Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ennyiért vehetjük meg az első vízhűtéses gaming mobilt az EU-ban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
AjgorB25
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni CPU tuningban. (Ha lehet szájbarágósan mert elég kezdő vagyok.
)
Szóval adott egy ASUS Rampage IV Extreme, Intel Core i7 3960X és 8Gb 1600MHz-es RAM.
Sajnos sok dolgot nem tudtam meg a keresgéléseim során csak hogy a BIOS-ban 3 dolgot kell állítgatnom:
A proci órajelet, a VCORE feszt és a VTT feszt. Viszont (már
) itt megakadtam... Egyrészt mi az a VTT fesz? (A CPU belső mem-jének a feszültsége akar lenni?) Illetve ennek a három adatnak milyen arányban kell lennie? Van valami számolási technika/algoritmus amivel ezeket ki lehet számolni? Mert az ok, hogy minden létező proci (névtől függetlenül) más és más, meg ki kell tapasztalni de még támpontot se találok a dolgokra. (Spec a proci leírása egy vicc.) Most így van beállítva: 4.2GHz, VCORE 2.5V, VTT 2.0V. (és megy
). Tudnátok valami oldalt ajánlani vagy esetleg írni pár tippet amiből kiindulhatok? Mert nagyon szívesen próbálkoznék én (és szeretném is megtanulni) csak azért nem akarom kiégetni a vasat...
Előre is köszönök minden fajta segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Tőzsde és gazdaság
- BestBuy topik
- Bluetooth hangszórók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tudományos Pandémia Klub
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3315, 90% Akkumulátor
- Death Stranding Director s Cut
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3716
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- 4G Microsoft Surface Go 2 m3-8100Y 8GB 128GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
)
) itt megakadtam... Egyrészt mi az a VTT fesz? (A CPU belső mem-jének a feszültsége akar lenni?) Illetve ennek a három adatnak milyen arányban kell lennie? Van valami számolási technika/algoritmus amivel ezeket ki lehet számolni? Mert az ok, hogy minden létező proci (névtől függetlenül) más és más, meg ki kell tapasztalni de még támpontot se találok a dolgokra. (Spec a proci leírása egy vicc.) Most így van beállítva: 4.2GHz, VCORE 2.5V, VTT 2.0V. (és megy
). Tudnátok valami oldalt ajánlani vagy esetleg írni pár tippet amiből kiindulhatok? Mert nagyon szívesen próbálkoznék én (és szeretném is megtanulni) csak azért nem akarom kiégetni a vasat...