- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
peeti03
csendes tag
ilyennel max holnap tudok szolgálni mert most nincs kéznél a gép.
az érdekes az, hogy egyszer véletlenül automatán hagytam pci frekit és úgy elindult 2.4mgz-en is, csak nemismerte fel utána vinyót és nembootolt windows...esetleg szűk keresztmetcet lehet még a HKC550-es táp ami ebbe a gépbe ideiglenesen van, eztmajd egy superb460asra cserélem csakegyenlőre nincsrá keret..
-
Tehát ha jól értem az egész tuningot a Windows alól kell végrehajtani
Ebből nem lesz semmilyen hátrányom mintha a biosbol állítanám?
Ezt a ram visszaosztást pontosan hogyan kell végrehajtani?
Ha túl magasra lövöm be a feszültséget és/vagy az órajelet akkor abból lehet bajom?
szerk :és ezt az egész műveletet easy tune-nal végezzem? azt hallottam hogy ez már nem támogatja a régebbi lapokatBocs a túl sok kérdésért de nagyon féltem a gépem
-
Mach5
aktív tag
Gainward videokártyám van és azért kell más program mint az ET6 mivel ha beálítom, hogy mit hogyan akkor kikapcsolás után már megint szar lesz, bios azért nem mert már régebben probáltam és azthiszem bios frisités kell, de azt nem probálom meg, rivatuner meg azthiszem azért nem mivel ha beálitom, hogy mit hogyan akkor azt hiszem ott is újra inditás után nem érzékeli a gép!
-
Mans20
addikt
Most ez van
8x450
PCI 100
(G)MCH Frequency Latch 333
CPU Vcore 1,25V
CPU Termination 1,2V
CPU PLL 1,5V
CPU Reference 0,76V
MCH Core 1,2V
MCH Reference 0,76V
MCH/DRAM Reference normal
ICH I/O normal
DRAM Voltage 1,9-2,1V
DRAM Termination normalmeg mióta a memory multiplier 2.00 ra raktam,azóta nincs kékhalál,ezelött 8x450 en széthalt minden.Most az úgy jó hogy emelgetem az FSB t evvel a beállítással?
Elöbb néztem a primet és a worked 2 leállt egy hibával,a a másik ablak fut.
-
yolan
őstag
Tehát, amikot írtam kicsit jobban kifejtve, szájbarágva.
fsb wall, egy olyan pont, ahol megáll a tudomány. Aminél magasabbra nem tudod emelni az fsb-t. A "fal" ugyebár, tükörforditásban. A végleges proci órajel úgy jön össze, hogy adott szorzószor adott fsb. Te esetedben ez 2600mhz, 2600=13*200. 13-as a szorzó, és 200-as az fsb. A rated fsb pedig egy másik tészta, ekkor 4-el kell felszorozni az fsb-t, tehát a te esetedben 4*200, így jön ki a 800-as rated fsb. Mivel a proci fsb wall-ja, tehát ami a legmagasabb beállítható fsb, olyan 300-350mhz körül van, így nem kell plusz feszültség szerintem az alaplapnak, mert az "gyárilag" 400mhz-ig tudja, de előfordulhat hogy 1-2 lépésnyi plusz kellhet neki. Állítsd az fsb 300-ra, reméljük ezt még bírja, a szorzót pedig vedd vissza 10-re, így 3000mhz lesz a proci sebessége, a rated fsb pedig 1200mhz, a ramokat pedig mondjuk egy 2.66-os szorzóval 800mhz-ra tudod belőni. Mondjuk azt nem írtad milyen ramjaid vannak, de a cl4-es 800-on csak bírnijuk kéne. -
janika321
csendes tag
csövi. én is ezt csináltam, meglehet nem voltam érthető.
CPU 400*7
RAM DDR3-1600 as 400*4
így menne szinkronban.
gyakorlatilag a procit akarom húzni hogy a memória 1600 an pörögjön
Úgy megy hogy a procinak oda csavarok 400 at, így a RAM órajele is/vagy mi a fene az/ az is 400. A szorzót leveszem 3,33, ezért a RAM csak 1333 as lesz.
valahogy az egész úgy működik mintha a RAM csak 1333 as lenne.
A fezsültség állításoknál, /RAM,CPU/ elég sok lehetőség van. csak azt állítottam amihez az alkatrészek karakterisztikáján olvastam. de nem segít a fent olvasható beállításoknál.
-
iceQ!
addikt
CPU Stepping L2
Fszültség ha minden igaz akkor: 1.325
Max telejsitmény felvétele: Max 99.4 W most jelenleg 65 W-n van
Hűtő az gyári, nem a vastag hanem a vékony
RAM még sajnos csak kölcsön van benne a héten akarok venni 2×2gb-ot!
Jah és a cél hogy jobban prögöjön a rendszer!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest