- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
the dealer
tag
sziasztok!
következő a kérdésem:
ha kitesztelek egy procit prime95 small fft-vel és mondjuk 2 órán keresztül nem hibádzik és tételezzük fel 1,6V-on megy és 85 fokos primeal, akkor lehet, hogy a hónapok előrehaladtával lehet el tud mégis durranni a sok fesztől mégis? annak ellenére, hogy akármivel terhelem primeon ki'vül, pl ( 1080p HD vagy game ) max 65 fokig melegszik
szerk. még nem adtam procinak 1,6v-ot ez csak egy kérdés, mert lehet fogok
szerk2.: ha az a válaszotok, hogy nem fesz hanem hőmérséklet függő, márpadig 65 foktól még nem kéne, hogy eldurranjon -
the dealer
tag
válasz
Jani18 #10480 üzenetére
nekem a p5b lapom ( kölönbség asszem csak annyi, hogy az enyém csak 800as ramokat kezel )
ezeket a feszeket bírja most épp kb 4 napja:
-DRAM: 2,225V
-CPU VCore1.4250V
-FSB Terminal1,45V
-NB:1,55Vezekért a feszekért nem vállalaok felelősséget, de 465FSB-t stabilan tolom vele ( 15 perc prime: blend teszt + megfelelő léghűtés)
ezeket az adatokat azért írtam, hogy szépen lépésenként nyugodtan lehet emelgetni a feszeket és nem fog egyből szétdurranni a lapod, de várd meg a szakik véleményét -
the dealer
tag
Sziasztok!
Azt már tudom, hogy az NB hőmérsékletét az FSB növelésével "éri" el az ember, de az SB hőmérséklete mitől függ? Jól olvastam, hogy a ramok órajelétől?
Milyen hőmérsékleteket kell kibírniuk ezeknek a hidaknak megközelítőleg?
Hogyan tudom megmérni a hőmérsékletüket szoftveresen?
A bios csak olyat ír, hogy "System Temperature" az Everest Ultimate is szintén csak a rendszer hőmérsékletét írja... ...ez a dióda pontosan hol van?Köszönöm előre is a válaszokat.
( Asus P5B alaplap )
-
the dealer
tag
válasz
adam320 #10399 üzenetére
nah úgy alakult, hogy nem akartam szénnéhúzni és ezeket az eredményket kaptam, amik nekem pont meg is felelnek:
FSB: 266-->351
DRAM:800-->878 1.95V
CPU VCore: 1,3375a memó azért lehet kevesebb fesszel is elfut, de egyelőre így végre mindenféle képpen és bármennyi ideíg primestabil a gép
OFF
majd most szerelgetek össze magamnak egy normális gépet azzal majd lehet ilyeneket babrálni
lap és a memók már megvannak
asus srtiker ii formula és csx 2x2gb 1066mhz xtrame hűtőbordákkalfélOFF
E8600ak húzhatók úgy mint az E8500as procik? mert eddíg úgy láttam, hogy nem -
the dealer
tag
vmit tudsz írni amivel előrébb jutok?
328-as fsb-vel 820Mhz-n mennek a kingmax ramok
mennyit adhatok még a ramoknak? ( ilyen téren megközelítőleg sincs ötletem ) ugyebár nem hűtőrbordásak. -
the dealer
tag
válasz
adam320 #10387 üzenetére
Valamit félreolvastál, mert nem írtam, hogy 10k-t kaptam 3d markban
de attól még hogy húzom a procimat nem kéne jobban akadoznia mindennek :S
mitől van ez? ez a vga limit nem csak arra vonatkozik, hogy mivel jobban nem tudom kihajtani a procimat a vga-val ezért nem kéne éreznem fps növekedést ha húzom a cpu-t? mert itt nem erről van szó hanem arról hogy egyenesen szarabb lett minden, nem is kicsivelszerk.: 3d mark 2003
-
the dealer
tag
válasz
elfelejtette #10385 üzenetére
szerk.:
XFX8600GT 512Mb
igazábol olvasgattam, hogy hogy lehet segíteni a dolgokon HD nézés közben, de most nem az a lényég és nem az a probléme hanem maga az a tény, hogy húzom a procim és szarabb lesz a gép :S -
the dealer
tag
-
the dealer
tag
nah hát az a helyzet, hogy vmiért nagyon kevés fps-em van 3dmarkban és a 1080-as hd film is sokkal jobban akadozik :S
3200MHz
FSB:400MHz
1,3Vmi lehet a gond? a procim 3dmark cpu-s rész után kilépve 54fokos volt ( scythe orechi hűtőm van
)
-
the dealer
tag
közbe olvasgattam a fórumot és még egy kérdés felmerült bennem, mépedig;
az északi hídat terheli ugyebár az fsb-nek az emelése namost 266ról 400 nem lesz szegény hidacskának sok?szerk.: azért is kérdem, mert ha kézzel hozzáérek a híd sünikhez hát megkell mondjam bármit meg lehetne rajtuk sütni...
-
the dealer
tag
hát izé, ezt most érthettőbben is leírhatnád fene tudja ám mi az a black edition...
én arra vagyok kiváncsi, hogy a proci miatt nem engedi állítani a szorzót? -
the dealer
tag
szaisztok!
intel xeon 3050-es procim van @ 2,13GHz és asus p5b lapom & 800MHz kingmax
gondoltam kicsit emelek az órajeleken de sajnos a szorzót nem engedni átírni azaz 8nál nagyobbat nem enged csak kisebbet, viszont az fsb-t tudom növelni eddíg 266-ról 328-ra állítottam és kevés feszt állítottam neki, tehát azt lejjebb vettem mint alapon volt
most: ( 1,225V a BIOS-ban )
az a gondom, hogy asszem 3200-ra kéne emelnem az órajelét a procimnak az fsb álltal ( 400MHz ), hogy újra 800mhz-ra tudjam állítani a ramjaimat, mert akkor ad be magának olyan aránypárt a DRAM : FSB közéezt a nagy emelést még megpróbálhatom vagy haggyam?
vagy van vmi más megoldás, hogy tudjam még emelni a procim órajelét?
a szorzót azért nem tudom állítani, mert XEON procim van?előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest