- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Persze. Semmiképpen nem az volt a mondanivalóm, hogy ez ne lenne jó az időseknek. Inkább arra próbáltam célozni, hogy véleményem szerint ebben a döntésben erősen szerepet játszott a Sinopharm 60 éven felüliek körében tapasztalt kérdéses hatásosságának leplezése.
De még ez is jobb, mintha nem lépnének semmit a helyzetre.
-
Kékes525
félisten
"majd immunizálódnak természetes módon, eddig is azt csinálták. sajnos a politikusi számítás és az emberi butaság együttese miatt járványka lesz még jövő tavaszig (tipp)."
Ez az igazi probléma. Az oltásellenesek válasza elfogadhatatlan, hogy majd immunizálódnak természetes úton, legfeljebb magukat veszélyeztetik, mert mi úgyis be vagyunk oltva. Ez hamis érvelés:
1. Ez az érv már a Covid-19-re sem igaz, mert a vakcina hatékonysága nagyon függ attól, hogy mennyi vírus éri a szervezetet. Minél több, annál biztosabban áttörhető a vakcina védelme. Erre írtam korábban, hogy a vakcinák védelme nem abszolút. Ha 95%-ot mond a gyártó, az nem azt jelenti, hogy minden körülmények között 95%. Lehet kevesebb, de több is, a járvány mértékétől függően. A vakcinákra írt hatékonysági százalék az nemcsak a vakcina tudásától függ, hanem tesztelés körülményeitől is. Attól is, hogy milyen erős járvány közepette tesztelték.
2. A másik érv az oltásellenesek ellen az, hogy akkor is veszélyeztetnek engem, ha 100%-osan védett vagyok a koronavírussal szemben, mivel miattuk csak korlátozottan tudom igénybe venni az egészségügyet.
3. Az országnak hatalmas gazdasági kára keletkezik a lezárások és az egészségügy túlpörgése miatt.
A fentiekből szerintem egyértelműen következik, hogy az oltás szabad választása nem szabadság kérdése, mert a teljes társadalmat veszélyezteti az oltásellenes egyén. Ezért én az oltást kötelezném, ahogy sok gyerekkori oltás is kötelező.
-
törölt tag
Pontosan erre akartam volna én is rávilágítani.
Környezetemben sok, már a végletekig fajuló vita volt ebből, és nem értem, hogy miért..
A kedvencem volt, amikor kollégám nekem szegezte, hogy oltatok-e?!
Mondom, ne haragudj, de ez az én magánügyem, és nem tartozik senkire.
Mélységesen megsértödött, hogy nem tudta az orrom alá dörgölni az elméletét! -
PuMbA
titán
Akkor Rusvai-nak igaza van, hogy az Astrások 20-30%-ának nagy valószínűséggel nincs ellenanyaga? Ezt ugye az Astra meg megtámadta, hogy nem igaz. Na erre tegyen az ember pontot, mert akkor az Astra is Sino vagy rosszabb szint. Ugye 60 év alatt talán jobb is, mert abban a korcsoportban 90%-os antitest termelődést mutatott a Sino. Astrának pedig még több a mellékhatása is.
-
PuMbA
titán
Értelek
[link] Ezek az adatok a Novavax-ról amúgy.
Ja és az eredeti The Atlantic cikkből idézve:
"But even the best experts at predicting which drugs are going to be important get things wrong quite a bit, overestimating some treatments and underestimating others. Pharmaceuticals are generally a gamble."Ez jól idézi, hogy sokféle megoldás van és még tényleg az elején vagyunk a forradalomnak. mRNS-sel nagyon jól indult a dolog, az biztos, hogy bevált, de csomó dolog van még a csőben, ami jobb lehet. Pl. Novavax, de az is lehet, hogy egy olyan, amit még nem is ismerünk.
-
balojazz
aktív tag
A "jó eséllyel long covidos is lehetsz" megfogalmazást én is majdnem átfogalmaztam vmi olyasmire, hogy kimutatható, matematikainál nagyobb valószínűséggel stb, de úgy hagytam. A hozzászólásom amúgy sem az előremenekülésről szól, hanem a fertőzés-védettség viszonyt firtatja.
-
daneel_hu
addikt
"srácok, no politics. picit nehéz lenne kiszednem az ilyen jellegű részeit egy -egy nagyobb kommentnek, úgyhogy inkább csak megkérek mindenkit, hogy minél kevesebbet politizáljon. "
Sajnos ez itt folyamatosan megy, nagyon nehéz megemészteni, hogy páran ezerrel tolják a fletó-vonatot.
444.hu, 24.hu, hvg és egyebek + kommentálva is van érzelmileg.
Most akkor vagy engedd meg minkét fél kommentjeit, vagy egyiket se. -
Tigerclaw
nagyúr
"amúgy meg kemenesi például eléggé gyorsan helyretette talán pont ezt a videót egy saját videójában anno."
Kerestem ezt a videot, talan meg is talaltam, [link], de nem neztem teljesen vegig. Azt lattam, hogy mindharom szakerto prekoncepcioval erkezet, de ennek ellenere nem cafoltak a mesterseges modositas elmeletet, illetve azt sem, hogy nem lehetett-e laborbaleset.
Ha nem ez a video be tudnad linkelni.
Ami fura, hogy hisznek olyan esemenyekben, amiknek mikroszkopikus a valoszinusege, de felresoprik azokat a nagyon eros tenyeket, amik gigantikus mertekben megnovelik a valoszinuseget annak, hogy mesterseges behatasrol lehetett szo.
Amugy jo lenne latni egy hasonlo videot, ahol meghivjak a masik videoban levo szakembert is egy vitara.
-
Vesa
veterán
A Szputnyik egy elég jó vakcina, ezt a Phase 3 óta tudni. Vektorosok között nagyon úgy tűnik, hogy a legjobb. Bár néhány adattal adósak maradtak a ruszkik, és keveset tudni az esetleges zűrös mellékhatásokról is, a hatásfoka igencsak jó!
UK-ban hamarosan ki fog derülni mit tud az Astra halálozás ellen éles helyzetben, de igazán jó lenne lassan kicsit több adat arról is, hogy a kétszer oltottak mRNS ráoltásával mi a helyzet? Áprilisban kaptam a második dózist, és erősen húzok arra, hogy a hazai járványügyi belesz*rás miatt nem várom meg az őszt, hanem elbattyogok a Románokhoz egy Pfizerért. Hétfőn megjön a tesztem eredménye, ha kevés lesz az antitest, akkor nem kérdés, ha sok, akkor sem vetem el teljesen a dolgot, hogy őszre jobb esélyekkel induljak a gyerekek miatt.
-
hellboy
csendes tag
"de érzésre marhaság" ? nem akarok offolni de az "érzésre"
egy könnyen hangzó szönyeg alá seprésnek érzem.Talán érdemes itt pár percet megnézni, meg hogy mi is az
furin hasítás és hogy a fenébe kerülhet bele a vírusba.
[mutáció vs furin]Nem tűnik a doki konteósnak, és az előadásában logikus a levezetése.
Érdekes tény az is hogy még mindig nem találták meg azt az állatot
amiben olyan mutáns keletkezett amiből kialakulhatott volna a covid.
Mert a denevérben található koronavírus csak 96%-ban azonos a covid vírussal.
Valahol mutálódnia kellett volna, de még mindig nem tudják hol.
Így érzésre, meg a doki vídeói alapján talán nem marhaság a labor eredet.De ha valaki ért hozzá kérem cáfolja meg a fenti videós levezetést,
és azt, hogy a furin hasítás csak úgy hipp-hopp kialakulhat. -
Vesa
veterán
Nem én kezdtem, remélem észrevetted! Szó nélkül meg nem fogom hagyni. Lehet inkább annak kéne címezned, aki trollkodik ezzel!
Egyébként szakmai is, mivel pandémiában hanyagul viselkedni szakmailag is helytelen, maszkot hordani bármikor viszont lehet divatból is, ami magánügy. Kb. semmi köze a kettőnek egymásoz, tehát egy lapon -vagy hasonlatként- említeni, komoly szövegértési zavarra utal.
-
mozso
senior tag
Kértem segítséget itt, eddig 3-szor 2021. május óta, hogy jobban ki tudjuk nyomozni az angol adatokat, mert én csak azt találtam, amit megosztottam.
Ehelyett jön a kötekedés (nem tőled), meg a szokásos rizsa.
Mindenki nagyon jó billentyűzet huszár és fotel érvelő, de senki sem segít adatokat szerezni, ami alapján pl. meg lehetne nézni azt, amit te is keresel és én is. Mennyi embert kap el nagyon, mi van a gyerekekkel?
Persze a fotelhuszárok verik a tam-tam dobot folyamatosan, sohasem fárasztó nekik kommentelni, sőt...
Nem is értem miért vannak itt. -
daneel_hu
addikt
"viszont tippre a második hullám szintjét hozni fogjuk"
Szerintem kisebb lesz mint a második, ahhoz elég sokan be vagyunk oltva + sokunkon végigment már a vírus. Újrafertőződések továbbra is minimálisan fordulnak elő.
Antivaxxerek között fog tarolni. Gyerekek nagy része továbbra is megússza, de terjedni fog a közösségeikben mint atom.
Egyébként szerintem már itt van a DELTA. Csak nem okoz tömeges megbetegedéseket a jó idő miatt, plusz ilyenkor az immunrendszerünk is jobb.
-
-
Tigerclaw
nagyúr
Igen, inkabb hinni kell Gulyasnak, es tarsainak aki szerint nem mennek Romaniaba magyarok Pfizerert, aki szerint az osszes vakcina 100%-os, aki szerint alhir hogy sok idos Sinoval oltott embernel nem alakult ki vedelem, aki szerint be kellene tiltani, a vedettsegi teszteleseket, mert megbizhatatlanok.
Milyen bizonyitekot varsz egy olyan orszagban ahol intezmenyes szinten megy a tenyek eltakarasa, ahol az egeszsegugyi dolgozoknak megtiltjak hogy nyilatkozzanak, ahol a media nem mehet be a korhazakba, ahol letagadjak hogy olyan adataik vannak, amik amugy a covid elott is leteztek, mert mashogy nem mukodik az egeszsegugy es az allamigazgatas, csak azert hogy ne kelljen adatot szolgaltatni. Minden a intezmeny kezi iranyitassal vezerelt, ahonnan adatot varhatnal. Esetleg remlik a Muller Cecilia kiszivargott e-mailje?
Szerinted mi az oka hogy a korhazak nem adhatnak tajekoztatast, tehat nem oszthatjak meg azokat a hivatalos adatokat, amiket amugy is tovabbkuldenek?
-
mpo
veterán
Ha valaki gyanús, azt nem pénzért tesztelik, ahogy régen sem.
Azért nehéz okosnak lenni, mert a kocsiból-boltba, majd vissza az 50 fokos kocsiba és légkondi azonnal és ezt párszor megismételve, könnyen összejöhet a "megfázás".
Családi ház hűvösébe menekülni a kerti munka vagy napozás után is hasonló hatású.
Amikor még a vírus nem tünt el a világból és a delta a náthához hasonló tüneteket okoz, akkor én nem tudom, mi a helyes megoldás, ez a házorvosokra van bízva, de hallottam olyanról, aki egyet sem küldött tesztre az előző hullámok alatt.
A környező országokban a delta vagy delta plusz is megjelent, itt nem vagy nem tudhatunk róla.
Ahogy a topiktársak véleménye sem azonos, úgy a politikusok járványkezelése sem, holott tudományos, egészségügyi és nem politikai kérdésnek tartom.
Minden politikus kiállított magáról egy bizonyítványt az elmúlt másfél évben, kiderült ki a hülye, a cinikus, a hazug, a tolvaj, mi neki a fontos és mit gondol az állampolgárok életéről. -
Asbee
veterán
Nem lenne egyszerűbb egy tesztet kérni mint itt találgatni? Nem rosszból, de látszik hogy bizonytalan vagy mi lehet ez. Akkor meg teszt. Vagy azt mondja az ember jó , leszarom…. Egyébként nekem pl volt ezekben a nagy melegekben, tegnap is többször, egy kis futkozás a cégnél, leizzad kimelegszik az ember, azt vissza a 22 fok klímába. Reggelre mindig egy kis nátha torok kaparás, igaz csak ennyi és pár óra elmúlik.
-
daneel_hu
addikt
"breakthrough vagy nem, mi 3 napja qrvára náthásak vagyunk az asszonnyal, csak egy nátha, de mint az úthenger. a gyerekek jól vannak, kop-kop."
Meleg van, klímáztok? Attól brutálisan meg lehet fázni ha túltolod.
Szputnyikkal nem fogod bekapni az Indiait, arra mérget vehetsz. -
Dare2Live
félisten
az a baj, hogy ahogy a 3.hullámban a zárást csináltuk az "gyeplő a lovak közé". Túl későn és nevetségesen sok kibújóval. Kedvencem, hogy kb minden harmadik nagycsoportosból versenysportoló lett. Minden kondiba jároból is versenysportoló. vagy a korábbi vesszőparipám, hogy kötelező a maszk de a játszón 80%ban nincs senkin.
Így meg a 3.hullámban túlterhelődött az EÜ és lett +25K halott. Egy osztrák zárást gazdaság/politikailag nem akartak de hát ugye nálunk nem az emberélet számított korábban sem, akkor sem, most sem.
A másik tény, hogy ha még ez a "fos" zárás sincs akkor mégjóval több halottunk lenne. Gondolom kibalancolták, hogy politikailag mi az a vonal ami megéri.
Ennyi.
-
balojazz
aktív tag
Paranyu-parapu a játszmában a galamb volt. Választhattál, hogy héja leszel vagy galamb. Mi azt láttuk, hogy az EGÉSZ játszma összességében a héjáknak kedvez, a galambok csak ülnek a dróton, félnek, és még úgy is bekaphatják a vírust. Ez egy játszma volt, ahol stratégiát kellett választani 15 hónapra, pár éves gyerekekkel. Mindenki döntött.
-
balojazz
aktív tag
Persze, ki így élte meg a vírust, ki úgy. Ki elvesztett valakit, ki nem. De valljuk be: legtöbbünknek csak szimpla bosszúság volt, mármint statisztikailag tényleg legtöbbünknek. Viszont a sok korlátozás meg maszk meg mifranc mindenkire vonatkozott. Mi, és még sokan mifélék így éltük meg a digitális oktatást: egy roppant bosszantó, nehézkes, szabifaló fosocska dolognak.
-
"Még, még, még..." vagyisja, szóval: most úgy gondoljuk, hogy tiszta a terep, kismama kb most megkapja a 2. dózist és Wonderwomanné/Mrs.Superwomanné lényegül át. Node, a delivery húzósabb, mint para idején az aliexpresszes maszkoké volt, ha most adod le a rendelést, abból jövő tavasszal kopogtat gólyanéni a postás. Arra pedig komoly összeget tennék, hogy jövő áprilisig kell majd újabb adag szuri, ha más nem, a D-Afrikai+MERS hibrid ellen.
-
fatal`
titán
Köszi a cikket. Nekem is ennyi újdonság volt benne, az UAE adatokról nem is hallottam eddig, az argentínről is csak címszavakban.
#21932: Pont, hogy az első hullám idején időben és szigorúan zártunk, sokkal nagyobb zárás volt, mint később. Ezért el is került minket. Persze, ha nem lett volna felháborodás az iskolák bezárása miatt, akkor valószínűleg az első hullám is tarolt volna.
-
Tekintve, hogy nemzetközizek, és eléggé introvert vagyok, simán elképzelhetőnek tartom, hogy több évig nem találkoztam vele.
Aztán lehet, hogy igen, csak nem fertőzőképes mennyiségben. Ezt nyilván nem tudom megmondani
Amúgy Te is tudod, hogy a genomod is módosul életed folyamán, többek között annak hatására is, hogy azokkal a kórokozókkal szemben ellenállóbb legyél amikkel találkozol.
Ez nagyon jól látszik az inkák és a maják történetében amikor első alkalommal találkoztak náthával. -
BlackV
őstag
SARS-CoV-2 - Severe acute respiratory syndrome - súlyos akut légzőszervi szindróma.
Bocsánat ezért írtam h légúti megbetegedés mert hát így hívják.
"a vér-agy gáthoz is eljut, a herékhez is, az emésztőrendszerbe is"
Igen ezt is tudom, de a kockuláson kívül van különösebb jelentősége, ha korábban nem volt szervi gyulladás? De tőlem lehet endotél majd pengézek vele vasárnapi ebédnél akkor ha tuti vagy benne. -
mpo
veterán
Én is segítőkész vagyok, néha kéretlenül is, de kezdek leszokni róla, mert a végén engem akarnak meggyőzni a hülyeség helyességéről.
Az antivaxert nem próbálnám meggyőzni, mert ha másfél év alatt nem jött rá arra, hogy mennyire hülye, azt én hosszú idő alatt sem tudnám okosabbá változtatni, időpocséklás lenne.
Aki imádja a vezírt vagy vallásos, azzal erről nincs mit beszélgetnem. -
Hosszú a gyártási folyamat, nem biztos, hogy össze lehetett hozni a megfelelő ritmusú supply chaint az adott oltóközpont körzetében. Idén áprilisban még igencsak luxusnak számított 40 alatt Pfizert kapni.
Utána nem sokkal viszont derült égből záporoztak az mRNS vakcinák, amire nem feltétlen lehetett számítani/kivárni, nekem is rémlenek egyesek akik nem vártak 2hetet és Szputyint kaptak
.
-
-
Ezekiell
veterán
nem tudok oltás utáni vetélősrol
Én háromról a közvbetlen környezetemben, abból 2 gyerekorvos... 1 első, 2 második trimeszteres vetélés, mind3 oltott Pfizert kapott.
Ebből le lehet szűrni hogy az oltás vetélést okoz? Nem. Bánják hogy beoltatták magukat? Nem.
#21817Parci
a terhesség elején millió apróságon elúszhat (bocs) a magzat. ez a természet működése, önvédelme, tudomásul kell venni, élőlények vagyunk.
Ez egészen pontosan így van -
Azért én ezt túlzott optimizmusnak érzem. (1) Az oltás nem ad védettséget, csak javítja az esélyeket (delta ellen kb. 20-szorosra). (2) Az sem garancia semmire, hogy valaki korábban átesett a betegségen, és megúszta. Sajtóban is megjelent számos eset, hogy másodjára súlyosabb betegség alakult ki, vagy éppenséggel a második fertőzésbe halt bele valaki. (3) A vírus is egyre virulensebb (bocccs), azaz egyre komolyabb betegséget okoz. És persze bárki kifoghat egy egyedi vagy ritka (de ugyanakkor veszélyesebb) mutánst.
-
a briteknél is totál más a mostani hullám. Brutálsok eset van már egy ideje, de 30 alatti a halálozás.
#21708: +1, a hideg önmagában nemigen okoz "megfázást". Kempingezéskor volt, hogy patakvízben fürödtünk, és reggel 3-4fokra ébredtünk, mégis tiszta volt az orrom az egész 2 hétben. Bemegyek a városba, felszállok tömegnyomorközlekedésre párszor: egy hét és tuti nyúzom a zsebkendőket.
-
mozso
senior tag
Szerintem nem, a gyerekek lesznek a gyenge láncszem. Apu-anyu náthás biztos megfázott 35 fokban amikor futott. Aztán kiderül, hogy hazahozta, csak anyut-aput védi az oltás. A gyereknél meg bízunk a fiatal immunrendszerben (ez sem egyértelmű aki kutatja a témát).
majd ha rosszra fordul a dolog, húzunk sorszámot a Heim Pálba. Mi csináltunk ilyet, akkor nem volt Covid és akkor is alig volt kapacitás.
-
Cs1csó
titán
+1 egyetértek, ha betör ez a virulensebb variáns a sok beoltott - addigra tuti lesz vagy 6 millió - és átfedést (aki beoltott és át is esett rajta) is belevéve ami akár 1 millió is lehet simán van már 7 millió aki találkozott a vírussal a maradék 3 millió egy része gondolom fiatal akikre továbbra is csak reménykedhetünk, hogy kisebb hatással van a vírus. Tehát tavaszra már mindenképpen túl kellene esni ezen az egészen.
-
Sir Pocok
őstag
"tényleg felkészültebb a fórum egy csomó dologban"
Sajnos simán így van, a két doki is van az ismerősök között és engem kérdezgetnek a fejleményekről... Mondtam nekik, hogy nézzék Dr. Campbell YT csatornáját szerintem annál korrektebb nem nagyon van. Azóta nézik. Egyszerűen semmilyen szinten nem segíti a munkájukat a kormányzat, szájról szájra terjednek a hírek.. Elkeserítő.
-
Ringman
félisten
érdekes ez a matek
ha 30%-kal kisebb a hatékonyság, akkor akkor többszöröse az esélye annak, hogy oltás után elkapod a vírust és tünetes leszel.pfizer 95%-os efficacy volt a phase 3 trialban, ott 8:162 volt az arány azok között, akik elkapták oltottak és oltatlanul a vírust (170-ből), ha ez 64%-osra módosult, akkor ugyanennél 170 esetnél ~45:125 lesz az arány.
---
más:
Is Covid’s Impact on the Brain as Alarming as It Sounds?
Even mild cases can cause significant brain changes, research shows, making “living with Covid” a risky and dangerous strategy. -
Ringman
félisten
Ha nincs Gyenisz Manturov, akkor nem értük volna el pénteken az 5,5 millió beoltottat Magyarországon.
igazából de, mert a sinóval együtt így is be lehett volna oltani ennyi embert
[link]a curevac még mindig szerepel a beszerzési listában, gondolom hogy lenyomja a százalékokat
-
Vesa
veterán
"ez inkább azért van, mert "túlolvasták" magukat"
Akár...
Ha viszont az adatok szerint egyes vakcinák hatásfoka gyengébb a variánsok ellen (AZ esetén ugye nem csak a Delta aggályos, mégha az most égetőbb is a közelsége miatt, hanem a Dél-Afrikai is, a Brazilról pedig infó se nagyon van), miközben a vizsgálatok szerint nem problémás a két oltás keverése, akkor tulajdonképpen nem sok minden szól a ráoltás ellen. Az más kérdés, hogy ezt személyesen ki hogyan éli meg, én tökéletesen elfogadom, ha valaki nem így látja, de szakmai érv nem sok szól ellene _jelen állás szerint_. -
BlackV
őstag
..de olyat se nagyon mondott, hogy 12 hétig kispadon leszel, és majdnem fél évig tart a foglalkozás, mire lesz is valami.
Lássuk csak.
- 3 hónapig pislogsz, mint béka a habarcsban.
- Pusztulsz-fekszel tőle 2 napig.
- Kb egy hónapig be bevillan a gondolataidba a vérrög, akár kimatekoltad, akár nem.Mire ezeket végigtoltad, cserébe lehetne akár 99%-os is. Hát nem annyi.
-
Volt róla cikk, hogy a jelenleg elérhető legerősebb védelmet igazából egy AZ + 4(?) hétre rá adott Pfizer adag kombinációjából lehet kihozni. Tippelnék, hogy Szputyin is szárnyakat kapna, ha mRNS-t öntenének rá - ráadásul óriási bónusz, ha a csiga AZ 12hetes várakozási idejét le lehet harmadolni pláne a mostani helyzetben.
#21476: a briteknél napi 20-30 halott van úgy, hogy már 2héttel ezelőtt is 11ezer volt a napi esetszám - mostanában meg inkább 30ezer. Igazából még long adatokat kéne ezek mellé tudni (sajna az nem megy "realtime") és kb meg is volnánk.
-
Vesa
veterán
Van róla már szakmai ajánlás -igaz, nem itthon de az kit érdekel, itthoni hírek sajnos nem érnek semmit-, linkelve is voltak már. Tehát nem egyéni ámokfutás, vagy ördögtől való ráoltatni. Persze AZ esetén nem azonnal a második shot után hanem hónapokkal később, és érdemes előtte tesztet csináltatni az aktuális antitest számról is. Én csütörtökön megyek tesztre, ha tré lesz az antitest, akkor pedig 2 hét múlva irány Románia.
-
Micsurin
nagyúr
Nem de így kijelenteni a levegőbe, hogy egy vakcina (nulla kutatást végezve a témában / azt publikálva) az esetek 1/5-ében nem fejt ki hatást erős, főleg egy olyan országban ahol az oltási kedv valahol a béka segge és az ötös metró alatt van másfél méterrel. Szerinted nem és ez teljesen rendben van?
Végül is nem az ilyesfajta kommunikáció miatt tartunk ott az oltások számával és a tendenciájukkal ahol. -
Sir Pocok
őstag
So we know from real world evidence that the AZ vaccine is highly effective. The AZ vaccine is a 'slow burner', and immunity levels build over time, especially when the dosing period is stretched. Currently the gap between first and second doses is between eight and 12 weeks which should give a better immune response.
Itt nem mondja, hogy ez vektor specifikus lehet. Sputnyik addig hat ameddig mellé adagolod az alkoholt... -
Tigerclaw
nagyúr
Az Astra eleve gyengebb volt, az ujabb variansok ellen meg meg gyengebb, hogy nem csoda ha valaki nem akar kockzatatni 50-60%-osra taksalt vedelemmel, mikor kvazi teljesen kinyitott az orszag, jon a delta es a nyaralasi szezon. Egy honap utan szerintem esszeru Pfizer/Moderna utan menni, ha nem olyat kapott valaki.
-
Sir Pocok
őstag
Annyira előrébb vagyok, hogy megkértem a kolozsvári kollégámat, hogy kérdezze meg az ottani oltópontot.
Azt javasolták, hogy várjak. Illetve azt mondták, hogy 3 hónappal a második oltás után ismételten csináltassak egy antitest szint mérést mert mivel az AZ "slow burner" elképzelhető, hogy jelentősen magasabb lesz az ellenanyag szintem mint a második oltás után 3 héttel.
A román oltódoki véleménye az, hogy szeptember-október környékén kell booster, mert addigra HU-ban is jelen lesz a delta érdemi mértékben.
-
Ringman
félisten
hát ha 90%, hogy védett vagy és ha mégis a maradék 10%-ba esel, ami után 90% nem kerülsz kórházba (és 95% hogy nem halsz meg) az elég jó érték.
nyilván a maradék százalékok is az idősekre, (több) alapbetegséggel rendelkezőkre, immunhiányos emberekre vonatkoznak elsősorban
-
Mégis mire mész egy pl 5napos első dózis sinoval? Aligha fog bármilyen súlyosbodástól megvédeni - pláne, hogy a tömött oltópontok kiváló gócok voltak a 0.napi fertőzéshez is. A Pfizer szállítmányok pedig be voltak rendelve és az 50 alatti korosztálynak 2-3 hétnél többet nem is kellett várnia, mire kapható lett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest