- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soma01
veterán
válasz
dokee78 #10448 üzenetére
Dehogynem lesz! Te még az előző szállítmányból kaptál első köröst. 5-től kezdve oltottak a március 21-én érkezett első körös vakcinákkal. Akik 5-e előtt kaptak első Szputnyik oltást, azoknak már régen itt van a második adagjuk. Sőt az 5-e után oltott első 120 000 embernek is. Az ezt követő 100 000 embernek meg tegnap este érkezett meg a második körös adagja. Semmi fennakadás nem lesz ebből.
Plusz nem olyan éles az az átmenet. Lehet hogy még 6-án is kaptak oltást abból a szállítmányból, amiből te. Amikorra kell, mindenkinek meglesz, ott lesz a megfelelő helyen a második adagja is. -
blakey
titán
válasz
dokee78 #10448 üzenetére
Miért ne lenne? Már írtam/írtuk, hogy a szállítmány és a valódi beadott oltások száma nem feltétlenül egyeznek, több mint valószínű, hogy annyi első körös oltás lett beadva amennyinek megvan a második körös "párja". Vasárnap megtudod, én kedden, de nekem már küldtek értesítést, hogy mehetek.
-
válasz
dokee78 #9100 üzenetére
az egyik vakcina a 3. fázisban 95%-ban védett, egy másik egy másik 3. fázisban (máskor, máshol, más emberekkel) 87%-ban. te meg te vagy, az immunrendszered tök egyedi, nálad megint máshogy fog működni az egyik is, másik is.
fateromnak például zérósemmi oltási reakciója nem volt egyik pfizer shot után sem.
jók ezek a vakcinák alapvetően!
-
kw3v865
senior tag
válasz
dokee78 #9100 üzenetére
1. Hatásosságban egyelőre az mRNS-esek tűnnek a legjobbnak, de nem igaz, hogy a többi nem jó. A különbség nem olyan jelentős, a legfontosabb: súlyos betességtől a vektorosok is megvédenek. Egyelőre még azt se tudjuk, hogy melyik ad tartósabb védelmet. 7-8 hónapot biztosra mondanak, de majd a gyakorlatban kiderül... Az elölt víruson alapuló kínairól keveset tudni. Kicsit kevésbé hatékony, de komoly hátránya, hogy nem klehet olyan tempóban gyártani, amilyen gyorsan szükséges lenne, és világjárvány esetén ez gond. Egyébként meg régi, bevált technológia.
2. Nem érdemes megcsináltatni. Inkább kérj rendes vérvételes laborvizsgálatot legalább 2 héttel a második szuri után. 10-12 ezer Ft körül. A Biosynex is belekerül 7 ezer Ft-ba. -
fatal`
titán
válasz
dokee78 #9063 üzenetére
Nem tudjuk, anyám 22-én kapja, majd beszámolok. A lánc elején biztos jut még, esetleg mi baszunk rá, akik később kapták (én pl. most hétfőn)
De nincs adat arról sem, hogy csak annyi elsőt adtak be, amennyihez már megvolt a második, vagy oltják ész nélkül.
#9064: Jobbulást. Ez nem hangzik jól, nekem is van egy fogam, amiben nagy a tömés.
Igaz, kb 1,5 éve tömték.
-
pit stop
addikt
válasz
dokee78 #7665 üzenetére
Ha volt pozitív pcr-ed, akkor jelenleg az a kommunikáció, és nyilatkozni is kell, hogy 3 hónap (amit a kolléga írt). Nekünk erre azt mondta háziorvos, hogy hamarosan változik...
Amúgy a gyártók ezeket adják meg:
Pfizer: 2 hét tünetmentesség után adható
Sputnyik: 2-4 hét tünetmentesség után adható. -
sipi700
tag
válasz
dokee78 #7665 üzenetére
Elvileg 14 nappal a betegség után már adható, csak a plazmával kezelteknél van szigorú 3 hónap. 3 hónap igazolt fertőzöttekre vonatkozik, ők nem kapnak. Egyrészt ne vegye el az oltást olyantól, aki nem esett át rajta, másrészt eséllyel védett valaki. 2 hónapnál tartok, beadatnám, ha most azt mondja valaki, hogy menjek. De mire sorra kerülök lesz 4 hónap is
Sajnos magyar cikket nem találtamPfizer oldalán olvastam, ha jól emlékszem.
-
Soulfly842
addikt
válasz
dokee78 #7665 üzenetére
Ha csendben maradsz és nem dokumentált/jól X-elsz bármikor (gyártók szerint is lehet utána ~ 2 héttel és így sokkal nagyobb számban jelenik meg az antitest), ha nem, vagy dokumentált, akkor a gyógyultnak minősítéstől 3 hónap (a magyar oltási protokoll ezt a három hónapot határozta meg).
(gondolom ez azért van, hogy minél nagyobb darabszám jöjjön ki matekban, akinek van egyfajta védettsége, így hamarabb lehet meg a globális védettség/átoltottság).
-
Kékes525
félisten
válasz
dokee78 #7612 üzenetére
[Jövő héten befut az újfajta vakcina, az egyadagos koronavírus-oltás]
"Müller Cecília bejelentette: küszöbön áll a Janssen (a Johnson&Johnson gyógyszergyártó cége) egyoltásos vakcinájának az alkalmazása. Jövő hétre várják az első szállítmányt: 28 800 adagról van szó, ami a szakember elmondása szerint nem jelentős mennyiség, de ez lesz a hatodik itthon elérhető szer és további embereknek jelenthet védelmet.
Később sokkal több is érkezhet ebből az oltásból, amiről már számos dolgot tudunk:
a magyar kormány lekötött belőle 4,36 millió adagot az EU-s beszerzésen keresztül, és mivel egyadagos, ezért ugyanennyi, tehát 4,36 millió ember oltható vele"
Nemsokára Dunát lehet majd rekeszteni a vakcinákkal.
-
Soulfly842
addikt
-
válasz
dokee78 #7578 üzenetére
https://telex.hu/kulfold/2021/04/08/oroszorszag-szputnyik-visszaszolgaltatasat-koveteli-szlovakiatol
lassan senki sem tudja, hogy milyen sputnikot
amúgy, bár nem figyeltem erre, de elég vékony és hosszú volt az enyém tűje is. -
Kékes525
félisten
válasz
dokee78 #6742 üzenetére
Azért nem olyan egyszerű ez. Annyit ez nem jelent.
-------------------------------------------------------------------------
A járványnak vége. Tudom, ünnepi adatok, de azért mégis...
[1890 fertőzöttet regisztráltak hivatalosan, 170-en haltak meg]
-
Depression
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- DJI Mavic Air 2 Fly More szett Friss vásárlás, aktív DJI Care, újszerű állapot (AZ ÁR ALKUDHATÓ)
- DJI RC RM330 drón távirányító +napellenző +nyakpánt +színes joystick
- Xiaomi Yunmai Fascial masszázs pisztoly (Massage Gun)
- Dji Mavic 2 pro - sok alkatrész
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest