- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Yettel topik
- Porba hullhat a Pixel 10 Pro Fold
- Mobil flották
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Gothmog #30677 üzenetére
"Ha nézi mellé az ember - mondjuk a Koronamonitoron - a napi/heti megyei szintű adatokat (új fertőzöttek száma, illetve ezek értéke normálva, valamint ezek változása az előző héthez képest), akkor olyan érzése van, mintha kétféle, párhuzamos valóságban létezne."
Nem vagy ezzel egyedul.
-
-
-
BlackV
őstag
válasz
Gothmog #29426 üzenetére
Érdekes ez, hogy egyénenként mennyire eltér az antitest csökkenés. Bár nem tudjuk neked eredetileg mennyi volt, itt egy sinos lelelet a korosztályodból. Szerintem kifejezetten alacsony értékről indult, de még 5 hónap után is kimutatható volt.
Nem tudom. Nem szereti a véred ha mindenféle fehérjék keringenek benned, vagy még ennél is alacsonyabb értékről indultál..
-
Kékes525
félisten
válasz
Gothmog #28745 üzenetére
"Például oltásoknál valóban elsősorban a Th2 vonalat indítja be (humorális válasz), és a citotoxikus effektor CD8+ T-sejtek aktivációját kevéssé/minimálisan serkenti, CD8 memóriasejteket jellemzően mégis kialakít."
"CD8 memóriasejteket jellemzően mégis kialakít." Egy szó hiányzik, "keveset".
Pontosan erről van szó. Ezért mondjuk, hogy az alumínium adjuvált inaktivált vírusvakcinák nem váltanak ki sejtes védelmet.
A toll-like receptor agonisták viszont kiváltanak az inaktivált vírus vakcinák esetében is sejtes immunitást, mert a citotoxikus effektor CD8+ T-sejtek aktivációját erősen serkentik. Ezek a modern adjuvánsok.
-
Kékes525
félisten
válasz
Gothmog #28793 üzenetére
+ #28794 bigdady
Igen, nem egy szuper munka. A lényeg változatlanul az, hogy nincs sejtes védekezés, kevésbé várható el tőle a jövőbeli mutánsok elleni védelem (lásd az előzőeket amit írtam) és 59 évnél fiatalabbaknak érdemes csak beadni. E fölött már erősen kétséges a hatás. A Sinopharm csak az esetben választható értelmesen, ha nincs más. A többiek erősen lekörözik.
-
válasz
Gothmog #28793 üzenetére
"hogy az oltottak között csak enyhe vagy legfeljebb középsúlyos (moderate) lefolyású megbetegedések fordultak elő." ez fontos motívum, ahogy az oltás "kora" is az lenne, hisz a Pfizertől is láttunk már 90%os (full ideális, védelem maximumán) és 40% körüli (fél+éve kapta az oltást) adatokat.
A cikk infótartalma mondjuk annyi, hogy a helyzet nem rózsás. H pontosan mennyire nem, az nem derül ki.
-
Kékes525
félisten
válasz
Gothmog #26957 üzenetére
Így van, minden szájvízzel csínján kell bánni, legalábbis azokkal, amik hatnak is (jó részük csak illatosítanak). Ezek hosszútávú alkalmazása nem ajánlott.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Semmilyen mellékhatás sem volt a Pfizer után eddig. Az oltás helyén fájdalom az van, de tudtam vérnyomást mérni azon a karomon és aludni is tudtam rajta. Persze lehet, hogy azért is, mert elég magasra kaptam az oltást.Gyanítom, hogy engem nem ütnek ki a vakcinák. A vektorosoknál is ez lenne a helyzet. Gyógyszerek esetében sem szoktam mellékhatásokat tapasztalni, pedig szedek egy párat.
-
válasz
Gothmog #26951 üzenetére
amúgy a jelenség, amit írsz, létezett, létezik, én például kaptam kis koncentrációjú hidrogénperoxidot
, amit még 1:10-hez higítva lehetett gargarizálásra használni. ezek működnek, csak picit 22-es csapdája, hogy azért ütik a nyálkahártyát és minden torokfájásnál ezerrel használva nem biztos, hogy nem okoznak több kárt, mint hasznot.
Dr.NX: na, megelőztél, csak nem olvastam időben
-
Dr.NX
addikt
válasz
Gothmog #26938 üzenetére
Májusig volt a kitolt határidő az orvostechnikai eszközök gyártóinak, hogy rendezzék a dolgaikat az új MDR rendelet kapcsán.
Egyébként ez a "forradalmi" magyar találmány, ami Magyarországon világhírű...mellékhatásmentes csodaszer mindenre, ingyen. Hány ilyet láttunk már.
De a gonosz OGYÉI nem engedi eszközfertőtlenítő vegyszerekkel gargalizálni a derék magyar embert...hagyjuk már. Ez az 1 Mrd forintos engedélyeztetés is baromság. Az egész cikk egy baromság.
Hidrogén-peroxid oldattal pont ugyanezt a hatást lehet elérni. -
-
Z.É.T.
őstag
válasz
Gothmog #26938 üzenetére
Ezek azok a helyzetek, amikor tök jogos elgondolkodni a gyógyszerlobbin és azt is átgondolni, minek mekkora a kockázata.
Tehát, az alapfelvetéseddel egyetértek.Hogy a gyártó/feltaláló mit akart "pont most", mire készült, az nem releváns.
Egy fogorvos vélhetően megfelelően alkalmazza, de ez sem biztos. Ha terjed közöttük és leszivárog az átlagjózsihoz, az már gondot okozhat."Ingesting chlorine dioxide products can lead to:
Respiratory failure
Potentially fatal abnormal heart rhythms
Life-threatening low blood pressure caused by dehydration
Acute liver failure
Low blood cell counts
Severe vomiting
Severe diarrhea"Ha valamire tippelnem kellene a betiltásával kapcsolatban, akkor én ezekre tippelnék elsősorban.
-
syberia
veterán
válasz
Gothmog #26628 üzenetére
Hatalmas puzzle ez, és a kirakós szinte naponta új darabokat kap:
A COVID-19 biomarker: Low blood levels of sphingosine predict symptomatic infections
"the Ogretmen lab undertook an unbiased analysis of COVID-19 patient serum samples from the MUSC COVID-19 Biorepository to look for changes in sphingolipid levels.
The results were striking.
"Just by looking at the data, you can clearly separate the different patient groups, even without doing technical statistical analyses,"
Overall, there is a 99% probability of correctly determining which patients, who have tested positive for SARS-CoV-2 antibodies, will develop disease symptoms versus remain asymptomatic, using blood levels of sphingosine.
There are several outstanding questions remaining. How does vaccination impact sphingosine levels? How do sphingosine levels change with the introduction of more variants?
-
syberia
veterán
válasz
Gothmog #26273 üzenetére
Ha nagyon mélyre szeretnél ásni a témában, akad szakirodalom
-
Ringman
félisten
válasz
Gothmog #26543 üzenetére
Érdekes lenne egy olyan vizsgálat, ahol nem a második oltásukat 30-40 napon belül megkapott embereket vizsgálnak elsősorban, hanem egy szélesebb idősávot vesznek alapul, és nézik az Ig titer csökkenésének a sebességét. (Mindenféle vakcinánál.)
sinopharm (közvetve, mert nem csak azt vizsgálták és az elsődleges cél a gyorstesztek megbízhatósága volt)
Self-assessment of COVID-19 vaccination efficacy using a lateral flow tests for SARS-CoV-2 S1 protein antibodyin this study we found that only 12% (3/25) of the human subjects immunized with inactivated virus COVID-19 vaccine had S1 antibody above the 50 IU/mL level 2 months later post full immunization. Since the half-lives for different isotypes of human IgGs are very different, more studies are needed to examine the isotypes of S1 antibodies developed between different age groups after vaccination with inactivated virus COVID-19 vaccines.
(persze nagyon kicsi a minta) -
Kékes525
félisten
válasz
Gothmog #26476 üzenetére
+1 Azóta már van egy nagyon jó összefoglaló cikk erről. Biztosan ismered: [Virus neutralizing antibody responses after two doses of BBIBP-CorV (Sinopharm, Beijing CNBG) vaccin] , [A teljes cikk]
-
Z.É.T.
őstag
válasz
Gothmog #26488 üzenetére
"ne lenne legalább egy-két egészségügyis dolgozó, aki már szivárogtatott volna erről a sajtónak"
Nem kockáztatnak, ami teljesen érthető.
Csak azoknak lehetnek sejtései, akiknek az országban szétszórva vannak eü-s rokonai, ismerősei.
És az sem fogja ide beírni pacekba, max virágnyelven. -
syberia
veterán
válasz
Gothmog #26253 üzenetére
Jó kérdés, engem is érdekel a megfejtés a covid-antitestek variánsokkal szembeni semlegesítési hatékonyságáról.
Az alábbi állítás is magyarázatra szorulna, mert nem tűnik logikusnak hogy a vakcina generálta antitestek "megrekednek" a fejlődésben a második dózist követő szinten:
"antibodies induced by mRNA vaccines did evolve between the first and second shots. But five months later, vaccine-induced antibodies were "equivalent" to those seen after the second dose, with "little measurable improvement" in the antibodies' ability to neutralize a broad variety of new variants"
Megsűrűsödött a szirénázva siető mentők gyakorisága. Ugyanezt gondolom.
-
válasz
Gothmog #26253 üzenetére
biztos, hogy fel fog futni a járvány. nem értem, hogy az összes eddigi ismeret birtokában mire fel ez a "na, hol a 4. hullám?" elképzelés, tavaly nyáron tényleg dettó ugyanez ment, ha emlékeztek. és akkor is terjedt, csak idő volt, amíg elérte a sok tízezres nagyságrendet, ami már szemmel is jól látható. most más lehet a terjedés, mert fertőzőbb, de több az oltott, szóval ugyanúgy radar alatt maradhat egy-két hónapig. de aki szerint itt novemberben nem lesz járvány, az nemtom, hogy mit szív
-
syberia
veterán
válasz
Gothmog #25679 üzenetére
Ha a hozzászóló Dr. Ursonak igaza lenne, akkor és az oltottakban jobban szaporodna a vírus (= magasabb vírus titerük van, ahogy állítja), akkor - félig-meddig megismételve az előző mondatomat - megint csak azt kellene látnunk, hogy a delta vagy a gamma fertőzés esetén (amelyik variánsnál az ADE hatás fellép) oltottak tömegei (arányukban többen, mint a nem oltottak) kerülnek súlyos állapotban kórházba.
SARS-CoV-2 variants of concern and variants under investigation in EnglandNem fűzök kommentárt a számokhoz, nekem sem jön ki másképp az eredmény.
-
Nazo
tag
válasz
Gothmog #25790 üzenetére
Ilyen deltás PCR-t használnak nálunk? És ez akkor az 1.0-as-ra (Vuhani) negatívat adna?
Azért mert én eddig úgy értelmeztem hogy a (sima/jelenlegi) PCR pozitívat mutat bármelyik jelenlegi variánsra, és külön kell szekventálásra küldeni hogy eldőljön hogy delta-e vagy sem. -
Jablocskov
tag
válasz
Gothmog #25745 üzenetére
Annyira nem egyszerű, hogy szerintem aki nem kifejezetten immunológiával foglalkozik annak esélye sincs, hogy megértse. A járvány kezdete óta olvasgatom a témával foglalkozó irodalmat és azt látom, hogy a szakértők véleménye is megoszlik a kérdést illetően.
Azonban bizakodásra adhat okot az, hogy eddig nem tapasztaltak igazolt tömeges ADE eseteket. Mivel elég hosszú idő eltelt a járvány kezdete óta, ha létezne a jelenség már észlelnünk kellett volna. Bár meg kell jegyezni, hogy az ilyen esetek bizonyítása nem egyszerű, és viszonylag kevés alaposan kivizsgált újrafertőződéses eset volt. A vakcina áttöréses esetek vizsgálata pedig még csak most kezdődik.
Nyilván mindenkit az érdekel, hogy a vakcinák hozzájárulhatnak-e az ADE létrejöttéhez. Abban nagyjából egységes az álláspont, hogy egy olyan vakcina, amely a semlegesítő antitestek magas titerét képes kiváltani, biztonságosabb kell legyen, mint az alacsony titert indukáló. Arról azonban nincs elegendő információ, hogy az idővel csökkenő semlegesítő antitest titer hogyan befolyásolja az ADE esetleges kialakulást.Három meglehetősen informatív cikk a témából:
-
Kékes525
félisten
válasz
Gothmog #25679 üzenetére
+1
Annyit hozzáfűznék, hogy a nem neutralizáló antitesteknek (nukleokapszid elleni) is van jelentősége sejtes immunitás megléte esetén. Mivel fertőzéskor a fertőzött sejtek felületén megjelennek a nukleokapszid fehérjék (N-fehérje) is és a már jelenlévő N fehérje ellni IgG molekulák hozzákapcsolódnak és ezzel ezek is felhívják a figyelmet a CD8+ (citotoxiks T sejtek) limfocitáknak és azok elpusztítják ezeket a fertőzött sejteket. Ebből a meggondolásból a Sinopharm is jó lehet primer oltásnak heterológ oltás esetén.
PuMbA
A delta ellen is rosszabbul véd, mint a vuháni ellen.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Gothmog #25588 üzenetére
Hogy egy kis konteo is legyen ebben a politika inseges idokben:
Wuhanban barmikor indulhat egy gain-of-function kutatas azzal kapcsolatban is... persze szimplan az emberiseg erdekeben.
Amugy csodalkoznek ha a nagyobb nemzeteknek - mint Kina, USA, Oroszorszag - ne lenne valami tervezete, akar csak elmeleti kutatas szinten, hogy a tulnepesedes mikortol valhat komoly problemava szamukra es hogy milyen opcioik vannak. De az is lehet hogy van amelyik mar tul van az elmeleten. Kina ugye mar probalkozott szuletesszabalyozassal, katasztrofalis eredemennyel, es naluk a szandek egyertelmuen letezik es a korabbi "problemajuk" tovabbra is fennall.
Ja es ne felejtsuk, hogy egyre tobb orszagnak "okoz gondot" a populacio elidosodese. Ez Kinat is komolyan erinti. Talan ezert nem teszteltek a Sinopharm vakcinat idosokon, mert udvariasan szolva lemondtak roluk?
-
törölt tag
válasz
Gothmog #25514 üzenetére
Arról még nem hallottam, szerencsére ahogy átfutottam a linket, ez csak kakispisivel terjed. Megelőzési javaslatok közt azt írják ne egyenek denevért, a denevér kakát lemosni gyümölcsökről, disznóvágásos cuccban ne öleljék meg a nagyit és kézmosás. Banglades és India előfordulásnál már gondoltam népsűrűség, higiéniai és népszokások kombináció okozhatnak ilyeneket. Az Ebola is félelmetes, annál is ugye állatokat hogyan eszik, temetkezési szokások, de könnyű egy helyen tartani, szerencsétlen user vért hány, jó óvatosan közelítsünk és neki már nincs ereje világkörüli útra indulni. A covid airborne, azért lett világjárvány. A világ másik részéről érkezett tiszta, tünetmentes öltönyöstől is elkaphatod egy liftben észrevétlenül, nem kell hozzá rántott denevért ebédelő bangladesivel puszilkodni. Szerintem az annyira nem időzített bomba innen Európából nézve. Inkább aggaszt a klímaváltozással milyen szúnyogok jönnek ide is.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Gothmog #25174 üzenetére
Pont azert vannak hatalmon mar vagy 12 eve, mert az elegedetlenek nem mennek el szavazni. Addig szavazz ameddig meg szamit. Par ev mulva mar keso lesz. Jelenleg nagyon kifele tartunk az EU-bol, mikozben csak az EU-s penzek es az EU-s cegek befektetesei tartjak eletben az orszagot. Persze tudom, a Brexitnek is meg kellett tortennie, hogy a sok fafeju IQ bajnok a sajat boren erezze, hogy mekkora barom is volt.
-
válasz
Gothmog #25174 üzenetére
nemrég írta valaki, hogy a másik oldal simán lehet, hogy leszerepel, egy dologban viszont biztos: 4 év múlva leválthatóak lesznek. ellentétben viktorral. picit gondolkodjatok el ezen, mert értem, én, hogy "gyúúúrcsán", de egy szaros tekintélyelvű diktatúránál nincs rosszabb.
viszont mindez itt full off. kitakarítok majd, bár ma este enyém a két gyerek és csak küzdök az árral
-
balojazz
aktív tag
válasz
Gothmog #24919 üzenetére
Ez a "megette a tüdejét" sztori nagyon hervasztó, a második után másfél hónappal csúcson volt a pfizer védelme. Hogyan történhetett? Talán fiatal volt és/vagy immunrendszeri túlműködés volt, amire esetleg az oltás is rátett egy lapáttal? Vajon oltás nélkül is ez lett volna? Ilyen kérdések jutottak eszembe. Tényleg: vizsgálták (vagy van értelme egyáltalán ennek?), hogy okozhat-e az oltás immunrendszeri túlműködést a vírusra reakcióként, vagy ez egy ultraritka hiperextrém eset? A rosszul hangolt immunrendszert (alul- vagy túlműködés) még inkább félre is hangolhatja az oltás?
-
daneel_hu
addikt
válasz
Gothmog #24408 üzenetére
"Nem te vagy az első, aki felhozod a problémát: [#24244] (De emlékeim szerint előttem is említette már valaki.)
Egyébként egyetlen logikus magyarázat van rá, de ez nem politikai (anyázva politizáló) topik, így hanyagolnám a kifejtését... így Parcit is megkíméljük a takarítás vesződségeitől."
Engem nem érdekel a politikai vonal, nem azért mert NER-tag vagyok (nem vagyok) hanem azért mert a másik bagázs éppolyan szar lenne – ha nem szarabb – mint a mostani. Bénázás a köbön.
Az egész világon balfaszkodnak, hol kisebb hol nagyobb mértékben.
Csak nálunk 9,7 millió virológus él aki mindenkinél mindent jobban tud. -
Ezekiell
veterán
-
Z.É.T.
őstag
válasz
Gothmog #18941 üzenetére
Köszi, igen tündökként ismerjük, amit a mi méretünkben két Istenfa támasztana alá, viszont ez egy modernizált verzió, aminek 15 fokban nyitható plexi búrája van és egy egyszerű rudazatot tekerve lehet nyitni, na ott kell majd a szúnyoghálót megoldani, első ötlet, hogy a rúd egy csapágyba lesz beletolva és a csapágy külsejére rögzítve a szúnyogháló
Nálunk itt kivételesen a tradíciót felülírja a tartósság és használati érték. -
Kékes525
félisten
válasz
Gothmog #18116 üzenetére
Igen, annyi biztos, hogy rosszul kezelték a járványt és az utóhatásairól még alig tudunk valamit. Nemcsak a post covidra gondolok, hanem az orvosi kezelések szinte teljes hiányáról. Aki csak tehette nem ment el az orvoshoz, mert félt a fertőzéstől, és ebbe a rossz járványkezelésből is adódott a félelem. Másrészt az elmaradt műtéteknek lesznek kihatásai. Úgyhogy még messze nem tudunk végleges véleményt mondani a járvány utó hatásairól. És a gazdasági, szociológiai, pszichiátriai következményeiről még nem is beszéltem.
-
-
válasz
Gothmog #13655 üzenetére
véletlenül rosszul mondta: nem a T-sejtekből, hanem a B-sejtekből kialakult memóriasejtek azok, amelyek szükség esetén gyorsan tudnak reaktiválódni a speciális antigén jelenlétében, és be tudják indítani az ellenanyag termelést.
Vagy éppen jól mondta. Én nem értek hozzá, kiguglizva bármelyik lehet.
-
Andika20
csendes tag
válasz
Gothmog #13152 üzenetére
Egy orvos rokonomnak a 2. Pfizer után pár héttel elég durva tünetei lettek: magas láz, végtagfájdalom, kiütések, később az izületei is megdagadtak. Covidra negatív, kapott antibiotikumot, szteroidot, de már több hete szenved, nagyon lassan javul. Ő meg van győződve róla, hogy az oltáshoz köthető a dolog. Lassan én ott tartok, hogy a kínai tűnik a legbiztonságosabbnak, még akkor is, ha kevésbé hatékony, pedig eddig én is Pfizert szerettem volna.
-
Kékes525
félisten
válasz
Gothmog #13144 üzenetére
A kérdésed jogos. A T sejtes válasz ilyenkor is valószínűleg beindul csak kicsi. A kismértékű válasznak az lehet a magyarázata, hogy az erősebb T sejt válasz kiváltásához több S antigénre lenne szükség, mint amennyit, az elölt vírussal be tudunk juttatni a szervezetbe. Az mRNS és a vektor vakcinák esetében sokkal több S antigén termelődik, ami már elegendő a nagyobb T sejtes immunválaszhoz is. A koronavírus esetében viszont valószínűleg nem volt lehetőség a mellékhatások erősödése miatt nagyobb dózis beadására. Gondolniuk kellett arra is, hogy az egész vírus bejuttatása az esetleges autoimmun válasz felerősödéshez vezethet. Másrészt a koronavírus eleve gyengíti a sejtes védekezést, egyes emberekben képesek megkerülni az immunválaszt.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Gothmog #12237 üzenetére
Nem ritka szentiment kínaiak közt, hogy EÜ/élemiszer vonalon jobban bíznak a "Nyi"(bb) dolgokban. Vagy inkább senki se bízik a hazaiban.
Senki se bízik a szervekben, rengeteg szőnyeg alá söpört botrányuk volt aki teheti most is EUból importáltat babatápszert, teljesen általános náluk a "gutter oil" használat... [link]
-
Andika20
csendes tag
-
válasz
Gothmog #11575 üzenetére
Kicsit tultoltak a telex cikket. Semmi extrát nem állított a kormány csak hogy kétszer beoltottakkal mi történt... Sok a bizonytalanság de.munden oldalon... Például a sinopharm esetén ugye a második oltás után 2 hét kell a védelem kialakulásához ami csak nagyon keveseknek van még meg...
Annyit lehet látni ebből, hogy a kínai is hozzá az ígért 80-90% közötti védelmet...
-
daneel_hu
addikt
válasz
Gothmog #11537 üzenetére
"De igazából ez a - máskülönben viccnek is rossz tudományosságú - táblázatos összesítés egy dologra azért jó: az látható, hogy valamennyi oltástípus alapvetően jelentősen javítja az átlagnépesség túlélési esélyeit, egyik sem bóvli. (Csak ésszel kellene őket használni: pl. Astra az idősebbekbe, Sinopharm az egészséges fiatalokba stb.)"
Meg arra, hogy egyik-másikat felesleges ennyire majmolni.
Úgy tűnik mindegyik jó. -
-
fatal`
titán
válasz
Gothmog #10810 üzenetére
Igen, lehetnek köztük olyanok, akik kontaktok (vannak is szerintem, nagyrészük, ha tippelnem kéne, de nem ismerem a UK tesztelési szokásait).
"Viszont vedd hozzá, hogy pl. nálunk is főleg a tünetesek jutnak el a tesztekig, tünetmentes esetek kiszúrására inkább olyankor kerül sor, ha a közvetlen családtagokat is végigtesztelik (és akad közöttük ilyen), vagy pl. munkahelyen a közvetlen kollégákat végigtesztelik stb."
Ez teljesen jogos, de oltottból jóval több tünetmentes lehet, mint természetesen megfertőzöttből (különben nem sokat érne az oltás), ezért a két halmaz nem összehasonlítható.Túl magas a halálozás, éppen ezért gondolom, hogy nem 200 fertőzött volt, hanem mondjuk 200 ezer. A halálozás így (nagyon csúnyán és morbidan fogalmazva, kizárólag statisztikai/oltás hatáososság szempontból) már "csak" statisztikai hibahatár kategória.
#10811: Ezek nem mellékhatások, hanem oltási reakciók. Nem 2 órával utána fogod érezni, hanem 12-24 (ha lesz egyáltalán).
-
sipi700
tag
válasz
Gothmog #10116 üzenetére
Ezért nem hiányzott, hogy elkapjam. Most derülnek ki sorban, hogy az ősszel fertőzöttek fél év elteltével sem "rendeződtek" igazán és komolyan bennem is ott a gondolat, hogy ez valamit végérvényesen hazavág belül. Héten kardiológia kiderül milyen rombolást végzett a vírus. Mindenesetre nem élem magam bele abba, hogy valaha még normálisan (eredményesen) sportolhatok. Akik meg betegen jártak dolgozni és megfertőzték a feleségem, vígan élik életüket. "Nem is volt vészes, csak egy influenza" szöveggel. Csak az nem tűnik fel nekik, hogy 75-ös nyugalmi pulzusok 87 lett és lehet fél év múlva lesz olyan ritmuszavar sport nélkül, ami már feltűnik nekik. Akkor meg már nem a covid-ra fogják, hanem egyébként is túlsúlyosak és egészségtelenül élnek. És ők pedagógusok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Dell notebook topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Konteó topic
- Házimozi haladó szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI RC RM330 drón távirányító +napellenző +nyakpánt +színes joystick
- DJI AVATA 2 drón - 2026.05.20-ig DJI garancia
- DJI Avata drón +Motion controller - hibátlan, karcmentes állapotban
- DJI Air 2s drón szett megkímélt állapotban, kofferrel
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Quadro FX 570 eladó
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged