Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• AjgorB25

csendes tag

Sziasztok!
    Szeretnék segítséget kérni CPU tuningban. (Ha lehet szájbarágósan mert elég kezdő vagyok. :U )
    Szóval adott egy ASUS Rampage IV Extreme, Intel Core i7 3960X és 8Gb 1600MHz-es RAM.
    Sajnos sok dolgot nem tudtam meg a keresgéléseim során csak hogy a BIOS-ban 3 dolgot kell állítgatnom:
    A proci órajelet, a VCORE feszt és a VTT feszt. Viszont (már :W ) itt megakadtam... Egyrészt mi az a VTT fesz? (A CPU belső mem-jének a feszültsége akar lenni?) Illetve ennek a három adatnak milyen arányban kell lennie? Van valami számolási technika/algoritmus amivel ezeket ki lehet számolni? Mert az ok, hogy minden létező proci (névtől függetlenül) más és más, meg ki kell tapasztalni de még támpontot se találok a dolgokra. (Spec a proci leírása egy vicc.) Most így van beállítva: 4.2GHz, VCORE 2.5V, VTT 2.0V. (és megy :)) ). Tudnátok valami oldalt ajánlani vagy esetleg írni pár tippet amiből kiindulhatok? Mert nagyon szívesen próbálkoznék én (és szeretném is megtanulni) csak azért nem akarom kiégetni a vasat...
    Előre is köszönök minden fajta segítséget. :)

Új hozzászólás Aktív témák