- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
Nekem volt egy munkatársam aki full betegen bejárt. Kabátba ült, rázta a hideg, a munkája lószart nem ért... kérdeztem mért. Hát mert amennyi a tp ő annyiért nem marad otthon. MIndez egy 300fős open officban.
Igazából tippre sztem ~70% bejár betegen. És most lehet hőbölögni de én is akkor maradtam otthon amikor 38+. A rendszert úgy alakította ki állampártunk, hogy ez legyen.
-
kolopele
nagyúr
Oké, így már értem. Elsőre kicsit másként értelmeztem. Itt éppen fordítva van, azokért a gyerekekért jönnek a legkésőbb (mondhatni pont zárás előtt 1 másodperccel), akik nem dolgoznak sehol. A legutóbb pont bent voltam én is, és elég szívszorító volt azt látnom, hogy a gyerek azért sírt, mert nem akart hazamenni, az oviban ugyanis játszanak vele az óvónénik, meg enni kap, stb. Kemény volt. Ők azok, akik biztosan nem azért vállaltak gyereket, mert szerettek volna.
-
Vesa
veterán
Ez kb. alap. A Covid idején volt a legdurvább...Mai napig megy a "csak kicsit megfáztam tegnap" duma, annak ellenére, hogy 2 éven át nem kis médiát kapott a téma és Covidtól függetlenül is el lett mondva hatezerszer, hogy klasszikus értelemben vett megfázás igen ritka, az ilyen tünetek 99%-ban valamilyen fertőzést jelentenek. De ennyit sem sikerült megérteni, megtanulni. És akkor csodálkozunk, hogy mennyi az ezós, konteós idióta. Ha tömegek ennyit nem képesek tanulni, akkor mit várunk tőlük a kicsit bonyolultabb összefüggések megértésénél?
Tényleg az van, hogy vagy gyermekkorban megtanulja ezeket valaki, vagy menthetetlenül hülye marad egész életére.
-
kolopele
nagyúr
Ezt most nem értem, bocsi. Én arra céloztam (mivel nejem is óvónő), hogy beviszik betegen is a gyereket tele tömve gyógyszerekkel, miközben még otthon is vannak mert nem dolgoznak, csak fontosabb a piacon lófrálni meg kávézgatni a családiból, mint ápolni szegény gyereket otthon. Továbbra sem értem a hozzászólásodat, de lehet én vagyok értetlen.
-
így van, az sajnos eldőlt már a legelején (csak sokan nem tudatosították magukban...), hogy nincs csoda, ha jön az intenzív, jön, egyedül annyit tudunk tenni társadalmilag, hogy úgy dolgozunk, hogy legyen hely az intenzíven.
.hu ugye "de sikerült?" üzemmódban nyomta, de ettől függetlenül ebből onnantól, hogy kipattant és berobbant, annál többet, mint hogy kapsz oltást és van hely az intenzíven, nem lehet kihozni.
ami a baj, az igazi baj most már, az a long. arra nincs válaszunk és azt sem tudjuk, hogy mikor lesz. lehet, hogy húsz év múlva. lehet, hogy soha.
-
A világ egyetlen részén sem mentek le a hullámok. Annyi igaz, hogy a világ többi részén a nagyon érzékenyeket már megölte a vírus, a többieknél több időre van szüksége. A briteknél ez szépen látszik, mert ott van statisztikai adatfelmérés: január eleje óta soha nem ment másfél százalék alá a fertőzöttség, ami kb. azt jelenti, hogy átlagban minden brit polgár elkapta a vírust idén.
Nálunk nincs ilyen felmérés, csak a szennyvízadatok: "További enyhe emelkedést mutat a szennyvízben mért SARS-CoV-2 örökítőanyag országos átlagkoncentrációja. A vizsgált városok többségében stagnáló tendencia tapasztalható, míg emelkedés Győr, Kaposvár, Salgótarján, Szeged és Zalaegerszeg esetében mérhető. A SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja változatlanul az emelkedett tartományba esik minden vizsgált mintavételi helyen." Az én értelmezésemben ez nem annak a jele, hogy "legyőztük" a járványt.
És az elmúlt év mindenféle majomhimlő, RSV, influenza és egyéb járványai sem arra utalnak, hogy különösebben megedzette volna a népesség immunrendszerét a "legyőzött" covid:
Gyógyszer- és válaszhiány Magyarországon: egy sor készítmény beszerzése bizonytalan
(Ebben persze benne lehet a kitűnő gazdasági helyzet is Mo-n, de én azért érezni vélem benne az extra kereslet által okozott problémákat.)Kínáról összefoglaló cikk (hosszú):
Kína az utolsó nagy gazdaság, ami beleszalad a Covid-krízisbe -
lafaty80
addikt
Nálunk is volt a felállás, érdekes
.
De ami nálunk nem tűnt fel nekem, másnál most igen, amikor párok mennek a boltban, és az egyik viseli a maszkot, a másik nem. Ott nem tudom mire gondolhatnak. Én valamikor ekkor tettem takarékabbra a dolgot, mert hiába akarok én "jót", ha körülöttem minden és mindenki ellene van. -
(Jobbulást!)
Az emberek emberek: ami nem azonnal öl, azzal már nem foglalkoznak (dohányzás, alkohol, elhízás, Covid stb.) A politikusoknak meg fontosabb lett a gazdaság, mint az egészség. Legutóbbi példa:
Pozitív teszttel, de tünetmentesen is dolgozni kell az osztrák szupermarketekben
(Amire nyilván szükség is van: briteknél láttuk, hogy több mint egy éve a lakosság 1-5 százaléka folyamatosan covidos, ami már jól látszana a gazdaság teljesítményén is, ha nem engednék (vagy akár kényszerítenék) a munkavállalókat, hogy fertőzötten is dolgozzanak.) -
Az emberek nagyrésze nemigen tehet mást. Akinek gyereke van, igen sok országban törvényileg kényszerítve van a víruskörforgásba, másoknál megélhetési kérdés.
Az évi 365nap maszkozást én abszolúte nem pártolom azoknál se, akik tehetik: ebből lesz uis a 3-4-5év szünet után kórházba/zacskóba küldő influenza.
-
Ringman
félisten
Azért szép lassan mindenkiben lesz legalább egy oltás, meg egy kontakt, így egyre kevesebben fognak kihullani, aki meg elkapja jó eséllyel egyre kevésbé fogja megszívni.
meg ugye minden arra fogékony csak egyszer tud meghalni.
a hosszú távú szövődmények (longcovid, akár maradandó agyi károsodás is játszik) miatt nem úgy tűnik, mintha bármikor is csak influenza lenne belőle.
-
daneel_hu
addikt
Persze, de ebből messzemenő következtetést levonni, azért ha a statisztikát nézzük tuti, hog az oltatlanok között is az idősebbek és a társbetegséggel rendelkezők hunynak el a legtöbben. Nem az élsportolók, volt sportolók.
Csollány valószínűleg valamiért kivétel, nagy átlagban egy ilyen szervezetről le kéne pattannia a vírusnak. Lehet 100 esetből 95-nél így is van. Ő a kivételek egyike lehet.
Viszont egy átlag 120 kilós, cigarettázó alkoholista, magasvérnyomásos cukorbeteg 50-esből pedig 100-ból 30 kapásból a kórházban köt ki egy ilyen fertőzéssel. -
-
kolopele
nagyúr
Azért az valahol még egy olyan oltáspárti embernek is mint én kissé fura, hogy az 5 óvónőből egy nincs beoltva, a két dajkából egy, mindenki beteg, de csak a két oltatlan nem covidos úgy, hogy az egyik 40 fokos lázzal feküdt 3 napig. Van itt egy nagy pékség is, dolgoznak benne hatan, a két oltatlan nem covidos, a másik 4 aki oltott igen. Mi a fene ez az egész vajon?
-
-
No akkor 0.pont, a fenti "D-Afrikai doki állítja" tétel, miszerint enyhébb lenne, máris fail.
#1. D-afrikában az átoltottság 24%. Így hacsak az oltás valami meredek ADE mentén nem extra veszélyt/"negatív hatékonyságot" jelent, akkor az oltatlanoknak KELL lenniük bent döntő többségben. Magyarul ebből még nem vonhatjuk le a következtetést, hogy mennyire vakcinakerülő a cucc.
#44296: egyre inkább érik egy mutáns-felderítés
. Nincs ám kizárva, hogy főztök ti ott valami ütőset a Kárpát-medencében, Parci bal szeme se áll jól
...
alfa +3 pfizer, ha jól emléxem? -
A delta importja úgy történt, hogy kedves indiai takarítónő belügyminiszterünk kedvéért az indiai delta hullám hivatalos indulása után HETEKIG nem vágták vörösbe őket. Plusz repülőjáratok még a vörös időszakban is voltak.
Ha tényleg mától repülési tilalom van, akkor a vírusnak marad a gumicsónak. Abból viszont D-Európában több van.
-
-
PuMbA
titán
-
tisn
addikt
Csak ez a rohadt CCTV ne szólna a fejembe egyfolytában.
miert nem szivtad ki a csipet komperral? ram kicsit furan neztek mikor egy 20 kilos krumpliszsakkal mentem az oltopontra, de legalabb jutott masnak is
csak az oromhirt akartam megosztani, hiaba kuldott el ket hete a doki, hogy nem ad szurit, vegre bennem IS van a parizer a 2AZ-re. bar a sor rovid volt kinnt, benn baszakodas volt, meg elfogyott az oltoanyag, igy 50 percbe kerult
(ket hete kb. 10 perc alatt vegeztem volna)
-
gaborn1
tag
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
Kórházba került koronavírus fertőzéssel Kóbor János, írja a Blikk.
-
Nem study még, Hong Kong-ban 1 adagot adnak a tiniknek, itt nálunk is van valami "újhullámos nézet", majd utánanézek délután, ha lesz kis időm
.
-
rgeorge
addikt
Én ma voltam (Zugló, rendelőintézet), 3 sort kellett végig állni: 1. névsoregyeztetés, 2. oltási papír félig kitöltés, 3. oltás. Az 1. sorból nem küldték el azt, aki nem volt felírva.
Ami viszont vicc: ma telefonáltak feleségemnek az V. kerületi NNK-ból. Ottani az állandó lakcíme, viszont Zuglóban lakunk és ezt a címet is adta meg a PCR teszthez. Na mindegy, arra a kérdésre, hogy a kisfiunk akkor mikor mehet (ő most osztálytárs miatti karantéban van) újra suliba, csak annyit mondott, hogy akkortól 10 nap, amikor az édesanyjától elkülönítve volt (ez nem megoldható), vagy akkortól 10 nap, amikor a feleségem mentesül a karantén alól. Azt még véletlenül sem említette, hogy akár két PCR-rel is mentesülhet a karantén alól. Most átirányította az ügyet a XIV kerületi NNK-hoz, majd onnan is felhívnak. -
viharhozo
addikt
A 18 alattival nem kalkulaltam, akkor ezek szerint nem. Felnottet egesz biztosan oltanak minden foglalas nelkul.
bigdady: csinalsz a gyereknek ugyfelkaput (ha uj tipusu szemelyije van, ehhez nem kell bemenni a Kormanyablakba), ott meghatalmazod magad, h lasd az EESZT-jet. Vagy Kormanyablakba bemesz es meghatalmazod magad.
-
-
Ezekiell
veterán
Az enyém sztem teljesen unreszponzív lenne, 38nál is már úsznak a szemei, 39+-nál sztem simán összeesne...
Egyetértek Parcival amúgy, én se szólok be más szűlőnek soha semmiért kb, de itt nem bírtam volna ki egy hangos "wtf pasztmek" nélkül... (ami nyilván nem old meg semmit, és csak ugatás van belőle, és csak mindenkinek szarabb lesz a napja tőle)
#33294Peat;)
Én úgy tudom több gyerekorvostól, és úgy szoktam, hogy akkor csillapíts lázat, amikor a láz a gyereket láthatóan zavarja (fizikai/szellemi tünetei lesznek tőle). Ha az enyém 38nál nem kapna lázcsillapítót, ott kő kövön nem maradna (eleve olyan mint én, 35.8 körül van a normál testhője), míg más gyereke 38nál még simán kimegy ugrókötelezni és nevetgél. Ezért is f*szság az összes ilyen "XX foknál csináld YY-t" mondás.De lázas gyereket NEM viszünk közösségbe, ez alap, innen indulunk.
-
Vesa
veterán
Halottról már vagy jót vagy semmit...de teljesen igazad van. Persze azért itt erős felelősség terheli a politikusokat is, és azokat a médiákat, akik az oltásellenes baromságokat terjesztik (pl. FoxNews), természetesen személyes/üzleti érdektől vezérelve. Ha ezt nem tennék, talán az egyszeri embernek sem mosódna ki az agya olyan könnyen. Bár nyilván vannak akiken ez sem segítene. Látunk rá példát.
-
-
PuMbA
titán
Szubjektív véleményem következik. Önigazolás helyett én azt mondanám, hogy a nyitottság fontosságára mutattam / mutatok rá mindig is, hiszen tudjuk, hogy a végletekben való gondolkodás sosem jó. Egy tudományban 100%-ig biztos ember is véglet, hiszen 10 év múlva lehet, hogy bebizonyítják, hogy x dolog amúgy nem úgy van, ahogy eddig a történelemben már sokszor előfordult. Félre értés ne essék, én is a tudomány oldalán állok, de "csak" 95%-ban ha mondhatjuk így. Amikor ide írtam először és le lettem csitítva, mivel egy kicsit mást gondoltam, azt túlzásnak éreztem. Most például sokkal nyitottabb a topik és a diskurzus, szóval szerintem happy a vége mindenki számára
-
-
-
Gothmog
senior tag
Itt kellene befigyelnie az állami szerepvállalásnak (lásd például az egykori laborországunkat). Nyilván nem várható el, hogy egy négytagú család 80e forintért, automatikusan saját költségen rohanjon PCR teszteltetni... (Amúgy van már olyan otthoni gyorsteszt (még szúrni sem kell hozzá), ami a PCR megbízhatóságát megközelítő eredményt hoz. Kár, hogy a drága kormányunknak ebben valószínűleg nincs üzleti érdekeltsége, pedig ebből lehetne osztogatni aztán az iskolákban, vagy például háziorvostól kapni otthonra stb.)
(Egyébként, ha felhívod a háziorvost, és a tünetek indokolják, akkor normális esetben most is küld ki tesztelni mentőt. Csak könnyen előfordulhat, hogy arra várhatsz nagyjából ítéletnapig. Egyik- nem közvetlen - kollégám például kb. bő két hete lázas lett, torokfájás, orrfolyás, még a szemét is érezte. Felhívta a háziorvosát, aki azt mondta, hogy nehogy bárhová is elmenjen, szigorú otthonmaradás, és küld hozzá mentőt tesztelni. A mentő három nap múlva érkezett meg. A teszteredmény +2 nap volt. Mire megjött (negatív, nem Covid volt), addigra nagyjából meg is gyógyult magától.)
-
Beszélgetek hívővel (nem a "másik" topikra gondolok) háát, elég óvatosan kell előadni a témát. Arról lemondtam, hogy egyáltalán javasoljam nekik a mostani vakcinagenerációt, addig mentem el, h hosszas kivárás, utánaolvasás után maradtam a tüskefehérje ohne vírus kivitelnél.
#31077: egész K-EU a 2020 március végi képet mutatja hálistennek
.
-
kw3v865
senior tag
Nekem egy 70 éves ismerősömet vitte el a Covid néhány napja. Korához képest az átlagnál sokkal fittebb, sportember volt, egészséges életmódot folytatott. Biztos vagyok benne, hogy edzettségben bőven jobb volt, mint egy átlag 50 éves. 2 hónapja összevesztem vele, miután a bolond Pócs "doktor" marhaságait osztotta meg a Facebookon, és az antivaxer hülyeséget terjesztette. Nem keményvonalas, konteóhívő oltásellenes volt, de feleslegesnek tartotta a vakcinázást, mondván ő egészséges, sportol stb. Megsértődött miután kijelentettem, hogy én a baráti társaságomból kirekesztem az oltatlanokat és nem vágyom az ilyenek társaságára...
-
-
andor80
senior tag
Én értelek de kis határozza meg mi a minum szint amitől indul a görbe?
A járvány laposítást és letörést nem azzal érjük el ,hogy egyesek kijelentik itt a 4. hullám ami ha a tavaszít hullámnak veszük szerintem sehol sincs.Max kis gocPONTOCSKÁK itt ott.
Két hónapja csak védettségivel szabadna bármit tenni és rég kötelezőnek kellen az oltásnak lennie. Te sajnos talán ezt soha nem fogod megérteni... -
-
delta, deltaplusz ellen kétlem, hogy érne valamit 1 dózis, kapja azt bárki.
#29463: ez már az alfára se volt igaz.
#29471: Nem adják fel és felveszik a kesztyűt a deltával szemben. Izgalmas lesz a karácsony, kérdés, a deltával szerzett természetes immunitás használ-e majd bármit ez ellen?
-
lafaty80
addikt
Nálunk is a nagyobbik (8. osztály) kapja holnap délután. Ő már velünk együtt átesett március elején, szóval lehet jobban előbb fog nála ez kijönni mint a többieknél, akik még nem estek át.
Viszont kicsit aggódunk, mert neki 3 éves korában epilepsziát állapítottak meg (1 rohammal szerencsére kopp...kopp...kopp), amit pár év gyógyszeres kezelés mellett "kinőtté" nyilvánítottak. Reméljük nem fog gondot okozni, még jelentkezési lapon is jelöltük, mert kérdés volt, bár nem tudom miért.
Viszont a kisebbikkel így sem csinálni (5. osztály) így érdekes lesz a következő pár hónap
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest