- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- One mobilszolgáltatások
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
Nem lehet az is benne, hogy annyira foglalkoztat a mikor-mit-kapok-el dolog, hogy eleve tudat alatt rástresszelsz, ami az immunrendszerre is hatással van?
Nekem sajnos az alvással van. Ha pe4dig véletlenül jól alszom, mint pl. ma éjjel, akkor 4:30-kor jön át a kölök, h felébredt. Tök jó, most már én isCsak ő simán visszaaludt én meg azóta nem, úgyh úgy nézek ki, mint aki másnapos.
Gének... A felmenőim akik nem nagyonkorán haltak meg, furcsa mód mind 89 évig éltek, így én megcélzom a 90-et, ezért tegnaptól feltettem a B oldalt
...Szóval felfújom magam és a heti 2 kravmaga mellé mostantól beiktatok +1 kettlebellt is. -
Dorian
félisten
Nem kell feltétlenül 8 órás kajabeviteli időt tartani, elég törekedni rá, és nem is egyből ezt megcélozni, és az se baj, ha kimarad 1-1 nap. De ha sportolsz valamit, simán inkább a 10 óra, versenysportolóknak 12 javasolt.
Nekem az alvás a mumusom, most melatoninnal próbálom szabályozni a dolgot.
És pl ilyenkor már nem kellene a képernyőt nézegettem. -
attiati
veterán
(Szintén édessszájúként) nehéz belőni, hogy amikor édességet kívánok, olyankor:
- gyors energiára van szükségem
- vagy dopaminra, hogy gyors boldogságot kapjak (hosszútávon meg pont a boldogságot blokkolja)
- beidegződés
- táplálkozási szokás
- fizikai szükséglet a cukor miattKb mindegyikre más stratégia kell.
Amin gondolkodom, hogy tudatosan összekapcsolni / megfigyelni, hogy a táplálkozás megváltoztatása (fasiszta módon, ahogy írod) okozza a jó közérzetet. Így könnyebb betartani.
Vagy fordítva, hogy a be nem tartása okoz rossz közérzetet. Így könnyebb elkerülni.Illetve helyettesítőket keresni: édes gyümölcs, aszalt cuccok. Nem tudom, hogy ugyanannyira rossz e, mint a sütemény / csoki / pékáru kombó.
Beidegződés - táplálkozási szokás kiiktatása egyszerűbbnek tűnik.
-
attiati
veterán
azt csak trollkodásnak szántam
egyébként nem kap elég hangsúlyt, hogy valójában mennyire is fontosak az említett tényezők. Mindenben is.
Persze baromi könnyűnek tűnik a 4 tényező betartása, ami valójában a kiegyensúlyozott életet jelenti (alvás, sport, kaja, no alkohol).Valójában a modern és felgyorsult életvitel pont ezek ellen megy harcba.
Gondoltam megosztom, mert nálam körbeért mindennel a téma, amit az elmúlt években olvasgattam.
-
Dorian
félisten
Par hét (nekem kettőn belül volt) átáll a bélflóra a sok nyers zöldségre ( és onnantól a sok cukor lesz hasonlóan kellemetlen hatású), és sokkal lejjebb lesz a nyugalmi vércukorszint, tehát nem lesz farkaséhseg , így simán megy az, h este 6-fél7-kor vacsora, majd reggel 9 után reggeli.
Ja, és nemrég elsőre sikerült mind a 3db 5 l-es üveg fermentált káposztát készítése
-
-
Z.É.T.
őstag
A saját állapotomat még mindig nem tudom, az éjszaka átlagos(an szar) volt, reggel eddig két tüsszentés, enyhe torokérzés, minimális hörgőirritáció, hideg felkar, comb. Ez eddig bármi lehet, egy másfél nap alatt legyűrt fertőzés is, meg bárminek a kezdete is. A legjobb, hogy a munkám egyik felére jelenleg nincs helyettes opciónk, 10-12 munkanap egy új ember betanítása...
-
Z.É.T.
őstag
További jobbulást!
-
Nálunk melóhelyen főnökék hárman (56 - 44 - 22 évesek) covid, lázzal, hányással, a két szülő tüdőgyulával. Ők oltatlanok, szeptemberben és novemberben estek át, ennyire nem voltak szarul. (az 56 éves mondjuk szeptemberben is tüdőgyuszizott)
Tőlük függetlenül egy kolléganő mentős férje szintén ágyból kikelni sem tudó gyengeséggel, lázzal covidozik. Ő háromszor oltott, ötször-hatszor volt enyhe tünetes átesése
(de már régen bökték, eü-sként mindig korán hozzájutott)Most értem haza, remélem, csak pszichés, de lüktet a fejem és határozott lázérzésem van. (36.7°C)
Neverending story.
-
Reméljük nem adatták be, és akkor cseppet emelkedik a bolygó IQ-szintje. Bár itt meg az agyatlan barmok szerencsétlen gyerekei szívják meg.
Egyébként Covid előtt az oroszok a kanyaróoltás ellen kampányoló antivaxxereket tolták Európában, szóval nem annyira újdonsült dolog ez.
-
Rive
veterán
Sajna ennek az alapjai korábbra nyúlnak, mint az oltásellenesség felvirágzása
Egy rakat (európai) országban viszonylag régóta nem kötelező ellene oltani, szimplán, mert a betegség eltűnt a korábbi programok kapcsán.Ahhoz, hogy (megint) vissza lehessen tuszkolni a palackba, nagyon sok országra kiterjedő összehangolt, szigorú program kellene - ebben már persze lenne szava az oltásellenességnek, de a szomorú helyzet, hogy ezek a programok eleve még láthatáron sincsenek...
-
Vesa
veterán
Lesz mit elemezni erről az egészről, és sajnos abban sem vagyok biztos, hogy pusztán EÜ szakmai oldalról fog ez történni, mert van egy olyan rossz érzésem, hogy előbb-utóbb ennek olyan következményei lesznek, ami túlmutat az egészségügyi vonzatain és olyan társadalmi problémákhoz fog vezetni, ami az emberi történelemben egy fájdalmasan emlékezetes epizódot fog jelenteni. Aztán majd lehet elemezgetni utólag a történészeknek, hogy ha 50-100 évvel korábban a Covid idején a politikusok nem lettek volna olyan kretének amilyenek voltak, ha a média -legalább ilyen kérdésekben-, nem a klikkek számára hajtott volna a hiteles információk közlése helyett, és ha az antivaxerkedést sokkal komolyabb intézkedésekkel még csírájában folyotották volna el, akkor talán a későbbi történelmi események sem következtek volna be. De ne legyen igazam, nyilván ez fikció, de sajnos már most is csak részben az, mert mindebből a legtöbb már létező jelenség és tény, egyedül a hoszabb távú hatásai tartoznak a fikció kategóriába.
-
pècsimunkás
addikt
-
kpityu2
őstag
Vannak országok ahol felnőttnek nézik a polgárt, vannak ahol kevésbé. Mindkettő más stratégiát követ. Viszont itt én nem tudom eldönteni, melyik a hatásosabb. A meggyőzés eléggé idő és energiaigényes és felmerül a közbizalom kérdése is. A konteótopikba a minap vitáztam az emberkével, mert az a stratégiájuk, hogy a mellékhatásokat nem helyezik a járvány kontextusába és úgy rémítgetik vele az embereket. Ez az egyik oldal. A másik oldal meg itt, ahol ha csak megemlítettem bármiféle negatívumot, rögtön konteós lettem. Szóval én társadalmilag nehezen tartom kivitelezhetőnek az igazság keskeny ösvényén való egyensúlyozást. Főleg ha nagy a tét.
-
kpityu2
őstag
Szerinted az ilyen finomságokat mennyire értelmezte volna a nép? Az egy teljesen szokásos eljárás, hogy havária esetén nem akarják meggyőzni az embereket, hanem kiadják az ukázt és akár hazudnak is a cél érdekében. És ezt persze megfűszerezik a politikai rendszer meglévő viszonyai.
-
SteveAd
tag
Azert a maszkellenesek (tovabba: oltasellenesek, virustagadok stb.) eleg nagy mertekben maguk valasztottak (FB-tudosok es eletiskolazott konteos tarsaik sugallatara) a szerepuket. Nem igazan lehet csak az allamot/hatosagot hibaztatni mint affele intezmenyes Zimbardot aki kiosztotta felulrol a szerepeket.
-
Ringman
félisten
"Chinese researcher…uploaded…sequence of COVID…to a US government…database on Dec. 28, 2019." "[T]he…sequence…was nearly identical to what Beijing…presented…on Jan…11, 2020" "The extra two weeks could have proven pivotal to…global response"
In assessing the impact of the 15-day delay between determination and disclosure of the sequence of the outbreak virus, a crucial point is that, in January 2020, the epidemic doubling time of the outbreak was 2.5 days
This means, mathematically, that the outbreak increased in size, and in difficulty to control, by a factor of 64 as a result of the 15-day delay: 2^(15/2.5) = 2^6 = 64.
A small, probably controllable, outbreak increased in size by a factor of 64, becoming a massive, effectively uncontrollable, outbreak, as a direct result of the ethically challenged scientists' delay in disclosing results.
[link] -
-
Vesa
veterán
"az anyagi vonzatra értettem, hogy a legtöbb felnőtt simán 3x annyit eszik, mint amire szüksége lenne"
Szerintem ennek oka, a magyar negativitás. Ugyanis a megkeseredett emberek, legtöbbször evéssel szereznek "örömet" maguknak. Az evés pozitív élmény, még akkor is, ha sz*r minőséget eszik valaki. Ha az íze rendben van számára, akkor pozitív érzést kelt, és még csak fel sem kell kelni a fotelből.
-
Ringman
félisten
most hagyjuk figyelmen kívül az anyagi vonzatát a megfelelő étkezésnek, egyszerűen Mo-n baromi macerás jól étkezni (honnan veszed meg, eleve a minőségnek utána kell járni, nem bemész a boltba és megveszed, mert minden le van gagyizva, ebédmenü nagy része off, mert a rántás/habarás 50 árnyalata van a helyek nagy részén); másrészt a fejekben is rendet kéne tenni (rendesmagyarember húst eszik, 100 kiló alatt nem férfi), példamutatás 0 (fontosemberek térfogatváltozása és dokumentált főzési/étkezési szokásai), oktatásról meg nincs is szó (másban sem).
szóval inkább menjen el a pénz a jó zöldségekre
pénz része OK, de hány helyről kell beszerezni?, sok plusz macera ez sajnos -
fatal`
titán
Azt elfelejtettem mondani, hogy nekem viszont nem felsőtest volt, hanem lábszár meg meg derék.
Rá is kerestem a rubeolara képekkel, de nem olyan volt
De akár valami enyhe allergia is okozhatja, nem biztos, hogy van összefüggés a láz meg eközött.
Ha nem múlik el, akkor esetleg bőrgyógyásszal nézess rá.
-
Vesa
veterán
Az a baj, hogy a bőrtünet tipikusan olyan, hogy bármi lehet. Kiválthatja a fertőzés, kiválthatja a gyógyszer, de akár még az is, ha valaki izzad és az így ürített vegyületek a sókkal együtt irritálják. Ha nem múlik el, akkor orvos, a bőrgyógyászok elég jól be tudják lőni látvány alapján.
-
Z.É.T.
őstag
Nyilván rutinos dokit kérdeznék, annyi minden lehet.
Covidnál poszt-covidra (is) utaltam én is, az szeret sokféle lappangót (immunmediált, vagy mi) előhozni, sömöröket, EBV-t (mononucleosis), illetve az agyonvert immunrendszer miatt vadiújakat is sokkal könnyebben be lehet nyalni. Sokkal pontosabb leírás kellene a tünetekről és sokkal expertebb egyén a lehetséges diagnózis(ok) felállításához.A #71145-ben *még magamnak is
-
Rive
veterán
viszont a flu oltásra van egy alternatív teóriám: mivel gyakorlatilag az éppen kitörő covidra oltattunk rá (hétfőn flu-szuri, kedden én már beteg voltam), lehet, hogy szart sem ért, volt a szervezetnek jobb dolga is, mint arra figyelni.
Nem így működik. Nem szeretnek egymásra (vagy betegségre) oltani mert megterhelő, de az immunválasz (szélsőséges esetektől eltekintve) kialakul ugyanúgy...
Jobbulást!
-
kpityu2
őstag
Mondjuk furcsállom kicsit, hogy síelős ember létedre bizonytalan voltál az achilles-ínt illetően, mivel kábé a boka és a térd ínszalagjai vannak leginkább megterhelve és azoknak a bejáratása, nyújtása alapfeladat a síszezon kezdetén.
Az a baj, hogy ilyesmit akármilyen hirtelen fizikai terhelés okozhat, tehát a covidhoz kötni kábé csak ilyen anekdotikus szinten lehet. Még akkor is ha pont a minap volt egy tanulmány ami azt taglalta, hogy a vírus mennyire szétcseszi az izmok energiaellátását. -
kpityu2
őstag
Pontosan. Nekem is úgy kezdődött, hogy a sarokcsontom elkezdett fájni. Azt hittem először, hogy a bakancs miatt, még betétet is cseréltem. Az ín ott találkozik a csonttal. Azért probléma, mert a begyulladt ín már soha nem lesz olyan mint előtte, megváltozik a szerkezete, nem lesz olyan rugalmas.
-
Én már daganattól kezdve mindenre gondoltam, de tisztán emlékszem, hogy ugyanazon a dombon áttekerve az út felénél már kapkodom a levegőt, mintha a tüdőm nem tudná felvenni a levegőt és azért nem egy hegyről van szó csak egy dombról és tisztán emlékszem, hogy Covid előtt nem volt ilyen problémám pedig akkor se voltam edzettebb. Oké biztos edzetlen vagyok, ez tuti de azért néha furán, tüdőből köhögök egyet-egyet, nem igazán értem miért. Az viszont igaz, hogy edzeni kell, én gondolkodtam a lépcsőzésen, állítólag sokkal hatékonyabb mint a séta/futás/biciklizés. Lépcső meg mindenhol van szóval nem egy költséges dolog.
-
Rive
veterán
Köszönöm
Eddig szerencsére semmi vészes...
A dolog kezdetén az első tünetekkel együtt már jött (ezzel a teszttel, legalábbis) az eredmény, szóval most nekem eléggé szembejött, hogy tünetek mellett még folyamatos negatív volt...
Ezzel így akkor az egész gyorsteszt-dolog eléggé értelmét veszti. -
-
Nálunk a házban van házközponti hővisszanyerős szellőztetés... ha lehet csak olyan helyre költözöm a jövőben ahol van ilyen...
#70997 nem vagyok szakértő de úgy gondolom ez is idegrendszeri tünet, ahogy a szagvesztés, ízvesztés, (nálam volt szédelgés is amit szintén okozhat idegrendszeri tünet) ...
-
Z.É.T.
őstag
Full popura lehet, nemtom.
Azt igen, hogy akire itt rálátok, 99%-ban mindenki újrázott két hónapon belül. Volt, aki klasszikus tünetekkel, volt, aki "csak" szag-, ízvesztéssel, meg olyan is, akinek "megint mindenem fáj, mint a múltkor", vagy cikluskimaradással, stb.
És a helyi asszisztensnő is megerősítette, hogy a mostani hullámban sokan olyanok érintettek, akik 3 hónapon belül estek át.
Ezért írtam, hogy nem lep meg.
(csak már megint unom a saját hangom)Volt a másik téma, hogy kevésbé veszélyes már a czucz.
Igaz.
Az elején valahol 2.5%-ról indult a mortalitás (kínai kiszivárgott adatok és az első óceánjáró), aztán kb 1.5% (olasz), majd globálisan már csak 0.5-0.8% körül jártunk, mára ez saccra 0.09% alatt lehet, nemtudommennyivel.
Az már semmi.Csakhogy én máshonnan nézem, már úgy 2020 végétől fogva, aminek itt is többször hangot adtam.
Én az elhúzódó, a tartós és az állandósuló szövódmények alapján nézem ezt a fosht. Plusz a másodlagos halandóság alapján. [szív-, érrendszer, incl. stroke, agyonvert immunrendszer utáni bármi, valamint long, ami az öngyik számát IS és a drogfüggőséget (beleértve a pszichiátriai gyógyszereket, alkoholt és a máshol könnyebben elérhető "keménydrogokat" stb) gyakoribbá teheti, teszi]Pontos számokra nem emlékszem, de a nagyságrendre igen:
Flu: 1/100.000
Chicken pox: 1/1.000.000
Ekkora esély volt a "vírusfertőzés utáni kifáradási tüneteggyüttesre" (G9330)Ezt most is szőnyeg alá söpörjük, de itt lett egy 1/10 kötőjel 1/1000 közötti kockázatunk/átesés.
Ismerve a betegséget, nekem ez alapján — meg az éves átesés esélyét és számát tekintve — ez a covid még mindig az egyik vezető betegségnek számít, a(z egyik) legnagyobb közegészségügyi kockázatként.
Vezető halálok globál top10-ben:
(nem sorrendben, nem nézem most meg)
Szív-, érrendszer
Cukorbetegség
DemenciaEzekhez mind hozzásegíthet ez a kis nátha.
Csak ugye az egyebek, amik szintén növelik ezek kockázatát, azoknak legtöbbje egyénileg csökkenthető.
Az, hogy a covidot egy évben hányszor nyeled be, az meg... Hát kevésbé.Így hát nálam ez továbbra is egy ki*aszott veszélyes betegségnek számít, hiába csökkent az elsődleges halálozás.
És hiába győzködik magukat és egymást sokan, hogy "dehát nekem sem lett semmi bajom".
Örülök neki, de tényleg -
kpityu2
őstag
Mert továbbgondoljátok amit mondok a saját előítéletetek szerint, szalmabábokat gyártotok és aztán mindenki konteós, laposföldhívő aki bármilyen kritikát mer megfogalmazni. mindent vagy semmit.
Én csak rácsodálkoztam egy koincidenciára amelyre már több példát is láttam. Azután ez persze lehet véletlen egybeesés, mint a többi esetben is.
-
Kicsit a másikra is válasz: a virnyák is kaszinózik: vannak változatai, amik eleve életképtelenek, mások mennek párezer embernyit, utána pusztulnak ki, és ezt a rulettet évi min.1x megpörgetik. Ugyanez a veszélyességgel: van x% esélyünk egy delta-eseményre (pusztít-terjed). Az x-et csökkenti ha működöképes az immunmemória, de nem 0-ra.
Pont ahogy a Hong Kong-i influenza is tudott tarolni évtizedekkel a spanyol után. Azért egy-egy többtucat pontos mutáció után nekem ott a gupli a torkomban, hogy akkor most hanyast is dobtunk.
-
Ringman
félisten
[link]
As we enter year 5, the virus continues its evolutionary arc, from JN.1 to JN.1.1.1, w/ predicted⬆️binding to the ACE2 receptor, attributable to this spike mutation (T572I). This likely isn't a material change, but a reminder that🦠selection will continue for ways to (re)infect.
The appearance of BA.2.86 was an "Omicron event" with >30 new mutations in the spike protein. It took the added mutations -> JN.1 to make it capable of rapidly becoming globally dominant, which should have been considered a VOC with a new Greek letter.
We've known about the "detour" to JN.1 since early October https://erictopol.substack.com/p/the-virus-takes-a-detour-in-its-evolutionary There's no way to predict when or what will be the next "Omicron-like" event. That's why we desperately need nasal/oral vaccines for mucosal immunity and variant-proof protection. -
-
Igen. Covid-szűz adat pont hogy az első omikron idején még úgy-ahogy létezett és azokból azt lehetett kisilabizálni, hogy oltatlan, nem átesett alanyokra KB olyan veszélyes, mint a wuhani volt. A nagy "nemvészesazomikron" hurráoptimizus abból eredt, hogy a népesség túlnyomó többsége vagy kapott már oltást, vagy átesett korábban.
#70929: Nna, ha tényleg a szerencsés 0.5%-hoz tartozol, akik semmilyen formában nem találkoztak még a virnyákkal, akkor pont jó adatpont vagy nekünk valamelyik aktuális variáns hatásait illetőleg. Nem bántunk az oltatlanságért, csak kicsit felboncolunk
.
Viccet félretéve, ha 6 napja kezdődtek a tünetek, és még itt vígan tudsz HSZ-t írni, akkor ebből jó eséllyel nem lesz már nínósautós cirkusz. A szaglásod viszont lutri, ugye akik anno oltások előtt bukták 3 éve, azok közül még mindíg akad olyan, akinek nem a régi. A long jelekre is figyelni kell a következő hetekben-hónapokban, erősen ajánlott a fizikailak fárasztó sportok és meló kerülése mert a szivet szereti meggyötörni ez a nyavaja.
-
Bencus88
nagyúr
Tudtam, hogy jobban benne vagy és sokaknak rokoni kapcsolat által ismert a virus, és teljesen mértékben elfogadom amit irsz nekem.
Köszönöm, hogy segÍtettél és Neked is Boldog új évet kÍvánok!Tényléeg tegnap teljesen fel voltam dobva, hogy covidos vagyok, mert végre tudtam hova tenni ezeket az új tüneteket magamon. A mai nap viszont totál levertség, és érzem hogy már enyhült mindent, de megmozdulni nincs kedvem. Így hogy beszéltünk róla már talán jobb is a kedvem picivel. ki szellőztettem csináltam egy teát, és fekszem vissza pihenni.
Persze ha romlanának a tünetek mindenképp elmegyek orvoshoz, de napról napra jobban érzem magam.
Napi szinten 4km sétálok a kutyával az pl kifejezetten jól esik. Utána teljesen felfrissülök. De most egy Balaton átúszás nem menne
-
Bencus88
nagyúr
Napról napra jobban éreztem magam. 25-én éreztem, hogy valami nem oké, 26-án ágyból alig tudtam kikelni, 27-én már virgonckodtam.
Szerintem biztos korábban is átmentem rajta, csak nyár volt és átment pikk pakk rajtam.
van véroxigén (SpO2) mérőd?
Sajnos nincs, de őszintén szólva ennyire nem is gondoltam, hogy bele megyünk egyszeruen csak bágyadt fáradékony vagyok és érdekelne, hogy normális amin átmegyek.
Lázam már nincs, néha lever a vÍz. Nincs légszomjam se és jó a pulzusom.Teát főzök napi 2-3 kancsóval meg vizet iszom, mozgásra rá se tudok gondolni
Amúgy még1 tünet az étvágyam csökkent. Feleségemnek is. De ő neki pl már semmi baja kis takony van meg nála sincs szaglás.
Amúgy ebbe az oltásos dologba, nem bántásból, de nem szeretnék bele menni. Van erről egy véleményem, sok dolgot tapasztaltam, és ezt a döntést hoztam meg.
-
Bencus88
nagyúr
24én még semmi bajom nem volt, akkor mentünk szüleimhez és mint kiderült ők már benne voltak, szóval aznap kaphattam el. A köhögés, hőemelkedés hasfájás már a 2ik nap tompult, szaglást csak tegnap vettem észre, hogy zero.
Az nem foglalkoztat ki, mit ír nekem az oltásról, ez egy egyeni döntés volt. Én se ítélek el senkit aki beoltja magát
-
-
kpityu2
őstag
Ha kicsi a változás akkor az immunrendszer még úgy-ahogy felismeri.
Senki nem mondta, hogy az imprinting nem természetes reakció, csak arról van szó, hogy az új variáns elleni immunválaszt gátolja a régi ellen kialakult védelem és a részleges védelem koronavírus esetén könnyen okozhat ADE-t. Ha viszont mesterségesen gyorsítani akarjuk a váltást ahhoz legalább két adag új vakcina kell méghozzá a régi hanyagolásával, tehát nem jó a bivalens. Ezek persze emberi szempontok, mert a természetnek az is "természetes" ha a vírus győz.
-
-
VÁMpír
aktív tag
abban a luxus helyzetben vagyok, hogy ha akarom, nem kell találkoznom senkivel (home office, kaja rendelés, etc.)
június-október között pl. aktív szociális életet éltem és nem kaptam el. most úgy tűnik, h ehhez óriási szerencse kéne jelen helyzetben. meddig tarthat a jelenlegi állapot? márciusig-áprilisig nem szívesen várnék.
pár hét bunkerlét simán belefér viszont.
nyilván tudom, h erre nincs egzakt válasz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest