- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Storms
őstag
Üdv!
Az mitől lehetett, hogy lefagyott a gépem , és reset után a Mozillából kitörlődtek a jelszavaim amik elvoltak mentve? Pont akkor fagyott le a gépem amikor a firefox-ba voltam... Kicsit tuningoltam a proci és a ramokat, szerintem attól fagyott le a gép. Valószínű a memória miatt. De miért törlődtek ki a jelszavak azért?
1500mhz-re állítottam a ramokat. Ezek a RAM-ok vannak a gépbe :
A proci egy Phenom II X4 945 BE azt 3500Mhz-re raktam. Most szintén 3500mhz-en stabil a gép a RAM-ok 1200Mhz-en most stabilak. -
Storms
őstag
-
-
Storms
őstag
válasz
darál0w #27724 üzenetére
Azért megy 2250-en mert 250FSB-vel hajtom és X9-re van visszaosztva a HT. KÉP Így stabil, minden Auto csak FSB van 250-re emelve, HT X9. Auto fesz-ről 0.05-0.1-es léptekben lehet emelni mindegyiknél. Mert mégha a BIOS odaírná hogy pl.. proci 1.32V, NB 1.17V máris egyszerűbb lenne feszt emelni, de így találjam ki.
Írjam le melyiket mennyire lehet emelni?
-
-
Storms
őstag
üdv
Konfig:
MSI 770-C45 (fekete nyákos) legfrissebb BIOS-al( 2011.03.04)
-AMD Athlon II X4 620 (L3 feloldva)
-2x2Gb Kingston HyperX DDR3 1600 CL9Segítség kellene, tuninghoz. Jelenleg így üzemel a gép.: KÉP alapfeszen minden, Idle 36 fokos a proci.
Olyan 3.6Ghz körülre szeretném tuningolni, ezért BIOS-ból csináltam képeket, légyszi mondjátok meg mit mire állítsak. Köszi
BIOS képek:
1 Kép
2 kép
3 kép
4 kép -
Storms
őstag
válasz
darál0w #20698 üzenetére
Sajnos valamiért nem lehet tuningolni vagy én nem állítok be valamit jól. Eddig 3.3Ghz-t értem el amivel stabil volt 1600-as FSB-vel van hogy a BIOS is lefagy. Esetleg ha úgy leírnád hogy melyiket mire állitsam megköszönném.
AI Tuning: Manual
Nvidia GPU Ex: Disabled
LinkBoost: DisabledFSB - Memory Clock Mode: Auto
x FSB - Memory Ratio: Auto
FSB (QDR), Mhz: 1333
Actual FSB (QDR), Mhz:
MEM (DDR), Mhz: 800 (means 400mhz speeds)
Actual MEM (DDR), Mhz: 800Vcore Voltage: AUTO
Memory Voltage: AUTO
1.2v HT Voltage: AUTO
NB Core Voltage: AUTO
SB Core Voltage: AUTO
CPU VTT Voltage: AUTO
DDRII Controller Ref Voltage: AUTO
DDRII Channel A Ref Voltage: AUTO
DDRII Channel B Ref Voltage: AUTOtCL (CAS Latency): AUTO
tRCD: AUTO
tRP: AUTO
tRAS: AUTO
Command Per Clock (CMD):Advance Memory Settings
tRRD: AUTO
tRC: AUTO
tWR: AUTO
tWTR: AUTO
tREF: AUTO
Async Latency: AUTOCPU Spread Spectrum: Disabled
PCIE Spread Spectrum: AUTO
MCP PCIE Spread Spectrum: AUTO
SATA Spread Spectrum: AUTO
LDT Spread Spectrum: AUTOCPU Internal Thermal Control: Disabled
Limit CPUID MaxVal: Disabled
Enhanced C1 (C1E): Disabled
Execute Disable Bit: Enabled
Virtualization Technology:Enabled
Enhanced Intel Speedstep Tech: Disabled
LDT Frequency: 5xPCIEX16_1 Frequency (Mhz): 100
PCIEX16_2 Frequency (Mhz): 100
PCIEX16_3 Frequency (Mhz): 100
SPP<->MCP Ref Clock, Mhz: Auto -
Storms
őstag
válasz
darál0w #20694 üzenetére
Proci : kép minden alapon.
2db 2GB-os G.Skill 800/1000Mhz EPP modul 5-5-5-15
Most cseréltem lapot, és szeretném tudni hogy megy-e ebben a lapban is a tuning, mert a másikba simán ment 4.1Ghz-t is. Mert nemsokára kerül a gépbe egy erősebb vga.
Tápot nemrég vettem itt a PH!-n: Ultra Power 470W. Amikor vettem még Phenom 2 X4-em volt és aztmondta az eladó hogy ahhoz is elég mert 31A-t tud leadni 12V-on összesen. -
Storms
őstag
-
Storms
őstag
üdv
van egy Asus P5N32-E SLi alaplapom benne egy E8400 és 2x2GB G.Skill 800/1000mhz
Segítséget szeretnék kérni tuninghoz, előtte P35-ös lapom volt mindig abban 4ghz-re könnyedén feltudtam tuningolni a procit, de ez a Bios nagyon más, és több a beállitási lehetőség, valaki tudna segiteni mit mire állitsak? Előre is köszi -
Storms
őstag
válasz
darál0w #15923 üzenetére
Azért hajtom 2100-on mert 240 az FSB és ha x10 a HT akkor 2400-on menne avval ujraindul a gép most X9-en van, ha X8-ra rakom akkor 1920mhz. Sztem 2100 az egyáltalán nem sok neki. HT+NB kapott igen alapon 1.1V és a legminimálisabbat adtam neki 1.125-n megy.
Ram nicsn húzva mivel 1Ghz-es EPP módban , 960-on megy most...Táp: LINK -
Storms
őstag
üdv
Az mitől van hogy pl.: játszok GTA IV-el kb 30 percet és hirtelen kikapcsol a gép? Vagy 3Dmark06-ot futtattam nemrég és ujraindult a gép, előtte ebben is kikapcsolt. Majd ujraindulás után BIOS-ban megnéztem és 46 fokos volt a proci, IDLE-ben most 37 fokos. Gyári rézmagos hűtés van rajta. Pedig nem szokot ilyet csinálni a gép. 3600mhz-en megy most, HT Link és az NB 2100-on. Itt egy kép róla hátha ez segít: LINK
BIOS-ban :
Active Core control
ACC
Spread SpectrumEzeket mire állítsam? Hátha ez a gond...
előre is köszi
-
Storms
őstag
üdv
Ma raktam össze a gépemet, és valami nem stimmel. Everest benchmark szerint ennyit tud a gép picit tuningolva: KÉP
nekem ez nagyon nagyon kevésnek tűnik.Valaki segitene hogy kell tuningolni ezt a procit? Mert eddig csak intelem volt. köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ford topik
- Nintendo Switch 2
- Spórolós topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- További aktív témák...
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged