az fsb,de akkor sem érhetem el a 400-at mert el sem indul akkor! ha kicserélem a procit egy 2,8Ghz-es 800-as fsb-t tudó procira akkor a memóriák is rendesen majd 400-on futnak majd! tehát a proci korlátoz jelenleg a konfigban,vagy valami más oka van?
-
bulgesz
tag
válasz
darál0w #14822 üzenetére
köszönöm a kitartó segítségedet! amúgy honnan értesz te ennyire ehhez a tuning témához? tudsz valamit ajánlani ahonnan én is tanulhatnék valamit? ezt a memória időzítéses dolgot sem értem,meg honnan tudod,hogy minek és mikor kell kisebb-nagyobb feszt adni?
még egy dolog: a tuning elején az fsb-t alap 333-ról max 400Mhz-re tudtam állítani,ha máár 401-et írtam be el se indult a gép! lehet hogy most már a beállított feszek és memória időzítések miatt még tovább húzhatom a procit? vagy az alaplap korlátozza
-
bulgesz
tag
válasz
darál0w #14766 üzenetére
Helló!
a memória:
Kingston 2GB 1066MHz DDR2 HyperX (KHX8500D2K2/2G) memória (2x1GB kit)a processzor egy 45nm-es e8400-as Core 2 Duo (Wolfdale)
nagyon szépen köszönöm amúgy az eddigi segítségedet is!
akkor várom a tanácsokat a továbbiakkal kapcsolatban
a fent belinkelt képekhez képest annyi a változás,hogy az LLC-t enabledre állítottam!
-
bulgesz
tag
válasz
darál0w #14732 üzenetére
nos emeltem az fsb feszt és a cpu voltage-ot (a cpu voltage 1,3-on volt és úgy 0,6v-al lehet állítgatni,de én rögtön 1,4V-re állítottam,nem tudom így gondoltad e) lefuttattam a prime95-öt,ugyanaz! kb 59perc után a már belinkelt és említett hibát kapom! utánna vissza állítottam a fesz-eket teljesen alapra,úgy ahogyan anno lefutott az IBT max stress-en,ez most is megtörtént,ám a prime95 1 óra után megint ugyanazt a hibát írta! mi a f*ne van már vele?
a prime95-ben mindig a blend tesztet futtattam
az megfigyeltem amúgy,hogy amikor 1,4V-ra állítottam a cpu voltage-ot,akkor kb 5-10 fokkal megnőtt a proci hőmérséklete
és a prime95-ben van amikor az első és van amikor a másik "felére" ír ki hibát
-
bulgesz
tag
válasz
darál0w #14511 üzenetére
helló!megcsináltam amit mondtál az LLC-t enabledre állítottam így megszünt a fesz ingadozás meg az újraindítási gondok (bár csak néhányszor kapcsoltam ki és be azóta a gépet...) és a north bridge feszt 1.3-ról 1.2V-ra vettem le és ahogy mondtad elindítottam a prime95-öt az eredmény lent látható! mit tegyek? mi a hiba? az IBT max stress-en ha emlékszel még a hozzászólásomra 12x lefutott hiba nélkül mielőtt a fent leírt két dolgot (llc,north bridge fesz) át nem állítottam,azóta nem néztem)
-
bulgesz
tag
Helló! Tudna valaki segíteni a #14315, 14317 ,14290, 14323, 14294-es hozzászólásom megválaszolásában?
-
bulgesz
tag
az miért van,hogy ha bekapcsolom a gépet akkor egy pillanatra kikapcsol,majd után egy másodperc múlva elindul! ez történik akkor is ha mondjuk állítok valamit a biosban,és mentéssel kilépek,akkor újraindul!
-
bulgesz
tag
A 14290-es a 14293-as és 14294-es hozzászólásomban leírtam hogy mit hogyan állíottam be a tuningnál és milyen eredményeket kaptam!! Valaki hozzáértő nézze már meg őket és írja meg a véleményét! A cpu fesz a biosban a VID-en (azaz 1,3V-on) van,de windows alatt a cpu-z mondjuk terhelésnél 1,240V-nak írja kb (kicsit fel-le váltoik) terhelés nélkül pedig 1,272V-ot ír! Ez így jól van? nem kell valmit állítani méga biosban?
-
bulgesz
tag
válasz
bulgesz #14290 üzenetére
Helló!
Nos akkor ezt magyarázza meg nekem valaki! a fenti problémám ellenére mégis felhúztam a procit alap-ról 3,6Ghz-re és láss csodát! Az intel burn test először életemben lefutott!
Azokat a beállításokat alkalmaztam amit darál0w felhasználó javasolt!
Akkor most minden maradhat így? így már biztonságosan használhatom a procit!?
-
bulgesz
tag
Helló!
Lecseréltem a hűtőm,lefuttattam az intel burn testet! Az eredmény:
Előtte kb 720s-ig ment!
A bios a legfrisseb! A proci alap beállításokon megy! A hűtő egy itt is reklámozott eladótól beszerezhető típus! (EKL,narancssárga) A hőfok jóval lejebb ment (előtte 20s alatt 75-80 fokra ment fe egy régi gyárivall)
Semmit nem futtatok a teszt mellett! Akkor mégis miért ad hiba üzenetet?
Így neki se álljak a tuningnak? (3Ghz-ről 3,6Ghz-re akarom húzni az e8400-ast!) -
bulgesz
tag
válasz
zalman90 #13674 üzenetére
gyárilag auto volt a biosba beállítva frekvenciának,többi lehetőség meg 0,8V-tól 1,5V-ig lehetett álíltani apró lépésekben a feszt! szóval ha auto-n volt a core temp akkor is 1,3V-ot írt! amikor tuningoltamn akkor csak az auto-ról beállítottam manuálisan 1,3V-ra! tehát ha úgy vesszük ahhoz valójában nem is piszkáltam,az mindig 1,3V-on volt!
-
bulgesz
tag
válasz
darál0w #13609 üzenetére
köszönöm!
még 2 dolog:
"az LLC a droppot mérsékli, ha ugy adodik be is kapcsolhatod" mi az a drop?"IBTvel tesztelj. gyors és hatékony" ilyet nem találtam a google-ben,ez a program neve? és honnan tölthető?
és meddig kellesz majd tesztelnem?
amúgy ezek a beállítások amiket adtál biztonságosak? (mert én nem értek hozzá annyira,most próbálom megérteni őket)
-
bulgesz
tag
válasz
darál0w #13606 üzenetére
HElló!
nos beállítottam amit mondtál! a cpu voltage-nél nincs olyan,hogy normál,csak Auto és utánna apró lépésekben lehet állítani a feszt 0,85.1,5V-ig =(a képen pont azon van a kijelölés) szóval itt mit csináljak? ja és a memóriát 2,1V-re állítottam,de amúgy ha jól emlékszem 2,3-ig,vagy 2,4-ig mehet (eddig engedte) a load-line calibration-nál nem volt off,hanem csak disabled így ezt választottam! (amúgy ez micsoda?)
a core temp-ben a VID rublika: 1,3V
-
bulgesz
tag
válasz
darál0w #13598 üzenetére
Köszi,remélem tudsz akkor segíteni!Szóval a változások:
C1E vissza Enabledre!
memória auto-ról manual-ra állítva de még nem piszkáltam semmit,mert nem merek! lefotóztam a proci húzós részét a biosna az elejéétől a végéig,kérlek írd meg miken változtassak! (és amúgy miért kell kisebb feszen hajtani a procit?)
"VTT és MCH mennyit kap?" ez nem tudom mit jelenta képek:
-
bulgesz
tag
-
bulgesz
tag
Helló!
Tuningoltam 3Ghz-ről 3,6Ghz-re egy e8400as core 2 duo procit! (alaplap: ASUS P5QL PRO (http://hu.asus.com/product.aspx?P_ID=YYermRswb7n46yAX), memória: 2x1Gb Kingston 1066Mhz DDR2 Dual Channel, videokártya: Ati HD4850 512Mb)
Kérdésem a következő: Jól csináltam e,és kell e még valamit állítanom? a Képeken látható,hogy miket állítottam a Biosban! A memóriánál csak a sebbeséghez nyúltam(ddr2 1066Mhz), a pcie-nél fix 100Mhz-re tettem,az fsb-t 333-ról 400-ra húztam) ennyi! a másik képen pedig a c1e support-at disabledre változtattam!(mivel ha nem kapcsolom ki akkor a cpu-z mind a proci sebbességét mind a memóriáét kisebbnek látja!) feszültségértékeket és memória időzítéseket nem piszkáltam! Az utolsó képen terhelés mellett láthatóak a hőmérséklet értékek! (a hűtő egy 1,6Ghz Dual core gyári hűtője!!!),mondjuk a házban van bőven venti!
Kérlek írjátok meg,hogy jól csináltam e mindent és hogy így maradhat e minden,vagy változtassak e még valamit! Szeretném,ha nem szállna el a proci! (előtte egy e6550-et hajtottam 2,3 helyett 2,8-on ugyanezekkel a beállításokkal!) ott nem volt gond! -
bulgesz
tag
érdemes egy 2048 MB DDR2 1066MHz Kingmax memóriát egy 2048 MB DDR2 1066MHz (2x1GB) Geil Black Dragon KIT (CL5) memóriára cserélni? (4000 Ft a különbség!) ha igen miért? miben jobb egyáltalán a geil mint a kingmax?
-
bulgesz
tag
milyen processzor hűtőt ajánlotok? vagy egy komoly core2duo e8xxx-as processzor lenne benne,vagy egy 4 magos q6600.esetleg később mégerősebb 4 magos! lehet hogy húzva is lennének! szóval ezek alapján kellene nekem valami halk,megbízható típus! a Scythe Mugen 2 tetszik,gondolom ez mindenre megfelel! de olcsóbban esetleg? (jelenleg gyári hűtőm van) várom válaszotokat,ajánlataitokat! és mondjuk a mugen 2 befér a házamba? kell ilyentől félnem?
-
bulgesz
tag
érdemes egy 2048 MB DDR2 1066MHz Kingmax memóriát egy 2048 MB DDR2 1066MHz (2x1GB) Geil Black Dragon KIT (CL5) memóriára cserélni? (4000 Ft a különbség!) ha igen miért? miben jobb egyáltalán a geil mint a kingmax?
-
bulgesz
tag
válasz
bulgesz #10240 üzenetére
nos azt csináltam,hogy a dram frequency-t a biosba beállítottam ddr2 1066Mhz-re, és így most stimmel minden! (everestben memória olvasás a régi,cpu-z-ben is stimmel minden!) akkor így most jó? (nem kell semmi cpu voltage-tet állítani,meg dram/fsb arányt? stb)??
mivel tudom letesztelni hogy stabil e a rendszer? (everesttel például?)
-
bulgesz
tag
válasz
adam320 #10229 üzenetére
helló! nos a c1e-t kikapcsoltam,így a cpu-z most már rendesen mutatja az órajelet! (eist-et nem találtam),
a memória maradt még,az még mindig 800-on fut,és az everest is 800Mhz-esnek látja a meória olvasásnál és írásnál! mi a további teendőm? )(amúgy köszönöm a segítséget!)
a múgy az 1600 Mhz-es fsb normális?
-
-
bulgesz
tag
válasz
adam320 #10223 üzenetére
igen,játszok rajta.egy 2Gb-os 1066 Mhz-es Kingmax memória van benne,ami msot a cpu-z szerint 800-on fut,míg a processzorra 6-os szorzót ír (a 7-es helyett) és így csak 2400Mhz-en emgy,míg a sajátgépben és az everestben 2,8Ghz-et ír,most akkor mi van?
a 3Dmark06-ban melesleg 10305 pont helyett 11273 pontot kapott.
-
bulgesz
tag
az e6550-es core2duo processzoromat szeretném 2,33Ghz-ről kb 3Ghz-re felhuzni (ez 330Mhz Fsb-ről 400-ra húzást jelent),kérdésem a következő: amikor ezt megcsinálom akkor a memóriaolvasás lassab lesz az everest ultimate-ben! ez normális,vagy még állítani kell valamit? (asus p5ql pro alaplapl,hd4850 vga,intel core 2 duo e6550,gyári hűtő)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged