- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
Új hozzászólás Aktív témák
-
redraven85
tag
Hello mindenki
Szeretnék tuning tanácsot kérni a gépemhez. Nem akarok az egekbe törni vele, elég lenne egy szolid 3 gigáig húzás is + boost mode. Akinek hasonló a processzora kérem írjon pár kipróbált beállítást nekem, hogy mennyit állított a BCLK-n és mekkora feszültséggel.
proci: i5 750
lap: P55 proElőre is köszi
-
redraven85
tag
válasz
Sanya595 #1257 üzenetére
Hát nekem ugyan nincs X2 esem..de amiket leírtál azok alapján nagyon valószínű,hogy magasabb FSB-n nembírja magát stabilizálni a proci és visszaveszi az órajelet arra a szintre ami még stabil.Vagy a ram nembírja
..azokat is figyeld.Ha tudod a feszt tedd autóra és úgyis nézd meg...ha úgyis ez akkor sztem ott a vége, esetleg egy erős hűtést kéne kölcsönkérni és azzal is tesztelni egyett..a legtöbb AMD akkor lendül be a tuningba ha erős hűtés van a feje fölött.
-
redraven85
tag
válasz
Skynet258 #1247 üzenetére
Ha a ram nem tuningos még akkoris ellehet jutni 360-380 as FSB ig...szóval persze...ha télleg 400-480as FSB a cél akkor nagyon ramfüggő a téma...de ha csak 360 -ast akarsz például akkor azt lehet nemhúzható ramokkal is.Ezért vannak a ram arány álítások.(4:5 , 3:5) ..satöbbi.Nekem volt anno 3 giga kingston ramom amik ugye totál nemhúzhatók..mégis 425 FSB-n hajtottam a gépet.
-
redraven85
tag
válasz
ferenc0414 #1245 üzenetére
Ez a játék indításos dolog nálam egy Ati x1950xt vel volt ugyanígy egy nforce os lapban.Feltettem az FSB-t 400ra, addíg még az xp tökéletes volt..de amint megindult egy 3d alkalmazás egyből szétesett a kép és úgymaradt minden..vagy restartolt.De amint kicseréltem a karit egy másikra azzal már nemcsinálta ezt.Szóval sztem kikéne próbálni egy másik vidikarival...ha azzal is ugyanez lesz akkor az alaplap lesz a bűnös.A ramokat úgy tudod magasabb órajelre tenni,hogy álítod a ram arányokat. Olyat kéne keresned a memória beálítások körül ,hogy 1:1 vagy 4:5 ..vagy ilyesmi...azt álítva lehet szabályozni a ramokat.
-
redraven85
tag
válasz
gardener #1217 üzenetére
Hát igen...az AMD-ket nemlehet annyira húzni közel sem mint az inteleket.Mondjuk a 2600+ ost még fellehet húzni 2.0-2.2 gigára sztem.De csak jó hűtővel szabad hozzáfogni külömben instabil lesz a rendszer,esetleg egyfolytában lefog fagyni.Szóval mindenekelött valami erősebb hűtést nézzetek rá.
-
redraven85
tag
válasz
trblaise #1203 üzenetére
Ahogy nézem E6300 asod van.Nekem is pont ilyen volt a 4 magosom elött
Lehet húzni őt rendesen.A fesz értékeket én mindíg auto-n hagyom,hogy a bios lőjje be magának,hogy szerinte milyen fesz melett lesz stabil a proci.Én csak általában az FSB -t emelgetem, semmi mást és próbálgatom,hogy hol stabil épp. Anno nekem 425FSB vel ment az E6300 as 3,8 gigán...de sajnos a lapom passzív hűtése nembírta a terhelést...felment 70 fokra az északi híd és megfáradt a 60 ezres asus lapom
Többet nemindult el emelt FSB-n ...szóval vihettem gariztatni.Úgyhogy az FSB emelés közben figyeld az alaplap hőfokot is...ha olyan 30-40-50 akkor még nemkell izgulni.Ha van olyan opció a lapodon ami visszaveszi a teljesítményt és a feszt ha nincs kihasználás akkor aztis lődd be.
-
redraven85
tag
válasz
trblaise #1201 üzenetére
Akkoris érdemes kivenni...ugyais dual channelben a 2x1 giga jobban felgyorsítja majd a géped mint ahogy most van.Ha van everested mérj egyett 2,5 gigával és 2 gigával ...meglátod ,hogy milyen nagy a külömbség ha a 2x1 giga dualchanellben tud szaladni
Szóval akkoris vedd ki
-
redraven85
tag
válasz
trblaise #1199 üzenetére
hát tutira...ugyanis az 512 ram 667 Mhz-n megy...a többi ram meg 800 on szaladna...de visszakell lassulniuk az 512 eshez mert ugye a leglassabhoz kell alkalmazkodni.Szóval azt az árva 512 ramot kapd ki a gépből..és maradjon a 2 giga kingmax...azok bírják a tuningot...egy 875 töt meglehet kockáztatni velük...max nemindul el a gép,de ennyi.A ramok nemszoktak elfüstölni.A tuningolás teljesítményt a ram nemgátolja...tudod a ram csak akkor kell ha példul betölt egy játékot a gép vagy egy programot...,tömörít..ilyenek.De nem fogja vissza a géped akkor sem ha nembírja a tuningot.Viszont legalább 800 on menjen a 2 ram dualchannel ben , és meglátod sokkal gyorsabban fog tölteni a géped.Remélem tudod miaza dual channel
-
redraven85
tag
válasz
trblaise #1197 üzenetére
A dram frequency a ramok órajele...Akkor érdemes álítgatni ha tudod milyen ramjaid vannak.Tehát ,hogy tuningolhatóak e vagy nem é
Nekem A-data extreme 800+ om van...alapból 800Mhz-n megy..de bírja az 1000 ret is.Mellesleg ahogy néztem az adataidnál többféle ramod van..amennyiben még mindíg azok vannak akkor vedd ki az 512 - 667 est és maradjon benn a 2x1 giga 800Mhz-s ram és akkor azt lehet próbálgatni,hogy mit bír.Amúgy a dram értékek FSB érték függőek is.Tehát ahogy álítod az fsb-t ide oda úgy fognak változni a ram értékek is.Ha kingston ramjaid vannak akkor netuningolj
..de ha egyébb akkor próbálj egy 875 ös értéket...ha nem áll fel a gép vagy nemindul el akkor cmos clear és akkor már tudod ,hogy nemtuningos darabok a ramok
-
redraven85
tag
Hát én nemtudok olyan bios ról amivel ha lecseréled az eredetit lehet tuningolni...ez alaplap gyártó kérdése szokott lenni általában.Nem bios-é ...de lehet tévedek...bár 15 éve foglalkozom gépekkel és a szakmám is ..szóval nemhiszem..de kitudja
Letudnád írni ,hogy mi az alaplap konkrét megnevezése?..gyártó illetve alaplap név...abból lehetne hozzá keresni egy Bios leírást és akkor már lenne honnan kiindulni.
-
redraven85
tag
A laptopot nemigazán érdemes tuningolni mert nagyon kevés % nyi gyorsulást fogsz kapni..bár celeron proci esetében lehet annyit sem
Viszont színte az összes laptopnak komoly gondjai vannak a hővel...Lehet ha fel is húzod és nemteszel a laptop segge alá ventiket akkor folyton lefog fagyni a gép,mert túl fog fűtődni.Egyszóval laptopot nemigazán lehet tuningolni.Haverom tolja a laptopját vízhűtéssel és úgy tudja csak normálisan huzatni a gépet :
-
redraven85
tag
Öhh..a feszt autón hagytam a biosba,hogy magának álítsa...nemakartam belepiszkálni.A CPUz asztmondja,hogy 1,344 voltot kap a proci. Alapjáraton 48 - 45 fokon mennek a magok ..a proci összeségében 35 fokon megy
Ha megtolom orthos -szal akkor max 72 fokra engedi az első 2 magot..a másik 2 mag marad 65 fokon...de összeségében 67 tet ír a procira. Az értékek nagyából reálisak mert a kezem végig a bordán volt a teszt alatt.Nagyon ütős ez az Infinity
Ennél durvább márcsak a Tr ultra 120 extreme van amit lehet kapni..de azis csak 2-3 fokkal hüvösebb
-
-
redraven85
tag
Megjöttem
...megcsináltam a lapom...és 3400Mhz -n stabil a procim
Alapfeszen
A tápot az első képnél nenézzétek..az csak tesztként volt használva
-
redraven85
tag
Megpróbáltam egy artic cool freezer 7 pro val feltenni 3600 ra..de nembírja...xp töltésnél kékhalál...érdekes...infinity vel meg ment
Amúgy sztem elbaszódott a lapom mert feltettem rá a hűtőt ,és ki-be kapcsolt ide oda...nemjutott el a bios ig...aztán megnyomkodtam kicsit a lapot és ment....és mostmár nemhajlandó 320 as FSB vel működni ..holott eddíg mindíg azzal ment 4 hónapon át hibamentesen
Szóval sztem behalt a lapon valami...úgyhogy hétfőn viszem is gariztatni. Mindenesetre jó tudni,hogy 3600 on is elketyegett a procim
A tanácsodat meg megfogadom
-
redraven85
tag
Most olvastam ,hogy a B3 mat 3770 ig lehet húzni max stabilan ( 425x900 , 1,5 voltal
) De amúgy rátettem egy Scythe Infinity-t és 3600 on ment sokáig...csináltam orthos mérést is és ugyan a magokra 100 fokokat írt a 4.20 as everest ( nemértem a dolgot
) ..de attól még hibamentesen működöt..szóval nemértem
.3600 on kéne valahogy stabilizálnom..
És ezek nemtommik :
-
redraven85
tag
Helyho
Van egy Q6600 osom b3 reves..és szeretném húzni.A 3,6 Ghz-t bírta eddíg de nem stabil...valamiért eljut az xp ig aztán hibázik egykét programnál..majd kék halál.Ezzel mit lehetne kezdeni? Mennyi feszt kell adni neki ilyenkor ?
Az FSB tuningolás nagyon megy
..de a voltokkal jáccani még nemtudok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest