- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
Hasonlóan keveset tudok róla, talán többen számolnak be oltási reakciókról, mint Pfizer esetén. Antitest szám szintén gyorsan esik a study szerint. De úgyis az lesz a lényeg, hogy melyik vakcina hogyan szerepel a mutációk ellen és kialakítja e a sejtes immunitást.
Mutációk elleni hatásról leginkább az éles terep fog információt adni (Izrael a homogén terep és csak pfizerről lesz adat, de talán ugyanazt tudja a moderna is). Studykban nem bízom annyira mutációk szempontjából, mióta a pfizernél is kijöttek azzal, hogy már eleve fertőzött embereket válogattak be a (kis elemű) mutációs vizsgálatba és valószínű nem vették számításba, hogy a nem oltott embereket blokkolta a brit mutáns és szerintem téves következtetésre juthatnak ilyen vizsgálatokkal. Egyébként is nehéz lesz a mutációk ellen studyt készíteni.Sejtes immunitás viszont nagyon érdekelne, hogy hogyan szerepel az mrns.
-
Micsurin
nagyúr
Vese kezelt barátom is és őszi trombózisos/embóliás barátom is azt kapott. (Égen egy erősen terhelt társaság ez lassan.
)
Aluszékonyságon és gyengébb fejfájáson kívül nem igen számoltak be másról.
edit.: ja de egyik panaszkodott arra, hogy talán 1-2 napig mintha fura fémes íze lett volna egy két ételnek de nem is figyelte meddig tartott mert éppen csak átszaladt rajta mint érzés.Jó nekik, hogy ezt kapták még ha az okok nem is jók. A haveri kör egészséges fele meg fetrengett 1-1,5 napot.
attiati azért ez is jó csak kicsit változatos az első 1-2 nap ezek szerint..., egyik barátomnak sem lett láza pl, karfájdalomra is csak az egyik panaszkodott de betudtuk szerencsétlen beadásnak miután a másik közölte, hogy kb azt a szintet se éri el talán mint egy izomláz.
Hogy és hol kaptál te modernát? Alig van valaki szülők közt is az évfolyamon nálunk egyetemen akinek azt ajánlottak.
-
-
mpo
veterán
Ezt nem tudtam.
Nálunk azért jobb a helyzet, mert büntetőeljárás nem indult azok ellen, akik az állami propagandával ellentétes adatokról beszélnek, csak "riogatnak a statisztikákkal", azt se vitte el a TEK (eddig), aki a 4. hullámról beszélt.
Persze van pár ország, ahol a vezető hülyesége segíti a vírus terjedését. -
-
-
batagy
őstag
Persze, megírom 3 hét múlva.
A 2 hét lehet, hogy túl hamar van még, az orosz esetén. A vektorosokra azt írtátok, hogy első héten a DNS vektorból RNS-t csinál az enzimrendszer. A második héten kezdi el feldolgozni a szervezet az RNS-t. És csak a második héttől kezdi a szervezet a tüskefehérjét felismerni. Ezért min 3 hétre érdemes ellenőrizni (a vektorosok esetén).
-
batagy
őstag
Igen, 50 a referencia érték. Ez a Synlab-os teszt.
Az a lényeg , hogy 50 fölött van.Arra gondolok, mivel semmit nem éreztem az első Szputnyiknál (eddig a mai másodiknál se), hogy valószínűleg jó az immunrendszerem, viszont lehet hogy az AD26 vektor se tudott pont emiatt így elszabadulni, így kevesebb DNS-t juttatott belém. Nem értek hozzá, csak laikus eszmefuttatás!
-
Kétségtelen, dokumentáció hiánya az megvolt, de oroszok sosem a publikus dokumentáltságról voltak híresek. Ettől függetlenül a brazil eset bármelyikkel előfordulhatna, mármint az, hogy ekkora fokozott igénykielégítés mellett becsúszhat valami ellenőrzési gond. Azon meg muszáj valahogyan felülemelkedni, hogy a politika mit művel, mert egyébként hamar hidegroncs lesz az ember. Szerencsére AZ-n kívül sok aggódásra okot adó hír nem volt az oltásoknál. Hogy azóta egész jól fogom az 5G-t a 4G képes telómmal is, hát istenem......
-
Madwe
nagyúr
“Gond azzal van, amikor a politika beleszól a tudomány működésébe. És most ez történt.“
ahogy történt ez az astra lejáratásokkor is... ugyanúgy beleszól nyugaton is, ne legyenek kétségeid. Persze átláthatóbb s tisztább valamivel, talán. Ha más nem bízni s hinni ebben lehet -
-
nekem az önzés a bajom vele. mégis mit üzen nekem az a user, aki ilyen maszkban beszélget velem?
legutóbb egyébként az oltóponton az egyik doki................
(leszarom, mert oda eleve turbo ffp2-ben mentem. apropó, ez a kcvirusmaszk szuper, de szerintem hőre picit deformálódik a szilikon, mert ereszt az orrnyeregnél)
-
daneel_hu
addikt
"Szerintem az ország részben inkább azért -is- tart itt, mert az emberek egymással foglalkoznak saját maguk helyett. Neked, meg nekem, vagy bárki másnak nem kell megérteni, miért állnak sorban mások, mert ez kizárólag az ő dolguk! Mindenki választ magának vakcinát az információi, vagy egyéb körülményei alapján, de nem értem, miért kell azért ítélkezni mások felett, mert ők más utat választottak?"
Végre valamiben egyet tudok érteni.
Nap mint nap lehet ezzel a mentalitással találkozni, ezzel élik fel az emberek a saját ill mások energiáját - teljesen feleslegesen.
A végén pedig az aktuális kormány a hibás – mi magunk természetesen semmiben sem. -
-
Floyd80
addikt
-
Gothmog
senior tag
Múlt hét péntek reggelén a Kossuth rádióban a felcsúti maharadzsa konkrétan úgy közölte, hogy "amint meglesz a négymilliomodik oltott ember, vagyis legalább ennyien védettek már a vírussal szemben." (Fejlődik, fejlődik, mert március vége-április eleje táján, amikor a tanárok soron kívüli oltását és az azzal szembeni aggodalmakat oszlatta el, akkor még az első oltás utáni 8-9. napra tette a védettség kialakulását. De azóta szinten lépett, és most már instant védettség van...)
-
bigdady
nagyúr
Már egy is véd valamennyit pár hét után és nem mindenki a múlt héten kapta és még el sem értük a 4-et. A negyvenesek is már ehét jövő héten kapjak sokan a második oroszt, idősebb meg már meg is kapta jellemzően mindkettőt kb most, ahogy lassan a tanárok is jövő héten már dupláznak. És az igazolvány is másfél hét szóval szó nincs azonnal védettekről. Mondjuk az igazolvány kipostázást simán lelassítanám most szándékosan kb 3 hétre érkezzen.
Az ország oltatlan fele meg talán nem tudja úgy telerakni a kórházat mint most az egész tette. (Az oltott meg jellemzően nem ostoba és nem szalad be egyből tátott szájjal maszk nélkül a f*szerdőbe) -
Figy, nem tudom, hogy mennyi közöd van valóban a tudományhoz. A tudomány nem írja elő, hogy hiányos vagy részleges adatokból nem lehet becsleseket adni. A kormány által adott számokból nem lehet pl. egy pontos efficacy számot gyártani, de saccolni jók, és az látszik, hogy a kínai vakcina "nem rossz". Az, hogy mennyire nem rossz pontosan, majd kiderül.
Kicsit zavaró, hogy úgy jöttök páran ezzel a tudománnyal, ahogy egy rendes kutató sose jönne. (Publikáltál már peer reviewed folyóiratban? Én igen, és el tudom mondani, hogy a dolgok csöppet sem fekete-feherek ott se. Akárcsak a Pfizer P3 eredménye sem vethető össze az AZ P3 eredményével teljesen, mert máshol és masmikor végeztek őket.)
Itt most tényleg arról van szó, hogy "jónak tűnnek-e a számok". Abszolút valid ilyen módon gondolkozni P3 nélkül is.
Ha a sarki zebrán naponta elütnek egy ember, akkor simán lehet mondani, hogy valami rossz ott a forgslomszervezessel, akkor is, ha nem csinálsz részletes tanulmányt.
-
-
Peterhappy
őstag
Két dologból van most rengeteg. Kínai vakcinából és bulikázni vágyó fiatalokból.
Találkozik a keresleti és a kínálati oldal.Felőlem várják ki a jobbat, én nem sajnálom tőlük, de akkor addig meg ne teraszoljanak.
Bár még mindig hiszem azt, hogy egy idősebb állampolgár jobban rászorul a jobb vakcinákra, mint egy ereje teljében lévő tizen-huszonéves (természetesen nem ideértve az alapbetegséges fiatalokat) -
Dare2Live
félisten
én amúgy kiváncsi vagyok. amennyire rálátásom van sino a legkevésbé kívánt vakcina. Már most gond az eloltása miközben pfizer, modernara még mindig komoly várás van. Sputnikot és azt is könnyebb ellőni.
emlékeim szerint 3.9millió sinot rendeltek.
Na most ezt vagy legalább a nagyját be kéne adni. Politikailag hülyén néz mégiscsak ki ha raktárban tönkremegy/elajándékozzuk. Szóval kampány kell ahol a sino a legleg.
szerk: Én vagyok hülye uez volt a "légzés támogató" készülékekkel is. 2-3*áron megvesszük, havernál tároljuk 5-10*áron egy részét aztán elajándékozzuk.
-
-
Ezekiell
veterán
Hehe, majd akkor mesélek én
Hát minimálisnak minimális esélye van az tény, de nagyon szar dolog ám kapni egy bugreportot egy technikustól, hogy a CT dózis 1000szeresével sütött meg majdnem egy pácienst, mert elbasztuk a szoftvert, és csak mázli h észrevette...
Szóval, ott izzadtunk "kicsit" a postmortem meetingen
(napi tanmese: ezért nem kommunikálunk szoftverek között egy sima shared txt fileba írogatással, mert annyira megbízható, mint a szomszéd Mari néni heroinfüggő kisfia...)
Csak koszos intern voltam itt még, szóval nem igazán volt sok közöm a dologhoz, de ennek örülök is
Ja és ez nem valami koszos garázscég CT szoftvere volt (mintha létezne olyan...), hanem a világ legnagyobb egészségügyi gyártójának a cucca.
Na, de eleget offoltam, bocsi mindenkinek - és ettől függetlenül igenis meg lehet bízni a technológiában, de azért nem vakon
Ezért vannak ott az emberek az összes processben, hogy ha a gép téved, azt megfogják.
-
attiati
veterán
Nagyjából pár hetet kellene még kibírni.
Tavaly áprilisban sem volt teraszon sörözgetés.Sped #11256
Fordítva nézném: aki sörözni akart, az eddig is át tudott menni a haverjához. Vagy bármelyik parkban piknik közben. Tök felesleges kinyitni az emberek fejét pár lépéssel a siker előtt. A nagyfőnök megadta a jelszót, szabad a terasz, szabad a sör. -
tboj
tag
A fenti magyarázat nem csak jóslás és hitre alapozott találgatás, mint láthatod Kékes is megerősítette, hogy így működik az elölt vírusos technológia. Ebből csak arra következtetett Boldogkői is, hogy ezzel a teszttel nem feltétlenül lehet igazolni a kínai oltás hatásosságát/hatástalanságát. Abban egyetértek veled, hogy ez nem kielégítő magyarázat az oltás hatékonyságára, mert nem következik belőle egyértelműen, de ugyanígy az sem bizonyított, hogy pusztán a specifikusan a tüskefehérje ellen termelt antitestek mennyisége alapján meg lehet ítélni a sinopharm (vagy akár bármelyik oltás!) hatásosságát. Ehhez tényleg klinikai tesztekre lenne szükség, és ezt azért a beszélgetésben résztvevők is így gondolják. A szerb vizsgálat, amit Parci is linkelt korábban, ilyen szempontból egy jó kezdet. Reméljük lesznek még hasonlók, akár mondjuk itthoni adatok alapján is minél hamarabb. Én valószínűleg ki is veszem a részem majd ebből, hogy legyen hozzá adat, mert ha keddig nem ajánl valamit a háziorvosom, akkor elmegyek az oltópontos sinopharmra egy szerdai időpontra.
-
Kékes525
félisten
Ez nem számít, mivel az oltás Európa Bajnokságában elsők vagyunk! Minden háborúban vannak veszteségek.
-----------------------------------------------------------------------------------
Minden, amit a Sinopharmról tudunk, egy helyen: [Sinopharm (Beijing): BBIBP-CorV] Hát, nem sok...
-
Drizzt
nagyúr
Az altalad linkelt cikk elegge pongyolan fogalmaz. Az e484k az egy adott tudkefeherje mutacio. A virusvariansok kozul jopar tartalmazza ezt a tuskefeherje mutaciot. A cdc-s linken meg lehet nezni melyek azok. Az e484 azt jeloli, hogy fizikailag a tuskefeherjen hol van a mutacio. Van mar e484q, amitol jobban tartanak egyelore. Bar a cdc meg nem listazza.
-
Dare2Live
félisten
"Értelmetlen. Ugyanis, ez csak akkor működne, ha az egész világot lezárod."
Ahogy Ausztrália, ROK, Taiwan, Kína... esetén is értelmetlen volt. Oh wait....
"Nyitást követően úgyis bekerül."
Managelhető. Ahogy Ausztrália, ROK, Taiwan, Kína... esetén is managelhető volt.
....
@t72killer: A fenti négyes felsorolásból három demokrácia.
-
Dare2Live
félisten
"A molekuláris biológus, virológus szerint ha a brit mutáns mutánsa megjelenik Magyarországon, a nyájimmunitáshoz szükséges 80 százalékos átoltottság sem lesz elegendő."
Kissebb csoda lenne ha még nem jelent volna meg MOon. De ha nem is be fogják hurcolni.
Végül még nem lesz más megoldás mint ami kellett volna. 3-4 hét totális zárás, végtelen tesztelés, kontaktkövetés. Közben Schengen 2, mindenki aki külföldről jön teszt és két hét karantén.
-
fatal`
titán
"Ebben van igazság, én is úgy írtam, hogy amíg tart a pandémia."
A pandémia addig tart, amíg nincs elég ember beoltva, úgyhogy ez ellentmondás."Illetőleg, egyelőre még sok olyan oltatlan is van, aki nem antivaxer, őket még védeni kell."
Amit írtam (ahogy azt ki is emeltem) arra az időszakra vonatkozott, amikor már mindeninek volt lehetősége oltatni. Jelenleg természetesen nem ez a helyzet, de 2-3 hónap múlva ez már megváltozik. -
fatal`
titán
"Az oltott is fertőzhet, tehát a maszk viselése továbbra is indokolt, amíg pandémia van."
Ez a valóságban szerintem úgy lesz, hogy elengedjük a maszkokat, ha már mindenkinek lehetősége van/volt oltatni és kialakult a védettség.Az sem állapot, hogy ha túl sok a járványtagadó, antivaxxer barom, akkor a végtelenségig maszkozunk még az utcán is.
-
A kulcs az emberi önzőség. Amíg a halálozás csak a közvetlen hozzátartozókat, esetleg a barátokat érdekli, addig a szabad és normális élet, a nyitás gyakorlatilag mindenkit (a fanatikus mormotákat leszámítva). Míg az egyik oldal tízezrekben mérhető, a másik oldal milliókban.
-
-
einstein
senior tag
Miért vádaskodnék?
Arra próbálok rámutatni, hogy sok információ kering, aminek nem ismerjük a hátterét, kb "bemondások". És ez igaz a Pfizerre is. Sőt - és ez volt a másik érvem - ahol létező tanulmányról van szó, annak hitelességét se tudjuk itt ellenőrizni. Bocs, de szerintem te se. (erre gondolsz, hogy vádaskodok?)Nincs kétségem afelől, hogy a Pfizerről több tanulmány érhető el a neten, de nem ez az objektív mérőszám. Mint ahogy az sem, hogy a kínai tanulmányban csak 12 mintát vizsgáltak, a pfizeres tanulmányban meg 22-t. Akkor ez most dupla olyan jó?
A vége úgyis az lesz, hogy vagy hiszünk egy szakembernek, amikor azt mondja, hogy ez jó, vagy nem...
Azt hiszem mindent elmondtam már erről a témáról.
-
ezt az ordas ellentmondást egyébként én is kiszúrtam, és én nem is szeretem a lehotát, mert akárhányszor megszólal, mindig eltolja ilyen "engem is szakmailag le akarnak dózerolni azok" vonalra, ami hihetetlenül érdektelen.
viszont beszélt szakmai dolgokról is mindenféle kurrens témában, az szerintem érdekes volt. és simán lehet, hogy tényleg a vektorosok úgy emeltek a dózison, hogy versenyben maradjanak a(z oltásként hatékonyabb) mrns-sel, amivel viszont behoztak plusz kockázatokat.
-
törölt tag
A világ többi részének fontosabb lesz a kínai és orosz. Itt EU-ban nekünk, ha már matekozunk, egyszeri józan paraszti ésszel google barátunk USA 40% egy dózissal már, UK ahogy tolta AZ-t és Pfizert már nyitva a pub, EU 23% egy dózissal. Ha nyugati vakcinától valaki büdösebbet fingik az már vizsgálat alatt, keletiről kevesebb beadott adag, kevesebb információ. Na most ezek is számítanak ilyen "bizalmi" kérdésben.
liszi70:
Úgy gondolom erősen körzetfüggő olvasottak alapján. Valahol már hetek óta a harmincasoknak, negyveneseknek adják a Pfizert, máshol még ötveneseknél, később regisztráló hatvanasoknál tartanak, AZ-t férfiaknak kínálják, egyes orvosok nyilatkozták kínaira lasszóval kell fogni embert, mert akkor inkább Szputnyik, ha nem is Pfizer.Felkínálják a kínait, nem kéred, két hét múlva kapsz mást, a kínait beadják egy kevésbé finnyásnak, ennyi.
Potenciális betegekről nekem inkább a húsvéti országjárás, laza korlátozások, iskolanyitás, terasznyitás, egy dózissal még antitest termelés előtti védettségi igazolvánnyal vagánykodók jutnak eszembe, az orvosok is csak remélik nem korai a "bátor" nyitás. -
"Honnan tudod, hogy biztonságos a vakcina, ha nincs róla publikált, hiteles adat egy tudományos folyóiratban?"
Nemrég 10000-es mintával mutatták ki, az összes (Magyarországon is használt) vakcina hatásos, a kínai és orosz is hasonló immunválaszt biztosított a "nyugati" vakcinákkal. (Ha jól emlékszem indexes cikkben olvastam, de fáradt vagyok visszakeresni.)
Bármennyire fáj ez sokaknak, ebben az idő Orbánt fogja igazolni.
-
einstein
senior tag
Miről tetszik beszélni? Nézd már meg, mennyi hivatalos tanulmány és adat van van a Pfizer vakcinájáról, és mennyi a kínairól!
Nem tudom, pontosan mennyi?
Mutass ilyet a kínainál please!
Mindkét cikkben amit linkeltem egy-egy tanulmányra hivatkoznak. Az indexes cikk valójában egy áttételes hivatkozás, de azért sikerült megtalálnom az alapját. Linkelem ( [Serum sample neutralisation of BBIBP-CorV and ZF2001 vaccines to SARS-CoV-2 501Y.V2 ). A Reuters cikk is egy tanulmányra hivatkozik. Azt sajnos nem találtam, és mivel tőled tudom, hogy hinni a templomban kell, ők valószínű csak kamuztak.*
*
Szerk: bocsánat. A Reuters cikkben is van egy hivatkozás. Ahogy gyorsan átfutottam, ez ugyanaz az adat, csak még sokkal korábban publikálva:
https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2021.02.01.429069v1.full.pdfEzek szerint ugyanaz az infó jár körbe-körbe a sajtóban. Hogy mik vannak? Ilyen a Pfizernél biztos nincs.
-
részben igazad van, ezek mind jogos kérdések. azért a biztonságosság most már tudható, illetve mindig mérlegelni kell a konkrét egyénnek is (ha van esze). idősként most nem kérnék kínait, mert van más. az kicsit bánt, hogy anno úgy ajánlották, hogy fingod sem lehetett, hogy két hónapig nem kapsz mást vagy jövő héten de. anyósnak mondtam, hogy fogadja el, mert időzített bomba az egész járvány, a barátnői kaptak két hétre rá pfizert. ha előre tudom, hogy ez a választási lehetőség, azt mondom, hogy várjon két hetet, de ha két hónapot kellett volna várni a pfizerre, akkor meg azt, hogy kérje a kínait.
mivel elölt vírus, ezért én nem félnék tőle, az adjuvánssal találkoztam már máskor, ez meg egy elölt szar, ha valami nagyon gallyra ment volna vele, az már kiderül. ha meg van immunreakció, akkor minden oké.
de mindegy, ha van választási lehetőség, logikus dolog mást kérni, viszont én beadatnám azt is, ha csak az lenne, simán.
-
kw3v865
senior tag
Alapvetően egyetértek veled a tudományos bizonyítékok tekintetében, de: elég sok tapasztalat van már a Sinopharmmal is, és szerintem a való életből vett tapasztalatok sokkal értékesebbek, mint a fázis 3 tanulmányok, amik egyébként is elavultak már az új mutációk miatt. Az Emirátusokban elsősorban erre alapozzák az oltási kampányt (kisebb részben Pfizerrel is oltanak). Íme az ottani járványhelyzetről a grafikonok: [link]
Az átoltottságuk igen jó már, és elég jól látszik az is, hogy mostanában nem sokan halnak meg naponta. Az is a hatásosságát bizonyítja, hogy a Sinopharm 90%-ban megakadályozza a kórházba kerülést: [link] .
Számos más országban is alkalmazzák ezt a vakcinát, de pl. a szerbeknél 5 félével oltanak, így ott bonyolultabb némileg a képlet. -
a döbrögi dumája nullát ér, de akkor is az van, hogy mind az orosszal, mind a kínaival beoltottak már 10m+ embert. szóval a fázis 3 20000 embere ilyenkor már nem oszt, nem szoroz szerintem. az ugye már tény, hogy mindkettő biztonságos, a hatékonyság az, ami kérdéses, de pont a kínainál az elég jól tudható, mert a technológia faék és ismert.
-
aha, oké. akkor nem így működnek az elölt víruson alapuló vakcinák már 80 éve.
rohadt unalmas ez a fázis 3-on való sírás egy idő után, persze, igen, aki az elején beleugrott, az hit alapján döntött részben, és nyilván az az ideális, ha amennyire lehet, transzparens a fejlesztési folyamat a tudomány felé, de amikor már milliószámra lövik a usereket, akkor egyre kevésbé számít ez.
és mellesleg fingod, de FINGOD SINCS, hogy a most alakuló mutánsok ellen melyik vakcina, beleértve az összes nyugatit, mit csinál.
-
blakey
titán
Szerencsére én nem így gondolkodom, én csak a kínain gondolkodtam volna el, de 99%, hogy elfogadam volna. Mindegyik oltás jobb a vírusnál. Senkivel nem szeretnék kockáztatni. Nyilván figyelembe kell venni, hogy mely korosztálynak melyik oltás való, fiatal, nem beteg szervezet bármelyikkel megbírkózik, gyenge, beteg szervezet esetében meg a doki ajánlását érdemes figyelembe venni. Ez a "vakcinairigység" meg sznobizmus itt is jellemző, pedig nem kéne, tájékozott emberek megfontoltan döntenek, 20 éves fiamat elküldtem az AZ-ra (kínaira is elküldtem volna), nem volt kérdés, hogy jó-e vagy sem. Sajnos nem tudni, hogy a vírus mire képes az adott szervezetben. Apám kínait kapott, anyám, anyósom Pfizert, nagyi Modernát, egyik gyerek AZ, kisebbik még semmit, feleségem és én Szputnyikot, szóval van szórás rendesen. Várni lehet, de nem érdemes, ha van ajánlás akkor megfontoltan érdemes dönteni és zsigerből elutasítani, mert pl. kínai.
-
egyáltalán nem biztos, hogy nem az a jó vakcina. tényleg ott van, hogy ha bármi kockázata van annak, hogy az S-fehérje mutációt már nem ismeri fel az S-fehérjére tanított szervezet, akkor egyedül a kínai az, ahol még felismerhet valamit.
más kérdés, hogy az elölt cuccos öregeknél rizikós. viszont mi fiatalok vagyunk.
-
az indiai 99.999%, hogy már a kontinensen van, attól függetlenül, hogy eddig csak a britek fülelték le. Hányszázezer indiai is dolgozik Ny-Európában, fele család itt, fele Indiában? A terhelést lehet csökkenteni, ha megállítják a személyforgalmat - ha (feltételes mód...) működnek ellene a v1.0-ás vakcinák, akkor ez is nyereség, mert az egész kontinensen nyomják az oltásokat ezerrel, ha 3-4hétnyi időt sikerül nyerni.
-
> Brazíliában a kóráhban ápoltak 52%-a 40 éves vagy annál fiatalabb!
Ez a statisztika nem osszehasonlithato olyan orszagok eseten, ahol masok az erintkezesi szokasok. Siman lehet, hogy Braziliaban a fiatalok teljes mertekben leszarjak, az idosek pedig felnek, es ezert ilyenek a szamok. Nem azt mondom, hogy tenyleg ez van, de akar ez is lehet, az altalad idezett statbol ez nem derul ki.
Legyszi probaljatok ertelmezni az adatokat, a felesleges panikolast egy ideig szorakoztato olvasni, de egy ido utan unalmas.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Óra topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged