- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Mobil flották
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgergi
veterán
válasz
trblaise #2753 üzenetére
A szoftveres feszmérés elég megbízhatatlan dolog. Elvileg, ha 1.225-öt állítottál be, akkor annyit is kap. Próbáld ki, hogy auto feszen mennyit ír ki az everest, és mennyi a hőmérséklet. Egyébként lehet félremér a szenzor. Hűtő a helyén van, pasztából megfelelő a mennyiség, kézzel megfogva a bordát milyen meleg?
-
mycso
veterán
válasz
trblaise #1201 üzenetére
Kis segítség a lapodhoz:
Nyugodtan mehet bele a 800-as ram megy benne gond nélkül (akár még 900-on is).
Tuning:
Mivel SATA vinyód van 350FSB felett nem is fog bebootolni. Mivel 300FSB után nem lehet fixre állítani csak autora a pci-e frekit ez természetesen szépen növekedik is.
Valószínűleg 350FSB-nél lép át egy olyan határt, amit a sata eszközök nem szeretnek (sőt, ahogy észrevettem érdemesebb 300 alatti vagy 300-hoz minél közelebbi FSB-t beállítani, ellenkező esetbe előfordulhat, hogy nem látja a vinyót, hibásnak látja, stb)ATA vinyóval más a helyzet, azzal mehet amíg a proci bírja (persze és amíg a lap bírja).
Eddig amiket néztem ebben a lapban: e6300@400FSB, E2140@400FSB tehát elméletileg mehet benne a tuning...401FSB-n semmilyen procit semmilyen beállítással nem tudtam elindítani benne.
-
redraven85
tag
válasz
trblaise #1203 üzenetére
Ahogy nézem E6300 asod van.Nekem is pont ilyen volt a 4 magosom elött
Lehet húzni őt rendesen.A fesz értékeket én mindíg auto-n hagyom,hogy a bios lőjje be magának,hogy szerinte milyen fesz melett lesz stabil a proci.Én csak általában az FSB -t emelgetem, semmi mást és próbálgatom,hogy hol stabil épp. Anno nekem 425FSB vel ment az E6300 as 3,8 gigán...de sajnos a lapom passzív hűtése nembírta a terhelést...felment 70 fokra az északi híd és megfáradt a 60 ezres asus lapom
Többet nemindult el emelt FSB-n ...szóval vihettem gariztatni.Úgyhogy az FSB emelés közben figyeld az alaplap hőfokot is...ha olyan 30-40-50 akkor még nemkell izgulni.Ha van olyan opció a lapodon ami visszaveszi a teljesítményt és a feszt ha nincs kihasználás akkor aztis lődd be.
-
redraven85
tag
válasz
trblaise #1201 üzenetére
Akkoris érdemes kivenni...ugyais dual channelben a 2x1 giga jobban felgyorsítja majd a géped mint ahogy most van.Ha van everested mérj egyett 2,5 gigával és 2 gigával ...meglátod ,hogy milyen nagy a külömbség ha a 2x1 giga dualchanellben tud szaladni
Szóval akkoris vedd ki
-
redraven85
tag
válasz
trblaise #1199 üzenetére
hát tutira...ugyanis az 512 ram 667 Mhz-n megy...a többi ram meg 800 on szaladna...de visszakell lassulniuk az 512 eshez mert ugye a leglassabhoz kell alkalmazkodni.Szóval azt az árva 512 ramot kapd ki a gépből..és maradjon a 2 giga kingmax...azok bírják a tuningot...egy 875 töt meglehet kockáztatni velük...max nemindul el a gép,de ennyi.A ramok nemszoktak elfüstölni.A tuningolás teljesítményt a ram nemgátolja...tudod a ram csak akkor kell ha példul betölt egy játékot a gép vagy egy programot...,tömörít..ilyenek.De nem fogja vissza a géped akkor sem ha nembírja a tuningot.Viszont legalább 800 on menjen a 2 ram dualchannel ben , és meglátod sokkal gyorsabban fog tölteni a géped.Remélem tudod miaza dual channel
-
redraven85
tag
válasz
trblaise #1197 üzenetére
A dram frequency a ramok órajele...Akkor érdemes álítgatni ha tudod milyen ramjaid vannak.Tehát ,hogy tuningolhatóak e vagy nem é
Nekem A-data extreme 800+ om van...alapból 800Mhz-n megy..de bírja az 1000 ret is.Mellesleg ahogy néztem az adataidnál többféle ramod van..amennyiben még mindíg azok vannak akkor vedd ki az 512 - 667 est és maradjon benn a 2x1 giga 800Mhz-s ram és akkor azt lehet próbálgatni,hogy mit bír.Amúgy a dram értékek FSB érték függőek is.Tehát ahogy álítod az fsb-t ide oda úgy fognak változni a ram értékek is.Ha kingston ramjaid vannak akkor netuningolj
..de ha egyébb akkor próbálj egy 875 ös értéket...ha nem áll fel a gép vagy nemindul el akkor cmos clear és akkor már tudod ,hogy nemtuningos darabok a ramok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged