- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Három modellel indul a Tecno Spark 40 széria
- Google Pixel topik
- Magisk
- Korrekt belépőt hozott az Infinix
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Llew
senior tag
válasz
King Unique #638 üzenetére
Kérdés volt és kösz a választ.
-
Crampus
csendes tag
válasz
King Unique #620 üzenetére
Korábban írtam, hogy egy mappát vagy vinyót, mindegy. Egy partíciós az egész, semmi hókuszpókusz
Nem rendszerpartíció, csak úgy van a gépbe plusz vinyó amolyan backup-ként üzemel. Asztali gép természetesen
Szerintem ez a BitLocker lesz az én programom, köszönöm a segítséget!
-
Crampus
csendes tag
válasz
King Unique #617 üzenetére
Nos, fotósként dolgozom, így vannak a gépemen olyan képek, melyek személyiségi vagy technológiai okokból nem kerülhetnek mások kezébe (igen pucér képek is magánemberekről
)
Win10 Pro-t használok. Az adatok nincsenek napi használtaban, a sebességnek nincs jelentősége. A lényeg, hogy ha nincs jelszó az adatok olvashatatlanok legyenek más gépen is akár. Nem NASA szintű titkosításra gondolok, de egyszerű ember inkább dobja ki a vinyómat adott esetben, mint szarakodjon a feltöréssel. Köszönöm! -
Ra's al Ghul
senior tag
válasz
King Unique #605 üzenetére
Valóban, sorry az ismétlésért.
-
vitemerius
tag
válasz
King Unique #516 üzenetére
Ok, köszi a választ. Próbálok majd valamit kezdeni vele előbb Linux alatt, hátha tényleg gyógyítható onnan. Viszont ha nincs más megoldás, akkor kikódolom, átmásolom, újraparticionálom, s esetleg akkor már VeraCrypttel titkosítom vissza, nem olyan vészesen nagy az a 320 giga.
A Bitlockerrel nekem sem volt sikerem Linux alatt.
-
vitemerius
tag
válasz
King Unique #514 üzenetére
Köszi! Akkor tehát elvileg működnie kéne, de akkor nálam miért nem akarja még felcsatolni sem vajon a ext4-es partíciót? Valami hiba van a partícióban? Attól még, hogy a Linux jól kezeli, simán lehet valami gond.
-
rioter
tag
válasz
King Unique #495 üzenetére
Nálam a 8.1 alatt úgy emlékszem, sosem produkálta ezt a leválasztási problémát, bár az is igaz, hogy nagyjából egyidőben váltottam 8.1-ről 10-re, valamint fm2-es amd platformról intelre, így az sem elképzelhetetlen, hogy a régi lapomban win10 alatt sem lenne problémám. Az utolsó posztom óta kipróbáltam a veracrypt-et, egy kis fájlt létrehoztam a dokkolós vinyómon, dismount után nem engedte az eszköz eltávolítását. Ezt a fájlt rámásoltam szintén ntfs pendriveomra, és ugyanazt végrehajtva gond nélkül engedte az eltávolítást a win. Szereztem egy másik márkájú, és usb2-es dokkolót is (a másik usb3-as), abban megintcsak nem lehet eltávolítani az usb eszközt. Legközelebb megpróbálom más gépekben a dokkolóval.
-
rioter
tag
válasz
King Unique #488 üzenetére
Köszi a tesztet, én meg pont utánaolvastam és elhatároztam, hogy átállok Veracrypt-re, hogy a leválasztási gondom megoldódjon, sőt, amit olvastam, az alapján még biztonságosabb is a Truecryptnél (mivel a TC megszűnésekor az utolsó kiadott verzió és a weboldal változása nem tükrözte azt, hogy ha átállok a Win beépített titkosítására, akkor rajtam kívül senki nem fog hozzáférni az adataimhoz, így maradtan TC-nél). Úgy tűnik, akkor egyenlőre a VC sem megoldás. Pedig Win8.1 alatt hibátlanul ment a leválasztás mindig, 10 alatt meg majdnem soha.
Más kérdés, de milyen tömörítési és hash algoritmus ajánlott? Mármint amivel biztonságos de használható is marad a gép. (legújabb generációs alsó kategóriás i3-as) A hardveres AES nagyon szép gyors, a többi (főleg kombinálva) viszont nagy esés hozzá képest. Megéri vajon? Egy AES-Two is majd 300MB, jól gondolom, hogy így nem fogja vissza a gépet, mivel még mindig gyorsabb mint amit a hdd tud? -
GBRDVD
tag
válasz
King Unique #490 üzenetére
Teszt, most próbáltam ki TrueCrypt alatt:
Adott egy külső USB HDD 2 db NTFS partícióval, 1-es titkosított, 2-es nem. 1-es partíció felcsatlakoztatva, majd 2-esen titkosított konténerfájl felcsatlakoztatva. Másolgatások, több GB backup, majd minden bezárása, szabályos TC unmount. -> USB eszköz eltávolítása WIN10 alatt: FAIL.
Ugyanakkor ugyanez megismételve másodszorra meg OK (kevesebb adatmozgás volt). Szóval passz.
Szerintem fontosabb, hogy maga a TC konténer/partíció legyen szabályosan lekapcsolva, utána az eszköz az már nem annyira lényeges (de ez csak tipp).
-
GBRDVD
tag
válasz
King Unique #488 üzenetére
Köszi a teszteket, nálam ugyanez a helyzet! Én már megszoktam, hogy a formázás ablakot mindig kilövöm.
-
rioter
tag
válasz
King Unique #484 üzenetére
Gondolom, hogy a háttérben valami fogja, vagy esetleg csak a rendszer nem kap olyan üzenetet, hogy szabad a meghajtó. Mindenesetre, truecrypt-ben is unmountoltam mindent, bezártam aztán a programot, és minden futó programot, amit csak lehetőségem volt, bezártam, tűzfalat is, víruskeresőnél csak a real time keresés felfüggesztése volt lehetséges, valamint feladatkezelőben is kilőttem az alkalmazásokból és a háttérfolyamatokból mindent, amit a rendszer engedett, még így sem engedi az eszközt lecsatolni. Ha alkalmanként jönne elő, nem lenne még gond, de ez mindig így van (nem vagyok biztos benne, úgy rémlik, win10 alatt egyetlen olyan alkalom volt, amikor tc unmount után a w10 engedte az eltávolítást, de az biztos, hogy 1-nél több ilyen alkalom nem volt, ellenben amikor nem engedte, olyan már sok tucat). Így sajnos ugyanannyit érek vele, mintha belső sata-ra kötném a hdd-t, ugyanúgy le kell állítani a gépet cseréhez.
A csatolt képen lévő lista hol érhető el, hogy mi fogja az adott meghajtót? -
amdni
aktív tag
válasz
King Unique #466 üzenetére
Igen lehet hogy a konténer file jobb ötlet, de nekem az "üres" pendrive látszata miatt biztonságosabbnak tűnik a komplett pendrive titkosítás megoldása.
-
amdni
aktív tag
válasz
King Unique #464 üzenetére
Fontos adat volt rajta de van biztonsági mentés szóval nem annyira nagy gond, de az aggasztó hogy bármikor eltűnhetnek az adatok ha rossz időpontban húzom ki a pendrive -ot.
Nincs miről biztonsági mentést készíteni, ha bedugom egy képbe akkor azt írja ki hogy nincs formázva, partíció sincs rajta. -
N0zer0
senior tag
válasz
King Unique #351 üzenetére
Igen, akkor az lesz, de ráérünk akkor idegeskedni. Egyelőre Windows alá nincs jobb titkosítóprogram. Persze meg fognak jelenni forkok, amiket már támogatni fognak, és visszafelé kompatibilisek a TrueCrypttel.
Egyébként én a MS helyében közzétenném a BitLocker forrását, hogy le lehessen fordítani, és bízzanak benne az emberek, mert így komoly ember, zárt forráskóddal és backdoor-veszéllyel számolva, nem fogja.
-
Troy.
addikt
válasz
King Unique #351 üzenetére
-
N0zer0
senior tag
válasz
King Unique #349 üzenetére
Nem kockázatos, mert a 7.1a-ig terjedő verzióknak ott a forráskódja, és a megbízható oldalakról töltött bináris is rendben van. Nincs auditálva, de biztonsági rést sem találtak még benne, épp úgy lehet vele titkosítani, sokkal megbízhatóbb, mint a BitLocker. A 7.2-eset nem szabad használni, meg kétes oldalakról nem szabad tölteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged