- One mobilszolgáltatások
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Kínos szituba keveredett a Nothing
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ueda
senior tag
válasz
petakpa1 #41499 üzenetére
A leírt DRAM : FSB arány majdnem 2x-es, ami teljesen felesleges. Nyugodtan lejjebb lehet venni a memória sebességét, pl. 266-ra (de 200 is jó, ekkor 1:1 lesz az arány) és akkor nem fog a memória korlátozni. PCI-E fix 100-ra állítani. Azt, hogy kell-e feszültséget emelni, ki kell tapasztalni vagyis tesztelni (AIDA, Intelburntest, prime95 amelyik szimpatikus).
-
petakpa1
őstag
Sógoromék gépéből szeretnénk egy kicsit több teljesítményt kihozni, ehhez kérnék segítséget.
Az alábbi hardverről van szó:
Gigabyte GA-945GCM-S2C
DualCore Intel Pentium E2160
Buffalo (1 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM) 2 db
Samsung SSD 840 EVO 120GB
NVIDIA GeForce 8400 GSA gépet munkára (földtani szoftverek, nevüket nem tudom, de jó nagy adatmennyiséggel dolgoznak) használják nem játékra, ezért a számítási teljesítményen kellene emelni, nem a 3D teljesítmény érdekes.
Egyenlőre annyit csináltunk, hogy minden maradt alapfeszen, FSB-t 200->212 MHz-re, így a proci 1,9 Ghz-en jár. Memória így 333->353 MHz-re emelkedett. (DRAM
SB arány = 10:6)
Kérdések:
Ha PCI Express frequency-t AUTO-n hagyom, akkor az azt jelenti, hogy a lehetőségekhez mérten mindig 100 MHz körül fogja azt tartani, vagy épp ellenkezőleg, ahogy emelem az FSB-t az is emelkedik vele? Ha utóbbi, akkor állítsam fixen 100 MHz-re a PCI E frekit?
Kicsit utánna olvasgattam e lap tuningjának, és nagyobb FSB mellett már elvesztette a SATA meghajtókat, illetve az alaplapi VGA-t is ajánlották lekapcsolni, ezért gondolkodom abban, hogy az FSB és memóriaórajelen kívüli részek frekijét a szabványos érték közelében hagynám, hogy ne kavarjon be a tunungnak.DualCore Pentiumokkal jellemzően mekkora órajelet lehet elérni tuninggal? 2,4-2,5 GHz reális lehet minimális feszemeléssel?
DDR2-667 MHz-es memóknak kb hol lehet a vége?Mondjuk ha az FSB-t feltolnám 200->266 MHz-re, az 2,4 GHz CPU órajelet jelentene, de ha RAM leosztáson nem veszek vissza, akkor ramok már 443 MHz azaz DDR2-886-on kellene, hogy menjenek, amit kétlek, hogy összejönne.
-
colker
tag
válasz
BTminishop #41495 üzenetére
Az "ASUS M5A97-EVO" alaplapnál a simára gondolsz?Mert van már ASUS M5A97 EVO r2.0 is ami iponon pl. 600ftal drágább a simánál és általában azt javasolják a fórumon és nem a simát meg hát ez csak az újabb verzió.
Szerk: Olvasom hogy fx- 9370 procit is megemlíted az már nincs benne ennek a lapnak a támogatottsági listájában,persze nem tudom gyakorlatban elbír-e vele.
-
BTminishop
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #41496 üzenetére
Corsair CX750 Moduláris.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
BTminishop #41495 üzenetére
AMD-hez nem (sem
) ertek, az asus jo ceg, ha neked megfelelnek a lap szolgaltatasai, akkor minden rendben.
A haz jol nez ki, 14-es ventik vannak benne? Az szerintem ma mar eleg alap, ha nem akarsz nagy szelviharban üldögelni a gep körül. Ja, a Corsair vizhütes se lesz valami halk, arra felkeszülhetszTap milyen lesz?
-
BTminishop
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #41494 üzenetére
Köszönöm a választ!Hát ha elég akkor valószinű marad a H60 mert iszonyatosan Corsaires vagyok
Illetve ASUS M5A97-EVO lap mellett döntöttem erről mi a vélemény? Még egy jó házat kéne választanom,CM Storm Scout 2 lenne.Obsidian 650D nekem nagyon drága. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
BTminishop #41493 üzenetére
ez az OC-töl is függ nyilvan. Alapvetöen igen, de ha meg nem vetted meg, akkor ezt a penzt költsd leghütesre, pl. egy Scythe Ashura jobb, mint a fenti Corsair es olcsobb is.
-
BTminishop
aktív tag
Üdv!
Corsair H60 elég lenne egy overclockolt FX8350hez vagy 9370hez? -
Tito30
tag
Sziasztok.
Egy kis segítséget szeretnék kérni Asrock Fataly 990 profesional lappal kapcsolatban,mert eddíg egy gigabyte lapban huzigáltam a 8120fx-et azzal nem volt gond de ebben az uefis bioszban nem sikerül megadnom olyan értékeket,hogy azt elfogadná. Mit kellene beállítanom ahoz,hogy húzni tudjam a procit.
A segítséget előre is köszönöm
-
Bacusuz
őstag
válasz
RetepNyaraB #41489 üzenetére
köszi szépen
-
kristof123
őstag
válasz
Bacusuz #41480 üzenetére
Szia!
Nagyvonalakban:
BIOS-ban Ai tweaker fül.
Először töltsd be az XMP profilt a ramoknak.
CPU Ratio - ez a szorzó állítása. Állítsd All core-ra. Ezután állítsd 40-re és majd később emeled. BLCK-hoz nem kell nyúlnod.
(A "CPU Ratio és a BLCK szorzata az órajeled" -> 100 x 40 = 4000 Mhz.)
Eután a "cpu vcore voltage mode"-ot állítsd 1,1 V-ra (Manual mod). Elmented és belépsz a windowsba, ezután teszteld le prime95, linx vagy ibt-vel. A hőfokokat figyeld, ezeknél a programoknál a 90°C nem ritka így nem kell majd megijedned, de ne nagyon menjen feljebb.
Ha nincs probléma, akkor megpróbálhatod emelni a szorzót 41-re, 42-re.... Ha megfagy a gép, kék halál vagy bármi történik, akkor adni kell még neki feszültséget. pl.: 1.1 V-ról 1.11 V-ra...Ha további kérdésed van, akkor ITT is érdeklődhetsz. Emellett ha a topicban rákeresel az Asrock szóra lesz több találat is...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Bacusuz #41480 üzenetére
Kertem kepeket, ez igaz. De nyugodtan szoljon hozza olyan, akinek van lövese a Haswell tuningrol
En leragadtam egy homokos hidon az idöben es ez a bios nekem gyanusan sok ismeretlen elemet tartalmaz...Mindenesetre ki kellene deriteni az auto ertekekröl, mit takarnak alapallapotban (pl az Axtu win alatt feltehetöen jelzi a Hardware Monitor fülön) es kezdetnek azt belöni. Turbo nelkül (vagy izles szerint a turbo erteken) offset beallitassal es legkisebb LLC vezerlessel (legnagyobb droop) megkeresni a proci aljat. Ezutan lehet elkezdeni tolni felfele, ott mar hozza kell nyulni a lap ertekeihez is es abbol en sokat nem ismerek.
-
Sinisi
senior tag
A procimat 4770K-t, 4400 MHz-re könnyű volt beállítani mert csak kiválasztottam a bios által felkínált Mhz-et és a többit hozzáállította.
A ramnál ez nem így van?
A ramomat szeretném tuningolni de nem tudom, hogy kezdjek hozzá meddig menjek el viszonylag biztonságosan illetve milyen lépéseken keresztül.
Adatokra von:Üdv!
-
törölt tag
-
Bacusuz
őstag
válasz
Imperator999 #41483 üzenetére
A procid memóriavezérlője 1,5v ig támogatja a ramokat.
Viszont ha szerencsés vagy 1,5 ön ki tudsz hozni belöle egy 2133mhz-et. -
MastR
tag
válasz
Imperator999 #41481 üzenetére
Úgy néz ki a procid csak 1600MHz ig támogatja a RAM sebességet hivatalosan. Ez felett minden tuningnak számít.
-
törölt tag
válasz
Imperator999 #41481 üzenetére
Szerintem feszültséget emelj, meg az időzítésekhez kell szerintem hozzányúlni, bár néz utána előbb hogy 2400Mhz-en milyen beállításokon megy. Játékokhoz bőven elég az 1333Mhz-es sebesség a fölött már csak Tuning / Programok miatt van értelme ha ez a cél.
-
Imperator999
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #41476 üzenetére
Mi ez a két pont?
2400 MHh memória órajelhez kell emelni vmilyen feszültséget?
Mert 2133-on megy a gép tökéletesen, de 2400-on már el sem indul (nem ad képet).G.SKILL 2400 MHz-es ramjaim vannak, feszültség 1,65V
Valaki tudna segíteni? (Hozzáértő)
-
Bacusuz
őstag
válasz
RetepNyaraB #41469 üzenetére
Szia
Itt vannak a képek a biosomrol amiben ígértél nekem egy kis segítséget
-
Garada
őstag
Üdv i5 4670k tuningolásba szeretnék belekezdeni.Egyik legjobb Noctua hűtő van mellette szóval a melegedéssel nem lesz gond.Segítségeket előre is köszönöm
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Imperator999 #41471 üzenetére
.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Imperator999 #41471 üzenetére
.
-
Alister71
nagyúr
válasz
SanyaCsancs #41472 üzenetére
Ebbe már semmit. Kompéett csere.
-
NFree
addikt
válasz
SanyaCsancs #41472 üzenetére
Én nem vagyok othon amd cpu -ban, de jó lenne tudni mient a tokozása az alplapnak 939, vagy am2,sajnos az egész gép elég öregecske, nem tudom hogy kapni még ezekbe új cumókat, használt tuti van pl itt az apróban.
Jó lenne legalább 4gb memória, tehát +2gb, amit megint nem tudok hogy hány slott van az alplapon, de valszinű , már nehéz lessz ugyan ilyen memcsiket szerválni, ezért csere az egész.
A vga-t sem ártana cserélni . valami izmosabb darabra.
De sajnos sanszos , hogy venni kéne egy új gépet mert nem érdemes vel küszködni.
Kérdés mennyit szánnál rá?
Ha ez a lehtőség is fent áll , akkor fordulj kérlek [ide] a kérdéseddel a srácok biztos összepakolnak neked valamit -
SanyaCsancs
csendes tag
Üdv!
Szeretnék egy gépet amivel a mostani játékok egy része fut, a ultra graf közel sem elvárás, ha low grafon 50 FPS stabilan lenne már boldog lennék. Otthoni poros gépem így néz ki:
BIOS: Default System BIOS
Processor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4400+ (2 CPUs), ~2.3GHz
Memory: 2048MB RAM
Available OS Memory: 2048MB RAM
DirectX Version: DirectX 11
Card name: ATI Radeon HD 2600 PRO
Display Memory: 1275 MB
Dedicated Memory: 508 MB
Shared Memory: 767 MBHa valamit kihagytam szóljatok pótolom
A kérdés az lenne, hogy ezt a gépet érdemes-e erőltetni, venni bele ezt-azt? (Ha igen mit? Miért?) Ha nem akkor mi az amivel manapság el lehet tengődni játékok terén is?A válaszokat előre is köszönöm, illetve elnézést ha rossz a topic!
-
Imperator999
aktív tag
Sziasztok!
adott egy Asrock x79 Extreme3 + i7 3930k proci.
125 BCLK-hoz kell emelni vmelyik feszültséget?
Power limitet mennyire érdemes állítani?Melyik feszültség értéken lehet változtatni és meddig lehet?
Totál új nekem az LGA2011, most ismerkedem vele.
Privibe is lehet írni hasznos tanácsokat.
Köszönöm!
-
Bacusuz
őstag
válasz
RetepNyaraB #41469 üzenetére
Hétvégén küldök képet a bisrol
Köszi elöre is
-
Bacusuz
őstag
Sziasztok
4770k procit hajtanék Asrock Fatal1ty Z87 Professional lappal.A cél olyan 4.4 - 4.6 lenne 1.2 fesz alatt még.
kezdö vagyok, tudnátok linkelni valami asrockosat ahonnan elindulhatnék?
Egy biztos ,hogy nem lesz hüvös ,mert alapon elérem vele linx avx el a 75 fox max-ot egy h100i hütővel+noctua pasztával.
Elöre is köszönöm -
-
NFree
addikt
válasz
Dronte #41464 üzenetére
(#41465) Lord Vader+1
Szerintem, meg lehet próbálni , nekem is ment alapfeszen az e5300am(2.6Ghz) stok hűtövel 3.4ghz en.
A proci hőmérsékletét mérd core temp-el, és tesztel intel burn tesztel. addig emelj órajelet, hogy a hőfok ne menjen 75 fok főlé huzamosabb ideig, ha el el éri az még nem baj, csak ne nagyon legyen fölötte. Valós alkalmazásoknál játék, film ,böngészés, ugysem fogja ezt a hőmérsékletet elérni. -
Alister71
nagyúr
válasz
Dronte #41464 üzenetére
333x9-et nyugodtan megnézhetsz, ha bírja gond nélkül, mehet a 333x10 is. A proci tutira bírja, csak a lap és a hűtés lesz a kérdés.
Az feszültséget tedd manuálra, majd normal-ra az összeset, a ramodat pedig úgy oszd vissza, hogy 800-on, vagy 1066-on menjen, attól függően, hogy milyen a ramod.
A 333x10-hez, már egy 1.25 - 1.35 közti feszültség kellhet, kérdés mennyire jó a procid. -
Dronte
aktív tag
Hali!
Gigabyte 965P-S3 lapom van egy E7300-as Core2Duo procival (2,66 alap órajel), stock Intel hűtővel érdemes megpróbálkozni rajta húzni egy kicsit, vagy ne kockáztassak? Eddig nem nagyon volt hőmérséklet problémám vele. -
colker
tag
válasz
privacy99 #41462 üzenetére
Nekem is kényelmesebbnek tűnt a programos dolog de elindítottam hogy maga állítgassa és teljesen lelassult a rendszer és fogyogatott. Persze nem állítom hogy ez bárkinél így van,többen is lehordták már a fórumon az asus alap programját én is csak Fan xpert progiját használom.
Ezt a nem kerek Mhz értékeket nem tudom miért csinálja!
Lehet ha csinálsz egy teljesen gyári beállítást majd ha lesz hűtőd és biosban tuningolnál akkor majd engedné beállítani mert lehetséges hogy a progi elállított valamit vagy valami értéktől függhet...
Hát ha lesz valaki aki tudja a választ! -
privacy99
senior tag
válasz
colker #41461 üzenetére
Köszi
Megcsináltam, a CPU-Z alapján mostmár minden rendben van. A proci tuningot inkább hagyom a francba egyelőre, 1 hónapon belül beújítok egy jó hűtőt rá, aztán már csak azt kell feljebb húzni. Bár azt nem értem, hogyha auto-ról manual-ra állítom az Ai Tweaker-t, akkor miért nem lehet 1600Mhz-et választani, csak elég furcsa (nem kerek) értékeket.
Most auto-n van, 1600Mhz-re van állítva a memory freki, a timingoknál pedig 9-9-9-27-et állítottam be, ami elvileg a gyári érték. A proci így 3,8Ghz-ig tud "felpörögni", ez az alap Turbo órajel, később pedig majd feljebb veszem új hűtővel olyan 4,6 - 4,8 környékére. Csak az a gond, hogy akkor mindenképp manual-ra kell állítanom az Ai Tweaker-t, mert ha jól tudom csak úgy húzhatom a procit, akkor viszont a RAM-ot nem tudom 1600-ra tenni. Fúú de bonyolult ez
Még megnézem, hátha lehet a procit húzni úgy, hogy az auto beállítás megmarad. Az lenne a legjobb.
Csak kényelmesebb lett volna, ha a TurboV EVO normálisan állítja be a dolgokat. Egy kattintás..
-
colker
tag
válasz
privacy99 #41460 üzenetére
Ai Tweaker menüpontban Memory Freq.: itt beállítod az 1600Mhz-et.
Lentebb van a Dram Timing Control ott betudod állítani az időzítéseket.
Ahol auto van oda beírod a számot és nyomsz egy entert így vette be nekem.
És ha kell a Ai tweaker menüben a Dram voltage értékét is állíts át autoról.
A Fő menüben a Tools-->Asus Spd infoban találod meg a pontos időzítéseket.Remélem nem írtam hülyeségeket nem vagyok profi a témában!
Esetleg még itt is találhatsz infókat:
http://prohardver.hu/tema/asus_m5a_alaplapok/hsz_1660-1660.html -
privacy99
senior tag
válasz
privacy99 #41459 üzenetére
Igazából rövid a kérdés. Egy Kingston 4GB HyperX 1600Mhz CL9-es ramot szeretnék 9-9-9 1600Mhz-en használni, ami a gyári érték. Az alaplap auto módban 12xx Mhz-re állítja be 11-13-13-35 értékeken. A BIOS-ban ezt én be tudom állítani manuálisan ugye?
Az alaplap miért lövi be ilyen alacsonyra? A videókártyát nem tudja pl. visszafogni ugyanígy (nem ad neki elég feszültséget stb.)?
-
privacy99
senior tag
válasz
colker #41458 üzenetére
Köszi! Az a gond, hogy a ramot nem tudom 1600-ra tenni, mert ha a proci húzva van, akkor ugye manual módban van, és akkor csak 15xx-et enged meg 17xx-et tehát ilyen teljesen indokolatlan frekvenciákat ajánl fel, ha visszateszem auto-ba, akkor felajánlja az 1600-at, de akkor meg 11-13-13-35-be teszi. Ahogy néztem külföldi fórumokon, ez elég erős visszafogása a ramnak. Ugyanezeket a ramokat feltolták 6-6-6ra is.
-
colker
tag
válasz
privacy99 #41457 üzenetére
Ha lehet inkább biosban húzd a procit,én is próbálkoztam a turboV Evo programmal mert még előtte sosem húztam procit biosban de a programban húzott proci miatt nekem fogyogatott a rendszer.
A biosban a szorzót beállítottam 20ra a ramot bedig beállítottam 1600ra így nincs ilyen gond a rammal mint amit írsz.
A gyári hűtő necces lehet azért nem árt figyelni a hőmérsékletre mit produkál majd,és persze a hangja is elégé hangos terhelés alatt! -
privacy99
senior tag
Sziasztok!
5 napja vettem a gépem, és most futtattam az alaplapom (ASUS M5A97 EVO R2.0) TurboV EVO nevű programját. Ez a CPU-t (AMD FX-6300) gyári hűtővel 4020 Mhz-re tette, a RAM-ot (Kingston HyperX Blu 1600MHZ CL9) pedig 12xx Mhz-re 11-11-11-28 időzítésekkel. Én ezt utólag feljebb húztam 1532Mhz-re (Ha manual módban van, nem lehet 1600-ra tenni).
Ez így rendben van? Szerintem a RAM ennél jóval többre képes, illetve a CPU-nak nem tudom mennyire lehet ez gond a gyári hűtővel.
Előre is köszönöm!
-
robogos10
senior tag
Üdv néktek
Kérdésem Asus P5B-VM alaplap mennyire tuningképes? -
marcusa
addikt
Sziasztok! Ma újítottam egy AsRock Z77 Pro3-as alaplapot és hozzá egy i5-3570K procit. Nem vagyok sajnos otthon a proci tuningban, eddig mindig tuninglehetőség nélküli processzorom és alaplapom volt.
Ennél az alaplapnál van olyan program, amivel windows alól tudok szorzót állítani? Vagy mindenképp Bios-ban tegyem? Esetleg ehhez a laphoz van valamiféle leírás hogy a bios-on belül mit keressek a tuninghoz... mondjuk a füzetkéjét még meg sem néztem... -
NFree
addikt
válasz
tothzoltan #41443 üzenetére
Na akkor mostmár ennyivel is okosabbak vagyunk , ijet se hallotam még
-
tothzoltan
tag
Ó-ó-ó...
megtaláltam a gubancot.
Akit esetleg érdekel annak elmondom: Q9650 és P5QL Pro esetében van egy úgynevezett FSB lyuk 400-425Mhz között ami fekete képernyőt dob Bios nélkül, kivétel nélkül. Tehát az alatt és afelett sima a tuning (felette csak jó hűtéssel ajánlott). Én - tekintve hogy nem akarom belőle kihajtani a szuszt - bőven beértem a 400Mhz-el, ami nálam 3,6Ghz-et eredményezett.
Stabilan és halkan.Öröm-boldogság.
-
tothzoltan
tag
871-től 1333-ig már próbáltam a memóriákat is, auto-n és különböző feszeken. Nem volt szerencsém egyik esetben sem.
azt az "opciót" én is kerestem ám kétségbeesésemben, de nem tudok róla hogy lenne, pláne hogy az előző procinal már volt hajtva a lap.
Mindenesetre köszönöm a gyors válaszodat.Reméljük akad itt valaki aki most is épp ugyanilyen konfiggal nyomul.
-
NFree
addikt
válasz
tothzoltan #41440 üzenetére
Előfordulhat, nem tudom lövésem sincs sorry
Visszaosztod a memóriát, hogy ne menjen 1066, nál többet?
esetleg amennyire tudod állísd le minnél kisebb frekin ketyegjen, meg nem emlékszem az időzítéseket, hogy állítja a lap azokat is vedd lejebb.
Azon agyalok , hogy nincs-e valami kis opció biosban, amit át kell állítani tuningnál , de nem jut eszembe -
tothzoltan
tag
Ahogy a külföldi posztokból látom futkosnak ezek a Q9650-ek 4Ghz körül ugyanebben a lapban simán. Írják is mindenhol hogy nem lehet gond a quadok túlhajtásával ezeken a lapokon. Szerintem valami egyszerűbb gubanc lehet mintsem a feszekkel legyen a gond. Mint említettem kapott kicsit is nagyot is, memória is proci is. Az eredmény minden alkalommal az volt hogy ki kellett lőnőm a gépet a hogy a Bios el tudjon indulni.
Logikusan gondolva ha a fesszel lenne gond akkor instabil lenne a rendszer, de ha már Bios sem indul (beállítástól függetlenül) akkor ott valami más lehet a gubanc. -
NFree
addikt
válasz
tothzoltan #41438 üzenetére
Nekem anno volt p5q sima alaplapom a lényeg , 3.5ghz hez vért kellet izadni, + szétfeszelni a procit hogy menjen, lecseréltem 1 gigára UD3R és meg is lett az eredményelazán ment 4ghz et a kis quad. imádtam.
Nagyon félek tőlle, hogy ismét kevés a lap a procihoz.
A memóriákat ha rendesen visszaosztod + megkapják a rendes feszt nem lehet gond.
Adj egy kicsit az mch-nak. + procinak.
esetleg ird be mien feszek vannak (mien állítási lehetőségek)
mert nem most volt , és nem emlékszem. -
tothzoltan
tag
Üdv mesterek,
Q9650-et szeretném 3,7Ghz körülre emelni egy P5QL Pro lapon, 1066-os HyperX-ekkel. Komoly probléma hogy amint változtatok valamit a BIOS beállításokon újrainditás után a Bios nem hajlandó elindulni, majd a második újraindulásnál "Overclocking Failed"-el visszaáll alapbeállításra.
Korábban egy E7400 toltam 3,5-ön ezen a lapon évekig, az ég világon semmi probléma nem volt vele. Viszont a Q9650-nél megállt a tudományom. Próbáltam 3-4 féle különböző (stabil) beállítás alapján. 3,5-től 3,8-ig de a BIOS legkisebb változtatás után sem hajlandó úgy indulni.
Csak teljes és stabil leírások alapján próbáltam tuningolni (amit a google-ben találni).A RAM-okra gyanakszom. Ti mit tanácsoltok?
-
acidflux
csendes tag
Visszatértem pár teszt után. Leírnám mit is csináltam. Először beállítottam memória órajelnek az 1600MHz -et. Majd lépcsőnként emeltem az északi híd és a memória feszültségét. A NB 1,1-1,25V -ig lett emelve ill. a RAM -ok feszültsége 1,5-1,68V -ig. Az eredmény minden esetben ugyan az, az 1. tesztnél ömlöttek a hibák. Cca. 25000 -ig engedtem, mert gondolván minek lássak még hibákat. A további kérdésem az volna,h az FSB -t is kéne vigyem fel vagy hagyhatom? Ill. a BIOS -ban ahol ezeket tudom állítgatni az az Ai Tweaker, de itt annyi mindet lehet még állítani,h az vmi elképesztő. Pl. Ai Clock Twister vagy az Ai Transaction Booster. Önszántamból nem igen merek úgy olyat állítani amit abszolút nem ismerek. Amúgy az angol tudásom elég gyatra, de ennek ellenére átrágtam magam az user manual -on, de ott leginkább csak az van leírva,h mik az állítási opciók.
Remélem leírtam mindet, köszönöm addig is a választ!
-
marquuard
veterán
Helló.
FX6300 vagy RAM tuningolásakor érdemes az NB vagy a HT link órajelén növelni? Mert én abban a hitben élek hogy nem árt, ha növelem az NB órajelét. Javítsatok ki, ha hülyeséget mondok.
-
Gery008
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, mennyire tudnám tuningolni a processzoromat.
A proci egy AMD Phenom II X2 555 @ X4 B55BE 3,2ghz-en megy, tegnap tettem rá egy Arctic Freezer 13 CO-t, alapon 32fokon tartja. Overlocker kollégától lett még véve és neki 3,8ghz-n stabil volt(72 perc prime).
Emellett van egy Asrock 880GMH/USB3 R2.0 lapom és egy Chieftec 450W CTG-450-80P tápegységem.
A VGA-m egy Gigabyte 7870 2GB.Meddig lehetne húzni szerintetek a processzort? 3,8at elbírna a lap?
Az Asrock IES program Cpu voltage-ra 1,4320-at ír ki.Üdv,
Gergő -
acidflux
csendes tag
Üdv.
Segítségre szorulok, segítsetek! Van egy adott alaplap (ASUS P5P43TD Pro), benne 2x2GB kétoldalas Kingmax FLGE85F-B8KJ9A FEIS memóriák, 1600MHz, CL9 -es időzítéssel. Ezek a Nano Gaming Series -ből vannak. Vettem még 2 ilyen memóriát, típusban vannak eltérések, de órajelben, időzítésben és feszültségben teljesen megegyezik. A gond a következő: az elején említett memóriákkal abszolút teljes mértékben működik, de amiket utólag vettem, azokkal elég változó időközönként kifagy. Sajnos nem tudom kipróbálni másik gépben mert a környéken "nem tartunk még a DDR3 -as kategóriánál". Ha kihagytam volna vmit, vagy kérdés lenne szívesen pótlom az információkat. Köszönöm előre is a segítő válaszokat!
-
NFree
addikt
válasz
pepsi16002 #41427 üzenetére
csak 1 tipp, én a lap és a proci topikjába bujkálnék kicsit tuti találsz rengeteg infót, én így szoktam , és amikor zavaros a dolog rákérdezek (esetleg több helyen is ) sok sikert bocs hogy nem tudok segíteni,
[lap]
[proci]
Kicsit olvasgass, biztos van benne 1-2 bios tipp , és próbálgasd.Mindenkinek Boldog új évet kívánok
-
Apollo_21
addikt
válasz
pepsi16002 #41424 üzenetére
Olvasás óra? ismerős? írtam h NEM tudnak segíteni akik épp ittvannak..a TE esetedben..ne idegesíts már!!!!
-
NFree
addikt
válasz
pepsi16002 #41424 üzenetére
És konkrétan ő is i7 tuningal kapcsolatban ? mert ugye nem mind1 legtöbször én is kussolok , me nem minden témát vágok, de én is inne forumról kaptam kapok sok segítséget, és igen van hogy 2x kell megkérdezzem , meg van hogy máshol. De mindég sikerül megoldani a problémát és ez a lényeg.
-
Apollo_21
addikt
válasz
pepsi16002 #41421 üzenetére
A fórum jó...max épp nincs itt a kérdezés ideje környékén olyan ember aki épp tudna segíteni...
-
NFree
addikt
válasz
pepsi16002 #41385 üzenetére
Szia a lapod topikjába szerintem hamarabb kapsz választ , szerintem vagy az i7 920 topikba .
Attól még a fórum okés , hogy nem kaptál azonnal választ, nyugi meg lessz ne add fel. -
pepsi16002
csendes tag
válasz
pepsi16002 #41385 üzenetére
köszi a remek válaszokat sokat kaptam ( Semmit !) jó fórum
-
XuChi
addikt
válasz
kristof123 #41419 üzenetére
Azon stabilan megy. De sajnos ez a 4.3ghz nem nagy szám
reménykedtem a 4.5-ben
-
XuChi
addikt
válasz
kristof123 #41417 üzenetére
Már megy is 4300mhz-n, feszültség 1.3v. Nem sok az egy kicsit? Sajnos 1.75v-al kékhalál van 20 perc occt cpu izzasztás után
-
XuChi
addikt
Sziasztok.
Kellene nekem egy kis segítség tuning téren. Anno a 775 és 1156 időkben simán és probléma mentesen tudtam tuningolni a procikat, de most sehogy sem bírok az i5 3570k-val tuningolni.
Az alaplapom egy p8z77i-Deluxe mini itx lap, benne az i5 3570k, hozzá 2x8gb ddr3 1866 10-10-10-32 Geil Evo Veloce ram,
Ha elkezdem emelni a bclk-t hogy a proci menjen 4400mhz-n a ramot visszaosztom akkor újra indításkor a lap lekapcsol. 3x próbál elindulni majd a 4. indításnál visszaáll a default értékekre és közli hogy tuning faild.
Mennyi és melyik feszültséget emeljem? Mennyi az egészséges fesz ezeknek a prociknak?
Előre is köszönöm. Üdv. Laci.
-
perge666
veterán
Sziasztok.
Van egy AMD A8 5600K procim,és a dobozára 3900MHz van írva,de csak 3600MHz-en megy,írták másik topikban hogy a biosban kell valamit állítani hogy 3900-on menjen,csak nem tudom hogy mit.
Segítenétek? -
NFree
addikt
válasz
Alister71 #41404 üzenetére
Azért nem csak minimális tuningot bír el .
A fent linkelt 4510mhz is egy es2 lapban készült .(#41403) lacuspapus
de nekem is volt e5200 ebben a lapban
Vígan elszaladgált.
Az e 5300 meg
Tehát szerintem ezt a lapot ezeknek a procignak találták ki.Ha aránylag jó példányt fogtál ki simán el lehet menni 3.5-3.6ghz ig
-
kaboska
aktív tag
válasz
lacuspapus #41405 üzenetére
Ha csak a tuning teszt alatt megy fel 75-77 fokra a proci hő az már sok?
Prime alatt nem melegszik annyira mint IBT alatt!lacuspapus nem pont neked szántam a kérdést csak így sikerült
-
lacuspapus
tag
Ennek nem tudjátok hol a topicja, vagy valaki tudna rá értelmes magyarázatot adni, vagy megoldást, és ne a Visual C++ újratelepítését, mert azt már megcsináltam, nem sok sikerrel.
-
Alister71
nagyúr
válasz
lacuspapus #41402 üzenetére
Egy minimális alap tuningot elbír az a lap, de sokat azért ne várj tőle.
-
lacuspapus
tag
amúgy gigabyte GA-G31M-ES2L v2 az alaplapom ez nem tudom mennyire haver a húzásban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
- Windows 11
- Motoros topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Androidos fejegységek
- Formula-1
- Xbox Series X|S
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G531GU / I5 9300H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkalll
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest