- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
Ez nem direkt összefüggés. Elsősorban 55 év alatti nőknél tapasztalták a megnövekedett trombózis veszélyt. Az 55 év alatti nőknél viszont nem nagyobb a vérrögképződés, mint az ugyanilyen korú férfiaknál. Egyedül a fogamzásgátló tabletták azok amik különbséget okozhatnak a vérrögképződésben a férfiakhoz képest, mivel a többi hajlamosító tényező részben ugyanaz, mint a férfiaknál (több a férfiaknál). Ezért esetlegesen megjelenhet az ilyen nők esetében akik AZ is kaptak. Mivel az esetszám nagyon kicsi, ezért az egyértelmű bizonyítás is nehéz.
-
Kékes525
félisten
"The European Medicine Agency’s (EMA) Pharmacovigilance Risk Assessment Committee (PRAC) reviewed the thromboembolic events associated with this vaccine.[4] Apart from deep vein thrombosis, 8 cases of disseminated intravascular coagulation (DIC) and 18 cases of central vein thrombosis (CVT) have been reported and there were 9 deaths. Most of these patients were women and the age was less than 55; which is alarming. Based on prevalence of these events in this group of population, these numbers are definitely higher than expected. More worrying is the fact, that these are serious and potentially life threatening side effects."
-
bigdady
nagyúr
Dél Pestiben azt mesélte az oltó hogy vagy százan nem jöttek el estig (hogy csak hozzá vagy összesen azt nem tudom, ha összesen az nem is vészes) (de így is 50 ember volt kb ugyanarra az időpontra a kb 10 oltószobára per 30 perc szóval így is rengeteget oltottak szerintem és profi módon időpontban)
-
daneel_hu
addikt
Pedig valószínű, hogy hamar sorra kerülsz mert elég sok tagot behívtak a környezetemből akik 40 és 50 között vannak, és egészségesek.
És mivel sok van az oroszból most, símán lehet azt ajánlják fel első körben...
Eddig azért olyan rosszakat nem olvasni róla, sőt.
Olyan baromi nagy különbségek meg nincsenek a harmadik generációs cuccok között, bármennyire is páran ezt szeretnék láttatni... a kínai különbözik ezektől OK = ez 1.
De a többi? -
daneel_hu
addikt
Most akko' Pfizer kell vagy a Medve?
Remélem mindkettő jó... jóanyám az oroszt is érezte, megvoltak az oltási reakciók. Erősen.
A doki barátnőnknél pedig a Pfizer baszta oda az egész orvos bagázst, nem tudták felvenni a melót se.Anyós, após kínai vakcina... nulla hatás egyelőre.
-
Vesa
veterán
Nem, igen, az ellen nem veéjd!
Ja, valószínűleg valami ellen, valahol, valamikor védett vagyok. -
Kékes525
félisten
"aki már felült a mókuskerékre, az már fixen összekínaizódott"
Immunológiailag nem. Simán fel lehetne venni például Pfizert, vagy Modernat a 2 kínai után, nem lenne semmi erősebb mellékhatás vagy erősebb oltási reakció vagy hatáscsökkenés. Ezek is tovább erősítenék a védelmet. Azért nem javasolják ezeket így, mert kevés a vakcina és főleg azért, mert nem ellenőrizték együtt, keverve.
-
Ringman
félisten
kevés vagyok ehhez
---
ami égetőbb kérdés, hogy a 5m dózis kínaival mi a kormány célja (ami 2,5m vagy 1,67m ember beoltására elég, ha egyáltalán a 60 felettieket nem kell-e mással is oltani) ill. visszamondja-e pl. a pfizert azért, hogy "hasznosuljon" a kínai, azaz ha támadják a döntést, akkor meghosszabbítják-e bicskéig/lovasberényig? -
Ringman
félisten
Analysis of 927 confirmed symptomatic cases of COVID-19 demonstrates BNT162b2 is highly effective with 91.3% vaccine efficacy observed against COVID-19, measured seven days through up to six months after the second dose
Vaccine was 100% effective in preventing severe disease as defined by the U.S. Centers for Disease Control and Prevention and 95.3% effective in preventing severe disease as defined by the U.S. Food and Drug Administration
Vaccine was 100% effective in preventing COVID-19 cases in South Africa, where the B.1.351 lineage is prevalent
Vaccine safety now evaluated in more than 44,000 participants 16 years of age and older, with more than 12,000 vaccinated participants having at least six months follow-up after their second dose
The companies plan to share these results with worldwide regulatory agencies soon -
Vesa
veterán
Abban nincs vita közöttünk, hogy bénáztak kezdettől fogva, és abban sem, ha van jobb vakcina, akkor nem kell ezt erőltetni. Én viszont itt arra válaszoltam, hogy valaki elfogadhatatlannak tartja a halál statisztikai lehetőségét. Nem az autóbalesetről van szó, hanem ON gyógyszerekről, amiket napi szinten szednek emberek hasonló kockázati, statisztikai adatok mellett.
Ti, az NSAID / Aspirin halálozási kockázata még nagyobb is, mint az AZ esetén jelenleg leírt számok.
-
fatal`
titán
"olyan pedig nincs, hogy egy vírus kivétel nélkül mindenkit megfertőz."
Szerintem a világon mindenki volt már influenzás, talán ugyanazzal a törzzsel is. De biztos vagyok benne, hogy a rhino is átment már mindenkin, legalább 1x (a csecsemőket leszámítva).Nem arra gondoltam, hogy ugyanabban az időszakban.
Nem is azt mondtam, hogy oltassatok AZ-val, én is gondolkodnék rajta, csak szerintem nem jó ötlet teljesen leállítani a használatát. Sokkal jobbnak tartanám, ha nem oltanának ész nélkül mindenkit mindennel, ami éppen készleten van a polcon.
-
fatal`
titán
És a brit 20 millióból mennyi van? Spanyoloknál azt hiszem 690000/3 volt. Ami még mindig túl magas, de inkább, mint a covid.
"hogy a vírust nem feltétlenül kapja el az ember"
Ebben nem értek egyet. Most nem feltétlenül, de ha nem oltunk fél évig még, akkor a mutációk kivétel nélkül mindenkin át fognak menni. -
kw3v865
senior tag
Kb. 0.004%-os halálozási ráta, továbbra is a kerekítési hiba kategóriája nagyjából. Járulékos veszteség. Újabb cirkusz lenne belőle, ha korlátoznák a használatát, tovább csökkkenne az otlási hajlandóság (az átlagos, tájékozatlan ember számára csak az jön le a híriekből, hogy mennyi baj van a vakcinákkal, a bizalmat erősen csökkenti). Sokkal nagyobb károkat okozna.
-
Soulfly842
addikt
Én már az eleje óta mondom, hogy túl sok az AZ kommunikációban az önellentmondás, az idő visszaigazolta ezt.
Ez tényleg elfogadhatatlan. Ha valaki, ha egy nő mindent megtesz azért, hogy megvédje magát, vagy a születendő (akár a távolabbi jövőben egyszer születendő gyerekét), minden óvintézkedést megtesz és önakaratán kívül belehalhat a védekezésbe - az tényleg elfogadhatatlan. Én nem szeretném, ha statisztikai lehetőség lenne terítéken egy egyszerű 'hupsz, sajnos pont ő esett bele abba a 130 ezerből 5 -be'-n, ha ezen tönkre menne az életem, vagy életünk. Há' statisztikailag benne vót' ...
-
-
Oda van írva. Feketén fehéren. A videóban meg elmagyarázza a gyerek ábrákkal, logikusan levezetve. Ami egybevág a 2012.es orvosi hetilapban foglaltakkal.
Én semmi mást nem csináltam, mint összeraktam pár legót, és levontam a megfelelő következtetéseket.
Amúgy azt is írják, hogy a hirtelen beadott nagymennyiségű (50-60k NE) dvitamin is segít valamit, de igazán akkor hatásos, ha már egy ideje bent van a szervezetben amikor a covid beüt. Elég egyértelmű, mivel ki kell alakulnia az aktív formulának (1.25nek), és fel kell termelődnie a véráramban, hogy aztán a macrofag, és naiv tsejt vonalon (is) kifejthesse a hatását... Ez pedig nem 5 perces folyamat, főleg ha emberünk (amerika ugye) elhízott, és mivel a dvitamin zsírban oldodó, ezért nem a véráramban, hanem a zsírszövetben fog lerakódni. Ezért fenyegeti a túlsúlyosakat jobban a fertőzés... De kell hozzá pár szerv munkája is. Ezért is vagyok szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy "beadtuk a dvitamint, de érdemleges, jelentős változást nem tapasztaltunk"
De ott a videó, 1 órás, utána van másik is a tüdőgyuszi és IL-6 összefüggésről.
Nézd végig, olvasd el amit ideraktam, gondold végig a saját eszeddel, és kb ugyan erre fogsz jutni szerintem.
Pont ezért jelentkeztem önkéntesnek a kórházba, hogy leteszteljem ezt. Egy vérvétellel kiderült volna a szintem, és ott tuti benyelek elég vírust.
De valamiért nem értesítettek, hogy menjek segíteni...mod:
amúgy azon is érdemes lenne elgondolkodni, hogy miért nem nyáron van influenza-járvány, miért tél végén? télen nincsen nap, mindenki kabát, sapka, sál... ugye?
ahogy azon is, hogy ugyan olyan burkos-vírus mind a kettő, azaz az rns egy lipid burokban van összecsomagolva. és a MOOT azt monda, hogy kora tavaszra a lakosság 95% dvitamin hiányos, 60%a súlyosan. Most erre még rájött a kijárási tilalom, még annyit sem voltak a népek friss levegőn, mint amúgy lettek volna.
nem tudom miért, de én ebben az egészben látok némi összefüggést, bár ehet, hogy csak paranoiás vagyok. -
A cink az egy nyomelem. Ez meg egy előhormon, vagy szteroid, nevezze mindenki aminek akarja. Mármint az aktív formája, az 1.25doh-ccf. Ott a videó, nem rövid, de logikus.
Én egyik nap 6, másik nap 9-et veszek be, 2 hónapja, és még élek.
Megkeresem majd az újság beolvasott változatát, abban leírják miért nem tudsz 15ezernyitől sem túladagolást kapni (vese belép), mert azt jól tudja kezelni a szervezet, ellenben a hiányt nagyon megsínyli. -
ide rakok neked két dolgot ezzel kapcsolatban
1:
2012, Orvosi Hetilap 152. évfolyam
" Az aktív D-vitamin számos ponton gátolja a patológiás immunválaszt. A Th1 és Th17 sejteket közvetve és közvetlenül is gátolja. Közvetett hatása annak révén valósul meg, hogy gátolja a monocyták dendritikus sejtekké történő differenciálódását, a dendritikus sejtek (DC) érését és aktiválódását, proinflammatorikus citokin termelését [88, 89]. A D-vitamin megakadályozza a DC-sejteken az MHC II és a kostimulációs molekulák expresszióját, ezáltal az antigén-prezentációt és a T-sejtek aktiválását [90]. A myeloid DC-k apoptózisát idézi elő. Közvetlenül is gátolja a T-sejtek antigén-specifikus stimulusokkal és mitogénekkel való aktivációját, proliferációját [91]. A szuppresszió intenzívebben érinti a CD45RO+ fenotípusú memória-T-sejteket. A D-vitamin gátolja a naiv T-sejtek Th1 és Th17 irányba történő polarizációját, így csökkenti az IL-12, IL-6 citokin termelését, valamint a Th1 és a Th17 sejtek INF-α, TNF-α, IL-2, IL-17, GM-CSF produkcióját és szekrécióját [92]. Az IL-6-termelés csökkentése révén gátolja a B-sejteket is. A D-vitamin a B-sejtekre hatva megakadályozza azok proliferációját, a már proliferációs fázisban lévő B-sejtek apoptózisát idézi elő, gátolja a plazmasejtekké történő differenciálódást és az immunglobulin(de egyúttal az autoantitest-) termelést is. A proinflammatorikus citokinek gátlása mellett serkenti a Th2 típusú, elsősorban antiinflammatorikus jellegű citokineket, például az IL-4-et, az IL-5-öt, IL-13-at. Ezáltal egy Th1Th2 shiftet eredményez és tolerogén hatást közvetít. Érdekes módon a D-vitamin az adaptív immunválaszra gyakorolt szuppresszív, tolerogén hatásával ellentétben az innate immunválaszra serkentőhatást gyakorol [93, 94, 95]. A fertőzésekkel szembeni védekező immunválaszt több ponton is fokozza. Fokozza például a monocyták kemotaktikus aktivitását és fagocitálókapacitását, fokozza az intracelluláris kórokozók elölését. Növeli a savasfoszfatáz-aktivitást és az úgynevezett oxidatív burstöt, továbbá az antimikrobás hatású peptidek, defenzinek és cathelicidin termelését."
2:
"Továbbá, ismerve új tanulmányok megállapítását, hogy a dvitamin sejtfalstabilizáló hatású és hatással van az endotél-sejtekre is (csökkentve a covid fertőzés miatti elhalásuk miatt kialakuló micro-trombosis esélyét), valamint macrofag szinten kibocsájtott b-defenzin önmagában megtámadja a vírus ssrns-ét összetartó lipidburkot, megfontolásra került-e már a fertőzöttek számára ezen "vitamin" beadása egyszeri nagy mennyiségben (testsúly függvényében mivel zsírban oldódó természetű), majd folyamatos napi adagolásban, feltornászva a betegek 25(OH)D szintjét 70-80nmol/l érték környékére, ezáltal csökkentve a proinflammatorikus citokinek mennyiségét, közvetlenül pedig a súlyos tünetek kialakulásának esélyét, és az elhalálozás nagyságát (főleg annak fényében, hogy a lélegeztetésre kerülőknek elég rosszak a kilátásaik)
Amerikai kutatások szerint az IL10 citokin gátolja az IL12 hatását, szóval a fenti orvosi megállapítás biztos talajon áll.
Amennyire én értem az angol orvosi szöveget, leginkább az IL6 tehető felelőssé a léghólyagocskákat körbevevő erek falán található endotél sejtréteg áteresztőképességének növekedéséért, ami miatt folyadék kerül a kettő közé, akadályozva a normál légcserefolyamatot is."A másodikat már én írtam a helyi kórháznak levélben, amiben afelől érdeklődtem, hogy adnak-e 25(oh)d-t a betegeknek, és a fertőzéssel regisztráltaknak.
Választ persze azóta sem kaptam, pedig amint látható a fenti példákból, lenne értelme.
A további hasznos hatásairól nem is beszélve, csontritkulás, etc.https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/20599/alacsony-d-vitamin-szint
Ezt a két dolgot kombinálva, miszerint a megfelelő (60-70nmol) érezhetően csökkenti a tünetek komolyságát, valamint a kórházban töltött napok számát, azzal, amit a MOOT közöl, énszerintem elég egyértelmű összefüggéseket lehet húzni.
És ez az IL-6 nem csak itt, hanem sok, pl krónikus ízületi gyulladásnál is megfigyelhető.
Szerintem megérne egy próbát.Ugyan ez, érthetően elmagyarázva, ábrával.
[link]
Nem varázsszer ez sem, de azért na..
Ja, és mocsok nehéz hypervitaminózis állapotot elérni belőle, mert ahogy nő a szintje, úgy enged ki a vese egyre több olyan vegyületet, ami megköti az aktív formulát...
Napi 20k NE-nyi-t adtak heteken keresztül önkénteseknek, és ennyivel érték el az amerikai 35ng per ml értéket, ami kb a 90nmolnak feleltethető meg, és 150 a mérgezésnek számító érték legalja. -
Nem lehet más a betegtájékoztatóban található és az forgalomba hozatali engedély tulajdonosa / engedélyező hatóság által ismert adatok. A valóságban minden gyógyszernél több mellékhatás fordul elő, ezért minden gyógyszernél mindent(is) odaírnak.
Nem összehasonlítani akartam két teljesen más hatásmechanizmusú gyógyszert, csak felhívni a figyelmet, hogy egy orvosi felügyelet nélkül megvehető (akár paracetamol vagy aszpirin is lehetne) gyógyszernek is elég kemény mellékhatásai lehetnek.
Lehet csak a mellékhatásokra fokuszálni, de azt is figyelembe kell venni, hogy mi következhet be egy beteg esetében, ha NEM veszi be a gyógyszert.
Elnézést ha nem jól értettelek és bocs a hosszú off-ért. -
M3aN
senior tag
Igen, és a tisztánlátás végett kérdeztem rá én is, mivel napi szinten követem a topicot és vannak sokkal okosabb emberek mint ahogy én látom a helyzetet.
Egyébként hallgatva rátok már úton van a gyógyszertárból a készítmény.
Összefoglalva: előző hét elején még negatív PCR teszt (rutinból munkahelyen) de szombaton nem éreztem jól magam, mintha lázas lennék, de egész nap rendes testhőmérséklet. Este 37,5°C, éjszaka is, reggelre elmúlt. Vasárnap délután ízérzékelés elment, hőemelkedés visszajött de estére elmúlt, orrom bedugult. Hétfő reggel csináltuk a PCR-t, estére eredmény hogy pozitív. Azóta csak az ízlelés elvesztése a tünet, illetve a combizmaim sajognak (mint amikor egy statikus nyújtásnál megfeszíted az adott izmot). Eddig (szerintem) inkább kellemetlen, mint komoly a tünet. -
Asbee
veterán
Az tuti. Valahol biztos szerencse, de az én hàziorvosom tök büszke rá pl, hogy 2 elég beteg covidos halt meg a praxisában, és hogy azonnal adja a gyógyszereket stb, és szépen gyógyulnak fel az emberek. Tesztre is szépen küldi a legkisebb tünetekkel is az embereket, sokszor kontaktkkat is.
-
Ezekiell
veterán
Pont ezaz, ezt a matekot szeretném látni valami számmal alátámasztva. X első/második/harmadik trimeszteres beadott oltásnál Y számú Z reakció volt Q eredménnyel.
Egyetlen studyban, amit olvastam e téren, sincs kiemelve ez a 2./3. trimeszteres oltás dolog. Az egyetlen gyakori oltási reakció, ami veszélyes lehet a magzatra, az a láz - azt pedig lázcsillapítóval azonnal le lehet/kell nyomni. A nem gyakoriakról nincs elég adat nyilván (mert nem gyakoriak...)
Több mint 30.000 terhes nő kapta eddig meg a Moderna/Pfizer vakcinák egyikét, és a statisztikák (vetélés/élveszülés/preclamspia/eclampsia/stb) nem mutatnak eltérést a vakcinált és nemvakcinált nők között - viszont sehol sincs feljegyezve a terhesség aktuális ideje az oltás időpontjában, legalábbis én nem találtam. Azt viszont már megállapították, hogy az anya által termelt antitestek a magzatba is eljutnak, tehát a magzat is védett lesz.
Szóval a terhes nők oltása nagyon jó dolog, én csak egy alátámasztott orvosi indokot szeretnék látni erre a (látszólag csak nálunk kimondott) "megkülönböztetésre".
És igen, ezen nagyon pörgök, mert a sógornőm terhes most 10 hetesen (és mi is szeretnénk mihamarabb babaprojektezni).
-
Kékes525
félisten
Járványtani szempontból az iskolákat ilyen helyzetben csak akkor lehetne nyitni, ha a gyerekeknek legalább a fele védett valamilyen okból (fertőzés vagy oltás). Ha enélkül nyitnak az főleg a szülőket, de a brit mutáns már a gyerekeket is veszélyezteti. A tanárok oltása ezen nem segít.
-
Sir Pocok
őstag
Tudod mi a bosszantó? Hogy van pár mutyi a környezetembe... Például 35 éves csajszi nem krónikus betegséggel simán megkapta 2 hete a Pfizert.... Apuka milliomos igen jó baráti körrel. Biztos véletlen... Nagyon bosszantó amikor tudom, hogy más súlyos beteg még most is várja, hogy megkapja az oltást.
-
nyogo83
senior tag
Az a fura, hogy ezek az emberek a valosaggal nem talalkoznak?
Mert nehezen hiszem el, hogy ne lenne mar olyan ember akinek a kozeli -tavoli ismerosi koreben ne haltak volna meg tobben az elmult szuk fel evben, mint barmi maskor.Pl. nekem az tavoli ismerosi korben szeptember ota annyian haltak meg, hogy majdnem minden hetre jutott egy rossz hir(szulofalumbol regi ismerosok, volt kollegak, azok szulei, stb stb)
Nem emlekszem, hogy az elmult 20-30 evben lett volna barmilyen influenza vagy barmilyen szezon, amikor ennyi ember ennyi rovid ido alatt meghalt volna. -
Vesa
veterán
Értelek persze. De akkor ezen az alapon sajnos a Pfizeren és a Modernán kívül gyakorlatilag mindent ki lehet húzni a listáról. Vagy ha a transzparenciában nem bízol, akkor az összeset, mert mi garantálja, hogy a Pfizer/Moderna esetén mindenről tudunk? Az orosz/kínai pedig így eleve nem játszik, mivel azokról senki nem tud semmit, kínainál még a klinikai tesztekről sem, nemhogy az esetleges komplikációktól. Utóbbiról az orosz esetén sincs semmi valid infó.
Nálam is gond ez, hogy a párom mit kapjon. Most az oroszt mondták, hogy az talán előbb lesz. Szívem szerint lebeszélném róla, de ilyet természetesen nem teszek, ő meg őrlődik mert szintén utálja az oroszt, de fertőződni sem akar.
-
daneel_hu
addikt
"én most picit elvesztem a mindenféle hírek tengerében, van, aki tutira mondja a duplázást, mások tutira mondják, hogy kizárt, úgyhogy úgy döntöttem, hogy a te verziódat hiszem el, mert csak
"
Azon az állásponton vagyok, hogy van duplázás. Kérdés milyen gyakori... és kik azok akiknél előfordulhat.
Arra vannak tanulmányok, hogy 6-8 hónapon belül nem nagyon fordult elő.Lehet én is bekaptam most februárban, max nem vettem észre? Ki tudja...
-
Vesa
veterán
Dehogy, félreértettél, engem egyáltalán nem zavar, hiszen a vakcina beadás bizalmi kérdés, és mindenki maga dönti el, miben bízik és miben nem. Csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy a számok semmilyen szinten nem jelezik az említett vakcina veszélyességét!
Traszparencia: Ebben a nyugati világból származó vakcinák olyan előnyben vannak, hogy elemezgetni sem érdemes. Pl. a gyakorlatilag azonos elvű orosz szpunyikról az ég világon semmit nem tudunk. AstraZ esetén pont azért derülhetett ki az a néhány eset is -melyek esetén hangsúlyosan, ráadásul egyáltalán nem biznyított, hogy az oltásnak bármi köze lenne hozzájuk-, mert transzparencia van, és a hatóságok az első gyanús jelre léptek. Oroszoknál meg olyan a helyzet, hogy onnan minden cenzúrázva megy ki, brutál politikai nyomás minden tudóson. Részemről pl. ebben sokkal kevésbé bízom. Főleg, mert pár hónapja még többszáz egyetemi tanár, kutató és tudós fogalmazott meg és írt alá nyílt levelet az oltóanyaggal kapcsolatban, amiben aggályaikat fejezték ki. Csak azt nem kapta fel a sajtó.
Ez nálam sokkal inkább problémás, mint egy olyan hír, amit csak a bulvármédia futtatott meg, szakmai körökben az AZ nem volt ilyen szinten kritizálva. Ez természetesen csak az én véleményem, amivel semmi más célom nincs, mint segíteni, és esetleg más kontextusba helyezni a kérdést.
-
Ringman
félisten
itt a link a twitterről, +152%, nem +252%:
here is the dark ominous study on #P1 variant that is now everywhere in ... it is 2.52x faster transmission that old wild common type of #SARSCoV2. That is 152% increase!#B117 is only 40-60% faster.---
Model-based evaluation of transmissibility and reinfection for the P.1 variant of the SARS-CoV-2 -
Kékes525
félisten
"az mrns szuriknál lesz a legrövidebb"
Miből gondolja? A fázisvizsgálat pácienseinek (ők a legkorábbiak) követéséből nem látni ezt még.
"a sinopharm elölt cuccos a mutánsok ellen nemigen véd majd"
Szerintem is, mivel az első változatot tartalmazza, genetikailag az van legtávolabb a többitől. Másrészt csak a felszíni antigének számítanak, mert az immunrendszer csak ahhoz tud hozzáférni az antigén felismerésekkor és a védelemkor is.
#5137 Parci
" ez elég logikus. ráadásul 12-18 napig nem véd még semmit. kib.szott hülye a kúrmány, hogy ezt nem kommunikálja"
Plusz beadáskor ki kellene hangsúlyozni az embereknek. Lenne rá idő.
-
Vesa
veterán
Pfizerről is olvasni durva eseteket, pedig a legjobb vakcina. Teljesen mást jelent a mellékhatás, és mást az oltási reakció. Ez utóbbi közé tartozik minden olyan tünet, amit egyébként általánosan, viszonylag sokan tapasztalnak és bár kellemetlen, de normális jelenség (láz, hidegrázás, karfájdalom, fáradékonyság stb.). A mértéke egyénenként hatalmasat szór, van aki 39C lázzal döglik 2 napig, van akinek meg alig lesz bármilyen tünete. Mellkhatás, illetve súlyos mellékhatás mondjuk az anafilaxiás reakció, de ez tényleg rettenet ritka és ami volt, azt is ellátták, így senki nem halt bele.
A vérrögösödés fel lett fújva, beadtak EU+UK összesen kb. 30illió AZ-t, de UK-ból (kb. 18 millió vakcina) egyetlen ilyen esetet sem jelentettek! EU-ból valami 18/22-t, és ott sem egyértelmű, hogy lenne bármi összefüggés. Ha ránézel mondjuk az Aspirin kockázataira, és hogy hányan halnak bele évente abba, hogy bevették, ennél sokkal rosszabb arányszámot kapsz. Aztán mégis mindenki dobálja be naponta anélkül, hogy foglalkozna vele és rettegne tőle.
Az-val nem ez a baj, hanem az, hogy ha kell ismétlő új variánsok ellen, akkor azt nehezebb lesz megoldani, mert új vektor kell, a csimpánz adeno már nem játszik, így bonyolultabb mint az mRNS-nél, ahol csak betolják az új kódot aztán csókolom.
-
fatal`
titán
Kicsit támadó lett a kommentjeim hangvétele, de nem annak szántam.
A spanyoloknál az AZ-ból 975 ezerből volt 3 eset. Nekem sokkal gyanúsabb, hogy az a baj, hogy nálunk mindent adnak mindenkinek, illetve tolni kell a keletieket, mert amúgy a kutyának nem kell. A kétféle vektor szerintem is jó ötlet, bár éppen a J&J oltása bizonyíthatja, hogy igazából nincs is szükség emlékeztetőre sem.
-
fatal`
titán
Nem állítom, hogy irracionális, mert én sem tudom mit gondoljak, csak szerintem ez pont nem a származásától függ. Semmivel nem bízom jobban az oroszban sem. A kínaiban meg végképp nem, ahol még a gyorsteszt is negatív (volt erre példa a másik topicban) és van ország, ahol már 3 adagot kellett beadni belőle, hogy érjen is valamit.
-
-
Sir Pocok
őstag
-
fatal`
titán
A Sputnikról meg semmit nem tudunk, alig adtak be belőle. Szerintem ha tényleg komoly gond lenne az AZ-val, akkor nem csak az EU-ból lennének hírek, hanem pl. azoktól a Britektől is, akik beadtak vagy 20 milliót belőle.
Tudom, hogy tudod, ezért lepődtem meg az indokláson, mert a Janssent nem említetted pedig az elmélet szerint az is ugyanaz, mint egy fél Sputnik.
Beadatni meg azért kell a két adagos helyett, mert perpillanat nem nagyon lehet válogatni... És szerintem ez később sem nagyon fog változni, hiába reménykedik mindenki, mert nincs annyi rendelve egyikből sem. Nyilván mindenki Pfizert vagy Modernat szeretne, én is, de valószínűleg nem lesz.
-
fatal`
titán
Nem mondtam, hogy kérj, csak kérdeztem, hogy akkor Janssent sem kérnél, ha feldobnák? Attól, hogy ugyanaz az adenovirus még a vakcina nem biztos, hogy ugyanaz. AZ-t nem kérsz, az is vektorvakcinás tüskefehérje, mint a Sputnik.
Csak furcsállom
Persze mindenkinek a saját dolga, hogy mit kér vagy nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bestbuy játékok
- Le Mans Ultimate
- Horgász topik
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged